קושיות מקרנים
-
aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
טוב, נושא המקרנים חם, כמעט החלטתי מה קורה עם המעלית של הפלאזמה ואני חייב לסגור את תכנון הקיר של המסך.
העניין הוא כזה, גודל הקיר הוא כמעט 5 מטר בגובה 2.80 (כנראה תותקן במה בגובה כ- 7-8 ס"מ כך שנגיד 2.70).
המרחק מהקיר הנגדי הוא כ- 4.80, ומהספה מעט פחות. אם ללכת לפי חוק ה- 1.6 רוחב המסך אני יכול להתקין מסך ברוחב 3 מטר.
הבעיה היא שמסך 16:9 יגיע במקרה זה עד לתקרה (כי אני צריך לשמור כמטר למעלית של הפלאזמה.
בקיצור, אם המסך מתחיל כמטר מהרצפה, כמה מרווח כדאי לי לשמור מהתקרה בשביל לקבל חווית צפייה טובה?
העניין הוא כזה, גודל הקיר הוא כמעט 5 מטר בגובה 2.80 (כנראה תותקן במה בגובה כ- 7-8 ס"מ כך שנגיד 2.70).
המרחק מהקיר הנגדי הוא כ- 4.80, ומהספה מעט פחות. אם ללכת לפי חוק ה- 1.6 רוחב המסך אני יכול להתקין מסך ברוחב 3 מטר.
הבעיה היא שמסך 16:9 יגיע במקרה זה עד לתקרה (כי אני צריך לשמור כמטר למעלית של הפלאזמה.
בקיצור, אם המסך מתחיל כמטר מהרצפה, כמה מרווח כדאי לי לשמור מהתקרה בשביל לקבל חווית צפייה טובה?
-
aloni
-
- חבר במועדון 10K

אין לי אפשרות כזאת, העיניים יהיו בתחתית המסך 
HiFiMusic IL
- il62
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 6214
אלוני
תוציא אותם ותיקח מדידה כמו שצריך....נו
אתה בחור יסודי לא???
תוציא אותם ותיקח מדידה כמו שצריך....נו
אתה בחור יסודי לא???
052-4200610
- EyalR
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1024
אם נניח שגובה העיניים בישיבה על כורסא הוא בערך 90 ס"מ ושליש מסך של 96" למשל זה 40 ס"מ זה אומר שהמסך יתחיל מגובה של 50 ס"מ מהריצפה. בהתחשב בכך שאנו רוצים למקם רמקול סנטר זה לא קצת בעייתי מבחינת הסאונד למקם את הסנטר כך שהוא יהיה מתחת ל50 ס"מ?MartinHSabag כתב:הכיוון שלך צריך לבוא מכיוון אחר - העיניים שלך בשליש התחתון של המסך....
זה צריך להיות העוגן שלך....
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
אם צופים בסרט בחצי שכיבה, כמו על כורסאות טלויזיה, המסך יכול להיות גבוה יותר.EyalR כתב:אם נניח שגובה העיניים בישיבה על כורסא הוא בערך 90 ס"מ ושליש מסך של 96" למשל זה 40 ס"מ זה אומר שהמסך יתחיל מגובה של 50 ס"מ מהריצפה. בהתחשב בכך שאנו רוצים למקם רמקול סנטר זה לא קצת בעייתי מבחינת הסאונד למקם את הסנטר כך שהוא יהיה מתחת ל50 ס"מ?MartinHSabag כתב:הכיוון שלך צריך לבוא מכיוון אחר - העיניים שלך בשליש התחתון של המסך....
זה צריך להיות העוגן שלך.......
משה
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
לא.EyalR כתב:אם נניח שגובה העיניים בישיבה על כורסא הוא בערך 90 ס"מ ושליש מסך של 96" למשל זה 40 ס"מ זה אומר שהמסך יתחיל מגובה של 50 ס"מ מהריצפה. בהתחשב בכך שאנו רוצים למקם רמקול סנטר זה לא קצת בעייתי מבחינת הסאונד למקם את הסנטר כך שהוא יהיה מתחת ל50 ס"מ?MartinHSabag כתב:הכיוון שלך צריך לבוא מכיוון אחר - העיניים שלך בשליש התחתון של המסך....
זה צריך להיות העוגן שלך.......
פשוט תטה אותו לכיוון המאזין.
- EyalR
-
- חבר ותיק

