האם הטאבלט וינדוס הזה מסוגל להריץ 1080P חלק?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #1 

זה הטאבלט:
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=20137

אני שואל בשביל חבר, הוא רכש את הטאבלט אתמול והוא שואל בנוסף אם הוא מריץ את הוינדוס המלא? והאם אפשר לפרמט אותו ולהתקין במקום הוינדוס אובונטו?

תודה מראש חברים.

zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

המחשב עדיין לא הגיע אבל צפיתי קצת ביוטיוב, וממה שמראים שם הטאבלטים הללו עם מעבד האטום מריצים וינדוס 8 מלא, מה שאומר שהם מחשבים לכל דבר והם מסוגלים לקרוא קבצי exe. כמובן שתוכנות כמו xbmc ויוטורנט עובדים חלק, ואפילו הראו שפוטושופ עובד בצורה סבירה על הטאבלטים הללו.
בכל אופן הטאבלטים הללו חלשים, אבל הם בהחלט מעניינים בגלל המחיר הזול שלהם, ואני מניח שלמשימות פשוטות כמו הזרמת סרטים וגלישה באינטרנט המחשבים הללו מספיקים כי הם כן מריצים סרטי 1080P.

אני קניתי לא מזמן מחשב NUC אבל אולי אני ארכוש גם טאבלט כזה בשנה הבאה בגלל שאני די מאוכזב מהאייפד שלי שלא מפסיק לעשות בעיות.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #3 

דעה אישית שלי
וינדוס היא מערכת נוראית לטאבלטים. אין אפשרות לשדרג את מערכת ההפעלה או לגשת אל הBIOS או לפרמט אותו, הוא (הלוח אם) מוגבל כדי לא לאפשר את 2 האפשרויות האלה.
אם יש צורך הכרחי בתוכנות שקיימות רק לוינדוס, עדיף כבר לקנות מחשב נייד בגודל מלא.

כל המחשבים היום שקיימים בשוק, מהזול ביותר ועד היקר ביותר מסוגלים להריץ 1080 בצורה חלקה, זו פשוט משימה מאוד פשוטה שגם מחשב משנת 2007 עם מעבד פנטיום 4 חד ליבתי 1.6GHZ עומד בה בלי מאמץ מיוחד. האתגר מתחיל בתכני בלוריי מלאים 3D שקצב הביט רייט שלהם מגיע למעל 54 מגה בייט לשניה, אז רוב המחשבים מתחילים לגמגם, וצריך חומרה משנת 2011 כדי להתמודד עם המשימה הזו.
אגב גם סמארטפונים, מיני מחשבים, טאבלטים ובכלל מחשבים סיניים זולים מריצים 1080 חלק. זה לא מדד כלשהו
המסך שלי
LG OLED 65 CX

תמונה

zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אני מסכים שווינדוס בטאבלטים זה נוראי כי אין הרבה אפליקציות וגם זה בוודאי מאתגר להשתמש בממשק הדסקטופ במסך מגע, אבל היתרון של הטאבלטים הללו זה שהם מחשבים לכל דבר ואפשר להתקין עליהם תוכנות, לחבר אליהם כוננים קשיחים, ולחבר אליהם עכבר, מקלדת, ומסך.

ויש גם את כל העניין של הגודל והמשקל. נטבוקים קטנים שוקלים 1.1 ק"ג וטאבלטים 350-500 גרם בלבד, אבל כמובן זה תלוי בשימושים, יש אנשים שצריכים מקלדת ומסך גדול ולכן הם חייבים לפטופ, אבל אני לדוגמא יכול להסתדר עם מקלדת וירטואלית ומסך קטן ולכן עבורי טאבלט זה פתרון מצויין לעבודה כי הוא קטן וקל משקל.

