התיעצות לראת החלפת רסיבר
שלום
אשמח להמלצות ועצות לקראת החלפת רסיבר
יש לי כרגע רסיבר Onkyo TX 906 ישן שקיבלתי פעם וזוג רמקולים רצפתיים. המכשיר גוסס. הוא מתחמן בטרוף ומנתק את המגבר כל הזמן. לתקן אותו לדעתי יהיה לא משתלם
אני רוצה לרכוש רסיבר אני מניח שיד שניה בטווח ה-2000-2005 ש"ח
אין לי כוונה להרים Home Theatre בקרוב. אני בעיקר שומע תקליטים ומעט מוזיקה מאיפוד / מחשב. / מכשיר CD טוב (ARCAM)
אני מניח שכניסות HDMI בכל זאת נדרשות היום. נכון ?
כמו כל ישראלי טוב אני רוצה למקסם (בעיקר את איכות הסאונד) בהשקעה סבירה.
יש המלצות / כיוונים ?
תודה
ב
אשמח להמלצות ועצות לקראת החלפת רסיבר
יש לי כרגע רסיבר Onkyo TX 906 ישן שקיבלתי פעם וזוג רמקולים רצפתיים. המכשיר גוסס. הוא מתחמן בטרוף ומנתק את המגבר כל הזמן. לתקן אותו לדעתי יהיה לא משתלם
אני רוצה לרכוש רסיבר אני מניח שיד שניה בטווח ה-2000-2005 ש"ח
אין לי כוונה להרים Home Theatre בקרוב. אני בעיקר שומע תקליטים ומעט מוזיקה מאיפוד / מחשב. / מכשיר CD טוב (ARCAM)
אני מניח שכניסות HDMI בכל זאת נדרשות היום. נכון ?
כמו כל ישראלי טוב אני רוצה למקסם (בעיקר את איכות הסאונד) בהשקעה סבירה.
יש המלצות / כיוונים ?
תודה
ב
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני במקומך לא הייתי קונה רסיבר, אלא מגבר סטריאו. ההבדל באיכות בניגון מוזיקה משמעותי לטובת האחרון.
על מוצרים ספציפיים מיד שנייה יהיה קשה להמליץ אלא אם תביא לינקים, אבל בגדול אם אתה רוצה חדש בטווח מחירים הזה, אז מומלץ לבחון דגמים כגון המרנץ 6004, אונקיו A5VL, ימאהה S500 ורוטל RA-05 (יש גם גרסת SE משודרגת - בכל מקרה שתיהן במכירת חיסול כי משפחת הדגמים התחלפה בדור חדש לפני כשנה...)
על מוצרים ספציפיים מיד שנייה יהיה קשה להמליץ אלא אם תביא לינקים, אבל בגדול אם אתה רוצה חדש בטווח מחירים הזה, אז מומלץ לבחון דגמים כגון המרנץ 6004, אונקיו A5VL, ימאהה S500 ורוטל RA-05 (יש גם גרסת SE משודרגת - בכל מקרה שתיהן במכירת חיסול כי משפחת הדגמים התחלפה בדור חדש לפני כשנה...)
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
המלצה ראשונה היא לפתוח בזהירות את המכשיר, לקחת פן חזק, לכוון על קר כמובן, ולהוציא אבק.
יש מצב שבזה נפתרו בעיותך.
יש סיכוי שצריך ניקוי רציני יותר ולדעתי זה שווה בדיקה לפני שאתה הולך על קניית יד שנייה.
במיוחד אם אתה מתחבר לצליל וכד'.
יש מצב שבזה נפתרו בעיותך.
יש סיכוי שצריך ניקוי רציני יותר ולדעתי זה שווה בדיקה לפני שאתה הולך על קניית יד שנייה.
במיוחד אם אתה מתחבר לצליל וכד'.
שלום למכובדים
ראשית תודה רבה על הזמן והעצה. אני מתפעל כל פעם מחדש שאני כותב בפורום הזה מהנדיבות והאהבה לתחום
איתי - לקחת את המלצתך בשתי ידיים. הרסיבר אכן מפוצץ אבק. עבדתי עם פן ושואב אבק במקביל. הרבה אבק עף והרבה פשוט כבר דבוק למעגלים.
יש שם איזה רכיב מיתוג 24 וולט שממתג סיגנאל לרמקולים הראשיים שרשות עליו takamisama שמתעופף לו ומפסיק את המיתוג לרמקולים ברגע שעולים מווליום מסויים. או סתם כשהוא מתעייף. בקיצור הניקוי לא עזר אבל היה שווה לנסות.
לאור ולפורום כולו - קיבלתי והבנתי את ההמלצה. ועדיין חידדתי לעצמי היום במהלך היום מעט יותר את הצורך שלי. אני כאמור לא מחפש כרגע לייצר סביבת home theatre. מצד שני אני חושב שיהיה יתרון גדול להצטייד בסביבה שיש בה כניסות HDMI. אני כן שומע מהמחשב / מכשיר DVD / סטרימר שיש להם יציאות HDMI. אני מניח שבעתיד זה יהיה הממשק הדומיננטי למכשירים.
חלפתי היום בסטריאוסקופ והמוכר האדיב הציע לי להצטייד בMaranz NR1504 בתור מכשיר עם איכות סאונד לא רעה,כניסות HDMI ובעיקר יציאת power out אשר תאפשר לי להוסיף אם לא תספיק לי איכות הסאונד, גם מגבר טוב אחריו. כמובן שאם ארכוש רק אותו אזדקק גם ל-pre amp לפטיפון.
אשמח לשמוע דיעות על ההמלצה הזו.
