התלבטות בקניית מכונה ומטחנה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Nax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

בגלל שזה פוסט ראשון שלי אני אתחיל בהכרות קצרה, שמי אסף, בן 32 ואוהב קפה.

בקצרה התחלתי לשתות קפה בגיל מאוחר - 26 ובצורה אולי מוזרה ישר באספרסו, ללא סוכר מהמכונה שהיתה לנו במשרד שהיתה מכונת קפסולות מקצועית ומאסיבית של לוואצה
משם התגלגלתי למקינטה וקפה שחור וכשרכשתי את המכונה הראשונה לבית לפני כשלוש שנים (אחרי שחרשתי באתר הזה ובפורומים הידניים דווקא) בסוף בחרתי בנספרסו משני סיבות - מקום (גרתי את בקופסאת גפרורים חדר וחצי בתל אביב) והוצאה ראשונית נמוכה
בנספרסו התמקדתי בקפסולות החזקות - ריסטרטו, ההודי והארפגיו ודיי היה לי טוב, ככה שלוש שנים עם ממוצע של 3 וחצי קפסולות ביום, מאז כבר עברתי לדירה גדולה יותר אבל עדיין נשארתי עם הנספרסו.
ואז לפני חודשיים זה קרה לי בפעם הראשונה - נכנסתי ל"חנות קפה" ברחובות הזמנתי אספרסו כפול וקיבלתי מנת אספרסו שפתחה לי את התודעה, הבחורה שם הכינה לי כוס אספרסו שהיתה מזן אחר כמו משקה אחר ממה שהתרגלתי לשתות, חזרתי לאותו מקום עוד פעמיים ובפעמים האלו הקפה היה פחות טוב מהפעם הראשונה אבל עדיין מאותו זן, הבנתי מזה שהגיע הזמן להשתדרג למכונה ידנית שבה יש לי שליטה על כל הפרמטרים וכמובן גם הבנתי בייחוד בגלל הפעמים הפחות טובות שחוץ ממכונה טובה ומטחנה טובה עדיין יש איזור שלם של למידה כדי להצליח להוציא שוט אחרי שוט ברמה הכי גבוהה.

התחלתי לחקור ובשלב הראשון נעזרתי המון בפורום הזה שאני חייב לומר לאנשים שמרכיבים אותו המון תודה, ההתלבטויות שאנשים עוברים פה והאוזן הקשבת האינפורמטיבית והלא מתנשאת מאוד מצאו חן בעיני אז קראתי בערך כל שרשור שיש לו יותר מ-30 תגובות.
בנוסף התעמקתי באתרים מחול כמו CG&HB ואחרי התייעצות עם ההנהלה :) קבענו תקציב. המטרה היא למצוא את השילוב של מכונה ומטחנה שיבטיחו לי חזרתיות גבוהה. אני מבין שחוץ מזה יש גם את עקומת הלימוד שלי והיכולת שלי להגיע לחזרתיות בצורת העבודה.

תקציב 10K ש"ח (אין בעיה לרכוש מחו"ל, אין בעיה ליד שניה למרות שיש עדיפות לחדש, אין בעיה לא לנצל את כל התקציב)

מכונות שמעניינות אותי בשלב זה (בעיקר ראש e61 )
SBDU&PID - בגלל הרצון לאספרסו בעיקר, סוג כזה של מכונה מנצח בגלל הפשטות שלו, מהירות החימום שלו ויחס עלות\תועלת גבוהה לסוג הקפה שאני ואישתי שותים (שנינו ב-90% מהמקרים לא שותים עם חלב)
1. באזרה יוניקה - קפצה לראש הרשימה בעיקר בגלל שאחרי שקראתי כל כך הרבה בפורום, אני מאוד מעריך את הדעה של מוטי וכפיר ומאוד הזדהתי עם ההתלבטויות שלהם בתור אנשים שכמעט לא שותים משקאות חלב אלא מתמקדים באספרסו בנוסף אני מאמין שיהיה לה user base שישתף ויעזור לפתור את החסרונות שלה ולדעתי גם מבחינת שוק היא תמוצב כמכונה של אוהבי האספרסו וזה יעזור בעתיד במקרה של מכירה.
2.ECM Classica PID - תכנון גרמני שניכר שלא חסך בכלום אך יקר בכ-250 יורו מהיוניקה וקרוב למכונות HX ו-DB התכנון כולל מספר שינויים מהיוניקה: דוד ברזל במקום נחושת עטוף בבידוד, בקר PID הכולל גם ספירת שניות, משאבה ויברציונית של ULKA מהדגם עם הסיומת נחושת במקום פלסטיק, בקרים שנמצאים במקום יותר הגיוני וידיות הקצפה מתברגות שלדעתי יהיה קל יותר להקציף איתם חלב)