כפי שאמרתי כנראה שאני ארכוש טאבלט ווינדוס כתחליף לאייפד שהתחרפן לגמרי מאז שעדכנתי ל-IOS 8 וחוץ מזה אני די מבואס שקניתי את האייפד אייר ולא את האייפד מיני כי הוא גדול מדיי בשבילי ולכן זה עוד תירוץ, וגם העובדה שאפשר להתקין על טאבלטי הווינדוס XBMC בגרסת חלונות זה בהחלט יתרון לזכותם (כי לי יש ניסיון מר עם XBMC שהותקן על קופסת אנדרואיד), אומנם חבל שהטאבלטים הללו חלשים מדי בכדי להריץ 3D אבל בשביל זה קניתי את ה-NUC שעושה עבודה מצויינת.

דרך אגב: רק אני מזהה את הפוטנציאל של כל מחשבי המיני למינהם והטאבלטים לחיסכון בחשמל? אשכרה מאז שקניתי את האייפד והנוק הורדתי ב-90% את השימוש שלי במחשב הנייח, אני בטוח שהחיסכון מתורגם בחשבון החשמל.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #5 

מה ההגיון מראש ל 1080 בגודל כזה?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3627
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #6 

ממש לא נכון, יש טאבלטים מעולים עם ווינדוס. לדוגמה ה-Surface Pro 3 של מיקרוסופט:

http://indefinitelywild.gizmodo.com/mic ... 1645988630

Batnun

.

iSolt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 637
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #7 

zahipan2 כתב:אני מסכים שווינדוס בטאבלטים זה נוראי כי אין הרבה אפליקציות וגם זה בוודאי מאתגר להשתמש בממשק הדסקטופ במסך מגע, אבל היתרון של הטאבלטים הללו זה שהם מחשבים לכל דבר ואפשר להתקין עליהם תוכנות, לחבר אליהם כוננים קשיחים, ולחבר אליהם עכבר, מקלדת, ומסך.

ויש גם את כל העניין של הגודל והמשקל. נטבוקים קטנים שוקלים 1.1 ק"ג וטאבלטים 350-500 גרם בלבד, אבל כמובן זה תלוי בשימושים, יש אנשים שצריכים מקלדת ומסך גדול ולכן הם חייבים לפטופ, אבל אני לדוגמא יכול להסתדר עם מקלדת וירטואלית ומסך קטן ולכן עבורי טאבלט זה פתרון מצויין לעבודה כי הוא קטן וקל משקל.

כפי שאמרתי כנראה שאני ארכוש טאבלט ווינדוס כתחליף לאייפד שהתחרפן לגמרי מאז שעדכנתי ל-IOS 8 וחוץ מזה אני די מבואס שקניתי את האייפד אייר ולא את האייפד מיני כי הוא גדול מדיי בשבילי ולכן זה עוד תירוץ, וגם העובדה שאפשר להתקין על טאבלטי הווינדוס XBMC בגרסת חלונות זה בהחלט יתרון לזכותם (כי לי יש ניסיון מר עם XBMC שהותקן על קופסת אנדרואיד), אומנם חבל שהטאבלטים הללו חלשים מדי בכדי להריץ 3D אבל בשביל זה קניתי את ה-NUC שעושה עבודה מצויינת.

דרך אגב: רק אני מזהה את הפוטנציאל של כל מחשבי המיני למינהם והטאבלטים לחיסכון בחשמל? אשכרה מאז שקניתי את האייפד והנוק הורדתי ב-90% את השימוש שלי במחשב הנייח, אני בטוח שהחיסכון מתורגם בחשבון החשמל.
...
האמת שלא, מחשב הוא בין הרכיבים החסכוניים ביותר בבית כיום. ואני מדבר על עבודה זהה למקרר, ללא הפסקה.
המחשב הפרטי שלי (65W) לוקח סך הכל כ24 שקלים בחודש על זה שהוא דלוק 24*7.

zahipan2 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

mp3lll כתב:מה ההגיון מראש ל 1080 בגודל כזה?
...
צריך 1080P אם רוצים לחבר את הטאבלט לטלוויזיה.

ול- iSolt:
אם יש בבית יותר ממחשב אחד או אם יש רק מחשב אחד אבל הוא עם 250W אפשר בהחלט לחסוך כסף, גם אם זה רק 200-300 שקל לשנה זה נחמד, ועדיין לא הזכרתי את המסך שגם הוא צורך חשמל.
·

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”