שרשור תגובות: אורנג מתחילה במכירה מוקדמת לאייפון 6. ללא מחיר ועם דמי הרשמה

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3326

שליחה

למאמר: אורנג מתחילה במכירה מוקדמת לאייפון 6. ללא מחיר ועם דמי הרשמה

תמונה

חברת אורנג' מפרסמת מכירה מוקדמת למכשיר האייפון 6, אלא שמחיר עדיין אין אבל גביית דמי הרשמה של 100 ש"ח יש דווקא.

האייפון 6 אמור להגיע לארץ כבר ב 23 לאוקטובר וחברות רבות מנצלות את הזמן כדי למכור את המכשיר עוד בטרם מגיע אליהן במכירה מוקדמת, בדיוק כמו שאפל מבצעת כשבוע לפני תחילת שיווק המכשיר.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

ובטוח יש מי שיירשם.
הזוי
העם דורש..... כל מיני דברים

Narion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194

שליחה

*הקאטץ' הוא שאורנג' גובה פיקדון של 100 ש"ח במידה ואתה מעוניין לבצע רכישה מוקדמת, ככה שיכולה להיווצר סיטואציה שביום ההשקה האייפון 6 פלוס לדוגמא יתומחר ב4,800 ש"ח ובשאר החנויות ב4,500 ש"ח ואתה תיאלץ לשלם את המחיר הגבוה מכיוון שכבר התחייבת מראש.
תיאורתית במצב כזה, אם עדיין לא תהיה מעוניין לבצע את העסקה, אתה תוכל לבצע ביטול עסקה, אבל אם המכשיר כבר נשלח אליך בדואר אתה תצטרך ללכת לנקודת שירות, להמתין שעות בתור, להתווכח עוד שעות עם הנציג, ובסוף גם לשלם קנס של 100 ש"ח או 10% מעלות המוצר (הנמוך מבינהם - זה ע"פ חוק ביטול העסקה בארץ הקודש), ורק אם ממש תצעק, אז מנהל המשמרת יוכל לבטל לך את הגזירה ותקבל את 100 ש"ח האבודים שלך בחזרה, רוב הסיכויים שלא תקבל כלום (יבטלו לך את העסקה ויחזירו לך 100 ש"ח, ושניה אח"כ יגבו 100 ש"ח בגין ביטול העסקה).
זו הטקטיקה של אורנג'.

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה

Narion כתב:*הקאטץ' הוא שאורנג' גובה פיקדון של 100 ש"ח במידה ואתה מעוניין לבצע רכישה מוקדמת, ככה שיכולה להיווצר סיטואציה שביום ההשקה האייפון 6 פלוס לדוגמא יתומחר ב4,800 ש"ח ובשאר החנויות ב4,500 ש"ח ואתה תיאלץ לשלם את המחיר הגבוה מכיוון שכבר התחייבת מראש.
תיאורתית במצב כזה, אם עדיין לא תהיה מעוניין לבצע את העסקה, אתה תוכל לבצע ביטול עסקה, אבל אם המכשיר כבר נשלח אליך בדואר אתה תצטרך ללכת לנקודת שירות, להמתין שעות בתור, להתווכח עוד שעות עם הנציג, ובסוף גם לשלם קנס של 100 ש"ח או 10% מעלות המוצר (הנמוך מבינהם - זה ע"פ חוק ביטול העסקה בארץ הקודש), ורק אם ממש תצעק, אז מנהל המשמרת יוכל לבטל לך את הגזירה ותקבל את 100 ש"ח האבודים שלך בחזרה, רוב הסיכויים שלא תקבל כלום (יבטלו לך את העסקה ויחזירו לך 100 ש"ח, ושניה אח"כ יגבו 100 ש"ח בגין ביטול העסקה).
זו הטקטיקה של אורנג'.
...
לא מדוייק. מבחינה משפטית גם לו כל מה שאמרת יהיה נכון (וזה לא) אסור יהיה לאורנג לחייב בדבר משום שלא נעשתה שום עסקה. כשאין מחיר אז לא ניתן להשלים את העסקה. כשאורנג יפרסמו מחיר זו תהיה הצעה חדשה שאותה אתה יכול לבחור לקבל או לא.
·
אלי חבוש

Narion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

סליחה אבל אתה כותב שטויות.

אם אתה נרשם למכירה המוקדמת, ומשלם מקדמה, והמוצר נשלח אליך עם שליח (עם דגש על נשלח!).

אז מדובר בעסקה לכל דבר, אתה רוצה לבטל?

בשמחה, תגיע עם המכשיר לנקודת השירות ותבטל את העסקה, ע"פ חוק ביטול עסקה (בבקשה אל תגרום לי להביא לכאן ציטוט מלא) אתה נדרש לשלם 100 ש"ח או 10% מעלות המוצר, אתה חושב שזה לא פייר?