Dual Boiler- בתור מכונה מהליגה של הגדולים שתאפשר הישארות לשנים רבות גם אם הקפוצ'ינו יחליט לחדור למעוזנו. מצד שני הסיבוכיות של שני בוילרים עם כמות כפולה של הכל קצת מרתיעה
1. QuickMill QM67 - דואל בוילר כמעט שווה בגודלו בין הקצפה לחליטה אשר אפשר לכבות בו את דוד ההקצפה מאוד מפתה בגלל המחיר שהיא נמכרת היום 1590 יורו כולל מיסים ולפני הנחות למינהם.

HX - בגלל הרצון לקנות מכונה מהסוג הכי סחיר והכי מוכר
1. Rocket V3 PID הג'יוטו והצ'ליני עם PID שלא הכי ברור לי כמה הוא עוזר אם מדובר במחליף חום שיש לנו לחץ דוד ראשי ותמיד צורך בגלישת טמפטורות
2. Bezzera Gulia\magica - מחיר מאוד מפתה ומכונות יפות.

מטחנות
1. מאזר מיני אלק' במידה והמחיר יאפשר (עם שידרוג סכינים לסופר ג'ולי)
2.K3\Vario במידה ומחיר המכונה לא יאפשר
3.ceado e37s במידה והשמועה שאותו מחיר כמו מאזר נכונה :)

מרכך מים
ייקנה המרכך שהוזכר פה ב-400 שח

כמו שאתם רואים קראתי וחקרתי הרבה אבל אני עדיין מרגיש קצת מבולבל מבחינת הכיוון שכדאי ללכת בו, אני אשמח לשמוע את ההמלצה שלכם וכמובן אם יש מכונות או מטחנות שפספסתי או כיוונים נוספים שכדאי שאשקול.

המון תודה!

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

קודם כל ברוך הבא.

עשית עבודה מאוד רצינית ודיי סיכמת את האפשרויות בצורה טובה.
כל מה שרשמת אחרי למידה קצרה ינפק לך אספרסו מעולה שאין לו שום קשר למה ששית בנספרסו והבחירה מה עדיף דווקא צריכה לבוא ממך.

אם אתה לא מקציף וכנראה גם לא תקציף היוניקה זו הבחירה הכי טובה שתעשה משום שהיא מאוד קלה להפעלה, חזרתית ויציבה ולאספרסו בלבד זה פתרון מעולה שאינו תופס הרבה מקום על השיש.

ה ecm נראית מצוין אבל לא הייתי משלם את ההפרש הזה בשביל קצת יותר שאינו רלוונטי בעליל לאיכות הקפה.
למכונות האלו אפשר תמיד להצמיד אירוצ'ינו או כל מקציף אוטומטי אחר לימים שתרצה לתת לאורחים משהו עם חלב, כמובן שאפשר ללמוד גם להקציף מצוין במכונות האלו אבל זה טקס לעבור מחליטה להקצפה ולכן זה עלול להיות מעיק (למרות שאני דיי מסתדר עם זה).

מכל ה hx החביבה (החדשה) עליי היא הג'וליה, מרהיבה פשוט.
תכלס אין הבדל בכל מחליפי החום באיכות הקפה וזה יותר עניין של עיצוב ואיכות בנייה (פרמטר שהרוקט חזקים בו).

לגבי דאבל בוילר, זה להנות מ 2 העולמות: חזרתיות של סינגל בוילר והקצפה במקביל אבל המחיר שתשלם זה במכונה מורכבת וצפופה מאוד מבפנים.
הקוויקמיל 67 אופציה טובה אבל אם כבר אתה משלם ומשקיע בדאבל בוילר שקול גם את הוטראנו 2b , רוקט r58 והאלכס דואטו שמציעות בנוסף חיבור ישיר ומשאבה רוטורית שקטה.

מטחנות: מאצר מיני עם דסקיות של SJ זו בחירה מעולה, בעבר לא חיבבתי את המאצר בגלל שהייתה איטית להחריד אבל מאז שמוטי החליף לה את הדסקיות היא הפכה למשהו אחר לגמרי.

