מתעניין במחשב מיני להריץ XBMC ויש לי כמה שאלות להתחלה
שלום
כיום אני מריץ סרטים דרך סטרימר בן 5 שנים בערך (A-200) שעובד מעולה. חשבתי לעבור למערכת מתקדמת יותר, ורציתי לשאול :
1. האם ההזרמה דרך מחשב מיני עובדת טוב גם ב 1080P (הזרמה קווית).
2. האם המערכות יציבות ? כי קראתי פה על כל מיני בעיות ומכשירים לא יציבים.
3. מה היתרון בקנית מכשיר עם הארד דיסק על מכשיר ללא הארד דיסק ?
4. בגדול איזה מחשבי מיני קיימים ומה ההבדלים בינהם ?
תודה
כיום אני מריץ סרטים דרך סטרימר בן 5 שנים בערך (A-200) שעובד מעולה. חשבתי לעבור למערכת מתקדמת יותר, ורציתי לשאול :
1. האם ההזרמה דרך מחשב מיני עובדת טוב גם ב 1080P (הזרמה קווית).
2. האם המערכות יציבות ? כי קראתי פה על כל מיני בעיות ומכשירים לא יציבים.
3. מה היתרון בקנית מכשיר עם הארד דיסק על מכשיר ללא הארד דיסק ?
4. בגדול איזה מחשבי מיני קיימים ומה ההבדלים בינהם ?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
1. כן, בוודאי.
2. מחשבים מבוססי מעבד "רגיל" של אינטל (כמו 1037U, N2820, J1900 וכמובן מעבדי Core i3/5/7) נחשבים יציבים מאוד.
3. כדי להתקין Windows חייבים כונן קשיח או SSD. כדי להתקין OpenELEC (מערכת הפעלה לינוקס חינמית הכוללת בתוכה XBMC), אין צורך בכונן קשיח/SSD. מעבר לכך, כונן קשיח יכול לשמש לאיחסון תכנים.
4. כיום המוצרים הבולטים כאן הם המחשבים מבוססי J1900 או 1037U של eGlobal והמחשבים של אינטל, כמו ה-NUC N2820.
בקטגוריה הזולה, יש את מחשבי ה-ARM (לא אינטל) הזעירים כמו ה-Raspberry Pi וגם את ה-CuBox שבקרוב תתפרסם עליו ביקורת.
2. מחשבים מבוססי מעבד "רגיל" של אינטל (כמו 1037U, N2820, J1900 וכמובן מעבדי Core i3/5/7) נחשבים יציבים מאוד.
3. כדי להתקין Windows חייבים כונן קשיח או SSD. כדי להתקין OpenELEC (מערכת הפעלה לינוקס חינמית הכוללת בתוכה XBMC), אין צורך בכונן קשיח/SSD. מעבר לכך, כונן קשיח יכול לשמש לאיחסון תכנים.
4. כיום המוצרים הבולטים כאן הם המחשבים מבוססי J1900 או 1037U של eGlobal והמחשבים של אינטל, כמו ה-NUC N2820.
בקטגוריה הזולה, יש את מחשבי ה-ARM (לא אינטל) הזעירים כמו ה-Raspberry Pi וגם את ה-CuBox שבקרוב תתפרסם עליו ביקורת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9459
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1144 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לא יהיה הבדל במהירות התפעול של XBMC אבל אני מניח שיהיה הבדל במהירות התיפעול של windows למי שזה משנה לו (למשל אם המחשב אמור לשמש לצרכים נוספים)
(אני שואל - לא טוען..)
(אני שואל - לא טוען..)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן. ה-DOK עצמו יהיה מחובר כמובן באופן קבוע ל-NUC.
להתקנה עצמה תצטרך DOK זמני נוסף (שאחרי זה אתה מוציא אותו ויכול למחוק אותו בשביל שימושים אחרים).
להתקנה עצמה תצטרך DOK זמני נוסף (שאחרי זה אתה מוציא אותו ויכול למחוק אותו בשביל שימושים אחרים).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נחיה ונראה. 
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

CuBox הינו מחשב זעיר במיוחד (5x5x5 ס"מ) מבוסס מעבד ARM, ואפשר להתקין עליו לינוקס/OpenELEC ואנדרואיד. לא ניתן להתקין עליו Windows.
מחשבי המיני של אינטל הינם מחשבי X86 לכל דבר ואפשר להתקין עליהם לינוקס/OpenELEC ו-Windows.
מחשבי המיני של אינטל הינם מחשבי X86 לכל דבר ואפשר להתקין עליהם לינוקס/OpenELEC ו-Windows.
מישהו השווה בין nuc ל cubox?
שלום
אני מתלבט בין קנייה של nuc (בהתלבטות אם ללכת על ה2820 כפי שהומלץ פה או על 54250 - כי אם כבר להשקיע אז נקח את הכי טוב)
לבין ה cubox
המטרה היא מכשיר מתחת לטלויזיה בסלון שינגן קבצים מכונן usb חיצוני ב xbmc או בנגן bsplayer בלי איזו תוכנת מעטפת מסביב
מהסקירה שפורסמה נראה שה cubox הוא good-enough ובלפחות חצי מחיר (לחכות קצת בתקווה לקנייה מרוכזת באתר ?
)
האם יש הבדלי איכות בצפייה בסרטים (למעט בלו ריי 3D) ?
האם יש פרמטרים נוספים שנראים לכם חשובים למכשיר כזה ?
(יש מחשב נפרד בבית לשימושי ווינדוס למינהם ונראה לי שהנפשות הפועלות יסתדרו עם ממשק xbmc)
תודה
רן
אני מתלבט בין קנייה של nuc (בהתלבטות אם ללכת על ה2820 כפי שהומלץ פה או על 54250 - כי אם כבר להשקיע אז נקח את הכי טוב)
לבין ה cubox
המטרה היא מכשיר מתחת לטלויזיה בסלון שינגן קבצים מכונן usb חיצוני ב xbmc או בנגן bsplayer בלי איזו תוכנת מעטפת מסביב
מהסקירה שפורסמה נראה שה cubox הוא good-enough ובלפחות חצי מחיר (לחכות קצת בתקווה לקנייה מרוכזת באתר ?
האם יש הבדלי איכות בצפייה בסרטים (למעט בלו ריי 3D) ?
האם יש פרמטרים נוספים שנראים לכם חשובים למכשיר כזה ?
(יש מחשב נפרד בבית לשימושי ווינדוס למינהם ונראה לי שהנפשות הפועלות יסתדרו עם ממשק xbmc)
תודה
רן
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אין מה להשוות - ה-NUC הוא מכונה חזקה בהרבה מה-CuBox. אם התקציב מאפשר - לך על ה-NUC.