אתה עדיין תיאלץ לשלם, ואם אתה חושב שנגרם לך עוול אתה מוזמן לפנות לבית המשפט.

*בתור נציג מכירות (לשעבר) באורנג', הייתי עד לעשרות אם לא מאות מקרים של לקוחות שנאלצו לשלם את הקנס הנ"ל בגין ביטול העסקה, מנגד - אני גם הייתי עד ללא מעט מקרים בהם מנהל המשמרת \ מנהל מרכז, ויתר ללקוח על הקנס, ולא גבה תשלום נוסף בגין ביטול העסקה.

אבל הכל כחלק מאקט של מחווה שירותית או לצרכיי שימור הלקוח.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592

שליחה

העניין הוא שאין עסקה.
העסקה היחידה היא 100 ש"ח תמורת הזכות לשריין אייפון. כל עוד לא נקבע במחיר, אין עסקה.

Narion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אוקיי,
אני התייחסתי לסיטואציה בה המכשיר נשלח כבר ללקוח.

לי באופן אישי לא ברור מה אורנג' משיגה במהלך המפגר הזה, אני לא מבין מה ההיגיון בדרישת תשלום מקדמה מצד לקוחות מבלי למסור להם מידע כל כך חיוני על גובה עלות המכשיר.

זה מרגיש במידה מסוימת שהם משחקים פוקר עם סלקום ופלאפון (שכן חשפו מחירים, ולא דרשו מקדמה!), והם מתכננים להציע משהו אטרקטיבי בסמוך למועד ההשקה.

*מעניין מה יהיה עם החבר'ה ששילמו מקדמות, המכשיר יישלח להם באופן אוט'? ייצרו איתם קשר לצורך ביצוע תשלום?

מוזר.

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה

Narion כתב:אוקיי,
אני התייחסתי לסיטואציה בה המכשיר נשלח כבר ללקוח.

לי באופן אישי לא ברור מה אורנג' משיגה במהלך המפגר הזה, אני לא מבין מה ההיגיון בדרישת תשלום מקדמה מצד לקוחות מבלי למסור להם מידע כל כך חיוני על גובה עלות המכשיר.

זה מרגיש במידה מסוימת שהם משחקים פוקר עם סלקום ופלאפון (שכן חשפו מחירים, ולא דרשו מקדמה!), והם מתכננים להציע משהו אטרקטיבי בסמוך למועד ההשקה.

*מעניין מה יהיה עם החבר'ה ששילמו מקדמות, המכשיר יישלח להם באופן אוט'? ייצרו איתם קשר לצורך ביצוע תשלום?

מוזר.
...
מזמין אותך לקרוא את מה שכתבתי שוב ולבדוק לפני שאתה קובע שאני מדבר שטויות.
אז שוב אחדד:
ראשית, אורנג לא תשלח שום מכשיר אוטומטית ללקוח סתם ככה לפני שתציין בפניו את המחיר ותבקש ממנו אישור נוסף לעסקה. ולמה? בגלל החלק השני של תשובתי:
אין עסקה ללא מחיר! להגיד שוב? אין עסקה ללא מחיר!
מבחינה משפטית יש הצעה ויש קיבול. ללא מחיר, יש הצעה עם פרט מהותי חסר שכבר פה יש בעיה. כמו כן ברגע שאורנג תציין מחיר, זו הצעה חדשה ולהצעה חדשה צריך קיבול חדש ולכן אורנג תצטרך את האישור החדש של הלקוח ולא תוכל לשלוח לו את המכשיר סתם כך אוטומטית. (וכמו שכתבתי - היא לא תעשה את זה. המטרה של המהלך המטופש הזה שלה היא להכניס מחוייבות ללקוח ואם אתה הבנת את מה שהבנת ככה למרות גם מה שהוסבר שוב, זה גם מצליח לה)
אלי חבוש

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548

שליחה

מה כל כך מוזר במהלך?
אורנג' מציעה ללקוחות שמעוניינים לקבל קודם את המכשיר לשריין את הזכות הזו בתמורה לפיקדון של 100 ש"ח.

אורנג' מרוויחה את הידע של הפוטנציאל בהשקה וכך יודעת את התמחור הנכון + מה הכמות הנכונה שעליה להיערך מראש.

הלקוח מרוויח את הזכות לקבל את המכשיר ביום שהוא יושק.

בכל מקרה, ה-100 ₪ יכללו במחיר המכשיר. במידה והלקוח לא יהיה מעוניין יקבל כספו חזרה.

זו לא הפעם הראשונה שאורנג עושה את זה.

