התחדשתי ו...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Avi77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

לפני חודש בפעם הראשונה בחיי קניתי לסלון רמקולים ומגבר מחשמל נטו, בהתחלה בדקתי אפשרות להזמין את הציוד מאמזון ולאחר שהתברר לי שההפרש במחיר הוא מינימלי ומאחר שזו קניה ראשונה שלי בתחום החלטתי לוותר על הקניה מאמזון. קניתי מגבר של אונקיו 636 ורמקולים של kef קדמיים q700 סנטר q200c ואחוריים על סטנדים q300. למגבר חיברתי ממיר טלוויזיה lg 50la660y ומחשב, הכל מחובר בכבלי hdmi כאשר בנוסף חיברתי מהטלוויזיה למגבר כבל אופטי מכיוון שלא הצלחתי בשום דרך בהגדרות של המגבר להוציא דרך כבל הhdmi סאונד מהטלוויזיה בתכני הסמארט או בתכנים מהכונן הנייד שחיברתי לטלוויזיה (בטלוויזיה חיברתי לhdmi arc). מיקמתי את הרמקולים בהתאם להצעות שקראתי בפורום בהודעות אחרות, כיילתי ידנית, הגדרתי את כניסת הממיר כpassthrough, הורדתי והתקנתי עדכון גרסה למגבר ושוטטתי באופציות שקיימות במגבר בנסיון להבין ולמצות את הציוד שקניתי. אני מרוצה תהתוצאה הכללית אבל משום מה אני נמצא בתחושה שאני יכול להוציא מהציוד שברשותי מעט יותר ורק חוסר ידע ונסיון בתחום מונעים ממני לעשות את זה.
המגבר מעולם לא זיהה בשידורי הטלוויזיה (מחובר להוט) סאונד אחר מpcm שני ערוצי סטריאו, מה אני מפספס שם?
האם יש דרך להוציא סאונד של תכני סמארט מהטלוויזיה למגבר באמצעות כבל הhdmi ולוותר על הכבל האופטי?
מה ההגדרות האופטימליות (אם יש כאלה) למגבר?
כרגע הרמקולים מחוברים בכבלים יחסית פשוטים ואני מעוניין לשדרג את הכבלים כדי להפיק מעט יותר מהציוד. לא יודע איפה להתחיל מה לחפש ומה אני באמת צריך.
אמנם זו שאלה בדיעבד אבל האם מבחינה טכנית השידוך של המגבר מתאים לסט של הרמקולים? מקריאה הבנתי (עד כמה שאפשר לכנות את זה הבנה) שהרמקולים הם 8 אום והמגבר מתאים ל4-16 אום או 6-16 אום.
כרגע לא מרגיש שחסר לי באס אבל בהמשך אני מעוניין להשלים את הסט ולצרף לו את הq400b.
לצערי כל נסיון לפניה לטופ אודיו בנוגע להסבר והדרכה לגבי בעיות בהן נתקלתי ושאלות שהיו לי לגבי המגבר נתקלו בחוסר רצון לעזור והעברת השיחה למעבדה שם השארתי 3 הודעות עם בקשה שיחזרו אלי וכמובן שכמיטב מסורת השירות הישראלית לא דאגו לחזור אלי, חבל ומבחינתי בפעם הבאה שארצה לקנות ציוד אבחר אחרת.
מקריאה מתמשכת בפורום ראיתי שיש פה קהילה עוזרת ומייעצת והייתי מאוד שמח אם מישהו היה יכול להכווין ולהדריך אותי, אני מאוד אעריך את זה.
תודה מראש לעוזרים, תמונות אעלה בהמשך.
נערך לאחרונה על ידי Avi77 ב 19/10/2014 22:37, נערך 5 פעמים בסך הכל.

