האם יש פה מפתחי תוספים? יש לי רעיון לתוסף נחמד ואשמח לקצת הכוונה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
MrSus פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האמת היא שפירסמתי את הרעיון בפורום הרישמי של XBMC תחת תת-פורום Python Add-on Development, ואני חושב שהכי טוב שפשוט תקראו את הדיון הקטן שנוצר שם:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=206752

ותקציר בעברית: לפעמים קורה שאני רוצה לראות סרט/סדרה ואין לי סבלנות לחכות שמישהו יתרגם אותה.. ומכיוון שהאנגלית שלי היא ברמה דיי גבוהה, אני הרבה פעמים רואה את הסרט עם כתוביות באנגלית, ואני חושב שיש כמוני עוד אנשים שעושים זאת.. זה עוזר להבין את המילים המדוברות הרבה יותר מאשר שמיעה בלבד. העניין הוא שבכל סרט שאני צופה, תמיד יהיו כמה מילים שאני לא מבין, במיוחד אם מדובר בסיטקומים שמשלבים שם כל מיני מילים וביטויים באנגלית כדי ליצור בדיחה טובה. בד"כ אני מצליח להבין את המשמעות של המילים הללו מתוך ההקשר שבו הן מופיעות, אך אני חושב שזה יכול להיות הרבה יותר מועיל אם אדע את הפירוש המדויק שלהם.. כמובן שזה גם יעזור ללימוד אנגלית.

התוסף שחשבתי עליו הוא שבזמן צפיה בסרט/סדרה עם כתוביות באנגלית, בעת לחיצה על כפתור מסוים בשלט, הסרט יעצר ויופיע חלון קטן עם כל המילים שכרגע מופיעות בתרגום למטה.. ליד כל אחת מהמילים יופיע התרגום שלה (אפשר לקחת מ- morfix או מ- google translate, או אפשר למצוא איזה מילון חינמי שאפשר להוריד בשלמותו), והמשתמש יוכל לראות את הפירוש של מילה מסוימת שאינו מבין בלחיצת כפתור (זה דומה למצב שבו קוראים ספר באנגלית, ומידי פעם כשיש מילה שנראית חשובה וקשה להבין את הפירוש שלה מההקשר, אנחנו ניגשים למילון). צריך לאפשר למשתמש גם לגלול מילים קודמות שהופיעו בכתובית הקודמת למקרה שהוא עצר את הסרט שניה מאוחר מידי.

אני חושב שזה יהיה משהו מאד שימושי, שיעזור ללמוד אנגלית בצורה הרבה יותר יעילה מאשר סתם שינון של מילים שלא עושים בהן שימוש אח"כ. וגם כמובן שזה יעזור לנו להבין את הסרט טוב יותר (למי מאתנו שצופה בסרטים עם כתוביות באנגלית).

יש פה כמה אתגרים שהעלו בדיון בפורום של xbmc, ואשמח אם תקראו.

אם יש פה מישהו עם ניסיון עשיר ובא לו להרים את הכפפה ולהתחיל לפתח או להעלות רעיונות למימוש אפשרי זה יהיה נפלא. לי אישית אין ניסיון בפיתוח תוספים ל- xbmc (אם כי יש לי ניסיון רב בפייתון), אבל אשמח להשתלב בפרויקט כזה, לתרום, וללמוד...

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”