לנספרסו כבר אין בלעדיות על קפסולות קפה - למה אנחנו עדיין קונים ממנה ביוקר?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73259
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
http://www.themarker.com/consumer/1.2458193
"אף שבסוף 2012 פגו הזכויות על כמה מהפטנטים של נספרסו, ונפתחה תחרות על מקור הרווח המשמעותי בענף הקפה, נספרסו לא מרגישה מאוימת ■ מחירי מכונות הקפה שלה גבוהים לעומת אלה שמציעים המשווקים העצמאיים של אותן מכונות, 
והן לעומת מחיריה הרשמיים בעולם ■ מחירי הקפסולות בישראל גבוהים לעומת אירופה, אך נמוכים בהשוואה לארה"ב"
מה דעתכם?
"אף שבסוף 2012 פגו הזכויות על כמה מהפטנטים של נספרסו, ונפתחה תחרות על מקור הרווח המשמעותי בענף הקפה, נספרסו לא מרגישה מאוימת ■ מחירי מכונות הקפה שלה גבוהים לעומת אלה שמציעים המשווקים העצמאיים של אותן מכונות, 
והן לעומת מחיריה הרשמיים בעולם ■ מחירי הקפסולות בישראל גבוהים לעומת אירופה, אך נמוכים בהשוואה לארה"ב"
מה דעתכם?
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
כשגרתי בצרפת ניסיתי כמה תחליפים ולא התלהבתי. נספרסו אומנם יקרים אבל הקפה (בעיני) טעים.
בגלל זה כנראה יש לי (ולחצי פורום פה) טלויזיית סמסונג ולא הייסנס, ורמקולים של מוניטור אודיו ולא פיור אקוסטיקס
בגלל זה כנראה יש לי (ולחצי פורום פה) טלויזיית סמסונג ולא הייסנס, ורמקולים של מוניטור אודיו ולא פיור אקוסטיקס
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
יש הרבה תחליפים והאמת שאני לא מספיק מכיר, אבל משיחות עם אנשים אני מבין שמעט מאוד נשארים עם התחליפים ורובם חוזרים לקפסולות המקוריות של נספרסו.
לא ממש טעמתי תחליף (האמת שיש לי כאן בבית קפסולות תחליפיות שהגיעו מסינגפור, מסקרן לטעום אבל אין לי מכונה) - אבל אני מוכן להמר שחלק מהבדלי הטעם לטובת נספרסו הם פסיכולוגיים. אולי אפילו חלק גדול. אנשים אוהבים את המותג הזה, הוא משדר להם יוקרה, ולקנות קפסולות זולות יותר מרגיש כמו להתפשר על משהו אמוציונאלי חזק מדי - הקפה שלך.
לא ממש טעמתי תחליף (האמת שיש לי כאן בבית קפסולות תחליפיות שהגיעו מסינגפור, מסקרן לטעום אבל אין לי מכונה) - אבל אני מוכן להמר שחלק מהבדלי הטעם לטובת נספרסו הם פסיכולוגיים. אולי אפילו חלק גדול. אנשים אוהבים את המותג הזה, הוא משדר להם יוקרה, ולקנות קפסולות זולות יותר מרגיש כמו להתפשר על משהו אמוציונאלי חזק מדי - הקפה שלך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78802
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
כי הטעמים שלהם טובים dulsao ו- volluto )מקווה שאייתי נכון) בדיוק קולעים לי לטעם.
- AmnonP
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 488
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 9 פעמים
לאור המחאה הציבורית ,
לא הגיוני שנשלם עבור אותו מוצר יותר מאירופה ...
צריך להצביע עם הקפה ... לכמה זמן ...
אני מניח שיהיו הורדות מחירים ...
משהו מכיר קפסולות חליפיות טעימות.
חג שמח ...
לא הגיוני שנשלם עבור אותו מוצר יותר מאירופה ...
צריך להצביע עם הקפה ... לכמה זמן ...
