נגן HIFI תקציבי-FIIO X1

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Vosegus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן,
היום הגיע אליי הנגן וחשבתי לכתוב לכם מיני ביקורת עליו, אצרף תמונות בהמשך.

הX1 הושק בספטמבר במחיר 99$.
הבאנדל-
נגן(מן הסתם)
כבל USB
3 מגני מסך, כאשר אחד מהם כבר מודבק
מגן סיליקון
כל מני מדבקות שניתן להדביק על הנגן בשביל היופי(דמוי עץ, דמוי קוולר וכד')
מדריך הפעלה
[img2=350x263]http://cdn.head-fi.org/c/c4/350x700px-L ... 23.40.jpeg[/img2]

ממש התרשמתי מהבאנדל, לא ציפיתי שבכזה תקציב הוא יכלול משהו יותר מנגן וכבל.

איכות בנייה-
הנגן עצמו מורכב ממתכת(אלומיניום?). מרגיש נורא איכותי ביד ועושה רושם שהוא עמיד מאוד.
הגלגל מזכיר מאוד את גלגל העבודה של האייפוד(בשונה מהאייפוד, הגלגל מסתובב). הגלגל הוא עקב האכילס של הנגן, מרגיש זול ולא יושב כ"כ טוב.
יש 4 כפתורים מקדימה, למעלה זה כפתור חזור וכפתור תפריט ולמטה זה הכפתורים שמעבירים שירים.
בצד שמאל יש 3 כפתורים, הדלקה ו2 כפתורי ווליום. מלמטה קיים חיבור USB. יציאה האוזניות היא למעלה ובצד שמאל למטה יש מקום לכרטיס מיקרו SD עד 128GB.
סה"כ המכשיר מרגיש נהדר ביד, הוא קומפקטי מאוד.

ממשק-
הממשק של הנגן די פשוט, אין לי הרבה מה לפרט עליו בינתיים כי רק קיבלתי אותו. עד כה אני מאוד מרוצה, מתרגלים אליו ממש מהר.

סאונד-
זה החלק המדהים.
עד כה התרחקתי מנגני HIFI כי לא האמנתי בהם, גם כאן פקפקתי. דבר ראשון ששמתי לב אליו, בכל הז'אנרים, זה שהבמה התרחבה. הסאונד של האוזניות חם יותר ומהודק יותר בהשוואה לסנסה. *סנהייזר אמפריור*

סה"כ אני מאוד מרוצה. אצרף תמנות בהמשך, התמונה שייכת לHEADFI

סליחה על הביקורת התמציתית אבל רק היום קיבלתי את הנגן, ארחיב עליו בהמשך :)

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #2 

תתחדש ותהנה (Y)

אני קורא ביקורות ממש מצויינות על הנגן ואני בהחלט שוקל להזמין אחד לעצמי. מעניין יהיה להשוות אותו ל- Fiio X3 (אני גם מתלבט עם HIFIMAN HM700). לפי מה שאני מבין, אחד ההבדלים הוא בכך שלא ניתן להשתמש בדאק הפנימי עם המחשב, לעומת ה- X3 שכן מאפשר זאת.

כמו כן, אני מבין שמומלץ לחבר הגברה ניידת כלשהיא, במיוחד Fiio E11K שמאפשר לנגן לדחוף כמעט את כל האוזניות, גם אלו עם ערך עכבה גבוהה.

מאיפה הזמנת?