הצ'אדו זו כבר מטחנה מסחרית שבנויה כמו טנק, דסקיות 83 ממ ומהירה פי 2 מהמאצר (למרות השדרוג).
אבל גדולה ולטעמי פחות נאה ולמרות שלא מדדנו אני דיי בטוח שאוגרת הרבה יותר קפה ולכן הבזבוז כנראה יהיה גדול יותר.

לסיכום אין פה באמת אופציה רעה, אתה צריך קודם כל להחליט מה אתה באמת צריך, לפי מה שאתה מתאר נראה שהיוניקה או הקוויקמיל 67 יתאימו מאוד...

בהצלחה.

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 279 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #3 

וואוו, אתה קופץ ישר למים העמוקים.
בהצלחה רבה.

(עצות וכו' אני לא יכול לספק לך... ).

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #4 

תקציב ומכובד.

נכון ש DB יותר מסובכת אבל אם תוכננה והורכבה נכון אני לא רואה סיבה שתהיה תקלה כל שני וחמישי (-:

אני אומר לך ישר על ה top. אם אתה מקציף רק 10%, היניקה בכל זאת לא בשבילך לדעתי.

בקניה ל 4 5 או יותר שנים קדימה ושימוש יומיומי - אלף או אלפיים שקל לא מהווים שיקול ולא משתווים להנאה כל בוקר מחדש.

בהצלחה.

Nax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

עדכון ראשון,

דיברתי עם נני וקיבלתי מחיר מעולה למטחנה (מעט יקר מהמחירים שהוזכרו פה בעבר למשלוח מחו"ל) והיא הוזמנה (פלוס השדרוג).

נשאר מכונה :)

לגבי מכונה אני עוד חושב על כמה באמת אני הולך לשתות משקאות עם חלב ובקטע הזה הפשטות של היוניקה מאוד קורצת, רק מקווה שלא אקבל שדרגת מהר מידי.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #6 

עדכן אותנו בהצעה של נני.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #7 

ברוך הבא!
כל הכבוד על המחקר. הייתי נועץ את הסיכום שלך פה בפורום לכל המתלבטים החדשים.

אני במקומך הייתי דווקא בוחר ב HX.
אני עדיין לא משוכנע ש SB עם PID זה פתרון טוב יותר, גם אם אתה שותה רק אספרסו.
אני מבין את ההנחה שאם טמפ' החליטה יציבה יותר אז זה עדיף, אבל ב HX (בייחוד עם ראש E61) תוכל להגיע לחזרתיות מאוד גבוהה גם ככה.
בנוסף, יש פרמטרים אחרים ש HX עדיפה לדעתי.
קודם כל, אין מה לעשות, גם אתה תארח אנשים בבית. עבודה עם SB זה פשוט סיוט! נקודה. אחרי הכוס הראשונה אתה תתחיל להזיע.. אין מה להשוות עם HX.
בנוסף, HX מאפשרת לך לעשות מה שבראש שלך, כולל לקחת כוסות לא מחוממות ולחמם אותן ב 2 שניות עם מכת קיטור עם עם מים מהבוילר. לך תעשה את זה עם SB.. (אולי רק דרך המים בראש)
מגש הנוזלים בד"כ גדול יותר ב HX (לא יודע למה, אבל אני מניח שגם לאור הצורך בקולינג פלאש). למרות זאת, יש לבדוק את העניין מראש שכן הבנתי שלחלק מהדגמים של רוקט המגש הוא קטן יחסית.
באופן כללי, אם אתה לא מתכוונן לבצע חיבור ישיר למים ולביוב, גודל המיכל מאחור וגודל המגש הם פרמטרים קריטיים לתפעול היומיומי (אני לא מגזים).
ל HX יש דוד גדול, מה שצד אחד יתרון בעבודה רציפה, אך מצד שני חסרון בזמן בחימום של המכונה. קח גם את זה בחשבון. בעוד שב HX תחכה 30 דקות מינימום, אני מניח שב SB תחכה משמעותית פחות, כך שאם עד עכשיו היית רגיל ל 30 שניות בנספרסו, זה אולי גם שיקול חשוב בשבילך.

