לפני כחצי שנה נחתה על השיש במטבחי ה- BZ10. במהלך התקופה שעברה מאז, שתיתי בעיקר קפוצ'ינו. בדקתי את הקפה האורגני של קפה רוטשילד, את התערובות של ספורה ולאחר מכן עברתי לנגרו. בביקור אצלו התחילו בעצם הצרות
בסלסילה הכפולה יצא לי קפה שהיה נראה בסדר, עם קצב זרימה בסדר, עוגיה בסדר וקפוצ'ינו של בית קפה טוב. כשעברתי לסלסילה הקטנה ולאספרסו יצא לי קפה עם קצב זרימה סביר, עוגיה בוצית להחריד ואספרסו בינוני ומטה. ניסיתי לשפר את המצב בניסוי ותהייה משהו כמו חודש או חודשיים אולם ללא הצלחה מרובה.
ביום שלישי האחרון מצאתי את עצמי נדרש לנסוע לצפון. רגע לפני שיצאתי מהבית, הרמתי טלפון לגלעד ושאלתי אם אפשר לקפוץ כדי שיעיף מבט. כרגיל מגלעד קיבלתי תשובה חיובית והנחיות מה להביא. ארזתי את הבזרה, המטחנה (רוקי) את ידית הסינגל, את הטמפר ומעט פולים של קרייזי סלוסי ויצאתי ללמוד...
כעבור כשעה, יצא השוט הראשון. גלעד טעם ו... נחרד. ראיתי על פניו את המבט של "מה לעזאלזל עשית לקפה שלי!".
גלעד הכין לי שוט מהסט שלו. טעמתי וחשבתי לעצמי: "מה לעזאזל עשיתי עם הקפה שלו!".
במהלך השעתיים הבאות החלפנו פולים, שינינו דרגות טחינה, העלינו טמפ' במכונה (במאמץ רב!) ורגע לפני שהגענו אל הנחלה - הייתי צריך להמשיך הלאה
ארזתי את הסט שלי וב -23:00 בלילה, כשחזרתי לביתי, המשכתי לנסות. עברו יומיים מאז, השוט של גלעד חרוט בזכרוני והתוצאות שלי - לא משתוות. פתחתי שקית חדשה של קפה (brazilian) שנקלה בסוף אוגוסט והמשכתי עם המשחקים בדרגת הטחינה ובכמות הקפה ואין שיפור. האספרסו יותר סמיך מבעבר אבל עדיין לא בטעם של השוט אצל גלעד.
מצורף סרטון המדגים את ההכנה ואת התוצאה. כל האביזרים מקוריים של בזרה (הידית ללא פייה כחלק מהלימוד).
הקפה עם טעם שרוף משהו. הזרימה נראית לי חזקה מדי ואולם בדרגת טחינה נמוכה יותר - אין זרימה בכלל. העוגיה יוצאת בוצית לחלוטין. הלחץ בדוד משתנה בין 1.3 ל- 1.5 בר (איסטרזיס של המערכת). כמות הקפה, לפי הכרטיס של גלעד, קצת פחות מ- 9 (לא רואים בסרטון).
אשמח לעצות ורעיונות רק כדי שלא אצטרך לחכות עוד כמה חודשים עד שאמצא את הזמן להגיע לגלעד שוב..
תודה רבה לגלעד על האירוח וההדרכה. הרצון לעזור, ללמד וללמוד - מעוררי התפעלות. תענוג של ממש
נ.ב
ברכות למצטרפים החדשים למשפחת בזרה..