עוצמת הסאונד חלשה ב- PS4

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם, לפני כמה שבועות רכשתי פלייסטיישן 4 וכבר הספקתי לסיים עליו את infamous ו- killzone, אבל משהו לא מסתדר לי עם הקונסולה הזו. הסאונד מאד מאד נמוך. מאד. בקושי שומע משהו ואני צריך להגביר ברסיבר לעוצמות מגוחכות. אם לדוגמא ב- PS3 אני שומע מעולה בווליום 28db- אז כאן אני מגביר לבערך 20db- ועדיין שומע לא משהו בכלל. גם נשמע שהאודיו מיקסינג ממש לא מאוזן ודי גרוע. צלילים מסויימים כמו זרימה של מים, הליכה וסתם מוזיקת הרקע ממש נעלמים מרוב שהם חלשים אך פתאום פיצוצים ואקשן מאד מאד חזקים.
זה אותו הסיפור גם אם אני מוציא ממנו PCM וגם dts.
מישהו מכיר? זה רק אצלי ככה? באופן מוזר עשיתי חיפוש על זה בגוגל ולא מצאתי אפילו תלונה אחת כזו. :?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

mgold
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 451
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

2 אפשרויות -
או שההגדרות בקונסולה לא נכונות, או שהכבל HDMI דפוק.

אם אתה אומר שיש צלילים שנבלעים לך, אבל לעומת זאת פיצוצים נשמעים חזק
תבדוק שההגדרה של האודיו בקונסולה תואמת את תצורת הרמקולים שלך (5.1, 2.1 וכו׳).
יכול להיות שההגדרה לא נכונה ולכן צלילים מסויימים נשלחים לאלמנט שלא קיים.

אפשרות שניה יכולה להיות כבל לא טוב. לפעמים כשהכבל דפוק המידע לא מועבר
בצורה נכונה וצלילים מסויימים נשמעים חלש. מעבר לזה תעבור על הגדרות המיקסינג של הרסיבר
ושווה להעיף מבט גם בהגדרות האודיו של המשחק עצמו.

אני יכול לומר לך שאצלי ב-PS4 והרסיבר פיוניר 322, בווליום מעל 25db מתעופף כפכף לראש מכיוון האישה.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

תודה על הנסיון לעזור אבל זה לא הגדרות ולא כבל,
הגדרות - אין האמת מה להגדיר. מוגדר להוציא סאונד ב HDMI בתצורת PCM או dts, וזה בדיוק מה שהרסיבר מראה שהוא מקבל.
כבל - הכבל מעולה. זה כבל חדש של BELKIN באורך מטר. הוא עובד נהדר עם כל מכשיר אחר. ובלי קשר ניסיתי גם עם שני כבלים תקינים אחרים..
רק למען הסר ספק - אני מתמצא בתחום ומבין יותר מהממוצע בחיווט והגדרות. כל המכשירים שלי שמחוברים לרסיבר נשמעים נהדר.. רק ה PS4 מרגיש לי חלש בפער ניכר מהשאר..

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
שם מלא: Yuval11
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #4 

אז אולי זאת ההגדרה שלך ברסיבר למכשיר המסויים.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

@Yuval11
·
תודה על התגובה
זה לא זה. אין ברסיבר הגדרה לכל כניסה אלא כיול כללי של הרסיבר. הוא לא פרטני לגבי כל כניסה..
אולי לא הייתי מספיק ברור בהודעה הראשית שלי - למעשה אני לא מחפש פתרון לבעיה. אין כאן איזשהי תקלה טכנית, פשוט לדעתי הסאונד שלו חלש יחסית למכשירים אחרים. סה"כ מעוניין לשמוע חוות דעת של עוד חבר'ה שיש להם את המכשיר האם גם הם מרגישים כך או שזה רק אני..

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #6 

ובהגדרות המשחקים עצמם?
בדרך כלל לכל משחק יש הגדרות סאונד ועוצמה.

אני עם ps4 וxone ולא מרגיש הבדלים,
מחובר לרסיבר גם htpc והעוצמות זהות.