נושא המטחנה הוא נושא שלפעמים ממעיטים בחשיבותו.
אני אומר את זה בפשטות. מטחנה שמוציאה קפה באחידות, ללא גושים ובמהירות, היא המפתח לפיזור נכון יותר של הקפה, ומכאן - לשוטים עקביים יותר. כל שאר המטחנות שאתה צריך לשחק עם הידית בזמן הטחינה עם לעשות WDT זה פשוט בזבוז זמן בתקציב שלך.
הייתי שוקל לרכוש את המטחנה של כפיר שהיא עם מחלק מנות שמקל על פיזור אחיד (אבל רק כיד שנייה) או מטחנה כמו של מוטי (מאצר עם סכינים של SJ), שבה אתה שם את הידית במרכז ותוך כמה שניות אתה מקבל קפה עם פיזור אחיד, ללא צורך בהתעסקות מיותרת. גם ה CERDO כמו שיש ל NEGRO היא חיה רעה ושווה לשקול אותה.

מקווה שזה עוזר במשהו.

אופיר

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #8 

מצטער שאני לא רושם באריכות אך לדעתי אחד השדרוגים הכי משמעותיים בשתיית קפה בייתי הוא קולה (אפילו פשוט כמו הג'ין שמאפשר קליות סבירות בסגנון שגר ושכח).
אני חושב שקומבינציה שתכלול קולה קפה אפילו אם היא באה קצת על חשבון מכונה/מטחנה תיתן לך חוויה שונה לגמרי.
אשמח אם החברים האחרים יחוו דעה על כך.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #9 

אתה צודק, רק שלדעתי ריבוי פרמטרים למתחיל = תסכול.
צריך להתחיל במערכת כמה שיותר יציבה ופשוטה להפעלה.
אני כבר רואה את הפוסט "שוט חמוץ" חוזר ואת התגובות שנוגעות בטמפ', טחינה, קלייה וכו'...
חבל על הבנאדם, בסוף יחזור לנספרסו :lol:

ZoharKantor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
שם מלא: Zohar Kantor
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #10 

ה 2 סנט שלי שעברתי תהליך דומה ממש עכשיו.

ראשית, חזרת מידי פעם על הטיעון של הסחירות, לטעמי הוא פחות רלוונטי, תקנה מה שעושה לך בלב ובשכל מבחינת צרכים. מה יהיה עוד מספר שנים במידה ותרצה לשדרג או לשנמך פחות חשוב.

שנית, אחת התכונות שאני חפשתי זה חיבור ישיר למים וניקוז מעבר לראש E61. כל יום שאני מדליק את המכונה אני מברך על החלטה הזאת (ותודה לידידי מורן שלא וויתר לי), לא בודק מים במיכל וזה לא מעניין אותי...והניקוז פשוט איכות חיים, עושה קולינג, שוטף ראש או סתם שוטף את המגש והכל נשטף לביוב.

אשתי ואני לא שותים חלב רק אספרסו ובבוקר אמריקנו. אבל היכולת להקציף או לקבל מים חמים לאמריקנו היו חשובים לי, התוספת של עוד 15 דק׳ לחמום המכונה לא ממש משנה לי אם זה 15-20דק׳ או 30דק׳.

ביום שישי האחרון אירחתי כמות של אנשים והמכונה הוציאה קפה בכמות מסחרית. פשוט תענוג. אגב מדובר על בזרה גוליה דגם R...

בהצלחה בכל מה שתבחר...רמת המכונות שציינת היא מין הגבוהות...

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #11 

אסף, מדובר במזר מיני ?, אשמח גם לפרטים על המכונה.
ד"א, אם התקציב 10K, לא ברור לי שאחרי המטחנה נשארה אופציה ל DB....
האופציה הזולה והזמינה ביותר ל DB היא ה expobar אצל קפה דאדא, אבל לא מכיר את המכונה אישית, או מישהו שמשתמש בה.

הייתי ממליץ על HX בשמחה. גם אני עם מכונה בחיבור ישיר ועם ניקוז (שעושה קצת בעיות).
אין מה להשוות את הנוחות למכונה ללא החיבורים האלה.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

BBuu
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #12 

ברוך הבא!

יש ברשותי אוניקה כבר שנתיים ואני ממש מרוצה ממנה, קטנה, טובה ויחסית פשוטה לתפעול ולתחזוק. בנוסף, לאחרונה פתחתי אותה והתפלאתי כמה היא פשוטה (כיונון ה OPV היה ממש זריז).
מפני שאינני מכיר מכונות אחרות אוכל רק להגיד שאם אתה רוצה לבוא ולהתרשם אתה יותר ממוזמן.
בהצלחה!

