צריך המלצה בקשר לכרטיס טלוויזיה+תוכנה.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
iliran1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום שלום,
אני די חדש בקטע של HTPC. השתדלתי לקרוא את כל השרשורים הדביקים וגם כמה אקסטרות בגוגל, אבל לא הצלחתי להגיע למסקנה חד-משמעית ולכך אצטרך אותכם.

אוקיי, אז בעיקרון אני מתכנן להפוך מחשב די ישן (פ-2) לסוג של שרת שמחובר לממיר של יס ומקליט ממנו.

התכנון הוא להריץ עליו LINUX עקב היכולות הנמוכות שלו (נראה לכם שהוא יחזיק MCE?), ותוכנה אשר מיועדת ללינוקס אשר נקראת MYTHTV.
אז השאלות בעיקרון הן כאלה:

1. כדי לחבר את הכרטיס טלוויזיה לממיר של יס, אני חייב יציאות אנולוגיות, כלומר שלושת חיבורי הRCA האלה? אדום/צהוב/לבן?
2. יש לכם איזשהו כרטיס טלוויזיה להמליץ לי עליו? אני רוצה להשקיע בסביבות 500 שקל. מציאותי?
3. יהיה אפשר לסנכרן את המחשב עם לוח-השידורים של יס?
4. תתאפשרנה יכולות יותר מתוחכמות מYES-MAX לדעתכם?

תודה.
זה בגדר ההתחלה 8)

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

חומרה גבולית מאד להקלטה - היות ורוב העומס נופל על כרטיס ה-TV ולא על המחשב.
לצפייה אני חושש שלא תתאים.

1. כן, חיבור COMPOSITE או SVIDEO + חיבור סאונד (סטריאו - אדום + לבן).
2. כרטיס TV מומלץ - PVR150 של HAUPPAUGE - נין לקנות אותו במחיר דומה (מיט יותר מ-500 ש"ח).
3. סינכרון אפשרי - ישנן מספר תוכנות שיודעות ליצור לוח משדרים מהאתרים השונים באינטרנט - לקובץ XML אותו קוראות תוכנות ה-PVR השונות.
4. כמובן...קרא מעט יותר על השירשורים המדברים על ה-YES MAX - יש שם השוואות...בכל מקרה אתה לא מוגבל במערכת סגורה ותמיד יכול לשנות/להתקין תכונות חדשות למערכת. על קצה המזלג: נפח אחסון לא מוגבל (אפשר תמיד להוסיף), מספר הקלטות בו זמנית לא מוגבל - רק במספר כרטיסי ה-TV שיש לך ומספר הממירים, צפייה בחומר המוקלט וב-LIVETV במחשבים אחרים ברשת הביתית ומכל מקום בעולם, ניהול הקלטות - תוכניות וסדרות - חכם...ועוד ועוד.

אורן.

iliran1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

שלום אורן, תודה על התגובה.
לצפייה אני יודע שלא תתתאים ולא זה הייעוד שלה. בעיקרון התכנון הוא להשתמש במחשב הזה בתור שרת הקלטות, לחבר אותו לראוטר ולהזרים בצורה קבועה תוכניות מוקלטות למחשב הראשי ושם לצפות.

בקשר לכרטיס. הנה קישור אליו.
http://www.hauppauge.com/pages/products ... vr150.html

אודה לך אם תוכל להדריך אותי אילו כבלים יתאימו לחיבור בין הממיר לכרטיס.
כי מצפייה בחיבורים של הכרטיס (בקישור שנתתי), עולה רושם שיש שם יציאה לכבל של האנטנה (בו לא נשתמש, נכון? כי הממיר צריך להתחבר אליו.), יציאה של S-VIDEO (אין בממיר של YES יציאה שכזו) ועוד יציאה בצבע צהוב שכמדומני מיועדת לסאונד ועוד 2 שאני לא יודע מה תפקידם.

תודה!

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

יש דרייברים של PVR150 ללינוקס בכלל?
צריך לוודא היטב שהבלאסטר וה IR עובדים בלינוקס

iliran1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

נקודה טובה. לא נראה לי שהוא תומך. רשום בדרישות מערכת רק מערכות מבוססות ווינדוס. באסה.
יש המלצות אחרות?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #6 

יש דרייברים:
http://ivtvdriver.org/index.php/Main_Page

בטח לא קל להתקין אותם.

אתה צריך גם לקחת בחשבון שבתוכנה של אורן (HEBEPG) פעלת בווינדוס .

