- השימושים העיקריים הם ללימודים וקריאה. אין צורך בסרטים (יש לי אחלה HTPC) או במשחקים.
- קריאה זה אומר במיטה, אז שלא יהיה כבד יותר מדי להחזקה של שעה בידיים ו/או החזקה ביד אחת והקלדה/קופי-פייסט בשניה. דק ואלגנטי זה טוב, אבל האסתטיקה פחות חשובה מהכובד.
- כמובן, רזולוציה ואיכות מסך שלא תהרוג לי את העיניים בקריאה.
- חובה שאפשר יהיה לעבוד עם שפות זרות, בפרט יפנית. כלומר, שאני לא אגלה שאין לי פונטים להציג אתרים יפניים, או שאין פרישת מקלדת מתאימה, או משהו כזה. שלא יהיה מצב שבגלל שהתאימו את המכשיר לעברית דפקו לי את הגישה ליפנית.
- מעדיפה לא אייפד (בגלל זה אני שואלת פה) אפילו שיש לו את מרבית התכונות הנ״ל.
- מעדיפה שלא ידחפו בו כל מיני אפליקציות יצרן מעאפנות שאי אפשר להסיר. שמעתי שסמסונג תוקעים דווקא את חנות האפליקציות שלהם, וכל מיני כאלה. מעדיפה לעבוד עם גוגל פליי.
- מערכת הפעלה שמאפשרת קופי-פייסט בקלות. חצי מהקריאה שלי זה קופי פייסט לאפליקציית מילון...
- אין צורך ביותר מדי שטח איחסון. בעיקרון יש לי WD Mycloud של שלושה טרה בבית שאמור להיות נגיש מכל מכשיר והשימוש בעיקר בבית. אז הזיכרון במכשיר ישמש בעיקר לאפליקציות עצמן ולא ליותר מדי למסמכים/תמונות/ספרים ובטח לא סרטים ומוזיקה.
- אפשרות להתקדם עם מערכות הפעלה חדשות כשיוצאות ולא להישאר תקועה עם מה שהגיע. אפשרות בעתיד לעשות root אם אני ארצה.
ואם אתם חושבים שאסוס לא מתאים, אז מה כן?
אה, כמובן, שאלת המחיר: מעדיפה לא לעבור יותר מדי את סף ה־1000 ש״ח אם זה אפשרי בתנאים הנ״ל.
(אם מישהו רוצה להמליץ לי על הטאבלט הספציפי שיש לו, ולא בטוח לגבי הקטע של להציג יפנית, אפשר לגשת לאתר הזה ולתת לי צילום מסך. אני כבר אזהה אם זה הציג נכון או לא. חיפוש מקלדות זה יותר מסובך אז לא אטריח אתכם יותר מדי).