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שליחה

vivi כתב:מה כל כך מוזר במהלך?
אורנג' מציעה ללקוחות שמעוניינים לקבל קודם את המכשיר לשריין את הזכות הזו בתמורה לפיקדון של 100 ש"ח.

אורנג' מרוויחה את הידע של הפוטנציאל בהשקה וכך יודעת את התמחור הנכון + מה הכמות הנכונה שעליה להיערך מראש.

בכל מקרה, ה-100 ₪ יכללו במחיר המכשיר. במידה והלקוח לא יהיה מעוניין יקבל כספו חזרה.

...
לא מוזר. מטופש. עבור הלקוח.
אורנג לא מגלה את כל הפרטים. אורנג משאירה את הלקוח בערפל. כביכול ללקוח לא מגולה מה ייעשה עם המאה שקלים שלו והאם יחוייב אוטומטית או לא.
שים לב כמה בלבול וחוסר הבנה יש רק בשרשור הזה.
מעין משחק חצי כשר (לא חושב שכשר במאה האחוזים תלוי האם נגבה משהו וגם אם לא ניתן לטעון להטעיות) אבל מסריח.
·
אלי חבוש

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3548

שליחה

תראה, כתוב באתר של אורנג': "הרשם עכשיו, הבטח את מקומך ונציגנו יחזור אליך בהקדם.
ההרשמה כוללת תשלום מקדמה בסך 100 ₪ אשר תיגבה
כחלק ממחיר מכשיר במידה ותחליט לרכוש אותו"

אני חושב שזה די ברור. בכל מקרה המהלך נולד מאחר ויש כמות שיחות גדולה למוקד השירות בנוגע לאייפון. אנשים מבררים מתי האייפון יגיע ומבקשים להיות ראשונים. זה הפתרון לאותם האנשים.

מסכים איתך שהמהלך מטופש, אבל תסכים איתי שיש הרבה אנשים טיפשים.

אני לא אתפלא אם בעתיד יחייבו 5000 שח מראש על אייפון 7 ואנשים יקבלו החזר בהתאם למחיר ההשקה.

הטירוף לא ייפסק עד שאנשים יפסיקו לרכוש סמארטפונים בכל שנה במחירים מופקעים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אגב, ממה שאני רואה, כל החברות ישרו קו עם המחיר והוא זול מכפי שחשבנו.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357

שליחה

רק איידיגיטל בשמיים ...

Narion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

EliHaboosh כתב:
...
...
מזמין אותך לקרוא את מה שכתבתי שוב ולבדוק לפני שאתה קובע שאני מדבר שטויות.
אז שוב אחדד:
ראשית, אורנג לא תשלח שום מכשיר אוטומטית ללקוח סתם ככה לפני שתציין בפניו את המחיר ותבקש ממנו אישור נוסף לעסקה. ולמה? בגלל החלק השני של תשובתי:
אין עסקה ללא מחיר! להגיד שוב? אין עסקה ללא מחיר!
מבחינה משפטית יש הצעה ויש קיבול. ללא מחיר, יש הצעה עם פרט מהותי חסר שכבר פה יש בעיה. כמו כן ברגע שאורנג תציין מחיר, זו הצעה חדשה ולהצעה חדשה צריך קיבול חדש ולכן אורנג תצטרך את האישור החדש של הלקוח ולא תוכל לשלוח לו את המכשיר סתם כך אוטומטית. (וכמו שכתבתי - היא לא תעשה את זה. המטרה של המהלך המטופש הזה שלה היא להכניס מחוייבות ללקוח ואם אתה הבנת את מה שהבנת ככה למרות גם מה שהוסבר שוב, זה גם מצליח לה)
...
אוקיי,
אני לוקח את המילים שלי בחזרה (בדבר הטענה שאתה כותב שטויות).
פשוט הייתה ביננו אי הבנה.
אני חשבתי שאתה מדבר על סיטואציה בה המכשיר כבר נשלח ללקוח, ובפועל הסיטואציה כנראה תהיה שנציג מכירות של החברה יבצע שיחה טלפונית לפני ביצוע העסקה.

·

Narion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

sky1sky10 כתב:רק איידיגיטל בשמיים ...
...
·והאבסורד הוא שהם היחידים בארץ שהולכים להוציא לפועל לילה לבן עם מכירה מוקדמת לחבר'ה שהזמינו דרך האתר שלהם (אם אני לא טועה המכירה תתקיים ב23:00 בלילה ב22 לחודש).

אם היו להםם מחירים אטרקטיבים, או לפחות כאלה שהם ברמה של חברות הסלולאר, אלפי אנשים היו מגיעים למכירה הזאת.

Narion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

vivi כתב:מה כל כך מוזר במהלך?