אני מניח שיהיו הורדות מחירים ...
משהו מכיר קפסולות חליפיות טעימות.
חג שמח ...
פלזמה הבחירה הטבעית
ראשית, אין מה לעשות וזה לא פסיכולוגי, אני לא יודע איפה יצרני הקפסולות התחליפיות מפשלים אבל זה רחוק מאוד מהמקוריות. אפילו בלי לטעום, מספיק להסתכל על התוצאה בשביל לראות בבירור את ההבדל.
שנית, המחיר בישראל דווקא נראה כמעט סביר לפי הטבלה הזו. המע״מ על המזון פה גבוה משמעותית מאשר באירופה (למרות שהמע״מ המקסימלי נמוך יותר), תוסיף לזה עלויות משלוח הרבה יותר גבוהות מאשר למדינות הזולות שקרובות בהרבה ו״קצת״ יותר קל להגיע אליהם משוויץ (וכנראה גם הסיבה לעלות הגבוהה עוד יותר בארהב וקנדה) ואל תשכח את עלות ״באישור הרבנות הישראלית״ שבלי כל ספק מושטת עלינו הצרכנים.
לכן דווקא לנספרסו ישראל אין לי טענות, לנספרסו העולמית בהחלט ניתן לבוא בטענות, אבל מבחינתם הם רק ממשיכים לצמוח למרות פקיעת הפטנט ולמרות העלאות המחירים, אז איזו סיבה בדיוק יש להם להוריד אותם ולהרוויח פחות.
שנית, המחיר בישראל דווקא נראה כמעט סביר לפי הטבלה הזו. המע״מ על המזון פה גבוה משמעותית מאשר באירופה (למרות שהמע״מ המקסימלי נמוך יותר), תוסיף לזה עלויות משלוח הרבה יותר גבוהות מאשר למדינות הזולות שקרובות בהרבה ו״קצת״ יותר קל להגיע אליהם משוויץ (וכנראה גם הסיבה לעלות הגבוהה עוד יותר בארהב וקנדה) ואל תשכח את עלות ״באישור הרבנות הישראלית״ שבלי כל ספק מושטת עלינו הצרכנים.
לכן דווקא לנספרסו ישראל אין לי טענות, לנספרסו העולמית בהחלט ניתן לבוא בטענות, אבל מבחינתם הם רק ממשיכים לצמוח למרות פקיעת הפטנט ולמרות העלאות המחירים, אז איזו סיבה בדיוק יש להם להוריד אותם ולהרוויח פחות.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
סין, טורקיה, מצרים ורוסיה יקרות יותר.
הייתי בטוח ששלושה שקלים במדינות האלה זה שכר יומי..
הייתי בטוח ששלושה שקלים במדינות האלה זה שכר יומי..
-
Huber
- חבר במועדון HT

כנ"ל. טעמתי את המקור ואת התחליפי, אני אישית לא חושב שיש הבדל שמצדיק הפרש מחיר.moti_r כתב:
לא ממש טעמתי תחליף (האמת שיש לי כאן בבית קפסולות תחליפיות שהגיעו מסינגפור, מסקרן לטעום אבל אין לי מכונה) - אבל אני מוכן להמר שחלק מהבדלי הטעם לטובת נספרסו הם פסיכולוגיים. אולי אפילו חלק גדול. אנשים אוהבים את המותג הזה, הוא משדר להם יוקרה, ולקנות קפסולות זולות יותר מרגיש כמו להתפשר על משהו אמוציונאלי חזק מדי - הקפה שלך....
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
כמובן שבבית אין כמו קפה טחון טרי.
אבל בעבודה עברנו כולנו לתואמות נספרסו מקפה עולה.
http://www.caffeolle.co.il/gallershow.a ... ory_id=all
עולות הרבה פחות ועולות באיכות על אלו של נספרסו.
