שרשור תגובות: Audio Technica ATH- M50x - סוס מנצח לא מחליפים, מחדשים!

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #1 

למאמר: Audio Technica ATH- M50x - סוס מנצח לא מחליפים, מחדשים!

תמונה
הגיע לידינו יורש העצר לדגם הקלאסי של אודיו טכניקה ה-M50. הדגם החדש, הזוכה לחידוש של כבל נתיק מראה לנו שסוס מנצח לא מחליפים, אלא משפרים. שלחנו את כתבינו לבדוק מה שונה בדגם ההמשופר.

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

נראה שמה שבעיקר שונה הוא המחיר כמעט פי 2..

alexne
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

בדיוק - רק המחיר הוכפל: 825ש"ח.
הדגם הקודם נמכר מקסימום ב 549 ש"ח ברשת באג (399ש"ח כשיש מבצע), ואין שום בעיות זמינות (בינתיים).
לא רואה סיבה לשלם כפול על כבל נתיק.
הדגם החדש מאבד את היתרון הראשי שלו - המחיר המנצח שהיה לדגם הקודם.

אהבתי
טרול
טרול
תגובות: 31
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

יש לי ביקורת על כתיבת הביקורת
פשוט אני אוהב אוזניות ואני מרגיש שהביקורת הזאת ממש לא כתובה נכון .
התחרות בשוק האוזניות עולה וגוברת והטרנדים החולפים בתעשיה עושים את שלהם
...
איזה טרנדים בשוק האוזניות ? הסבר ,פרט .( אוזניות למשתמשים יש קשת +2 רמקולים)
הדגם M50x, משלב את הדרישה הגוברת של קהל המשתמשים לכבלים נתיקים ומודלריות אותה אודיו טכניקה מנגישה לקהל בתצורת הדגם החדש.
...
אני קהל וקהל יעד ומכיר קהל יעד , לא מרגיש או רואה כל דרישה לכבלים נתיקים , איך אתה יודע על דרישה כזאת ?
נהפוכו כבלים נתיקים מביא בעיות חיבור , פלאגים מתקלקלים ועוד , למה להיכנס למחלות הללו ?
ה-M50x דומה 1:1 לדגם האורגינאלי, מלבד מחבר האוזניות הניתק, המאפשר לנתק את הכבל ולחבר בהתאמה את הכבל הרצוי מתוך השלושה המתקבלים בקופסה.
...
למה לכל הרוחות אני צריך לנתק ולחבר עוד כבל ? במקרה הצורך חוט מאריך כמו שנעשה עשרות שנים .
האוזניות מגיעות באריזת קרטון לבנה ונקיה עם תמונה גדולה ויפה של האוזניות בקדמת האריזה. החזון העיצובי מזכיר את העיצוב של אפל המוכר לנו מהאייפונים,
...
האם זה מה שהאוזניות מוכרות קרטון שבו הם ארוזות ? זה ביקורת רצינית ? כמה תמונות לאריזה צילמת ? זה מה שיש להם למכור ?
הכבלים השונים ניתן למצוא כבל ישר רגיל קצר באורך 1.2 מטר כבל ישר רגיל ארוך באורך 3 מטר והשלישי מסולסל באורך 1.2-3 מטר.
...
זה לא רציני אפשר היה לספק חוט מאריך 2 + 4 מטר ולא כבלים נתיקים שלא מוסיף אורך רציני
1.2 מטר + 2 מטר או 4 מטר רצוי יותר .
הטבעה של שם הדגם הנוכחי בצורה בולטת על גוף האוזניה
...
עוד משפט שלצערי מראה כמה לא רציני המאמר ,אדם לא רציני קונה אוזניות ב- 1000ש"ח + בשביל הטבעה
מבחן האזנה
...
זה מבחן סוביקטיבי מאוד , אני לא מכיר את הבודק או טעמו האישי , לא יודע אם עבר בדיקת שמיעה ,אם הוא בריא פיזית נפשית ,
לצורך בדיקת האוזניות הישתמשתי בלפטופ מדגם NV57H13u של חברת Gateway ו-DAC מסוג Stoner U110 V2 מכיוון ורוב השימוש התבצע בבית בהאזנה למוזיקה וסרטים.
הבדיקה התבצעה באמצעות קבציי FLAC ונגן FOOBAR2000.
...
חייב לציין לטובה שמציין ציוד בדיקה שאולי משנה מקצה לקצה איכות סאונד שעכשיו בטוח לא רלוונטי ל-99% מהמשתמשים
מדובר בציוד מאוד סוביקטיבי , היה רצוי למדוד אוזניות על חיבור פשוט לרסיבר איכותי ומשם כל אחד יעשה חשבון .
הבאס , גבוהים , מיד משתנים ללא הכר עם הציוד של הבודק ולכן כל הביקורת לא מועליה בכלום לקונה
לכל אורך הביקורת אין שום בדיקה מקצועית ,אנליטית של איכות הסאונד
הקהל התלונן שהוא לא אוהב כבל מסולסל? לא אוהב כבל ארוך? רוצה לזגזג בין מבחר סוגיי כבלים שונים? אודיו טכניקה הציגה את הפתרונות תוך כדי שינוי מינורי של נקודות קטנות כמו הגדלת קוטר מפתח הפאדים ובחירה בחומר רך יותר. זאת לצד הוספת אפשרות לכבל נתיק בלי שינוי בעיצוב הכללי של האוזניה שמזכיר 1:1 את הדגם הקודם והמפורסם.
...
שוב הכותב אומר קהל שכאילו ביקש , דבר שאני צריך לומר פרסומת לאגף השיווק שמוכר אותם אוזניות בשינוי קופסא ,פלאגים .