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
נתן תודות: 457 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #13 

אני משוחד על רוקט אבלוציוני, אין יום שאני לא מברך..:D
אצלי שותים חלב רק האורחים (95 % אספרסו)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #14 

כמה הסנטים שלי:

קודם כל, אני מוכרח להודות שעדיין מוקדם מדי מכדי שאחווה דעה על הקצפה עם היוניקה.
עשיתי את זה כמה פעמים, פעם אחת ל-3 אורחים. זה לא היה כיף.
אני אמשיך להקציף בימים הקרובים, כשיגיעו אורחים פה ושם, ואראה.

אני כן יכול לומר, לאחר כמה ימים עם המכונה הזו, שאם *אני* הייתי קונה מכונה עכשיו הבחירה היתה רק בין SB ל-DB. נראה לי ש-HX יורד מבחינתי מהפרק כמכונה חדשה, בגלל נושא יתרון ההקצפה על חשבון נוחות החזרתיות. אם הייתי מקציף הרבה ומעוניין במכונה "שפויה" - אז HX היתה לגמרי על הפרק. זה מאוד אישי, הנושא הזה.

חוזר ואומר שלאנשים שמקציפים הרבה זו עשויה להיות בעיה, ה-SB הזה. אבל אתה מעיד על עצמך שאתה לא מקציף הרבה - אז חשוב טוב. האספרסו שאני מקבל מהיוניקה הוא פשוט מדהים, פעם אחר פעם, ובלי שום מאמץ.

לדעתי ה-QM67 היא אופציה מעולה. היא מתומחרת מאוד נמוך ביחס ל-DB האחרות.
חיבור ישיר זה תענוג, אבל אפשר לייצר חיבור ישיר גם למכונה שלא מגיעה כך מהמפעל. הנה, היוניקה התחברה לביוב ממש למחרת הגעתה.
חיבור לכניסת מים הוא מעט יותר מסובך, אבל גם זה לא סיפור גדול.
כמובן שאם אפשר היה לקבל את ה-QM67 עם חיבור ישיר הייתי מעדיף אותה כך, אבל זה לא פרמטר שיגרום לי לוותר על מכונה.

מצטרף לראובן (מיץ_פטל) בהמלצה על קולה. לדעתי בכל תקציב נתון, עדיף להשקיע בקולה על חשבון המטחנה, למשל.
לימדו אותנו למלמל שהמטחנה חשובה אפילו יותר מהמכונה. משפט יפה, אבל האמת שאני חושב שאני ממש לא מסכים עם המלמול הזה שלנו.
אני חושב שבמקום הראשון מוצבת המכונה דווקא - כי מה לעשות, יש הבדל אדיר בין סילביה ל-E61.
אח"כ הקולה ואיכותו.
ורק בסוף המטחנה. ההבדל בין K3 למאצר מיני, מבחינת איכות הקפה, הוא לא משמעותי עד לא קיים.
אני מוכן להמר שגם אין הבדל בין לליט למאצר מיני (אבל עדיין לא בדקנו את זה, אז קח את הדברים האלו בערבון מוגבל).
יש הבדל *אדיר* בנוחות, במאסיביות, בהרגשה ביד, בכיף שבהפעלה של המוצר.
זה לא אומר שהמטחנה לא חשובה. אבל זה כן אומר שעדיף לקנות K3+ג'ין יד2 מאשר מאצר מיני E, באותו התקציב.

נקודה אחרונה:
אתה כותב הרבה על סחירות אבל, כפי שכתבו לפני, אני חושב שזה לא צריך להוות שיקול מכריע. אל תתעלם ממנו, אבל למען האמת כל המכונות שהתייחסת אליהן תמכרנה בקלות יחסית.

לדעתי, אגב, אתה פשוט צריך ללכת להסתובב ולראות מכונות. כשרואים ומרגישים ביד - דברים מקבלים מימדים אחרים לגמרי ופתאום מעדיפים את זה או את זה.