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
שם מלא: Yuval11
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #7 

אצלי הפלייסטיישן 3 ו4 מחוברים לרסיבר ואין שום בעיה, שיחקתי אינפמוס ב4 ואין שום בעיה בסאונד(רק בעיה במשחק עצמו שהוא משעמם ולא יודע איך הצלחת לסיים אותו).
אין כל כך ספק שיש אצלך בעיה איפשהו, אבל לא ברור איפה כי אם ההגדרות נכונות ואתה אומר שהכבל תקין עם מכשירים אחרים אז אני לא רואה עוד משהו.
בכל מקרה אני עם הסוני 4 לא מרגיש שינוי לרעה בעוצמת הסאונד.
אולי שווה לך לאפס הגדרות בכל זאת.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

תודה לשניכם על התגובות.
kingshoko ,
ניסיתי באמת אתמול בלילה להיכנס להגדרות סאונד בקילזון ואכן יש שם בחירה מתוך שתי אפשרויות: NORMAL או SMALL SPEAKERS. זה היה בברירת מחדל על NORMAL. העברתי ל- SMALL SPEAKERS ועושה רושם שהסאונד עכשיו הרבה יותר מפורט, מאוזן ובכללי גם מעט חזק יותר. אז לפחות כאן יש איזשהו פתרון רק חבל שלא ראיתי את זה לפני שסיימתי את המשחק :( (חייב לציין שזה מוזר, ה PS4 מחובר כמו כל שאר הרכיבים שלי לרסיבר של ימאהה עם סט רמקולים סטליטיים של CANTON ומעולם לא הייתי צריך להגדיר משהו, הסאונד תמיד היה נשמע פיקס. ועברתי עשרות רבות של משחקים ב PS3..)
לגבי אינפמוס, לא יצא לי לבדוק עדיין, כבר היה מאוחר, אני אבדוק היום בערב כשאחזור מהעבודה.
Yuval11,
אתה צודק לדעתי לגבי אינפמוס, הוא אכן די משמעם. אבל יש לי קטע כזה בחיים שאני "חייב" לסיים כל משחק שאני משחק. המשחק צריך להיות ממש גרוע כדי שאנטוש אותו באמצע והוא לא כזה גרוע, הוא פשוט מאד בינוני וריק מתוכן. מה שהחזיק אותי בו אלו קטעי האקשן שיש פה ושם במשימות וכל מיני נסיונות להשיג Trophies מעניינים..
אה וגם כשסיימתי אותו התחלתי את הסיפור צד של ה- Paper trail שיש בו. קטע די מגניב ומאד מקורי כשלעצמו https://infamouspapertrail.com/.
המשימה הזו במשחק משתלבת עם המציאות ודרוש לחקור דברים מסויימים במציאות במגוון דרכים כמו פיענוח ראיות, צפנים, קיפול אוריגמי ועוד כל מיני דברים מעניינים כדי להתקדם במשימה. מי שאוהב אתגרים שכליים וקורץ לו לעשות קצת עבודת בילוש וחקירה אמיתיים זה דווקא מדליק. ממליץ לפחות לנסות.

אגב שני המשחקים האלה - ממש נחמד היישום בהם לרמקול ולמשטח המגע המובנים בשלט.

mgold
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@jacko-il

אמרתי לך שהגדרות משחק יכולות להיות פתרון.
לי אמנם עוד לא יצא להתקל בזה, אבל לגמרי הגיוני שההגדרות לא תואמות את תצורת הרמקולים,
במיוחד לאור העובדה שאתה טוען שצלילים מסויימים נשמעים חזק, ואחרים לא, ולא מדובר במשהו גורף.

לגבי אינפמוס, אכן משחק משעמם שחוזר על עצמו.
אם אתה אוהב את הסגנון - ממליץ לך על The Last Of Us. אם לא יצא לך לשחק אותו על ה-PS3, הוא קיבל
לא מזמן Remaster ל-PS4 ונכון להיום, לדעתי מדובר במשחק עם הגרפיקה והדיטיילינג הכי מושקעים.
מעבר לזה שהקמפיין ממכר והעלילה יפהפיה.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

@mgold
·
צודק, רשמת, אבל חשבתי שאתה מתכוון למשהו אחר. הנחתי שאם הרסיבר מראה שהוא מקבל אות dts 5.1 אז בזה זה מסתיים. אם הייתי רואה שהוא מקבל אות סטריאו או משהו אחר (כבר קרה לי בעבר שמשחק הוציא לי סטריאו במקום סראונד) אז ישר הייתי רואה שיש בעיה. קטע מוזר לדעתי לאפשר לשנות את הטווח הדינמי שמוציא המשחק בהתאם לסוג הרמקולים. זו עבודה שצריך להשאיר לרסיבר לעשות.
לגבי THE LAST OF US, זה משחק אגדה. סיימתי אותו פעמיים ב PS3 ועוד קניתי את ה left behind במחיר מגוחך.. זה המשחק שהכי אהבתי בשנים האחרונות. לצערי, עולם הגיימינג הולך ומשתנה וכבר לא מוציאים כמעט משחקים עם קאמפיין סינגל כל כך מושקע ומעניין. כולם רצים כמו עדר אחרי מולטיפלייר "ברירת מחדל" בנאלי שחוזר על עצמו ומרוצים עד הגג לשלם גם על זה הון תוהפות. Destiny הוא דוגמא קלאסית לכיוון העצוב אליו התעשייה כולה הולכת ומיישרת קו.

