קשיים בבזרה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Flutzi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31

שליחה

שלומות,

לפני כחצי שנה נחתה על השיש במטבחי ה- BZ10. במהלך התקופה שעברה מאז, שתיתי בעיקר קפוצ'ינו. בדקתי את הקפה האורגני של קפה רוטשילד, את התערובות של ספורה ולאחר מכן עברתי לנגרו. בביקור אצלו התחילו בעצם הצרות :). גלעד הציע לי להשתמש בסלסילת היחיד לאור כמויות לא סבירות של קפה שבזבזתי על הסלסה הכפולה (18 ג' לערך). מעט זמן לאחר מכן חדלתי מצריכת החלב המוגברת ועברתי לשתות אספרסו. אז התחילו בעצם הצרות היותר גדולות...
בסלסילה הכפולה יצא לי קפה שהיה נראה בסדר, עם קצב זרימה בסדר, עוגיה בסדר וקפוצ'ינו של בית קפה טוב. כשעברתי לסלסילה הקטנה ולאספרסו יצא לי קפה עם קצב זרימה סביר, עוגיה בוצית להחריד ואספרסו בינוני ומטה. ניסיתי לשפר את המצב בניסוי ותהייה משהו כמו חודש או חודשיים אולם ללא הצלחה מרובה.

ביום שלישי האחרון מצאתי את עצמי נדרש לנסוע לצפון. רגע לפני שיצאתי מהבית, הרמתי טלפון לגלעד ושאלתי אם אפשר לקפוץ כדי שיעיף מבט. כרגיל מגלעד קיבלתי תשובה חיובית והנחיות מה להביא. ארזתי את הבזרה, המטחנה (רוקי) את ידית הסינגל, את הטמפר ומעט פולים של קרייזי סלוסי ויצאתי ללמוד...

כעבור כשעה, יצא השוט הראשון. גלעד טעם ו... נחרד. ראיתי על פניו את המבט של "מה לעזאלזל עשית לקפה שלי!".
גלעד הכין לי שוט מהסט שלו. טעמתי וחשבתי לעצמי: "מה לעזאזל עשיתי עם הקפה שלו!". :)
במהלך השעתיים הבאות החלפנו פולים, שינינו דרגות טחינה, העלינו טמפ' במכונה (במאמץ רב!) ורגע לפני שהגענו אל הנחלה - הייתי צריך להמשיך הלאה :(
ארזתי את הסט שלי וב -23:00 בלילה, כשחזרתי לביתי, המשכתי לנסות. עברו יומיים מאז, השוט של גלעד חרוט בזכרוני והתוצאות שלי - לא משתוות. פתחתי שקית חדשה של קפה (brazilian) שנקלה בסוף אוגוסט והמשכתי עם המשחקים בדרגת הטחינה ובכמות הקפה ואין שיפור. האספרסו יותר סמיך מבעבר אבל עדיין לא בטעם של השוט אצל גלעד.

מצורף סרטון המדגים את ההכנה ואת התוצאה. כל האביזרים מקוריים של בזרה (הידית ללא פייה כחלק מהלימוד).

הקפה עם טעם שרוף משהו. הזרימה נראית לי חזקה מדי ואולם בדרגת טחינה נמוכה יותר - אין זרימה בכלל. העוגיה יוצאת בוצית לחלוטין. הלחץ בדוד משתנה בין 1.3 ל- 1.5 בר (איסטרזיס של המערכת). כמות הקפה, לפי הכרטיס של גלעד, קצת פחות מ- 9 (לא רואים בסרטון).

אשמח לעצות ורעיונות רק כדי שלא אצטרך לחכות עוד כמה חודשים עד שאמצא את הזמן להגיע לגלעד שוב..

תודה רבה לגלעד על האירוח וההדרכה. הרצון לעזור, ללמד וללמוד - מעוררי התפעלות. תענוג של ממש :)

נ.ב

ברכות למצטרפים החדשים למשפחת בזרה..

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592

שליחה

היי,

קצת קשה לראות מהסרטון את הטחינה והדחיסה.
בכל מקרה, אם אתה באזור המרכז, מוכן בהחלט לנסות לעזור, אצלך או אצלי.

הסלסלה היא סלסלת סינגל או דאבל? וודא שאתה משתמש בסלסלת דאבל.
הטחינה נראית פשוט גסה מדי או שהדחיסה חלשה מדי.

עריכה:
ראיתי אח"כ שזה סינגל. למה שלא תעלה סרטון עם דאבל?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

קשה לי לראות, אבל אני מהמר שאתה שם פחות מדי קפה.