שווה שתבקר מישהו מנוסה עם מכונת HX שמכיר אותה היטב ויראה לך איך הוא מוציא שוטים טובים איתה.
אולי תראה בעצמך את נושא החזרתיות ותגלה שזה לא כזה סיפור. ואולי להיפך - זה רק יגרום לך להעדיף SB.
אני באמת לא יודע - כי כאמור - זה נושא מאוד סובייקטיבי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #15 

moti_r כתב:
מצטרף לראובן (מיץ_פטל) בהמלצה על קולה. לדעתי בכל תקציב נתון, עדיף להשקיע בקולה על חשבון המטחנה, למשל.
לימדו אותנו למלמל שהמטחנה חשובה אפילו יותר מהמכונה. משפט יפה, אבל האמת שאני חושב שאני ממש לא מסכים עם המלמול הזה שלנו.
אני חושב שבמקום הראשון מוצבת המכונה דווקא - כי מה לעשות, יש הבדל אדיר בין סילביה ל-E61.
אח"כ הקולה ואיכותו. ורק בסוף המטחנה.
...
·
moti_r כתב:
ההבדל בין K3 למאצר מיני, מבחינת איכות הקפה, הוא לא משמעותי עד לא קיים.
אני מוכן להמר שגם אין הבדל בין לליט למאצר מיני (אבל עדיין לא בדקנו את זה, אז קח את הדברים האלו בערבון מוגבל).
יש הבדל *אדיר* בנוחות, במאסיביות, בהרגשה ביד, בכיף שבהפעלה של המוצר.
זה לא אומר שהמטחנה לא חשובה. אבל זה כן אומר שעדיף לקנות K3+ג'ין יד2 מאשר מאצר מיני E, באותו התקציב.
...
·

(Y)
אני כ"כ מסכים איתך, וזה בלי להכיר לעומק מטחנות טובות יותר מ-K3. תמיד חשבתי שזה קצת מוזר לומר שמטחנה כ"כ חשובה, עד כדי חשובה יותר מהמכונה - למרות שבוודאי שיש רף כניסה מינימאלי למטחנות (לליט, אסקאסו) שאי אפשר לרדת ממנו. בנוחות וחווית המשתמש ברור שיש פערים, אבל בתוצאה בכוס גם אם קיימת, היא תהיה מינורית לעומת ההבדל בין המכונות ו/או מיומנות המפעיל.

Nax פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

שלום לכולם,

דבר ראשון תודה לכולם על התגובות ועל השיחות. זה עזר לי הרבה ואני מתחיל להסגר על כיוון.

לגבי קליית קפה אני רואה את עצמי מגיע יום אחד לשלב שבוא אני גם קולה את הקפה בעצמי אבל בשלב הזה אני רחוק משם, אני בנקודה שאני יודע לומר אם השוט טעים או לא, לא בנקודה שאני מבין את ההבדלים בין שני שוטים טעימים. בנוסף כמו שozeltzex אמר בשלב הזה אני רוצה להגיע למצב שאני יודע להוציא שוטים טובים בחזרתיות גבוהה, נראה לי שפולים זהים יעזרו לי להבחין מה אני עושה נכון ומה לא נכון. אחרי זה ובטווח הארוך שאני אוציא את עצמי מהמשוואה (כי אדע כבר להוציא קפה טוב) פולים טריים home made יתנו לי את האקסטרה שאני גם אדע להעריך.

לגבי המטחנה אני חייב לציין לטובה את החווית רכישה שהייתה לי בנני, דיברתי עם קרן שם על הבוקר קיבלתי מחיר הוגן, ביצעו לי את השדרוג של הסכינים ותוך משהוא כמו שעה המכונה היתה מוכנה לאיסוף, גם פינקו אותי בקילו של פולים מתנה.

לגבי המכונה נראה לי שבחלוקת ה-SB או DB אני הולך לכיוון של ה-DB, למרות ששמעתי שלרוקט יש מכונת HX מסדרת ה-V3 שכוללת PID, אני זוכר שמישהו הזמין את המכונה הזו במשלוח האחרון והייתי שמח להבין מה נותן PID במכונת HX (נניח שהמים בדוד החליטה בטמפ גבוהה מידי איך ה-PID יבצע את גלישת הטמפרטורה?) אבל הרצון להעמיד מכונה לשנים רבות בלי שיהיה לה משהו שהיא לא יודעת לעשות ועדיין להשאר עם כל היתרונות של דוד קטן, התחממות מהירה ומנגנון טמפרטורה יותר יציב מכוונים אותי ל-DB מסויימת אחת והיא ה-quickmill QM67
החסרונות של המכונה הזו נראים לי סבירים (הברדק חוגג מתחת לשסי של המכונה, אין אפשרות לחיבור לצנרת, אבל יהיה אפשר לייצר חיבור לביוב. משאבה ויברציונית שלדעתי זה ייתרון ודוד הקצפה קטן מהנורמה אבל שיהיה אצלי ב-80 אחוז מהזמן כבוי).

בשלב זה שלחתי בקשה להצעת מחיר לחנויות שאוזכרו באתר מגרמניה ומאיטליה גם ליוניקה וגם ל-QM67, חייב לציין שהקשר מול קרלו מ-לה גונדולה הוא קצת קשה ונראה שהוא כל פעם מכוון למה שיש לו במלאי ולא למה שמבקשים, ביקשתי יוניקה קיבלתי הצעה לרכישת ה-quickmill silvano, ביקשתי QM67 נאמר לי שיש להם רק QM67 בלי PID (לא מצאתי שום איזכור לדגם כזה בשום מקום) וקיבלתי הצעה לרכוש את הVETERANO

נו שיין, נמשיך לעדכן

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #17 

יופי, כיוון מצויין.

1. אין שום בעיה לייצר גם חיבור למים במכונה כזו. יש שני פתרונות אפשריים:
- התקנה של מצוף כמו של ניאגרה, בתוך המיכל. יש לנו כאן שרשור של מישהו שעשה את זה (צריך לחפש ואני מתעצל :)) ואפשר למצוא כאלו קיטים בקלות.
אותי זה קצת מפחיד, כי תקלה קטנה במצוף הזה והבית שלך מוצף. אבל זה עובד להרבה מאוד אנשים הרבה מאוד זמן (בחו"ל כריס קופי מוכר את זה בתור קיט ושאלתי פעם את החבר'ה שלו - אמרו שמעולם לא היתה תלונה).
- פתרון יותר יפה: חיבור ישיר של המשאבה לצנרת מים. כפיר מצא מידע על זה והוא מתכנן לבדוק את הנושא בקרוב. אם הוא יצליח, גם לי יהיה כזה.

2. אין שום סיבה להתקין PID על HX. זו לא פחות משטות. טריק שיווקי שנועד לייקר את המכונה ולתת לך הרגשה שקנית משהו יותר טוב, ועל הדרך להוציא ממך עוד כמה שילינגים. אין שום יתרון בלהחזיק דוד הקצפה בטמפ' מדוייקת. זה לא נותן כלום. קיטור לא צריך טמפ' מדוייקת בשום צורה, וה-HX לא יהיה יותר יציב. אין דבר כזה גלישת טמפ' במכונת HX... ולכן אין שום סיבה לעבוד עם PID שם.

3. נסה אולי עוד חנויות. למה רק הלה-גונדולה? בדוק את קארלו (כן, עוד קארלו) מ- espressocoffeeshop.com
אנחנו קנינו ממנו והוא היה יעיל ומהיר.

4. לגבי הקליה הביתי: טוב, אני מסכים שלא תקנה קולה :מעשן:

שמח שאתה מתפקס (Y)
תמשיך לעדכן!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #18 

אסף שלום .

אצלי הכל עובד בשקלים , אז אני אתן לך את הכמה אגרות שלי. . .

אני לא אכנס לעיניין DBאו HX כי בסך הכל שתיהן שיטות מצויינות , רק שכל אחת מהם מחייבת תיפעול מעט שונה, אם כי ה HX היא שיטה שדורשת יותר אימון ,תשומת לב, והקפדה בשימוש ביתי .

בעיניין המשאבה,
במידה ואין פרה אינפיוזן במכונה, אז למשאבת וויברציה אכן ישנו יתרון קטן בבנית הלחץ המדורג על משאבה סיבובית , למרות שהרעש שהיא מייצרת גדול ומפריע מאוד בשעות שנידרש בהן שקט ,ואתה רוצה לעבוד עם המכונה , במידה ויש פרה אינפיוזן ,משאבת הוויברציה הופכת ללא רלוונטית, אלא מישקולי עליות וחיסכון , ברמה הטכנית היא משאבה נחותה בהרבה מכל בחינה אפשרית .

בקשר לעיניין הטכני של דאבל בוילר, המיבנה הכללי שלו ברמה הטכנית פשוט בהרבה ממכונת HX ביחוד מול E61 מדובר בדוד בודד עם ברז חשמלי ושם זה ניגמר ! (למרות שבלי שום קשר מנגנון של e61 הוא מנגנון אמין ביותר !