mgold
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תשמע.. בתור אחד שלא סובל משחקי זומבים (אני לא אוריד את Resident Evil גם אם הוא יהיה בחינם)
אני חייב לומר לך שאני נהנה מכל רגע במשחק. הם השקיעו שם בכל פרט ברמה הכי גבוהה. החל מהדיאלוגים\מונולוגים
ועד ל-AI שאתה לא יודע לאן הזומבי יילך וכו׳. באמת משחק ששווה כל אגורה, ועל הגרפיקה אין מה לדבר בכלל, פשוט יפהפיה.
יש שם כמה באגים טיפשיים שזומבי יכול לעבור ליד אחד החברים שלך בלי לעשות לו כלום, אבל זה בקטנה.

את Destiny מראש לא קניתי כי קראתי ביקורות והבנתי שהוא לא כל כך מוצלח, וזה לא שחסרים FPS מצויינים שהולכים לצאת בקרוב.

לגבי עניין הסאונד -
שים לב שאיך שה-PS4 שלך נדלק הרסיבר ישר יתן חיווי של DTS, גם בתפריטים כך שאל תסתמך על זה.
יש משחקים שנותנים אפשרות לשחק עם התצורה של הסאונד ולכן שווה לבדוק את זה.

בהצלחה ותהנה !
נערך לאחרונה על ידי mgold ב 12/10/2014 16:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #12 

יותר TLOU, ופחות DESTINY, אני מסכים...

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

@mgold
·
מה שיפה בסיפור שלהם גם לדעתי שהם נתנו טוויסט מגניב לקטע של הזומבים. למעשה, בכלל לא מדובר בזומבים אלא באנשים שנדבקו בפטרייה מסויימת שהשתלטה עליהם לגמרי. הם ביססו את הרעיון על תכנית טבע של ה BBC בה חקרו סוגים מסויימים של פטריות והראו איך הן משתלטות על נמלים וגורמות להן לעשות דברים בניגוד לרצונן ומובילות אותן אל צמרות עצים שם הן צובטות את העץ, מתות ומשם הפטרייה גדלה ומשגשגת ומדביקה גם עוד נמלים. מפתחי המשחק לקחו את הרעיון ואמרו מה ייקרה אם הפטרייה תצליח לקפוץ לזן אחר, כמו האדם?
רוצה לומר - נכון זה קצת דמיוני, מוגזם ומופרך אבל יש לזה בסיס הגיוני כלשהו ומאד אהבתי את זה..
וצודק לגבי הקטע הזה שהאוייבים לא מזהים ולא מתייחסים בקטעים מסויימים לחברים שאיתך. זה יוצר לפעמים סצינות מגוחכות, אך זו בערך הביקורת היחידה שיש לי על המשחק. יש בו עוד כמה דברים שלא נעשו טוב לדעתי, כמו פאזלים פשוטים מידי ופיזור אוייבים שמרגיש ברוב המקרים מאד מבויים ולא הגיוני, אבל אני סולח להם.. הייתי נותן למשחק 9.5 ..
אגב, ממליץ לקרוא (זה פונה לכולם) כתבה בכלכליסט שנקראת "על מה פטריות חושבות". אחד הדברים המרתקים שקראתי..

גל, סכמת את זה יפה מאד. (Y)

mgold
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

@jacko-il

מעניין מאוד, לא ידעתי את זה. חידשת לי.
זה עוד יותר מחזק את זה שעשו פה עבודה יסודית מכל הבחינות, עלילה, עיצוב, משחקיות וגרפיקה.
אפשר לדבר עליו עוד שעות.. אבל אני רק אגיד שזה מבין המשחקים הבודדים שסחפו אותי לתוך העלילה
וזה פשוט גורם לחשק של עוד. אני עוד לא יודע באיזה שלב של המשחק אני נמצא (הגעתי לקטע שג׳ואל והילדה
מגיעים ברכב לעיר ואז מגיע איזה שודד שמשחק אותה פצוע ומתפתח קרב יריות), אבל אני מקווה שיש לי עוד הרבה :)

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

תמשיך חביבי תמשיך.. הסיפור שלך רק מתחיל, יש לך עוד עולם שלם לגלות ושעות ארוכות של משחק.
יש אפילו שני קטעים שאני מוכן להישבע שכמעט זלגה לי דמעה. עד כדי כך.
שלא לדבר על זה שכשתסיים את המשחק יש לך את הקדימון של המשחק - LEFT BEHIND. שרק בו יש בין שעתיים לשלוש של משחק..