...
זה מהלך מטופש מהסיבה הפשוטה:
בלבול!
אני בעצמי לקוח של אורנג', ואני בעצמי מתכוון לקנות את האייפון 6 פלוס - ובהקדם האפשרי.
ואני התכוונתי לבצע רכישה מוקדמת דרך אורנג', עד שהבנתי שיש כאן לוקש עם כל המקדמה.
בנתיים בדקתי את המתחרות שלה (סלקום ופלאפון), ושניהן מציעות את אותו המכשיר, רק בצורה ברורה הרבה יותר (גובה עלות המכשיר, פריסת התשלומים, זמן משלוח, צבע).
אין פה שום הגיון שיווקי במהלך המטופש הזה של אורנג'.
חברים שהתייעצו איתי - אמרתי להם שיילכו להזמין בפלאפון (כי היא היחידה שמאפשרת לך לבחור עוד צבע חוץ מאפור) או שימתינו עד למועד ההשקה, ואז אורנג' בטוב ליבם סוף סוף יפרסמו מידע.

*בעניין המקדמה של ה100 ש"ח:
אין לזה שום הגיון, אף חברת סלולאר אחרת בארץ לא עושה את זה, וכנ"ל היבואנים הרשמיים.
אין לי בעיה שיגהצו לי עכשיו 4,700 ש"ח תמורת ה6 פלוס - אז מה הבעיות?

למה סתם להחזיק אנשים בסימן שאלה עד מועד ההשקה?
למה לא להיות כמו כל חברה סלולארית אחרת, ולסגור את העסקה עם הלקוח, ושביום ההשקה המכשיר כבר יישלח אליו עם שליח?
·

shaulch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419

שליחה

sky1sky10 כתב:רק איידיגיטל בשמיים ...
...
אכן , ממש לא ברור .
למה שמישהו יקנה מהם ולא מסלקום/פלאפון ? (ולחשוב שהכניסה שלהם לייבוא האייפון היתה אמורה להוזיל את המחיר...)

לא ראיתי תגובה של C-Data (האייפון עדיין לא מופיע באתר שלהם) , כנראה מחכים ליום ההשקה ואז נראה את המחיר ברשתות שקונים מהם.

·

Narion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

shaulch כתב:
...
...

לא ראיתי תגובה של C-Data (האייפון עדיין לא מופיע באתר שלהם) , כנראה מחכים ליום ההשקה ואז נראה את המחיר ברשתות שקונים מהם.
·
...
·זה נחמד שאתה אופטימי אבל לא, אתה לא תראה את המחירים מהרשתות שקונות מהם - מכיוון שהמחירים לא מפורסמים.

חברות הסלולאר רוכשות את המכשירים במחירים הרבה יותר נמוכים ממה שמוצע לצרכן (כנ"ל שאר החנויות שמכרות סלולאר עם אחריות יצרן).

אף פעם לא רכשתי מC-DATA, אבל אם מדובר בסוג של איידיגיטל, אז רוב הסיכויים שתקבל מחיר זהה (היבואן גם רוצה לגזור קופון ממי שקונה ממנו ישירות - ומדובר באדם פרטי).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

@Narion
איך הגעת למסקנות האלה?
זה סוג של PREORDER. רק שהוא יותר בא לקראתך. תאר לעצמך שאורנג' היו רושמים שם מחיר של 4,999. ואז פלאפון היום מציעים ב4,800. ואתה כבר התחייבת לסכום המלא.
לך תתחיל לריב עם כל העולם ואחותו. ככה הגמישות אצלך. אורנג' יכולים לדעת כמה אנשים "מאוד" רוצים. ולצורך העניין לפנות לאפל ולנסות להוריד עלויות על בסיס ההרשמה המוקדמת.

Narion
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Itay_Pollak כתב:@Narion
איך הגעת למסקנות האלה?
זה סוג של PREORDER. רק שהוא יותר בא לקראתך. תאר לעצמך שאורנג' היו רושמים שם מחיר של 4,999. ואז פלאפון היום מציעים ב4,800. ואתה כבר התחייבת לסכום המלא.
לך תתחיל לריב עם כל העולם ואחותו. ככה הגמישות אצלך. אורנג' יכולים לדעת כמה אנשים "מאוד" רוצים. ולצורך העניין לפנות לאפל ולנסות להוריד עלויות על בסיס ההרשמה המוקדמת.
...
מה ההיגיון במתן מקדמה למוצר שאתה לא יודע מה העלות שלו?

למה שאני אחכה למשיח אם אני יודע שבסלקום\פלאפון יש מחיר מסויים, והכל כבר יהיה מוכן ביום ההשקה...
·

חזור אל “חדשות ניידים”