זו גם אפשרות אם כי משה אמר נכון וכשיושבים/שוכבים על כורסא זווית הראיה משתנה.
-
aloni
-
- חבר במועדון 10K

יאללה, אל תהיו קשים, נניח שאין ברירה והמסך מתחיל מטר מהרצפה וזה בערך גובה העיניים.
עד איזה גובה לדעתכם אפשר לעלות אם אם התקרה היא מטר שמונים משם?
עד איזה גובה לדעתכם אפשר לעלות אם אם התקרה היא מטר שמונים משם?
HiFiMusic IL
-
aloni
-
- חבר במועדון 10K

וואללה אתה נשמה טובה, אבל תקשיב, זה לא שיש לי ברירה. אני חייב גם פלאזמה והיא תתפוס מקום, לפחות מטר.
אה, בעצם האפשרות האחרת היחידה היא מסך גלילה. אבל זה נורא מפחיד אותי למרות שבזמן האחרון ראיתי כמה שנראו ממש קשיחים כאילו הם לא יכולים להתעקם.
HiFiMusic IL
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
בתצורה שקבעת, יכאב לך בצוואר, אבל זה יעבוד.
עדיף לדעתי מסך נגלל חשמלי שירד לך מעל המסך פלאזמה, לא?
אפשר להעלות את זה לא מעט, זה תלוי במקרן (כמה LENS SHIFT יש לו) ואיזו מעלית אתה מתקין.
עדיף לדעתי מסך נגלל חשמלי שירד לך מעל המסך פלאזמה, לא?
אפשר להעלות את זה לא מעט, זה תלוי במקרן (כמה LENS SHIFT יש לו) ואיזו מעלית אתה מתקין.
-
aloni
-
- חבר במועדון 10K

האם יש מסך נגלל שהוא מתוח מעצם היותו קשיח יחסית? (ולא בעזרת טריק המתיחה עם החוט... כי זה מכוער לדעתי)
HiFiMusic IL
- moco
-
- גורו

למה אתה מתכוון בטריק המתיחה עם החוט?
משה
- moco
-
- גורו

אני התכוונתי ברצינות.MartinHSabag כתב:אם אתה שוכב אופקית בכלל תקרין על התיקרה.......
כמובן שלא צריך לכוון אנשים לפי גובה המסך, אך הפוך כן נכון.
בלא מעט בתים רוב הצופים דווקא יצפו מחצי שכיבה (כורסאות טלויזיה או פוטונים/ספות עם משענת), וצריך להתחשב בזה.
משה
-
aloni
-
- חבר במועדון 10K

זה:

HiFiMusic IL
- raziraz
-
- חבר פעיל

- תגובות: 82
לדעתי, ועל מנת לחסוך באמצעים (כספיים בעיקר), ועל מנת למקם את התמונה בגובה המתאים, להשאיר את הפלזמה במקומה הנוכחי, ולקנות מסך נגלל חשמלי שירד מהתקרה.
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
אלוני
יש אצלי אותו הדבר גם.
יש פלאזמה, והמסך יורד לפניה, עם רווח של 3 ס"מ.
המסך של draper, הוא קשיח ואין עם זה כל בעיה.
תעשה מה שתחליט, אבל מסך שלא יורד עד גובה הרמקול סנטר, זה כאבי צוואר ראש ועיניים.

יש אצלי אותו הדבר גם.
יש פלאזמה, והמסך יורד לפניה, עם רווח של 3 ס"מ.
המסך של draper, הוא קשיח ואין עם זה כל בעיה.
תעשה מה שתחליט, אבל מסך שלא יורד עד גובה הרמקול סנטר, זה כאבי צוואר ראש ועיניים.
- EyalR
-
- חבר ותיק

משה, עכשיו כשאני חושב על זה שוב, ברוב הכורסאות יש יותר נפח באזור משענת הראש כך שגם כשאתה בחצי שכיבה עדיין הראש לא ממש יפנה כלפי מעלה.
איתי, אין גלים במסך שלך?
איתי, אין גלים במסך שלך?