המוכר מריץ אותם אוזניות שמכר בעבר ,השינויים לא רלוונטים לאיכות סאונד שלשם כך קונים אוזניות .
כל הביקורת נעשתה לא נכון ובטח לא מקצועי ,
הרבה מילים גבוהות שמאחוריהם מסתתר כלום על איכות שמע .

אכזבה גדולה , לא יכול לדעת כלום על טיב האוזניות חוץ מצורת האריזה , חיבורים , גודל כבל .

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4937
נתן תודות: 523 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #5 

באשר למגיב שלמעלה ... לא בטוח שירדתי לסוף דעתך ... אבל שאפו על הסבלנות ידידי :D ... רק שים לב שנאמר בפירוש שמעבר לשינויים הקוסמטיים, דגם ה X זהה לקודמו ויש הפניות לביקורות קודמות על דגם ה 50.

לעצם העניין - תודה על הסקירה ! אוזנייה מצויינת למתחילים ולטעמי למי שלא מחזיק את דגם ה 50 שווה בהחלט לשקול את ה 50X במיוחד בגלל הגמישות בחיבור הכבלים. הדגם הישן בא עם כבל 3 מטר (ישר או מסולסל) וזו הייתה הבעייה ... לא נושא הנתיקות. אני אישית משתמש רוב הזמן עם כבל ה 1.2 בשידוך לנגן FiiO ונהנה מכל רגע (Y)
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

@אהבתי - אתה רשאי לדעותיך כמובן, אבל ההתלהמות שלך לא מוסיפה ואף גורעת מהביקורת הארוכה שלך... :roll:

זה נחמד שאתה מגדיר את עצמך "קהל יעד", אבל לא מספר לנו כלום על עצמך, ובה בעת מבקר את הביקורת ואת כותבה בלי שום עכבות והסתייגויות. מסתבר שהפוסל, במומו פוסל. :oops:

יש בהחלט טרנד מובהק של מעבר לכבלים נתיקים עבור אוזניות המיועדות לשוק החובבני. אפשר להתווכח האם זה בא כדרישה של השוק או כגימיק שיווקי, אבל אין ספק שזה טרנד ברור - ע"ע סנהייזר מומנטום, ביטס סולו 2, ג'אברה, בוז, B&W וכיו"ב... (i)

