מה קרה לקפה?
-
EugeneRoif
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אתמול קיבלתי את המטחנה והתחלתי לנסות להכין אספרסו.
אחרי הרבה ניסיונות האספרסו יצא סוף הדרך.
השארתי את הרמת טחינה כמו שהיא מכוונת בערך ל 49.
היום קמתי בבוקר ניסיתי להכין הקפה יצא צמיגי ועם קרמה טובה אבל הטעם יצא כמו קפה שחור.
העוגייה יוצאת דיי יבשה ושלמה.
אני משתמש בפילטר של יחיד (כמו אתמול)
הקפה הוא מקפה רות, אבל הוא אמר שהוא נותן לי קפה מלפני יומיים שלושה כי צריך לעבור קצת זמן עד שהקפה מקבל טעם.
המכונה התחממה בערך 45 דק, עד שהתארגתי.
הוצאתי שאריות מהמטחנה לפני וניקיתי את הראש בכל פעם אחרי שוט.
הציוד שלי זה Oscar ו k3
או שאני ממש גרוע בחזרתיות, או ששמרתי את הקפה גרוע. או משהו שאני לא מצליח לחשוב עליו.
כי כן שמתי לב שהריח של הקפה קצת נעלם.
ממש אשמח לטיפים.
תודה
יבגני
אחרי הרבה ניסיונות האספרסו יצא סוף הדרך.
השארתי את הרמת טחינה כמו שהיא מכוונת בערך ל 49.
היום קמתי בבוקר ניסיתי להכין הקפה יצא צמיגי ועם קרמה טובה אבל הטעם יצא כמו קפה שחור.
העוגייה יוצאת דיי יבשה ושלמה.
אני משתמש בפילטר של יחיד (כמו אתמול)
הקפה הוא מקפה רות, אבל הוא אמר שהוא נותן לי קפה מלפני יומיים שלושה כי צריך לעבור קצת זמן עד שהקפה מקבל טעם.
המכונה התחממה בערך 45 דק, עד שהתארגתי.
הוצאתי שאריות מהמטחנה לפני וניקיתי את הראש בכל פעם אחרי שוט.
הציוד שלי זה Oscar ו k3
או שאני ממש גרוע בחזרתיות, או ששמרתי את הקפה גרוע. או משהו שאני לא מצליח לחשוב עליו.
כי כן שמתי לב שהריח של הקפה קצת נעלם.
ממש אשמח לטיפים.
תודה
יבגני
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
נשמע מוזר ומאד לא סביר שתוך יום הקפה מתקלקל. בד"כ הסלסלה ליחיד נותנת תוצאות הרבה פחות טובות מהסלסלה הכפולה, ורוב האנשים קונים סלסלת יחיד טובה יותר בנפרד. אני לא יודע מה מומלץ לאוסקר, אבל בטוח שיהיו כאן חברים שיודעים. בכל מקרה ההמלצה שלי היא שתנסה בינתיים לחלוט מנות כפולות ולראות אם הקפה משתפר.
-
EugeneRoif
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ניסיתי את המנה הכפולה ובאמת יצא הרבה יותר טוב.
הריח והארומה עדיין הרבה יותר חלשים מאתמול...
מצרף וידאו ותמונה של העוגייה בסוף
Double basket espresso:
הריח והארומה עדיין הרבה יותר חלשים מאתמול...
מצרף וידאו ותמונה של העוגייה בסוף
Double basket espresso:
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
יבגני שלום,
ראשית, תתחדש ותהנה!
שנית, לוקח זמן עד שמשתלטים על העסק. בהתחלה זה מצליח פה ושם ואחר כך זה מתחיל להצליח כמעט תמיד...פה ושם יתכנו פיספוסים.
הקפה משתנה מאוד (בעיקר תופס לחות) אם משאירים אותו מחוץ לאריזה.
לגבי מה ששאלת, השגיאה הנפוצה היא להשאיר את הרבה פולי קפה בהופר של המטחנה. אם אכן השארת הרבה קפה בהופר של המטחנה, אתה צפוי לקבל פולי קפה שמתנהגים שונה לגמרי (בעיקר בגלל שהם תופסים לחות) מפולי הקפה שהוצאת מהשקית האטומה. צריך לפצל על כך בטחינה שונה אבל החוכמה היא למנוע כזאת תופעה מראש ולטחון בכל פעם את הכמות הדרושה למנה בשעה ששאר הקפה מחכה בשקית אטומה/סגורה עד כמה שניתן (ולא במקרר או במקפיא).
אני אחסוך לך מראש בכך שאמליץ שלא להתפתות לקנות קופסאות שיוצרים בהן ואקום, שמירה של הקפה באריזות המקוריות וסגירה הרמטית שלהן, עד כמה שניתן, היאמספקת. אם אתה רוכש פולי קפה מרוני בכמות של קילו אפשר לבקש שיפצל בצורה מוערכת לשלוש שקיות אטומות ואז בכל פעם לפתוח כ- 1.3 קילו ולהשתמש.
בהצלחה,
ראובן
ראשית, תתחדש ותהנה!
שנית, לוקח זמן עד שמשתלטים על העסק. בהתחלה זה מצליח פה ושם ואחר כך זה מתחיל להצליח כמעט תמיד...פה ושם יתכנו פיספוסים.
הקפה משתנה מאוד (בעיקר תופס לחות) אם משאירים אותו מחוץ לאריזה.
לגבי מה ששאלת, השגיאה הנפוצה היא להשאיר את הרבה פולי קפה בהופר של המטחנה. אם אכן השארת הרבה קפה בהופר של המטחנה, אתה צפוי לקבל פולי קפה שמתנהגים שונה לגמרי (בעיקר בגלל שהם תופסים לחות) מפולי הקפה שהוצאת מהשקית האטומה. צריך לפצל על כך בטחינה שונה אבל החוכמה היא למנוע כזאת תופעה מראש ולטחון בכל פעם את הכמות הדרושה למנה בשעה ששאר הקפה מחכה בשקית אטומה/סגורה עד כמה שניתן (ולא במקרר או במקפיא).
אני אחסוך לך מראש בכך שאמליץ שלא להתפתות לקנות קופסאות שיוצרים בהן ואקום, שמירה של הקפה באריזות המקוריות וסגירה הרמטית שלהן, עד כמה שניתן, היאמספקת. אם אתה רוכש פולי קפה מרוני בכמות של קילו אפשר לבקש שיפצל בצורה מוערכת לשלוש שקיות אטומות ואז בכל פעם לפתוח כ- 1.3 קילו ולהשתמש.
בהצלחה,
ראובן