לנספרסו כבר אין בלעדיות על קפסולות קפה - למה אנחנו עדיין קונים ממנה ביוקר?

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #21 

אתם מתמקדים בטעם ושוכחים שלנספרסו יש מערך שילוח שעובד טוב.
משרד בינוני שצורך נספרסו לא ימהר להחליף את זה כל כך מהר, גם אם יש קפסולות שעולות כמה אגורות פחות.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #22 

TANDBERG כתב:השאלה חוזרת - האם אנחנו מושפעים פסיכולוגית או יש כאן משהו אמיתי בטעם ?
אתה יכול לייצר בקלות עם שתי מכונות זהות זו לצד זו (מאחורי פרגוד או משהו דומה) ולהוציא שתי כוסות במקביל:
האם המרקם מזוהה על ידי הנסיין ?
האם הטעם מזוהה על ידי הנסיין ?
תריץ עשרים-שלושים אנשים ותראה בדיוק האם זיהו או לא. אבל לא אנשים מהרחוב אלא כאלו שיש להם מכונה של נספרסו ואז זה יהיה יותר רלבנטי. אחרת זה כמו לתת לי לעשות מבחן פיוז טי מול נסטי, אני לא שותה לא את זה ולא את זה אז לא אוכל לזהות בינהם.
האם האתר יוכל לעשות שת"פ שקט מול נספרסו או מול אחד ממשווקי הקפה ? זה יכול לסגור פינה לעוד זמן, בדומה למבחן הכבלים שנעשה לפני מספר חודשים.
...
·

למה לא מבחן עיוור לאנשים שיש להם מכונה?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #23 

כאמור מבחן עיוור שכזה בוצע בתנאים הכי טובים שאפשר - בלי שהנסיין (במקרה הזה אני) יידע שבוחנים אותו. במקרה הזה עם קפסולות עלית, שהן ממש גרועות.

הייתי מאוד שמח לנסות את הקפסולות שהומלצו פה כמו אלו של קפה עולה, וכנראה אעשה זאת בהזדמנות. משם לארגן מבחן עיוור זו כבר ממש לא בעיה. בניגוד לאספרסו ממכונה אמיתית, אין פה מיליון משתנים שיכולים להשפיע, וכל אחד יכול להיות ה"מפעיל".

כפי שכבר אמרתי - במבחן עיוור אני מצליח להבדיל באחוזים מאוד גבוהים בין טעמים שונים של נספרסו (גם אם דרגת החוזק זהה או קרובה), אז קשה לי להאמין שלא אצליח לזהות קפסולות שונות. זה ממש לא אומר שהם יהיו פחות טובות, אולי אפילו להיפך, אבל ככל הנראה הם יהיו שונות.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #24 

Nemesis, זה בדיוק מה שכתבתי - בעלי מכונות או משתמשים קבועים כמו כאלו שיש להם מכונה בעבודה.
Vocare Ad Regnum

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

סליחה, קראתי לא נכון.
מוכן להשתתף בשמחה במבחן כזה, אין מצב שאני לא מזהה קפסולות של עלית. מעניין איך ידברו האחרות שלא טעמתי.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #26 

ביום שבו האתר הזה ישתף פעולה עם נספרסו יהיה אפשר לסגור את הבסטה ;)
what's next?

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #27 

גם אם יוכיחו שכל ההבדל פסיכולוגי, זה עדיין לא אומר שאין הבדל. טעם אישי זה לא משהו מדעי. אם מישהו ייקח שתי כוסות זהות לחלוטין, מנספרסו מקורי, שעל אחת יהיה כתוב שזה תחליף, ורק בגלל זה הטועם יחשוב שזה פחות טעים, אז זה פחות טעים. התפיסה של הטעם היא חלק מהטעם. תשים צבע מאכל כחול נטול טעם בלחם רגיל, והוא "יהיה" פחות טעים, אולי אפילו דוחה בטעמו, אפילו שהטעם זהה לגמרי. תיקח שתי גופיות זהות, תציג אחת כבד יוקרתי והשניה כבד שרוב האנשים לא מסוגלים ללבוש כי הוא מגרד, ותראה איך אנשים מתגרדים מהבד "המגרד". אז מה, הוא לא מגרד? הוא כן. כל עניין המיתוג עובד על זה, ואני לא חושב שזה דבר פסול, בטח במשהו שנחשב פינוק כמו נספרסו. חלק מהפינוק זה לדעת שאתה שותה אותה כוס כמו מישהו בציריך, אפילו אם בתכלס זה תחליף מנס ציונה. אגב, ככל שאנשים באמת מבינים יותר במה שהם צורכים, הנטיה לרכוש תחליפים עולה. רופאים ורוקחים צורכים הרבה יותר תרופות גנריות מהציבור הכללי. שפים נוטים להשתמש בבישול במלח הכי רגיל, אפילו אם לשולחן יגישו "מלח ורוד מהרי ההימאליה".