YossiMalool
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 53
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

@Avi77
דבר ראשון תתחדש ותהנה...בשביל לקבל מהטלוויזיה צליל גם מעבר לPCM אתה צריך להיכנס להגדרות של הרסיבר ל LISTENING MODE PRESET ואז להיכנס בתפריט לכניסה שאליה מחובר הממיר של הוט ושם תופיע לך רשימה של פורמטים של סאונד ואפשרות לבחור איך הרסיבר יוציא את האות שהוא מקבל..בפורמטים של הדולבי וה DTS תבחר באופציה straight decode ואז כשהרסיבר יקבל מהממיר של הוט אותות של דולבי (dts הם לא משדרים עד כמה שאני יודע) הרסיבר יוציא אותם כמו שהם...יש לך בשלט גם אפשרות לשחק בין מצבי סראונד שונים...בהצלחה

Avi77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

YossiMalool כתב:@Avi77
דבר ראשון תתחדש ותהנה...בשביל לקבל מהטלוויזיה צליל גם מעבר לPCM אתה צריך להיכנס להגדרות של הרסיבר ל LISTENING MODE PRESET ואז להיכנס בתפריט לכניסה שאליה מחובר הממיר של הוט ושם תופיע לך רשימה של פורמטים של סאונד ואפשרות לבחור איך הרסיבר יוציא את האות שהוא מקבל..בפורמטים של הדולבי וה DTS תבחר באופציה straight decode ואז כשהרסיבר יקבל מהממיר של הוט אותות של דולבי (dts הם לא משדרים עד כמה שאני יודע) הרסיבר יוציא אותם כמו שהם...יש לך בשלט גם אפשרות לשחק בין מצבי סראונד שונים...בהצלחה
...
תודה·אני אבדוק את זה, מצרף תמונות.

hasday
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 858
שם מלא: אבי חסדאי
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #4 

נראה טוב, תתחדש

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #5 

תתחדש ותהנה רכשת ציוד איכותי.
כדי להשלים את החוויה צרף במהרה סאב.

תהנה

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #6 

תתחדש אחלה סט (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

avilavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #7 

יפה מאוד תתחדש ותהנה (Y)

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #8 

תתחדש ותהנה
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #9 

תתחדש !!

מעבר לכך שהרמקולים איכותיים הם גם מאוד יפים ומתאימים לסלון המודרני (לדעתי) .
אחלה רמקולים וכמו שאמרו כאן - תוסיף סאב !!!

zivbaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #10 

תתחדש!!!

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #11 

תתחדש!
לדעתי תעשה כיול עם המיקרופון!!!
כיול ידני לא מתקרב!! לדעתי וטעמי האישי! לכיול של המערכת.
חבר מיקרופון ותריץ כיול...
הוספתי לינק לכיול...
http://www.hometheater.co.il/vt215565.% ... D7%96.html

אומנם זה לאודיסי,לדעתי אין לך אודסי...אבל כמה קווים מנחים

בהצלחה! דווח בבקשה על השנויים :)
כיף חיים.

codudi99
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 0

שליחה #12 

תתחדש, מערכת יפה!

אשמח אם תשתף אותנו באיזו סדרי גודל של הבדל מדובר בין רכישה בחשמל נטו לבין אמזון גרמניה. מכיון שאני (ואני מניח שאחרים בפורום) חפצים לרכוש רסיבר חדש, האינפורמציה שלך עשויה לסייע לנו להחליט האם כדאי לשאת את העלות הנוספת ולקבל אחריות. תודה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #13 

תתחדש ותהנה (ותעשה כיול אוטומטי!) (Y) 8)

@codudi99 - רכישה מאמזון גרמניה תחסוך לך בערך 1,000 ש"ח לעומת רכישה בארץ. אם זה משתלם או זאת החלטה מאוד אישית... :|

Avi77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

codudi99 כתב:תתחדש, מערכת יפה!

