זה עדיין אותה גברת - רק שזה טיפה יותר מורכב. צריך לזכור שכבל HDMI תקול - הוא תקול בין אם הוא כבל יקר או כבל זול. מידע ב-HDMI לא הולך לאיבוד גם בכבל תקול - הוא פשוט
לא קיים. זה אפשרי משום שכבל HDMI מוביל כמה וכמה סוגים של מידע.
לדוגמה, ישנם שלושה ערוצי אודיו\וידאו בשלושה זוגות של שני פינים (סה"כ 6). קיים שעון TDMS (לסינכרון המידע) בשני פינים נוספים. לכל אחד משני זוגות הפינים האלה יש סיכוך שמגן עליו מהפרעות RF ומשכניו. בנוסף, הכבל מעביר מידע בפינים בדידים כמו למשל ערוץ CEC שמאפשר תקשורת בין התקנים (לדוגמה מאפשר לטלוויזיה לכבות את ה-DVD והרסיבר וההפך), קיים ערוץ hot plug detect שמאפשר גילוי חיבור, קיים ערוץ DDC שנושא מידע תצוגה, וישנו ערוץ HDCP להצפנת המידע (פרוטוקול הזדהות), וערוצים נוספים בכבל שנושאים מידע אודות ההצפנה וכמובן מתח חשמלי לתפעול התקשורת. (ראו תמונה).
עכשיו, תארו לעצמכם כמה מקום יש כאן לכשל כלשהו כאשר הכבל תקול, ואפילו רק 'קלות' כאשר אחד הסיכוכים קרוע, מנותק או רופף.
צריך לזכור ש'המידע' לא מגיע ישירות למסך. הוא מגיע למפענח (חלק במעבד) שמחליט מה לעשות איתו. באופן תאורטי, המעבד יכול לקבל מהמפענח מידע שקיים על פיקסלים ולהציג תמונה, אך בו זמנית לא לקבל מידע שעוסק באילומינציה (רמת הבהירות) שלהן. המידע על התמונה הגיע כצפוי, אך המידע על העצמה לא קיים עקב תקלה. במקרה כזה התמונה עלולה להיות מעוותת, גרעינית או לא מושלמת בצורות אחרות. אפשרות אחרת היא שמידע הסנכרון, לא הגיע (לא קיים) והמעבד לא יודע מה לעשות עם מידע שכן הגיע.
הנקודה היא לא שכבל HDMI הוא חסין תקלות או שהוא מושלם, אלא שמידע לא דועך ולא נגרע כתוצאה מאיכות הכבל. מצד שני, כדי לראות ולשמוע תמונה וקול באיכות HDMI, על כל המידע להגיע בכל הערוצים הרלוונטיים ולא ייתכן שחלק ממנו לא יהיה קיים.
כמובן, שכבלים זולים במיוחד, חשופים יותר למפגעים חיצוניים, הם רגישים יותר לכיפוף ולדריכה ואיכות המחברים שלהם ירודה. יתכן מאוד שלא כל המוליכים בתוכם היו תקינים מלכתחילה ואין כאן שום המלצה לכבלים זולים ורעועים במיוחד. הקמצנות לא משתלמת גם במקרה הזה - אך הסברי המשווקים על 'איכות' מידע בכבלי HDMI מופרכים מיסודם.