נראה לי שזה לא שווה את העבודה כדי לעבוד בלינוקס.
ולא בטוח שבמחשב יעבוד חלק בגלל שהוא כל כך חלש.
תראה כאן:
http://hwzone.co.il/tradezone/index.php ... ered&cat=1
מחשבים משומשים, אולי תוכל למצוא איזה AMD 2200 ומעלה שישמש אותך יפה להקלטות, ותעשה לו הסבה ל HTPC.
ותקנה כרטיס PVR

iliran1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

היי מצאתי כרטיס שנראה לי כאילו משופר.
http://www.hauppauge.com/pages/products ... 50mce.html
גם PVR-150, רק עם תוספת של MCE. הכרטיס הזה יותר מומלץ? (בהנחה ואני אבנה בסוף מחשב מבוסס MCE)

לדעתכם אם רשום שם שיש הקלטה מבוססת חומרה, זה באמת אומר שבעת הקלטת תוכניות פעולת המחשב לא תואט?
וקיימת אפשרות לחבר את המחשב לממיר של יס, ובמקביל גם את הטלוויזיה? יש לי ממיר YES מהדגם החדש.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #8 

יש גם כרטיסי טלויזיה עם כניסה של קומפוננט. מישהו ניסה אותם כבר? (בNewegg הם עולים 130 ו150 דולר, קופסאות חיצוניות).

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

PVR150MCE הוא לא דגם "משופר" אלא דגם העונה על דרישות ה-MCE - מקלט רדיו וללא שלט ובלאסטר (השלט של מיקרוסופט כולל את שני הבלאסטרים). כל שאר החומרה - זהה ל-PVR 150 הרגיל.

כן, קידוד בחומרה אכן עובד בחומרת הכרטיס והעומס על ה-CPU של המחשב זניח (2-3 אחוז בלבד).

ניתן, אם יש שתי יציאות בממיר, לחבר אחת למחשב ואחת לטלויזיה. אבל כמובן שהמחשב גם צריך להיות מחובר לטלויזיה כדי לצפות בהקלטות...
לכן אפשר פשוט לחבר את הממיר למחשב והמחשב לטלויזיה - ולצפות דרך המחשב בשידורי הטלויזיה מהממיר. כך גם מרויחים את כל האופציות המיוחדות כמו PAUSE באמצע שידור חי, חזרה אחורה, דילוג על פרסומות ועוד.

אורן.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #10 

flsh כתב:יש גם כרטיסי טלויזיה עם כניסה של קומפוננט. מישהו ניסה אותם כבר? (בNewegg הם עולים 130 ו150 דולר, קופסאות חיצוניות).
...
אתה יכול לצרף לינק?

אורן.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #11 

http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6814255006

http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6815255020

שניהם. השני יותר זול. עדיין לא בדקתי הבדלים ביניהם אבל מחוסר זמן.

iliran1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

דרך אגב,
לבינתיים הספקתי להתקין MCE על המחשב.

מה הערך המוסף שזה נותן על-פני XP רגיל בעצם?
כנראה שעדיין לא הספקתי להתוודע ליכולות של התוסף הזה.

בנוסף, לדעתך, אם אני אקנה את ה150 PVR MCE, אני לא אמור להיתקל בבעיות בשימוש במערכות הפעלה מבוססות ווינדוס אך לא MCE, נכון?

ולדעתך יש מה לדבר על LINUX עם כזה כרטיס מסך?

ואגב, מהי התוכנה שבעצם תסנכרן עם הממיר של YES וכן תדע להסתנכרן מול לוח-השידורים ותעשה בעצם את ההקלטה? הMCE או תוכנת צד שלישי שאותה אצטרך להשיג בנפרד/תגיע עם הכרטיס מסך?
לפני שאני מזמין אותו 8)

leo212
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #13 

iliran1 כתב:דרך אגב,
לבינתיים הספקתי להתקין MCE על המחשב.

מה הערך המוסף שזה נותן על-פני XP רגיל בעצם?
כנראה שעדיין לא הספקתי להתוודע ליכולות של התוסף הזה.

בנוסף, לדעתך, אם אני אקנה את ה150 PVR MCE, אני לא אמור להיתקל בבעיות בשימוש במערכות הפעלה מבוססות ווינדוס אך לא MCE, נכון?

ולדעתך יש מה לדבר על LINUX עם כזה כרטיס מסך?

ואגב, מהי התוכנה שבעצם תסנכרן עם הממיר של YES וכן תדע להסתנכרן מול לוח-השידורים ותעשה בעצם את ההקלטה? הMCE או תוכנת צד שלישי שאותה אצטרך להשיג בנפרד/תגיע עם הכרטיס מסך?
לפני שאני מזמין אותו 8)
...
1. MCE זה בסה"כ XP עם תוכנת הMedia Center של מיקרוסופט מותקנת. ניתן להתקין את הMediaCenter גם על XP רגיל.
2. כרטיס הPVR150 נתמך על ידי כל תוכנת Media Center שמכבדת את עצמה.
3. הכרטיס הזה עובד חלק גם בלינוקס. אבל אין מה לעשות, כדי לעבוד עם לינוקס צריך להכיר לינוקס. אז אם אין לך מושג איך עובדים עם לינוקס, מאיפה מורידים דריברים וכו', אין סיבה להתקין זאת בעצמך. (באותה המידה שמי שלא מכיר Windows כלל ומכיר רק לינוקס יעבוד רק עם לינוקס).
אם בלי קשר אתה רוצה לעבור ללינוקס - המקום להתחיל זה http://www.whatsup.co.il/modules.php?op ... file=index

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”