אבל בעבודה עברנו כולנו לתואמות נספרסו מקפה עולה.
http://www.caffeolle.co.il/gallershow.a ... ory_id=all
עולות הרבה פחות ועולות באיכות על אלו של נספרסו.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
אחרי שנים עם נספרסו וניסיון של כל הקפסולות החליפיות בישראל ועוד כמה משוויץ אני חייב לציין שיש הבדל טעם מורגש לטובת נספרסו.
בנספרסו הקפסולות ביחד עם המכונה מייצרות את ההתנגדות והלחץ ועם קפסולות מפלסטיק זה פשוט לא זה גם ההבדלים בקרמה מורגשים.
את הקפסולות של קפה עולה לא טעמתי אבל כל השאר הם פחות טעימים ועולים כמעט כמו נספרסו (1.9 לעומת 2.2 לא מצדיק בשביל רוב האנשים את ההתפשרות על הטעם).
בנספרסו הקפסולות ביחד עם המכונה מייצרות את ההתנגדות והלחץ ועם קפסולות מפלסטיק זה פשוט לא זה גם ההבדלים בקרמה מורגשים.
את הקפסולות של קפה עולה לא טעמתי אבל כל השאר הם פחות טעימים ועולים כמעט כמו נספרסו (1.9 לעומת 2.2 לא מצדיק בשביל רוב האנשים את ההתפשרות על הטעם).
-
Huber
- חבר במועדון HT

עד שלא אראה מבחן אובייקטיבי רציני (לדוגמא מישהו שמבין שיטעם בצורה עיוורת/לא מודעת 10 כוסות כש 5 מהם הוכנו מנספרסו ו 5 ממותג אחר ואולי גם מישהו "מהרחוב" שלא נחשב מומחה או אנין באותו המבחן) שיוכיח שההחבנה בטעם היא לא יותר מפסיכולוגית, אני נשאר בדיעה שלי שהחלק גדול מההבדל נובע מהמיתוג.
ד"א, נראה לי שמבדק שכז יכול לעשות כבוד לאתר כמו שלנו, לא? מישהו מרים את הכפפה?
ד"א, נראה לי שמבדק שכז יכול לעשות כבוד לאתר כמו שלנו, לא? מישהו מרים את הכפפה?
·מבחן כזה לא יעזור, כי בינתיים בכל הקפסולות החליפיות שאני ניסיתי רואים את ההבדל הרבה לפני שטועמים. אז אלא אם תעשה מבחן עיוור תרתי משמע שבו גם תכסה את העיניים של האנשים זה לא יעזור לך. ואגב, לפחות בהשוואה לקפסולות עלית אני יודע שאני מבדיל בצורה עיוורת, כי כבר ניסו לעבוד עליי עם זה, כאמור ללא הצלחה. גם מעבר למראה ולריח, ההבדל בגוף מורגש באופן קיצוני.Huber כתב:עד שלא אראה מבחן אובייקטיבי רציני (לדוגמא מישהו שמבין שיטעם בצורה עיוורת/לא מודעת 10 כוסות כש 5 מהם הוכנו מנספרסו ו 5 ממותג אחר ואולי גם מישהו "מהרחוב" שלא נחשב מומחה או אנין באותו המבחן) שיוכיח שההחבנה בטעם היא לא יותר מפסיכולוגית, אני נשאר בדיעה שלי שהחלק גדול מההבדל נובע מהמיתוג.
ד"א, נראה לי שמבדק שכז יכול לעשות כבוד לאתר כמו שלנו, לא? מישהו מרים את הכפפה?...
אני גם מבדיל באחוז הצלחה די גבוה בצורה עיוורת בין קפסולות מאוד דומות של נספרסו עצמה.
מעניין יהיה לנסות את אלו של קפה עולה. מבטיח לעשות זאת בהזדמנות.