Vosegus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 125
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

הזמנתי מאיביי

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #4 

קחו בחשבון שהוא לא "רואה" עברית
רק שמות של קבצים באנגלית

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

מקפיץ. נגן מטורף. כשמשתמשים בו עם יציאת ה- Line Out האיכות (ואני לא מגזים) ממש דומה לדגם ה- X5 ול- iBasso DX90. זה לא ייאמן מה שהנגן הזה מסוגל להוציא. כשמשתמשים בו ביציאת האוזניות הסטנדרטית (ניתן לקבוע בהגדרות האם ה- 3.5mm ישמש כיציאת אוזניות או ליין אאוט) הנגן נשמע ממש ממש טוב, אבל עדיין ניתן לשמוע את ההבדל מהדגמים היקרים יותר. אבל... כשמגדירים אותו כליין אאוט ומחברים להגברה הנגן הקטן הופך להיות חיית טרף שמסוגלת להתמודד עם כל אוזניה שרק תוכלו לחשוב עליה. Senn 650? טורף בלי שום בעיה. Hifiman 400i מזיז ודוחף חופשי וללא מגבלה, אוזניות IEMs? מעיף למעלה גבוה גבוה. בקיצור, מרשים מאוד מה ש- Fiio עשו פה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

Nir1 כתב:כשמגדירים אותו כליין אאוט ומחברים להגברה הנגן הקטן הופך להיות חיית טרף שמסוגלת להתמודד עם כל אוזניה שרק תוכלו לחשוב עליה. Senn 650? טורף בלי שום בעיה. Hifiman 400i מזיז ודוחף חופשי וללא מגבלה, אוזניות IEMs? מעיף למעלה גבוה גבוה. בקיצור, מרשים מאוד מה ש- Fiio עשו פה.
...
אבל אם אתה מחבר אותו להגברה, אז זה לא הנגן שעושה את כל העבודה - הוא רק מקור + DAC. כל מה שקראת לו לעיל בכינויים כמו "טורף", "מזיז", "דוחף" ו-"מעיף" זו כבר תוצאה של ההגברה החיצונית. לא ככה?

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

epony כתב:אבל אם אתה מחבר אותו להגברה, אז זה לא הנגן שעושה את כל העבודה - הוא רק מקור + DAC. כל מה שקראת לו לעיל בכינויים כמו "טורף", "מזיז", "דוחף" ו-"מעיף" זו כבר תוצאה של ההגברה החיצונית. לא ככה?
...
אני מבין את מה שאתה אומר וזה נכון, אבל אני לא יודע איך להסביר את זה, כמקור הוא פשוט עושה דברים שנגנים אחרים פשוט לא מסוגלים. בסופו של דבר גם כשהוא משמש כמקור בלבד הדברים מתחברים ונשמעים הרבה יותר טוב מכל השאר. זה לא שתקח עכשיו איזה מכשיר סלולארי ותחבר אותו כמקור לאותה ההגברה ותשמע את המוסיקה טוב יותר, ממש לא. איכשהו השילוב וההרמוניה שלו עם ההגברה פשוט מרגיש הרבה יותר טוב מכל השאר והרי אנחנו יודעים ששידוך טוב בין המקור, להגברה ולאוזניות יכול להשתנות מאחד לשני. הנגן לכשעצמו מלא בעוצמה גם ככה, עכשיו תוסיף את מה שתוסיף (FIIO E11K לצורך העניין) ותקבל שילוב מנצח. בטח במחיר שבוא הוא מוצע כיום.

photohtbar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #8 

אני לא חושב שאיכות של ה-x1 זהה או דומה ל-x5
ה כאיו הם היו יורים בראש בעצמם ,פשוט לא נכון
כדי להעריך את איכות ה-x5 חייבים לחבר שם דברים ממש ברמה
המעגלים הפנימיים של ה-x5 מורכבים מאוד ויש לזה סיבות רבות והם עולים גם כסף

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

photohtbar כתב:אני לא חושב שאיכות של ה-x1 זהה או דומה ל-x5
ה כאיו הם היו יורים בראש בעצמם ,פשוט לא נכון
כדי להעריך את איכות ה-x5 חייבים לחבר שם דברים ממש ברמה
המעגלים הפנימיים של ה-x5 מורכבים מאוד ויש לזה סיבות רבות והם עולים גם כסף
...
אם אתה לוקח את ה- X1 שעלותו $99 ומשדך לו מגבר Fiio E11K בעלות של $60 ביציאת line out אתה מקבל תוצאה מאוד קרובה למה שתקבל מה- X5 בעלות של $350. לכן ה- VFM של ה- X1 גבוה יותר.