לפיקוד זה כלל לא חשוב כמה גופי חימום יש במכונה , בעיניין החסכון בחשמל גם בנקודה הזו אין איזה יתרון ברור ל HX כי אם תשאיר את המכונה עובדת אז כמות המים לאספרסו קטנה משמעותית מ ב hx לכן גם האנרגיה הנידרשת לחימום קטנה בהתאמה , ובסופו של דבר הצריכה של שתי השיטות האלה במכונה עובדת ברצף תהייה די דומה , למרות 2 גופי החימום ב DB ,

חיבור ישיר :

לדעתי יש יתרונות ברורים לחיבור ישיר , והיתרון הגדול ביותר הוא שיש פרה אינפיוזן נכון, גמיש ברמת הזמנים , וקל לביצוע .

החיבור הישיר למכונה עם מיכל על בסיס מצוף הוא פיתרון חלקי בלבד, ואינו מגלם בתוכו את היתרונות האמיתיים שיש לחיבור ישיר, אלה רק חוסך את ההתעסקות עם מילוי המיכל בפועל.

אני מציע שתנסה לבדוק את המכונות בפועל אצל מיספר חברים , אלי בכל אופן אתה מוזמן לקפה, יש ברשותי ווילדי s1 דור 2 , שאני מאוד מרוצה ממנה .

בקשר למטחנה על חשבון קולה , הקלייה אינה קשורה כלל לטחינה , והמנטרה הזו של כמה מחברי הפורום (כולל אותי בעוונותי) בקשר לחשיבות המטחנה היא נכונה מאוד בעיני, המטחנה משחקת תפקיד מאוד מרכזי בכל מכונה שתיבחר, ולכן חשוב שאיכות הטחינה תהיה גבוהה ככול שניתן , קליית קפה הינה מקצוע ניפרד שדורש מעבר לקולה גם זמן פנוי לא מבוטל , אני את העיניין הזה הייתי משאיר למישהוא אחר עד שאצא לפנסיה לפחות .

אני אישית מקנא באשים שיכולים לעבוד עם תקציב, ובתוך המיגבלה הזו לתכנן הכל , לי זה יותר קשה , ותמיד בסוף יש חריגות קלות . . . !

בהצלחה ,

גונן .

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #19 

doron_boogie כתב:
...
...
·

(Y)
אני כ"כ מסכים איתך, וזה בלי להכיר לעומק מטחנות טובות יותר מ-K3. תמיד חשבתי שזה קצת מוזר לומר שמטחנה כ"כ חשובה, עד כדי חשובה יותר מהמכונה - למרות שבוודאי שיש רף כניסה מינימאלי למטחנות (לליט, אסקאסו) שאי אפשר לרדת ממנו. בנוחות וחווית המשתמש ברור שיש פערים, אבל בתוצאה בכוס גם אם קיימת, היא תהיה מינורית לעומת ההבדל בין המכונות ו/או מיומנות המפעיל.
...
·
גם אני לא הבנתי את מה שנאמר עד כה בעניין חשיבות המטחנה על פני כל השאר. אני משתמש בלליט כבר 4 שנים. עד כה עם סילביה ובקרוב עם רוקט V2 ואני מקבל קפה טחון טרי וטוב עונה לדרישות למרות שאין בלליט אםשרויות כיוון מדוייקות, אך הנסיון בתפעולה מביא את התוצאה.
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #20 

אני אמשיך עם האגורות של גונן.
כאחד שניסה והשווה בין מטחנה מקצועית ולמטחנה פחות מקצועית (אם זכרוני אינו מטעני זה הייתה imini) יש חשיבות גדולה מאוד למטחנה.

לקוח שבא אלי עם הציוד שלו, ניסינו והשווינו בין המטחנות - אותו קפה, על אותה מכונה, אותו קצב זרימה, בקיצור הכל כמעט אותו דבר רק מטחנה שונה.
הקפה באיי מיני היה יותר בוסרי ובעל פחות גוף מאשר במטחנה שלי e37s
אז לא הייתי ממהר להמעיט באיכות המטחנה.
מה גם שטחינה מהירה ושקטה אלו גורמים חשובים, לאחד יותר ולשני פחות.
בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי NEGRO ב 15/10/2014 13:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”