אם היית בקיא כ"כ בתחום, היית בוודאי יודע שבעבר ה-ATH-M50 נמכרו (ב-649 ש"ח, דרך אגב...) בשלושה תת-דגמים שנבדלו זה מזה בעיקר בסוג הכבל שאיתן הגיעו האוזניות: כבר ישר באורך 1.8 מטר, כבל ישר באורך 3 מטר, וכבל מסולסל באורך של עד כ-3 מטר. מה שאודיו טכניקה עשו ומגיע להם שאפו גדול על כך, זה לכלול את כל סוגי הכבלים הנ"ל עם ה-ATH-M50x. (Y)

לגבי הביקורת על הבדיקה עצמה, אם היית קצת יותר ותיק באתר היית יודע שהוא חרט על דיגלו ביקורות אובייקטיביות של ציוד, אבל לא תמיד הדבר מתאפשר, ובמרבית המקרים שכך הדבר, מתווספת לביקורת הבהרה בעניין. על אף שבמקרה זה הדבר לא קרה, עדיין ידוע ומקובל על הכלל כי בדיקות האזנה הן סובייקטיביות מטבען, ולכן לא ברור מדוע אתה טורח לציין זאת שוב. :|

הביקורת שלך על הציוד, לעומת זאת, משוללת כל בסיס ואף עלולה להטעות את הקוראים. אין שום סיבה להעדיף לחבר אוזניות קלות להנעה ל-"רסיבר איכותי", מאשר ל-DAC USB שהוא אחד הרכיבים הכי שקופים שקיימים בשרשרת סיגנל האודיו. יתר על כן, אם כדבריך "הבאס , גבוהים , מיד משתנים ללא הכר עם הציוד של הבודק ולכן כל הביקורת לא מועליה בכלום לקונה", מה בדיוק ההגיון במשפט הקודם שלך בביקורת הנ"ל: "היה רצוי למדוד אוזניות על חיבור פשוט לרסיבר איכותי ומשם כל אחד יעשה חשבון"!? - הרי בהגדרה חיבור האוזניות לכל ציוד שהוא משפיעה באופן קרדינלי לכאורה על הסאונד, אז איך חיבורן דווקא ל-"רסיבר איכותי" ישנה את השורה התחתונה שבכל מקרה הביקורת תהיה חסרת משמעות (לכאורה, עפ"י דבריך)..? :roll:

בקיצור, אחרי שמנטרלים את כל ההתלהמות וההפרזות מהביקורת שלך, מקבלים תגובה די פושרת של מישהו שכנראה לא בקיא דיו בטרנדים בשוק האוזניות (אחרת היית יודע על טרנד הכבלים הנתיקים), ולא נמצא בקהל היעד של הדגם הזה (אחרת היית מבין למה ניתן דגש בביקורת על הכבלים, האריזה וביקורת ההאזנה). יתר על כן, הביקורת "הטכנית" שלך לוקה בחסר בלשון המעטה. (n)

בשתי מילים: חבל. (W)

נ.ב. רצ"ב מדידות טכניות של ה-ATH-M50x - חיפוש קצרצר בגוגל הביא אותי אל הלינקים הנ"ל, וגם אתה יכולת לחסוך לעצמך, ליוגב ולכל חברי הפורום את ההתלהמות והבוטות של הביקורת שלך אם היית טורח להתעדכן קצת לפני שהיית כותב את התגובה הנ"ל...

http://graphs.headphone.com/graphCompar ... 1&scale=30

http://www.innerfidelity.com/content/le ... asurements

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #7 

במקום להתעסק בכבלים שיתעסקו בעיצוב.
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #8 

אחלה סקירה, אבל כמו כרגיל בארצנו חסרה ההשוואה המתבקשת, למוצר המוחלף במקרה זה.

