בקצרה התחלתי לשתות קפה בגיל מאוחר - 26 ובצורה אולי מוזרה ישר באספרסו, ללא סוכר מהמכונה שהיתה לנו במשרד שהיתה מכונת קפסולות מקצועית ומאסיבית של לוואצה
משם התגלגלתי למקינטה וקפה שחור וכשרכשתי את המכונה הראשונה לבית לפני כשלוש שנים (אחרי שחרשתי באתר הזה ובפורומים הידניים דווקא) בסוף בחרתי בנספרסו משני סיבות - מקום (גרתי את בקופסאת גפרורים חדר וחצי בתל אביב) והוצאה ראשונית נמוכה
בנספרסו התמקדתי בקפסולות החזקות - ריסטרטו, ההודי והארפגיו ודיי היה לי טוב, ככה שלוש שנים עם ממוצע של 3 וחצי קפסולות ביום, מאז כבר עברתי לדירה גדולה יותר אבל עדיין נשארתי עם הנספרסו.
ואז לפני חודשיים זה קרה לי בפעם הראשונה - נכנסתי ל"חנות קפה" ברחובות הזמנתי אספרסו כפול וקיבלתי מנת אספרסו שפתחה לי את התודעה, הבחורה שם הכינה לי כוס אספרסו שהיתה מזן אחר כמו משקה אחר ממה שהתרגלתי לשתות, חזרתי לאותו מקום עוד פעמיים ובפעמים האלו הקפה היה פחות טוב מהפעם הראשונה אבל עדיין מאותו זן, הבנתי מזה שהגיע הזמן להשתדרג למכונה ידנית שבה יש לי שליטה על כל הפרמטרים וכמובן גם הבנתי בייחוד בגלל הפעמים הפחות טובות שחוץ ממכונה טובה ומטחנה טובה עדיין יש איזור שלם של למידה כדי להצליח להוציא שוט אחרי שוט ברמה הכי גבוהה.
התחלתי לחקור ובשלב הראשון נעזרתי המון בפורום הזה שאני חייב לומר לאנשים שמרכיבים אותו המון תודה, ההתלבטויות שאנשים עוברים פה והאוזן הקשבת האינפורמטיבית והלא מתנשאת מאוד מצאו חן בעיני אז קראתי בערך כל שרשור שיש לו יותר מ-30 תגובות.
בנוסף התעמקתי באתרים מחול כמו CG&HB ואחרי התייעצות עם ההנהלה
תקציב 10K ש"ח (אין בעיה לרכוש מחו"ל, אין בעיה ליד שניה למרות שיש עדיפות לחדש, אין בעיה לא לנצל את כל התקציב)
מכונות שמעניינות אותי בשלב זה (בעיקר ראש e61 )
SBDU&PID - בגלל הרצון לאספרסו בעיקר, סוג כזה של מכונה מנצח בגלל הפשטות שלו, מהירות החימום שלו ויחס עלות\תועלת גבוהה לסוג הקפה שאני ואישתי שותים (שנינו ב-90% מהמקרים לא שותים עם חלב)
1. באזרה יוניקה - קפצה לראש הרשימה בעיקר בגלל שאחרי שקראתי כל כך הרבה בפורום, אני מאוד מעריך את הדעה של מוטי וכפיר ומאוד הזדהתי עם ההתלבטויות שלהם בתור אנשים שכמעט לא שותים משקאות חלב אלא מתמקדים באספרסו בנוסף אני מאמין שיהיה לה user base שישתף ויעזור לפתור את החסרונות שלה ולדעתי גם מבחינת שוק היא תמוצב כמכונה של אוהבי האספרסו וזה יעזור בעתיד במקרה של מכירה.
2.ECM Classica PID - תכנון גרמני שניכר שלא חסך בכלום אך יקר בכ-250 יורו מהיוניקה וקרוב למכונות HX ו-DB התכנון כולל מספר שינויים מהיוניקה: דוד ברזל במקום נחושת עטוף בבידוד, בקר PID הכולל גם ספירת שניות, משאבה ויברציונית של ULKA מהדגם עם הסיומת נחושת במקום פלסטיק, בקרים שנמצאים במקום יותר הגיוני וידיות הקצפה מתברגות שלדעתי יהיה קל יותר להקציף איתם חלב)
Dual Boiler- בתור מכונה מהליגה של הגדולים שתאפשר הישארות לשנים רבות גם אם הקפוצ'ינו יחליט לחדור למעוזנו. מצד שני הסיבוכיות של שני בוילרים עם כמות כפולה של הכל קצת מרתיעה
1. QuickMill QM67 - דואל בוילר כמעט שווה בגודלו בין הקצפה לחליטה אשר אפשר לכבות בו את דוד ההקצפה מאוד מפתה בגלל המחיר שהיא נמכרת היום 1590 יורו כולל מיסים ולפני הנחות למינהם.
HX - בגלל הרצון לקנות מכונה מהסוג הכי סחיר והכי מוכר
1. Rocket V3 PID הג'יוטו והצ'ליני עם PID שלא הכי ברור לי כמה הוא עוזר אם מדובר במחליף חום שיש לנו לחץ דוד ראשי ותמיד צורך בגלישת טמפטורות
2. Bezzera Gulia\magica - מחיר מאוד מפתה ומכונות יפות.
מטחנות
1. מאזר מיני אלק' במידה והמחיר יאפשר (עם שידרוג סכינים לסופר ג'ולי)
2.K3\Vario במידה ומחיר המכונה לא יאפשר
3.ceado e37s במידה והשמועה שאותו מחיר כמו מאזר נכונה
מרכך מים
ייקנה המרכך שהוזכר פה ב-400 שח
כמו שאתם רואים קראתי וחקרתי הרבה אבל אני עדיין מרגיש קצת מבולבל מבחינת הכיוון שכדאי ללכת בו, אני אשמח לשמוע את ההמלצה שלכם וכמובן אם יש מכונות או מטחנות שפספסתי או כיוונים נוספים שכדאי שאשקול.
המון תודה!