אני צריך להחליט עכשיו אם להוציא את סכום םהכסף שלי על מגבר שיתן לי סאונד טוב וישאיר אותי בעולם האנלוגי שאני מסתובב בו היום; כשאת המדיות הדיגיטאליות שאני שומע, אני שומע דרך כבלים אנלוגיים ויציאות PL פשוטות.
או להשקיע בציוד הנ'ל ששם אותי בסביבה תומכת דיגיטאלי, עם סאונד פחות טוב ועם אופציה לשדרוג עם מגבר טוב אחרי כן
גם כאן אשמח לדעות אם כי ברור לי שזה כבר בעיקר במגרש שלי
תודה רבה שוב
בועזז
ראשית תודה רבה על הזמן והעצה. אני מתפעל כל פעם מחדש שאני כותב בפורום הזה מהנדיבות והאהבה לתחום
איתי - לקחת את המלצתך בשתי ידיים. הרסיבר אכן מפוצץ אבק. עבדתי עם פן ושואב אבק במקביל. הרבה אבק עף והרבה פשוט כבר דבוק למעגלים.
יש שם איזה רכיב מיתוג 24 וולט שממתג סיגנאל לרמקולים הראשיים שרשות עליו takamisama שמתעופף לו ומפסיק את המיתוג לרמקולים ברגע שעולים מווליום מסויים. או סתם כשהוא מתעייף. בקיצור הניקוי לא עזר אבל היה שווה לנסות.
לאור ולפורום כולו - קיבלתי והבנתי את ההמלצה. ועדיין חידדתי לעצמי היום במהלך היום מעט יותר את הצורך שלי. אני כאמור לא מחפש כרגע לייצר סביבת home theatre. מצד שני אני חושב שיהיה יתרון גדול להצטייד בסביבה שיש בה כניסות HDMI. אני כן שומע מהמחשב / מכשיר DVD / סטרימר שיש להם יציאות HDMI. אני מניח שבעתיד זה יהיה הממשק הדומיננטי למכשירים.
חלפתי היום בסטריאוסקופ והמוכר האדיב הציע לי להצטייד בMaranz NR1504 בתור מכשיר עם איכות סאונד לא רעה,כניסות HDMI ובעיקר יציאת power out אשר תאפשר לי להוסיף אם לא תספיק לי איכות הסאונד, גם מגבר טוב אחריו. כמובן שאם ארכוש רק אותו אזדקק גם ל-pre amp לפטיפון.
אשמח לשמוע דיעות על ההמלצה הזו.
אני צריך להחליט עכשיו אם להוציא את סכום םהכסף שלי על מגבר שיתן לי סאונד טוב וישאיר אותי בעולם האנלוגי שאני מסתובב בו היום; כשאת המדיות הדיגיטאליות שאני שומע, אני שומע דרך כבלים אנלוגיים ויציאות PL פשוטות.
או להשקיע בציוד הנ'ל ששם אותי בסביבה תומכת דיגיטאלי, עם סאונד פחות טוב ועם אופציה לשדרוג עם מגבר טוב אחרי כן
גם כאן אשמח לדעות אם כי ברור לי שזה כבר בעיקר במגרש שלי
תודה רבה שוב
בועזז
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני לפי התיאורים שלך הייתי חושב על שני דברים:
א. לקנות רסיבר עם HDMI אבל ישן, סטייל LX70 פיוניר, 3800 ימהה או גם סדרות "נמוכות" יותר שיתאימו לדרישות שלך (שיהיו מספר כניסות HDMI ויציאות PRE OUT (לא POWER OUT). אין לך טעם לקנות רסיבר חדש לפי התיאור שלך.
ב. לחשוב איך אתה עובד יותר חכם, ומשתמש בציוד שמתאים למה שאתה רוצה.
CD ייעודי לדיסקים (משער שלא התכוונת לזה שאתה משתמש בDVD למוזיקה.
סטרימר אודיו ייעודי למוזיקה מהרשת וכד'.
ואז מוסיף רסיבר/מגבר סטריאו וחסל.
אופציה ב' כנראה תעלה יותר יקר - אבל תקבל תוצאה יותר טובה קרוב לוודאי.
היתרון באופציה א' זה שתקנה כרגע מכשיר אחד שאמור לעשות את רוב העבודה. יש לא מעט רסיברים בלוחות שאמורים להתאים לך.
א. לקנות רסיבר עם HDMI אבל ישן, סטייל LX70 פיוניר, 3800 ימהה או גם סדרות "נמוכות" יותר שיתאימו לדרישות שלך (שיהיו מספר כניסות HDMI ויציאות PRE OUT (לא POWER OUT). אין לך טעם לקנות רסיבר חדש לפי התיאור שלך.
ב. לחשוב איך אתה עובד יותר חכם, ומשתמש בציוד שמתאים למה שאתה רוצה.
CD ייעודי לדיסקים (משער שלא התכוונת לזה שאתה משתמש בDVD למוזיקה.
סטרימר אודיו ייעודי למוזיקה מהרשת וכד'.
ואז מוסיף רסיבר/מגבר סטריאו וחסל.
אופציה ב' כנראה תעלה יותר יקר - אבל תקבל תוצאה יותר טובה קרוב לוודאי.
היתרון באופציה א' זה שתקנה כרגע מכשיר אחד שאמור לעשות את רוב העבודה. יש לא מעט רסיברים בלוחות שאמורים להתאים לך.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני לא היתי מוותר על הרסיבר וכן מנסה את מה שהציע איתי + תוספת של מאוורר למעלה שישאב אוויר החוצה כשהמכשיר עובד.
מדובר במכשיר מצויין. שווה את ההשקעה שבמקרה הזה מתבטאת רק בזמן.
ליאור
מדובר במכשיר מצויין. שווה את ההשקעה שבמקרה הזה מתבטאת רק בזמן.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי