התלבטות בין 3 מקרנים
שלום רב,
אחי לקראת רכישה של מקרן, לאחר מס׳ בדיקות אלו הם המקרנים המיועדים לרכישה:
1) JVC DLA-49U
2) Panasonic PT-AE8000
3) Sony VPL-HW55ES
מרחק צפייה כ - 6 מטר
רוחב מסך אפשרי 4 מטר (ניתן גם יותר)
אודה להמלצות/דעות/הערות/דגמים נוספים שכדאי לקחת בחשבון
בברכה,
אלמוג.
אחי לקראת רכישה של מקרן, לאחר מס׳ בדיקות אלו הם המקרנים המיועדים לרכישה:
1) JVC DLA-49U
2) Panasonic PT-AE8000
3) Sony VPL-HW55ES
מרחק צפייה כ - 6 מטר
בברכה,
אלמוג.
נערך לאחרונה על ידי Almogc ב 14/10/2014 9:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·Almogc כתב:שלום רב,
אחי חי לקראת רכישה של מקרן, לאחר מס׳ בדיקות אלו הם המקרנים המיועדים לרכישה:
1) JVC DLA-49U
2) Panasonic PT-AE8000
3) Sony VPL-HW55ES
מרחק צפייה כ - 6 מטר
בברכה,
אלמוג....
איפה האפסון 9200 ? אני שואל בגלל שאני רואה שפנסוניק ברשימה ולעיני האפסון משמעותית טוב יותר בדו מיימד.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אין ספק שלרשימה צריך להוסיף את ה-TW9200.
מדובר על מקרנים להבנתי בתקציב שונה:
ה-49U להבנתי הוא דגם מקביל לX500 ולכן אמור לעלות ביבוא אישי כ-25,000 ש"ח.
ה-AE8000 זה דגם שנכנס כבר לשנתו השלישית וגם כאשר יצא היה פחות מוצלח מהאפסון / סוני שיצאו יחד איתו.
ה-HW55 החליף את הHW50 שאני מכיר מצוין ובגלל שבכל הביקורות טוענים שהוא שדרוג אני בטוח שהוא מצוין. להערכתי ניתן להשיגו בכ-18,000 ש"ח.
ה-TW9200 גם מאוד מומלץ, להערכתי ניתן להשיגו בכ-18,000 ש"ח בארץ.
אני חושב שאם תלת מימד פחות חשוב לך מדו מימד אז הבחירה צריכה להיות ב-HW55 או ב-49U (כתלות בתקציב) ואם תלת מימד יותר חשוב לך אז הבחירה צריכה להיות ב-TW9200.
את הפנה 8000 הייתי לוקח רק אם התקציב לחוץ וניצתן להשיגו בעד 12,000 ש"ח.
מדובר על מקרנים להבנתי בתקציב שונה:
ה-49U להבנתי הוא דגם מקביל לX500 ולכן אמור לעלות ביבוא אישי כ-25,000 ש"ח.
ה-AE8000 זה דגם שנכנס כבר לשנתו השלישית וגם כאשר יצא היה פחות מוצלח מהאפסון / סוני שיצאו יחד איתו.
ה-HW55 החליף את הHW50 שאני מכיר מצוין ובגלל שבכל הביקורות טוענים שהוא שדרוג אני בטוח שהוא מצוין. להערכתי ניתן להשיגו בכ-18,000 ש"ח.
ה-TW9200 גם מאוד מומלץ, להערכתי ניתן להשיגו בכ-18,000 ש"ח בארץ.
אני חושב שאם תלת מימד פחות חשוב לך מדו מימד אז הבחירה צריכה להיות ב-HW55 או ב-49U (כתלות בתקציב) ואם תלת מימד יותר חשוב לך אז הבחירה צריכה להיות ב-TW9200.
את הפנה 8000 הייתי לוקח רק אם התקציב לחוץ וניצתן להשיגו בעד 12,000 ש"ח.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
גם האפסון, גם הJVC וגם הסוני יתנו לך איכות טובה מאוד בדו מימד ובתלת מימד.
לא ראיתי בפועל את אף אחד מהמקרנים פרט לפנה 8000 אבל את הTW9100 ראיתי ואת הסוני 50 אני רואה כל יום.
אם השדורג שנעשה בין ה-9100 ל-9200 דומה לזה שנעשה בין ה-50 ל-55 אז בדו מימד הסוני אמור להיות טוב יותר ובתלת מימד האפסון.
הפנה נופל מכולם משמעותית בדו מימד (בתלת מימד מאוד יכול להיות שוב מהסוני)
האפסון (ביחס לסוני) גם יותר גמיש בהתקנה, יש לו אפשרות לטריגר למסך ויש אפשרות ל-2 תמונות במקביל.
יתרון נוסף ומאוד משמעותי של האפסון הוא שבמקרן הזה (בניגוד לסוני ו-JVC) כל המקרנים זהים.
בסוני (וגם ב-JVC) כדאי מאוד לבדוק את המקרן הספיציפי לפני רכישה.
לא ראיתי בפועל את אף אחד מהמקרנים פרט לפנה 8000 אבל את הTW9100 ראיתי ואת הסוני 50 אני רואה כל יום.
אם השדורג שנעשה בין ה-9100 ל-9200 דומה לזה שנעשה בין ה-50 ל-55 אז בדו מימד הסוני אמור להיות טוב יותר ובתלת מימד האפסון.
הפנה נופל מכולם משמעותית בדו מימד (בתלת מימד מאוד יכול להיות שוב מהסוני)
האפסון (ביחס לסוני) גם יותר גמיש בהתקנה, יש לו אפשרות לטריגר למסך ויש אפשרות ל-2 תמונות במקביל.
יתרון נוסף ומאוד משמעותי של האפסון הוא שבמקרן הזה (בניגוד לסוני ו-JVC) כל המקרנים זהים.
בסוני (וגם ב-JVC) כדאי מאוד לבדוק את המקרן הספיציפי לפני רכישה.
אלמוג,
אין כאן ממש תשובה "נכונה".
הבחירה שלך היא תלות ההעדפות שלך.
ישנם גם דברים אוביקטיבים שמבדילים בין המקרנים, כמו קונטרסט, עוצמת הארה, יכולות כיול, פיצ'רים כאלה ואחרים וכמובן נתונים טכניים שצריכים לבדוק כגון, האם במרחק המתוכנן, התמונה שתוצג במינימום זום תהיה גדולה מדיי, או במקסימום זום קטנה מידי.
באופן אישי, אני תמיד מעדיף תמונה המבוססת על SXRD/DILA ולא על LCD (כדוגמת אפסון/פנסוניק). שוב, זו העדפה אישית.
בעיני התמונה בטכנולוגיה הראשונה, היא פלואידית יותר, סינמטית יותר ומזכירה לי הרבה יותר קולנוע מאשר טלויזיה דיגיטלית גדולה.
ולכן הייתי מתמקד בסוני או ב- JVC.
מכיר את הסוני, בעלים של ה- JVC.
ככל שאתה בעניין של תלת, לדעתי לסוני יהיה יתרון והוא גם מתומחר אגרסיבי יותר (בארץ).
כמובן שנושא האחריות המקומית הופכת להיות גם שיקול שלא הייתי מקל ראש בו.
ואחרון חביב גם הריסייל וליו שלו יהיה טוב יותר. סוני הוא מותג מאוד חזק בארץ.
לעומת זאת, אם כל רצונך הוא לראות תמונת דו מימד ברמה הכי גבוהה, מבין האופציות שמנית והדלתא הכספית היא מבחינתך אפשרית, אז אין כאן כל שאלה, ה- JVC יראה טוב יותר ובסצינות מסוימות הוא יראה הרבה הרבה יותר טוב.
למעשה הוא גם מקרן שכולל הרבה יותר פיצ'רים מהסוני, פיצ'רים שהם חשובים מאוד ברמת איכות התמונה, כמו כיול טוב יותר, עדשה חשמלית עם זכרונות וגם אפשרות יחסית חדשנית לכיול עצמי עם תוכנה שמסופקת על ידי החברה (שעובדת מעולה אגב...).
זו לא בחירה ברורה.
רן
אין כאן ממש תשובה "נכונה".
הבחירה שלך היא תלות ההעדפות שלך.
ישנם גם דברים אוביקטיבים שמבדילים בין המקרנים, כמו קונטרסט, עוצמת הארה, יכולות כיול, פיצ'רים כאלה ואחרים וכמובן נתונים טכניים שצריכים לבדוק כגון, האם במרחק המתוכנן, התמונה שתוצג במינימום זום תהיה גדולה מדיי, או במקסימום זום קטנה מידי.
באופן אישי, אני תמיד מעדיף תמונה המבוססת על SXRD/DILA ולא על LCD (כדוגמת אפסון/פנסוניק). שוב, זו העדפה אישית.
בעיני התמונה בטכנולוגיה הראשונה, היא פלואידית יותר, סינמטית יותר ומזכירה לי הרבה יותר קולנוע מאשר טלויזיה דיגיטלית גדולה.
ולכן הייתי מתמקד בסוני או ב- JVC.
מכיר את הסוני, בעלים של ה- JVC.
ככל שאתה בעניין של תלת, לדעתי לסוני יהיה יתרון והוא גם מתומחר אגרסיבי יותר (בארץ).
כמובן שנושא האחריות המקומית הופכת להיות גם שיקול שלא הייתי מקל ראש בו.
ואחרון חביב גם הריסייל וליו שלו יהיה טוב יותר. סוני הוא מותג מאוד חזק בארץ.
לעומת זאת, אם כל רצונך הוא לראות תמונת דו מימד ברמה הכי גבוהה, מבין האופציות שמנית והדלתא הכספית היא מבחינתך אפשרית, אז אין כאן כל שאלה, ה- JVC יראה טוב יותר ובסצינות מסוימות הוא יראה הרבה הרבה יותר טוב.
למעשה הוא גם מקרן שכולל הרבה יותר פיצ'רים מהסוני, פיצ'רים שהם חשובים מאוד ברמת איכות התמונה, כמו כיול טוב יותר, עדשה חשמלית עם זכרונות וגם אפשרות יחסית חדשנית לכיול עצמי עם תוכנה שמסופקת על ידי החברה (שעובדת מעולה אגב...).
זו לא בחירה ברורה.
רן
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
מניסיון אישי האפסון 9200 מקרן פנטסטי הן בדו מימד והן בתלת מימד. בזמנו הייתה לי התלבטות דומה לשלך, למול הפנסוניק 8000 והסוני 50 והבחירה שלי הייתה חד משמעית. למול ה JVC (שאותו איני מכיר) יש סוגיית מחיר מכיוון שיש בינהם פער של לפחות 8000 ש"ח.