ואם זה אכן סינגל, אז החלף לדאבל ונסה שוב.

אל תשנה גובה טחינה ושים הרבה יותר קפה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

OryS
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34

שליחה

פשוט מאוד, על מנת להכין סינגל כמו שצריך יש צורך למלא את הקפה ולדחוס הקפה רק בחלק השקוע של הסלסלה, ובשביל יש צורך בטמפר קטן יותר בקוטר הפנימי ואיזשהו חלק נוסף אשר יעזור לקפה הנדחס לא להתפזר מחוץ למסגרת הפנימית.
משוכנע שיש פוסטים מפורטים מהעבר בנושא...

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098

שליחה

הי בן
מצטער שלא סיימנו
רק מעיר באהבה כמובן ל ory מה שאמרת לא כל כך נכון וזה יכול לבלבל אז אני אתקן אותך ואומר שבסינגל לא חובה לעבוד רק עם החלק השקוע, אתה יכול לעשות זאת כמובן אך זו לא חובה.
לגבי הסרטון, הזרימה מתחילה מהר מדי , בגלל שלא הספקנו לגעת בזה, אני זוכר שלחץ החליטה היה גבוה אצלך, שווה לנסות להוריד אותו ולטעום. תנסה להוריד אותו ל10 ותנסה לשתות קפה בלחץ של 10 באר כמה ימים ולבחון את השינוי בקפה, אני בטוח שיש מרווח בין הלחץ בשעון החליטה ללחץ האמיתי ולכן שווה לנסות.
הזרימה בכל מקרה לא נראית טוב בכלל.
עוגייה רטובה זה מדד טוב לכמות נמוכה של קפה אפילו שזה מוזר כיוון שמגרעת 9 כשהכנו אצלי, היה קשה להכניס את הידית.

בהצלחה ואתה מוזמן להתייעץ תמיד
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

שאלה לגבי השוט בסרטון, האם לא רצוי לנגב את הסלסלה לפני טחינת הקפה? אני תמיד מקפיד שלא תהיה טיפת מים.

nir212
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35

שליחה

מדדת את כמות הקפה שאתה שם בסלסלה? נראה די הרבה תנסה למלא רק את החור הקטן ולדחוס חזק יותר עם הטמפר מפלסטיק שקבלת עם המכונה בצידו הקטן יותר.
נערך לאחרונה על ידי nir212 ב 16/10/2014 22:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096

שליחה

החליטה מתחילה מהר מדי.
או טחינה גסה מדי, כמו שהוזכר.
או מעט מדי קפה, גם כמו שהוזכר.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

Flutzi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

כפי שציינתי טחינה עדינה יותר חונקת את המכונה ואין זרימה בכלל.
כפי שגלעד הזכיר כמות רבה יותר של קפה לא מאפשרת סגירה של הידית.

מחר בבוקר אנסה למלא את החור הקטן בלבד. מעריך שייצא לא יותר מ- 7 גר׳.

תודה על כל ההתייחסויות :)

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660

שליחה

בסרטון כאשר אתה מראה את העוגיה בסלסלה
לאחר החליטה ב2.00 נראה שהיה חוסר של קפה
שגרם לפריצה של מים צ׳אנלינג
תנסה לגחון דק יותר ואם יותר קפה בסלסלה
ולא לעבור 25 מל׳ של נוזל
בהצלחה (Y)

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755

שליחה

אני עם אותה מכונה. חד משמעית היא מסובכת מאוד להוצאת שוטים של סינגל. אני עובד עם VST סינגל ומצליח להגיע לשוט די טוב ובתנאי שהוא לא הראשון (זה שמוכר גם כ'שוט כיור'). מהעוגיה הבוצית התייאשתי מזמן וזה קשור יותר לסוג המשאבה נדמה לי שהיא מתקשה להחזיר כמות כה גדולה של מים (הVST היא סלסלה עמוקה יותר מהסינגל של בזרה).
דווקא מהברזיליאן טאץ' של גלעד יצאו לי אחלה סינגלים ובכל מקרה אין מה להשוות לדאבלים.

nir212
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

גם אני עם אותה מכונה וכך אני מוציע סינגלים די טובים.
במקרה שלך הייתי ממליץ למלאה קצת יותר מהחור הקטן ולדחוס חזק עם הטמפר מפלסטיק בצידו הקטן ואז לכוון את המטחנה לפי הצורך (גם אני כרגע עם הקפה של גלעד).

http://www.htcafe.co.il/vt219636.שידרוג ... נגלים.html

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755

שליחה

@nir212 אני רואה בתמונות שגם אצלך העוגיה שלמה אך רטובה. נכון?

nir212
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

נכון העוגיה טיפה רטובה בגלל שנשאר טיפה מים בסלסלה אבל היא לא נפרצה או בוצית.

