הקמת רשת קווית ביתית
שלום לכולם
קניתי דירה חדשה מקבלן והתכנון הוא לבצע הקמת רשת חוטית קווית , שתהיה נקודת
רשת אחת או יותר בכל חדר (אינטרנט , XBOX, SMART TV ) .
קראתי בפורום פוסטים רבים כדי לקבל תמונה איך עליי לתכנן את הרשת
אך עדיין אני לא סגור על הביצוע .
צרפתי תוכנית של הדירה כאשר ארון החשמל נמצא ממש בכניסה לדירה (צבוע באדום)
1 - איזה כבל להעביר בקירות CAT6 או אחר?
2 - לגבי ארון חשמל כל החיווט מהשקעים בחדרים יתחברו ל SWITCH האם זה יתן מענה כאשר את המודם (HOT ) וראוטר יחוברו לאחר השקעים באחד החדרים (שלא ממד) .
3 - אילו שקעים לשים בחדרים
מובן שאני לא אבצע פיזית את העבודה אלא החשמלאי של הקבלן (או מישהו פרטי שאביא במיוחד)
אשמח לשמוע המלצות או הבהרות או כל מה שעולה על רוחכם
תודה מראש
קניתי דירה חדשה מקבלן והתכנון הוא לבצע הקמת רשת חוטית קווית , שתהיה נקודת
רשת אחת או יותר בכל חדר (אינטרנט , XBOX, SMART TV ) .
קראתי בפורום פוסטים רבים כדי לקבל תמונה איך עליי לתכנן את הרשת
אך עדיין אני לא סגור על הביצוע .
צרפתי תוכנית של הדירה כאשר ארון החשמל נמצא ממש בכניסה לדירה (צבוע באדום)
1 - איזה כבל להעביר בקירות CAT6 או אחר?
2 - לגבי ארון חשמל כל החיווט מהשקעים בחדרים יתחברו ל SWITCH האם זה יתן מענה כאשר את המודם (HOT ) וראוטר יחוברו לאחר השקעים באחד החדרים (שלא ממד) .
3 - אילו שקעים לשים בחדרים
מובן שאני לא אבצע פיזית את העבודה אלא החשמלאי של הקבלן (או מישהו פרטי שאביא במיוחד)
אשמח לשמוע המלצות או הבהרות או כל מה שעולה על רוחכם
תודה מראש
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לא שמים דברים הקשורים לתקשורת בארון החשמל אלא בארון התקשורת, שנמצא בנפרד בד"כ באותו קיר של ארון החשמל.
מה שכן, מומלץ לבקש נקודת חשמל (שקע) בארון התקשורת.
1) מומלץ כבל CAT6 קשיח (לא גמיש)..
2) אפשר, אבל לא כל כך מומלץ. עדיף לשים הכל בארון התקשורת. אצלך, אגב, זה נראה כמו מיקום אידאלי מבחינת קליטת וויי פיי - קשר עין עם הסלון, וכמעט קשר עין עם כל חדרי השינה.
3) שקעי RJ45 המתאימים ל-CAT6. יש כאלה המתאימים לשקע עגול, וכאלה המתאימים לשקעי גוויס (המלבניים).
מה שכן, מומלץ לבקש נקודת חשמל (שקע) בארון התקשורת.
1) מומלץ כבל CAT6 קשיח (לא גמיש)..
2) אפשר, אבל לא כל כך מומלץ. עדיף לשים הכל בארון התקשורת. אצלך, אגב, זה נראה כמו מיקום אידאלי מבחינת קליטת וויי פיי - קשר עין עם הסלון, וכמעט קשר עין עם כל חדרי השינה.
3) שקעי RJ45 המתאימים ל-CAT6. יש כאלה המתאימים לשקע עגול, וכאלה המתאימים לשקעי גוויס (המלבניים).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
כאן אתה יכול לראות דוגמאות מצולמות של מה אפשר לעשות עם הארון הסטנדרטי הנוכחי:
http://www.hometheater.co.il/vp1963722#1963722
אבל אם אין מספיק מקום, יש הרבה פתרונות יצירתיים, כמו למשל ארון עץ דק, דקורטיבי ומאוורר (אני רואה שיש טיפה רווח בין הדלת לקיר הזה) בהזמנה מנגר הצמוד אליו עם פתח מאחורה.
עוד אפשרות יותר פשוטה - לתלות את המודם והראוטר אנכית על הקיר מחוץ לארון.
http://www.hometheater.co.il/vp1963722#1963722
אבל אם אין מספיק מקום, יש הרבה פתרונות יצירתיים, כמו למשל ארון עץ דק, דקורטיבי ומאוורר (אני רואה שיש טיפה רווח בין הדלת לקיר הזה) בהזמנה מנגר הצמוד אליו עם פתח מאחורה.
עוד אפשרות יותר פשוטה - לתלות את המודם והראוטר אנכית על הקיר מחוץ לארון.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
1. ממליץ לעשות 3 שקעים אחד ליד השני בכל חדר של כבל RF לכבלים, שקע טלפון ושקע רשת. ליד זה לשים שקע חשמל אחד לפחות.
2. לתכנן ככה שבעתיד, אם תרצה, למקם ליד הטלביזיה הראשית חיבור לדוגמה כמו HOTFIBER, ככה שהנקודה הזו תזין את כל הארון תקשורת בקו טלפון ורשת קווית.
בחדר שינה תכנן מיקום טלביזיה תלויה ואת הגובה שלה, מאחוריה למקם את שלישיית השקעים והחשמל ולא כמו בשאר החדרים (במיקום נמוך, מתחת לשולחן).
2. לתכנן ככה שבעתיד, אם תרצה, למקם ליד הטלביזיה הראשית חיבור לדוגמה כמו HOTFIBER, ככה שהנקודה הזו תזין את כל הארון תקשורת בקו טלפון ורשת קווית.
בחדר שינה תכנן מיקום טלביזיה תלויה ואת הגובה שלה, מאחוריה למקם את שלישיית השקעים והחשמל ולא כמו בשאר החדרים (במיקום נמוך, מתחת לשולחן).
לא נראה שיהיה מקום לארון דקורטיבי , נראה שאאלץ להסתפק בארון תקשורת שבקיר.
השאלה אם בכלל יהיה מקום לראוטר ולמודם של HOT מה לגבי חום הארון תמיד סגור ?
דבר שני איך עובד כל הקטע עם הטלפון של HOT כיום מחובר לי מכשיר DECT ישירות למודם וזהו כל שאר
מכשירי הטלפון לא זקוקים לחיבור ישירות לקו .
לגבי המיקומים של השקעים: בחדר שינה הורים השקעים אכן יהיו במיקום גבוה מאחורי ה TV , אך מה לגבי שאר החדרים מכשירי
ה TV עדיין יהיו תלויים בגובה (כל TV תתחבר לרשת) אך עדיין בכל חדר יש מחשב שצריך חיבור לרשת ןהחיבור אכן צריך להיות מתחת
לשולחן איזה פתרון יש לזה חוץ מהתקנה של 2 שקעים שונים ?
השאלה אם בכלל יהיה מקום לראוטר ולמודם של HOT מה לגבי חום הארון תמיד סגור ?
דבר שני איך עובד כל הקטע עם הטלפון של HOT כיום מחובר לי מכשיר DECT ישירות למודם וזהו כל שאר
מכשירי הטלפון לא זקוקים לחיבור ישירות לקו .
לגבי המיקומים של השקעים: בחדר שינה הורים השקעים אכן יהיו במיקום גבוה מאחורי ה TV , אך מה לגבי שאר החדרים מכשירי
ה TV עדיין יהיו תלויים בגובה (כל TV תתחבר לרשת) אך עדיין בכל חדר יש מחשב שצריך חיבור לרשת ןהחיבור אכן צריך להיות מתחת
לשולחן איזה פתרון יש לזה חוץ מהתקנה של 2 שקעים שונים ?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
@shayh
·
היי שיי תתחדש על הדירה.
1: אכן אתה צריך כבל CAT623AWGFTP
2: כן
3: קשה לדעת מכוון שלא רשמת את המפרט של הקבלן.
בגדול בניית תשתית וטיפים לחסכון ובכלל מבנה של כל נושא תשתיות מדיה בביתך רצוי לבצע עם אנשי מקצוע.
זה נכון שיש המון מידע בפורום ולכן אתה מוזמן קודם לראות מה שלפורום יש להציע...
·
היי שיי תתחדש על הדירה.
1: אכן אתה צריך כבל CAT623AWGFTP
2: כן
3: קשה לדעת מכוון שלא רשמת את המפרט של הקבלן.
בגדול בניית תשתית וטיפים לחסכון ובכלל מבנה של כל נושא תשתיות מדיה בביתך רצוי לבצע עם אנשי מקצוע.
זה נכון שיש המון מידע בפורום ולכן אתה מוזמן קודם לראות מה שלפורום יש להציע...