שתי דקויות מתוך הביקורת שהעלו לי סימני שאלה:
- "הדרייברים שהינם 1:1 נשמעים מאוד דומה ל-M50 האורגינליות": אם נתעלן מבעיית הלוגיקה במשפט הזה (הדרייברים זהים ועם זאת מאוד דומים?) איך הגעת למסקנה שהדרייברים נשארו זהים? גם אם פתחת את האוזניות כדי לבדוק ויזואלית הדרך היחידה שניתן לקבוע זאת אובייקטיבית זה למדוד את המאפיינים החשמליים.
- "המיד מתקתק ונאמן לחתימת סאונד המאפיינת את אודיו טכניקה שרבים אוהבים": ממתי המיד של הM50 היה אי-פעם "מתקתק"? אם כבר הוא היה על הצד היבש/צלול והניטרלי.

חבל שAT בחרו להתעסק עם תגובת ההיענות שהייתה מאוד מוצלחת לאוזניי, הבעיה העיקרית של האוזניות היא בארגונומיה, הרפידות ליתר דיוק.

Beta פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #9 

קודם כל, רציתי לומר תודה לקוראים ולמגיבים.

שנית, אקח את הערות הבונות שנאמרו להבא ואשתפר במה שניתן.

לאהבתי" היקר, אני נמנע מלהגיב לך (בייחוד לאור כך שזו הודעה ראשונה שלך) כי אין לי כוונה לפתוח בסערה בכוס תה. מי שמכיר אותי בפורומים/ בחיים האמיתיים יודע מי אני ובייחוד שהביקורות באתר מתבצעות בהתנדבות מלאה.

לסיום, שיהיה לכולם חג שמח! 8)
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #10 

כיף לקרוא , תודה על הסקירה.

האטרקטיביות של האוזניה הזו , הייתה בעיקר בגלל המחיר הנמוך שלה .

במחיר של מעל 1000 שקל , כבר יש לה הרבה מתחרים !
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

gigaforce
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

ביקורת טובה! אוזניות טובות!
יש לי את הדגם הקודם ואני נהנה מכל רגע איתם, מבחינתי השמע מספיק איכותי (גם ללא מגבר).
בדגם החדש יותר יש התחשבות באנשים שרוצים חופש בסוג/אורך הכבל. חבל שאין שיפור בעיצוב.
אני ממש לא שומע איתם מוסיקה מחוץ לבית. עם עיצוב מעודכן יותר אולי הייתי עושה גם את זה.

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #12 

הM50 עלו בסביבות 300 בבאג בבלק פריידי האחרון בארץ ... קניתי אז דיי מרוצה :) שילוב FILO E17 ... גם בבלק :)
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #13 

יש עכשיו מבצע ב ADORAMA - 129$ :
http://www.adorama.com/ATATHM50X.html?e ... .cj.552179

עם משלוח לארץ זה יוצא חצי מהמחירון המקומי... (לא בדקתי בחנויות ממש)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

stompy כתב:הM50 עלו בסביבות 300 בבאג בבלק פריידי האחרון בארץ ... קניתי אז דיי מרוצה :) שילוב FILO E17 ... גם בבלק :)
...
עלו 400 במקום 650. (i)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #15 

מבזק: ה-ATH-M50x נמכרות כעת דרך מאסדרופ ב-$140 בלבד, כולל משלוח לישראל!!! (Y) 8)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46417
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #16 

היבואן "שמע" הוריד את מחיר האוזניות ל- 890 ש"ח.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #17 

ziv_r כתב:היבואן "שמע" הוריד את מחיר האוזניות ל- 890 ש"ח.
...
(Y)

עכשיו שיארגן איזה דיל של HTDeals עליהן לטובת חברי הפורום. 8)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46417
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #18 

אם יפתח שרשור ויהיה עניין, היבואן בהחלט ישמח לעשות מבצע כזה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #19 

ziv_r כתב:אם יפתח שרשור ויהיה עניין, היבואן בהחלט ישמח לעשות מבצע כזה.
...
טופל: https://www.htisrael.co.il/vt221124

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”