Flutzi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ניסיתי את העניין של מילוי קפה בחור הקטן. האספרסו יוצא מר מאוד בטעם. העוגיה בוצית (כנראה בגלל אמבטיית המים שנוצרת מעל העוגיה) והזרימה מתחילה טוב אבל מקרטעת לאורך המיצוי.

אגב, ירדתי בכמעט 5 דרגות ברוקי עבור הכמות הזו של קפה...

ממשיך לשחק עם הכמות ולעדכן בזמן אמת :)

YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה

קפה מר עלול להיות מ
מים חמים מידי (תנסה לקרר את הראש יותר זמן) שוט ארוך מידי (תעצור קצר יותר) או שחסר קפה (קשור לשוט ארוך מידי ישירות).

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974

שליחה

NEGRO כתב: רק מעיר באהבה כמובן ל ory מה שאמרת לא כל כך נכון וזה יכול לבלבל אז אני אתקן אותך ואומר שבסינגל לא חובה לעבוד רק עם החלק השקוע, אתה יכול לעשות זאת כמובן אך זו לא חובה.
...
·

גלעד, אתה צודק שזה לא חובה וטכנית זה אפשרי.
יחד עם זאת,
אשמח אם תסביר מה ההגיון לשים יותר קפה ממה שנדרש למנה בודדת ולשים אותו
בתוך שקע (הגדול) שאין בבסיסו חרירים ליציאת הקפה?
מה ההגיון בדחיסת הקפה בשני עוביים שונים (עובי שקע פנימי ועובי קטן בשקע הגדול) כשהתוצאה
מן הסתם היא דחיסה לא אחידה בין הנפחים הנ"ל?
המים בשקע הגדול יתקלו בחומה ובכל מקרה ירוצו לאזור שמתחתיו יש חרירים כדי לצאת, לא כך?
אז מה ההגיון חוץ משימוש בטמפר גדול ?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098

שליחה

יותר קפה אומר טחינה גסה יותר ולכן קפה פחות מריר, קפה יהיה יותר סלחני לטמפ' החליטה.
מה זה יותר ממה שצריך לבודדת, תשים יותר קפה תקבל יותר קפה, מ7 גרם לא יצא מה שנחלט מ12 גרם.
ההנחה שהדחיסה לא שווה בין שני הגבהים היא הנחה שלך, לא חושב שהיא נכונה אלא אם כן יוכח לי אחרת.
העוגייה שלי יוצאת כמיקשה אחת,אין שבר בין השכבות ,הקפה יוצא מעולה ולכן אני אימצתי את השיטה הזו.
המים בשקע הגדול יחלטו את הקפה שנתקלו בו קודם וירוצו לחלק עם החרירים, נכון, לא רואה פה בעיה.
לסיכום, זה פשוט טעים יותר, עשיר יותר, ניתן לחלוט יותר זמן ויותר קפה.
מי שמעדיף להכין אחרת, בשמחה, קפה זו אומנות ולכן אין דבר כזה שאין דבר כזה.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

YarivKK
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה

יש עוד סיבה ליותר קפה מלבד עובי הטחינה (כמובן הכל קצת קשור). הטעמים המרים מגיעים מהשלבים האחרונים במיצוי (בקירוב השליש השלישי). ככל שיש יותר קפה השלב הזה נדחה ומקבלים קפה פחות מריר. כמובן שאם מגזימים החלק הראשון והחמוץ יותר של המיצוי מקבל הדגשה (בארהב הרבה מקומות אוהבים את הקפה כך ולכן כמויות הקפה מאוד גבוהות).

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974

שליחה

OK, הטיעונים של גלעד ויריב לגיטימיים לחלוטין
אם כך אני לא מבין למה בכלל להשתמש בסלסלת סינגל? לכו ישר לדאבל.

אני משתמש בסלסלת סינגל כי אני רוצה מנה בודדת ולא כפולה או קרוב לכפולה. זו הסיבה היחידה.
אני משתמש בסלסלת סינגל VST, ממלא רק שקע פנימי עם מתאם וטמפר יעודי ומקבל שוטים נהדרים,
זרימה איטית ומאפיינים דומים מאוד לדאבל.

אכן, על טעם ,על ריח ועל שיטות הפקה אפשר להתווכח :lol:

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”