עריכה:
הנה הקטע מתוך התכנית של ה BBC ממנה קיבלו את ההשראה: (אפשר בקלות לראות את הדמיון)

הנה הכתבה מכלכליסט "על מה פטריות חושבות?" (קראתי את זה בפליאה עם פה פעור)
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 87,00.html

השילוב של שני אלו יגרמו לכם להבין שהסיפור של המשחק לא כזה בדיוני כמו שהוא נשמע. אולי קצת מוגזם, אך לא בדיוני.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #16 

השרשור הזה תפס תפנית רצינית מאז אתמול :) jacko-il: במידה וזה עוד רלוונטי, בדקתי אצלי בPS4 ואין לי בעיית ווליום. אם כבר יש בעיה זה בדיאבלו 3, אבל לדעתי הם לא הפרידו מספיק טוב את הערוצים, או שאני עצלן מדי לשחק עם הערוצים השונים (קולות, אפקטים מוזיקה וכו). מה שכן, זה כ״כ כיף לשחק שוב דיאבלו! פשוט לנתק את המוח בלי יותר מדי טקטיקה ומחשבה :)

ולגבי TLOU - המשחק הראשון ששיחקתי בPS4 שקיבלתי לפני חודש, וזה פשוט תענוג צרוף. באמת עלילה מושקעת, ממש ברמה של סרט. אין מה להוסיף, פשוט משחק חובה. לא בטוח אם הוא קצר מדי, או שאני ביליתי יותר מדי שעות מול המסך...

mgold
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

מילים כדורבנות (Y)

@jacko-il, לא יודע אם אזיל דמעה במשחק, אבל כמעט קיבלתי התקף לב מכמה קטעים שם 8O

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

mrunderhill ,
אכן, הדיון קצת גלש, אבל בקטנה לדעתי..
תודה על הבדיקה. יכול להיות שפשוט נפלתי על משחקים עם סאונד לא מאוזן טוב. בדקתי באינפמוס הערב, יש בו גם אפשרויות שונות אבל הכי מתאימה היא מה שהיתה אצלי מההתחלה - HOME THEATER. השאר זה לאזניות וכו', בדקתי גם אותם ולא ראיתי שינוי לטובה.
בדקתי גם משחק שנקרא WARFRAME, זה איזה משחק FREE TO PLAY מה- PSN וגם בו הסאונד חלש קצת.. טוב נו, שיהיה.. יכול להיות שזה המשחקים האלה ויכול להיות שאני מרגיש שינויים מאד מינוריים בעצמה בגלל ה- SETUP אצלי ויכול גם להיות שאני מדמיין.. אני אנסה עוד משחקים בעתיד ואראה לאן זה הולך..

mgold ,
לא הזלתי דמעה, אבל הכוונה שלי היתה שיש בו כמה קטעים מרגשים. לפחות לי זה הזיז משהו (ולפי ביקורות וסרטונים שראיתי ביוטיוב עושה רושם שאני לא היחיד). תסריט מעולה, בימוי מעולה ומשחק פשוט סופר מעולה של טרוי בייקר ואשלי ג'ונסון ועוד שחקנים בדמויות השוליות יותר בליווי פס הקול הפשוט מושלם של המוזיקאי gustavo santaolalla.
וידאו נחמד, מומלץ למי שסיים את המשחק בלבד (הבנתי שהבחור קיבל אפילו תגובות לוידאו מ- naughty dog. שאפו.)

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #19 

הטרוי בייקר הזה ממש תותח. הוא גם הדמות הראשית בBioshock Infinite, שזה גם משחק לא רע בכלל מבחינת סיפור ועלילה

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

אכן תותח.
הוא עושה דיבוב בעשרות משחקים וכולם מאד מאד מוכרים. (אפרופו infamous second son..)
http://www.imdb.com/name/nm1684869/

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”