nas מבוסס WINDOWS 7 שיכול להזרים וידאו

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
stealth פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183

שליחה

היי

יש לי מחשב במארז קוביה שמשמש כ NAS , בו נמצאים הדיסקים הקשיחים עם כל ה DATA של הבית
בנוסף רצים בו המון שירותים ותוכנות כגון
FILEZILLA
ARGUS TV SERVER
TEAMVIEWER
GOOGLE MUSIC
SUBSONIC
CRASHPLAN
BOX.COM
UTORRENT
ועוד

כיום יש בו 4 גיגה זיכרון RAM ומעבד ATOM D525 על לוח GA-D525TUD של GIGABYTE והוא מחובר רק באמצעות כבל רשת. כדי להגדיר בו דברים אני משתלט עם RADMIN.

לשימושים הנ"ל המחשב מספק בהחלט ומשמש אותי כמה שנים..
הבעיה -
כיום , רוחב הפס של האינטרנט גדל, התכנים והצרכנים בבית דורשים יותר, ובעצם , כאשר אני רוצה להזרים תוכן מסוים למחשב או אמצעי מדיה כלשהו בבית, באמצעות DLNA, השרת מבצע קידוד והמרה של החומר ואז מזרים אותו ברשת.
מעבד ה ATOM לא מסוגל לספק את הסחורה בתחום זה, והוידאו יוצא מקוטע ולא רציף, המחשב מתחמם ועוד..

חשבתי לשדרג את ה NAS, אני בכל מצב אעדיף מערכת WINDOWS על פני כל FREENAS וכו, אבל חשוב לי שיהיה מספיק חזק, ולא צורך הרבה אנרגיה.
לצורך העניין, המעבד כיום צורך 13W בלבד... בעוד שמעבד ש"יש לי בבית" (Q8200) צורך 95W.

לסיכום -
* האם יש תוכנה מסוימת שיודעת לבצע את ההמרות האלה מבלי להעמיס על המעבד? כלומר האם החומרה הקיימת אמורה לעבוד טוב עם קידוד וידאו?

תודה מראש לעוזרים!

stealth פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183

שליחה

אוקיי , הבנתי, זה קשה לכם.... בואו נתחיל עם משהו קל יותר ומשם נתקדם :)

- איזה תוכנת שרות UPNP או DLNA אתם מריצים בבית כדי לשדר את התכנים לכל מיני התקנים בבית?
בעבר ניסיתי את TVERSITY אך זה לא עבד ממש טוב...
תחביב יקר

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990

שליחה

אתה יכול להשתמש בחלונות 8 עם תכונת ה-Storage Spaces כדי לאחד את הדיסקים במחשב למקום אחסון אחד ולהגדיר בו parity וכו' על פי הצרכים שלך.
זה מה שאני עשיתי.

לגבי שידור DLNA, הייתי בודק עם XBMC או Plex.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”