כמעט בכל סקירה שתקרא ברשת, בין אם ב- head-fi, באמאזון, באתרים מקצועיים שסוקרים נגני high-res, אתה תמצא שרוב רובם של הסוקרים אומרים בדיוק את מה שאני אומר ושהמרחק ב- setup שציינתי מה- X3 וה- X5 אינו גדול בכלל. יתרה מזאת, כבר ראיתי כמה אנשים שמכרו את ה- X5 הגדול לטובת ה- X1 הנייד.

כמובן שישנם הבדלים, אבל לאוזן של האדם הנורמטיבי הם כמעט ולא ישמעו. אין ספק שהצליל שמנפיק ה- X5 עשיר יותר ובגלל החלקים שציינת, אף מרגיש אמיתי וחי יותר, אבל אם תשכלל את מכלול השיקולים אז בעבור $160 רובם של האנשים יעדיפו ללכת עם האפשרות הראשונה.

עם או בלי קשר, עולם האודיו מצפה כרגע בכליון עיניים (ואוזניים) לראות ולבחון את הדגם המדובר של החברה, הלו הוא ה- X7 שאמור לצאת ב- 2015. יהיה בהחלט מעניין.

photohtbar
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #10 

ה-x7 רוצה ליהיות כמו ה-astell and kern ak100 אבל הוא ממש מעולה !!!
בשביל האוזן הנורמטיבי ה-sansa /ipod מספיק טובים חבל על הכסף

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

מודה שלא יצא לי לעשות השוואה ישירה לנגני האייפוד, אבל למכשירים סלולאריים כמו האייפון והגלקסי למיניהם בהחלט יצא והשיפור באיכות ניכר באופן משמעותי. גם אחרים שבצעו השוואות דומות ציינו זאת במפורש. יחד עם זאת, אין שום צל של ספק שנגני האייפוד והסנסה נחשבים למיינסטרים וחברות כמו fiio ודומותיה, יכולות רק לחלום על רמה זהה של פופולאריות.

Deicide
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #12 

מהחברה שקנו את הנגן הזה, מאיפה קניתם?

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

Deicide כתב:מהחברה שקנו את הנגן הזה, מאיפה קניתם?
...
·

Amazon.

galushy
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #14 

אין עברית = לא קונה

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

99% מהמוסיקה אצלי בנגן (4000 שירים) היא מוסיקה לועזית. את הספריה העברית תרגמתי לאנגלית. מבחינתי אין שום בעיה. לדעתי זה הנגן הטוב ביותר שאפשר לקנות ברמת המחיר,כך שמי שלא קונה - הפסד שלו.

Deicide
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #16 

Nir1 כתב:
...
...
·

Amazon.
...
·
איך? לא שולחים לארץ

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #17 

במזוודה, עם סבתא.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

Deicide כתב: איך? לא שולחים לארץ
...
·

אתה יכול לשלוח לחבר בארה"ב או דרך שיפיטו. אופציה נוספת ולא פחות טובה היא לרכוש דרך Mp4nation ששולחים ישירות לארץ.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #19 

או חברת השילוח mustop

יקי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 369
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #20 

היי
לא עמדתי בפיתוי וקניתי את השניים הנ"ל. זה פשוט נשמע נפלא! וההבדל בין השמיעה עם המגבר ובלי המגבר (באותו ווליום סובייקטיבי כמובן) הוא ענק. בקיצור, מהרכישות היות טובות שלי!

אני רק שאלה: באיזה אזניות אתה משתמש? כרגע, אני מקשיב ב MELL A151 שאני מאוד אוהב, אבל אין בהן ממש באס. האם במקרה ניסית את זה עם GRADO SR מכל דגם שהוא?

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”