inonr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
שם מלא: inonr
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #28 

בתכלס בשביל הפרשים של 10 אג, גם אם התחליפים לא גרועים אלה בינונים אף אחד לא ירוץ ויקנה.
אין ספק שמערך השילוח של נספרסו עובד כמכונה משומנת ולזה אין תחליף
אני רק לא מבין את השחקנים החדשים שנכנסו לשוק במחיר כמעט זהה.
לגבי מבחן עיוור, זה בהחלט יהיה מעניין. בנוסף אשמח לשמוע חוות דעת על קפסולות אחרות לא של עלית או ג'ו, כמו קפה אולה שמישהו כתב.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #29 

אני לגמרי בעד מבחן עיוור - אם אני אמצא קפה שטעים לי, עולה פחות ויש לו את אותו מערך שילוח, אני אעבור. אבל אם החסכון זה של איזה חצי שקל או שקל לשרוול, אבל אני צריך להזמין שבוע מראש, או לשלם על המשלוחה או להזמין כמות מטורפת, forget about it.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #30 

drixie כתב:גם אם יוכיחו שכל ההבדל פסיכולוגי, זה עדיין לא אומר שאין הבדל. טעם אישי זה לא משהו מדעי. אם מישהו ייקח שתי כוסות זהות לחלוטין, מנספרסו מקורי, שעל אחת יהיה כתוב שזה תחליף, ורק בגלל זה הטועם יחשוב שזה פחות טעים, אז זה פחות טעים. התפיסה של הטעם היא חלק מהטעם. תשים צבע מאכל כחול נטול טעם בלחם רגיל, והוא "יהיה" פחות טעים, אולי אפילו דוחה בטעמו, אפילו שהטעם זהה לגמרי. תיקח שתי גופיות זהות, תציג אחת כבד יוקרתי והשניה כבד שרוב האנשים לא מסוגלים ללבוש כי הוא מגרד, ותראה איך אנשים מתגרדים מהבד "המגרד". אז מה, הוא לא מגרד? הוא כן. כל עניין המיתוג עובד על זה, ואני לא חושב שזה דבר פסול, בטח במשהו שנחשב פינוק כמו נספרסו. חלק מהפינוק זה לדעת שאתה שותה אותה כוס כמו מישהו בציריך, אפילו אם בתכלס זה תחליף מנס ציונה. אגב, ככל שאנשים באמת מבינים יותר במה שהם צורכים, הנטיה לרכוש תחליפים עולה. רופאים ורוקחים צורכים הרבה יותר תרופות גנריות מהציבור הכללי. שפים נוטים להשתמש בבישול במלח הכי רגיל, אפילו אם לשולחן יגישו "מלח ורוד מהרי ההימאליה".
...
טעם הוא סובייקטיבי - נכון. אבל אני לא רוצה לבדוק את זה. בדיקה מדגמית נכונה תעשה את הדבר הבא: שתי מכונות זהות - אחת עם קפסולה מקורית והשניה עם קפסולה חליפית. חייבת להכיל אותו כמות קפה ומוגשת באותה הכוס. אנחנו לא רוצים להוסיף משתנה נוסף בצורת תווית "נספרסו" או "חלופי" אלא למחוק את הזהות של היצרן. ולראות האם הנסיין מצליח לבדוק.
המחקרים שנערכו (אותם אני לא מכיר) לא נתנו נתונים על מי שתה (מישהו שמנוסה בקפה של נספרסו או לא) ועוד ולכן עבורי, עד שלא אדע את הנתונים - לא קבילים.
עבורי, באופן סובייקטיבי פחות טעים חלופי, אובייקטיבי - אפילו אישתי שלא מבינה כלום בקפה אמרה שהמרקם נראה לה לא בסדר.
·

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #31 

אני לא מאמין גדול במבחנים עוורים. מראה, מותג, מחיר, אפילו חווית הרכישה, משפיעים כולם על החוויה ברגע שתיית הקפה.
מה שאני בא להגיד, זה שיש סיבה שמחצית מהמדינה שותה קפה נמס חול של עלית ומרוצה מזה.
אני אגב לא בא לטעון שאי אפשר להבחין במוצר גרוע. אבל הוא צריך להיות גרוע בצורה ברורה מאוד.
אם אתה רוצה מבחן מעניין, תכין למישהו קפסולה של עלית וספר לו שזה טעם חדש של נספרסו ...
what's next?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

עלי כל הטעמים החדשים של נספרסו לא עושים רושם. נשאר עם הסגול.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”