- inonr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 661
- שם מלא: inonr
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
נסיתי את הקפסולה של עלית ושל ג'ו ולא אהבתי. מוכן לשים עוד 30-40 אג' בשביל להנות מהנספרסו. נכון שזאת לא היתה בדיקה על עיוור אבל אני לא מקובע פסיכולוגית על הקפסולות היותר יקרות.
אגב, על פי הטבלה נראה לי שהשלב הבא אחרי "הברחת" סלולרים זה יהיה קפסולות של נספרסו מאנגליה/ספרד
אגב, על פי הטבלה נראה לי שהשלב הבא אחרי "הברחת" סלולרים זה יהיה קפסולות של נספרסו מאנגליה/ספרד
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
ניסיתי עכשיו קפסולות חלופיות...
מסקנות שלי: אני מפעיל על ריק בין כוס לכוס (גם בשימוש קפסולות מקוריות) ובשימוש בקפסולות האלו יצאו מעין גושים, משקעי קפה. הקפה עצמו דליל מאוד ולא נותן את אותה עצמה שהוא מתיימר לתת בהשוואה לקפסולות נספרסו.
לא נתקעו לי קפסולות במכונה למזלי ולשמחתי.
עניין גוף הקפה גם היה מוזר, אין קרמה בכלל בשום נקודה.
אנסה עוד סוגים בהמשך.
מסקנות שלי: אני מפעיל על ריק בין כוס לכוס (גם בשימוש קפסולות מקוריות) ובשימוש בקפסולות האלו יצאו מעין גושים, משקעי קפה. הקפה עצמו דליל מאוד ולא נותן את אותה עצמה שהוא מתיימר לתת בהשוואה לקפסולות נספרסו.
לא נתקעו לי קפסולות במכונה למזלי ולשמחתי.
עניין גוף הקפה גם היה מוזר, אין קרמה בכלל בשום נקודה.
אנסה עוד סוגים בהמשך.
Vocare Ad Regnum
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
השאלה חוזרת - האם אנחנו מושפעים פסיכולוגית או יש כאן משהו אמיתי בטעם ?
אתה יכול לייצר בקלות עם שתי מכונות זהות זו לצד זו (מאחורי פרגוד או משהו דומה) ולהוציא שתי כוסות במקביל:
האם המרקם מזוהה על ידי הנסיין ?
האם הטעם מזוהה על ידי הנסיין ?
תריץ עשרים-שלושים אנשים ותראה בדיוק האם זיהו או לא. אבל לא אנשים מהרחוב אלא כאלו שיש להם מכונה של נספרסו ואז זה יהיה יותר רלבנטי. אחרת זה כמו לתת לי לעשות מבחן פיוז טי מול נסטי, אני לא שותה לא את זה ולא את זה אז לא אוכל לזהות בינהם.
האם האתר יוכל לעשות שת"פ שקט מול נספרסו או מול אחד ממשווקי הקפה ? זה יכול לסגור פינה לעוד זמן, בדומה למבחן הכבלים שנעשה לפני מספר חודשים.
אתה יכול לייצר בקלות עם שתי מכונות זהות זו לצד זו (מאחורי פרגוד או משהו דומה) ולהוציא שתי כוסות במקביל:
האם המרקם מזוהה על ידי הנסיין ?
האם הטעם מזוהה על ידי הנסיין ?
תריץ עשרים-שלושים אנשים ותראה בדיוק האם זיהו או לא. אבל לא אנשים מהרחוב אלא כאלו שיש להם מכונה של נספרסו ואז זה יהיה יותר רלבנטי. אחרת זה כמו לתת לי לעשות מבחן פיוז טי מול נסטי, אני לא שותה לא את זה ולא את זה אז לא אוכל לזהות בינהם.
האם האתר יוכל לעשות שת"פ שקט מול נספרסו או מול אחד ממשווקי הקפה ? זה יכול לסגור פינה לעוד זמן, בדומה למבחן הכבלים שנעשה לפני מספר חודשים.
Vocare Ad Regnum