אשמח אם תשתף אותנו באיזו סדרי גודל של הבדל מדובר בין רכישה בחשמל נטו לבין אמזון גרמניה. מכיון שאני (ואני מניח שאחרים בפורום) חפצים לרכוש רסיבר חדש, האינפורמציה שלך עשויה לסייע לנו להחליט האם כדאי לשאת את העלות הנוספת ולקבל אחריות. תודה
...
המערכת נקנתה בשתי קניות נפרדות, בקניה הראשונה קניתי את הקדמיים והמגבר כשהמגבר עלה לי 3600 והרמקולים 7100 סך הכל 10700, בנוסף קיבלתי במתנה 10 מטר כבל לרמקול ו3 כבלי HDMI, בקניה השניה שילמתי על הסנטר האחוריים והסטנדים 7000 שח וקיבלתי במתנה 40 מטר כבל לרמקול וכבל hdmi נוסף. אני לא הבנתי כשהתחלת את המסע לקניית המערכת את סודיות המחירים ששומרים עלייה החנויות ועוד יותר את סודיות מחיר הקניה של כאלה שקנו את הציוד, נתקלתי בכמה וכמה שרשורים בפורומים בהם נשאל פותח השרשור באיזה מחיר הוא קנה את הציוד והתשובה היתה "מחיר בהודעה פרטית" או "גש לחנות איקס ולאדם איקס ותקבל מחיר טוב", אני חושב שזה האינטרס שלנו כצרכנים לפרסם את המחירים ולנסות לדאוג להוזלת המחירים ככל שאפשר.
כשבדקתי באותה נקודת זמן לקנית המגבר באמזון\איביי המחיר עמד על 3100 שח ובקניה הראשונה העדפתי לוותר על ההתעסקות ולקנות כבר בארץ, היום אני יודע שאת המגבר הבא שלי כנראה אקנה מאמזון\איביי בעיקר בגלל טופ אודיו.
נערך לאחרונה על ידי Avi77 ב 20/10/2014 19:19, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Avi77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

...
יוסי שיניתי את ההגדרות בהתאם להנחיות שלך והמגבר עדיין מזהה מהמיר אות PCM שני ערוצי סטריאו בתוכן עם דולבי דיגיטל, איפה הבעיה שלי?

Avi77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

royla כתב:תתחדש!
לדעתי תעשה כיול עם המיקרופון!!!
כיול ידני לא מתקרב!! לדעתי וטעמי האישי! לכיול של המערכת.
חבר מיקרופון ותריץ כיול...
הוספתי לינק לכיול...
http://www.hometheater.co.il/vt215565.% ... D7%96.html

אומנם זה לאודיסי,לדעתי אין לך אודסי...אבל כמה קווים מנחים

בהצלחה! דווח בבקשה על השנויים :)
...
כיילתי עם המיקרפון והכיול הגדיר לי את הקדמיים כfull band הסנטר כ50hz והאחוריים כ40hz, מה דעתכם? בחנות המליצו לי להגדיר את כל הרמקולים כfull band וככה עשיתי בכיול הידני הראשוני שעשיתי.
בכיול אותו הרצתי פעמיים כדי לראות שלא פיספסתי משהו לא היתה אופציה לכייל לכמה נקודות האזנה, מדוע?
תוספת- עשיתי כיול שלישי והוא הגדיר לי את הסנטר ב150hz וכל השאר נשאר ללא שינוי, מבלבל.

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1233 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #17 

תתחדש
יופי של מערכת (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

YossiMalool
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 53
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #18 

@Avi77
·כנראה אתה צריך להיכנס להגדרות של הממיר שלך...כנראה הוא מוגדר להוציא רק אותות בסטריאו...בממירים של יס קיימת אפשרות לשנות את זה...לא מכיר את הממירים של הוט אבל נראה לי שאפשר לסדר את זה גם אצלם...

Avi77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

·כנראה אתה צריך להיכנס להגדרות של הממיר שלך...כנראה הוא מוגדר להוציא רק אותות בסטריאו...בממירים של יס קיימת אפשרות לשנות את זה...לא מכיר את הממירים של הוט אבל נראה לי שאפשר לסדר את זה גם אצלם...
...
כבר קודם הגדרתי בהגדרות הקול של הממיר לדולבי דיגיטל.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #20 

@Avi77
·
תשאיר את הקדמיים כפול באנד ואת השאר ללא פחות מ80.אם הסנטר הוגדר 150 אז תשאיר 150.סתם בשביל הקטע,תעשה כיול שוב אחריי 100 שעות עבודה רציניות של הרמקולים...הרצה של הרמקולים ותעשה שוב כיול....
כיף חיים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”