ראש חדש לטורנס TD 160

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שלום,
במקביל לשרשור של הטורנס אני בודק גם את האופציה לרכישת ראש חדש, כרגע על הטורנס 150 יש ראש של SHURE M44E.
הראשים שאני "מכיר" מהמלצות פה הם של SHURE M97XE ו-DENON DL-110, אשמח להמלצות על ראשים בתחום המחירים 350-500 שיתאימו לטורנס ואם יש אופציה לקנות ראש טוב בארץ במחיר סביר מה טוב.
תודה לעוזרים

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #2 

הדנון נשמע יותר טוב, אבל הוא בערך כפול במחיר.
ה"מקסיקני" כייפי ונותן תמורה מצוינת למחירו. יישמע טוב בהרבה מהנוכחי שלך
Rust never sleeps

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

Denon הקפיצו את המחירים של ה-DL-110 ל-$299 והשוו את המחירים בארה"ב לאלה באירופה. זה כבר לא משתלם. ההצעה הכי טובה ב-eBay היא $176. החגיגה הזו נגמרה גם בארה"ב.

Shure M97xE או 'המקסיקני', נקרא כך מסיבה טובה. הוא מיוצר שם בהתאם לנוהלי בקרת האיכות המקומיים. יותר מידי ראשים כאלה מגיעים עם מחט עקומה או בעיה זו או אחרת. הראש הזה מגיע קבור כל-כך עמוק בספוג שעוטף אותו שגם אם הוא מגיע תקין - צריך להיות כירורג אמיתי כדי לשלוף אותו תקין. ההצעה הכי טובה ב-eBay מדברת על $71.95.

קיימת עוד אופציה נהדרת של Stanton 681eee type III. יש מכרז כרגע עם אפס מתמודדים כאן במחיר של $70. המכרז הזה אטרקטיבי במיוחד משום שהמחט מקורית. זהו אחד הראשים המועדפים עלי, אם כי גירסת Florida החדישה יותר, שונה מראשי הוינטאז' מ-NY. העיקר המחט... חשוב מאוד!

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

איך הפיקרינג?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

לפיקרינג היו ראשים טובים יותר ופחות (כמו לכל חברה בעצם). הטובים ביותר שלהם היו מעולים, הבסיסיים - בסיסיים... הדגם שבתמונה ממש לא מוכר לי, וגם לא מצאתי עליו מידע ברשת. יש לו מחט?

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

dragon כתב:לפיקרינג היו ראשים טובים יותר ופחות (כמו לכל חברה בעצם). הטובים ביותר שלהם היו מעולים, הבסיסיים - בסיסיים... הדגם שבתמונה ממש לא מוכר לי, וגם לא מצאתי עליו מידע ברשת. יש לו מחט?
...
·

אין לי מחט בשבילו וגם אני לא מוצא יותר מידי מידע.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #7 

גם אני לא מכיר. זה נראה כמו גרסה של V-15 או XV-15 ש-Pickering ייצרו עבור צד שלישי. ה-XV-15 מקבילים ל-680 ול-681 של Stanton ושווה למצוא להם מחט הולמת. ה-V-15 מקבילים ל-500 של Stanton ולא ממש שווה להתעסק איתם. בכל מקרה הראש הזה הוא בן מינימום 40 ואם הוא היה שווה משהו, סביר להניח שניתן היה למצוא התייחסות.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

tnsilver כתב:בכל מקרה הראש הזה הוא בן מינימום 40 ואם הוא היה שווה משהו, סביר להניח שניתן היה למצוא התייחסות.
...
·
סביר להניח שאתה צודק.
אני רואה שראש ORTOFON 2M RED נמכר בסביבות ה-100$ וה-SHURE M97XE בסביבות ה-70-80$, מי מהם נותן תמורה יותר טובה?

BronzeR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 160
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #9 

נתן, סחטיין על הפרויקט. כייף לראות ולקרוא.
ממתין לתוצאה הסופית.

לגבי הראשים, אני עצמי התעניינתי בעבר לגבי ראשים לטכניקס שלי וערכתי מבחני השוואה בין אורטופון, גראדו ושור
(באותם סדרי מחיר פלוס מינוס כמובן), במבחן התוצאה הראש שנתן ויתן גם לך את מלוא התמורה לכסף הוא:
Audio-Technica 120E Cartridge.

מדבר כמובן על הגרסא הצהובה ולא הכחולה. הזמנתי מחו"ל והגיע ללא תוספת מע"מ או מכס.
אגב, גם מהדנון הוא לא נופל. סאונד בהיר, שקיפות מלאה והפרדה גבוהה.
מוזמן להאזנה :)

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

BronzeR כתב:נתן, סחטיין על הפרויקט. כייף לראות ולקרוא.
ממתין לתוצאה הסופית.

לגבי הראשים, אני עצמי התעניינתי בעבר לגבי ראשים לטכניקס שלי וערכתי מבחני השוואה בין אורטופון, גראדו ושור
(באותם סדרי מחיר פלוס מינוס כמובן), במבחן התוצאה הראש שנתן ויתן גם לך את מלוא התמורה לכסף הוא:
Audio-Technica 120E Cartridge.

מדבר כמובן על הגרסא הצהובה ולא הכחולה. הזמנתי מחו"ל והגיע ללא תוספת מע"מ או מכס.
אגב, גם מהדנון הוא לא נופל. סאונד בהיר, שקיפות מלאה והפרדה גבוהה.
מוזמן להאזנה :)
...
·
תודה על ההמלצה, אשמח לקפוץ לשמוע (תכתוב לי בפרטי ונראה אם יסתדר) =)
ראיתי עכשיו שירשור ישן שטומי המליץ לקנות את ה-DENON DL 110 ב-87$ ועכשיו אני באמת מרגיש פראייר שלא קניתי במחיר הזה, במידה ולמישהו יש למכירה במחיר הזה אשמח לקנות :D
לפי מה שראיתי ה-120 הוא בגבול התקציב שלי ולכן ההתלבטות שלי היא עדיין בין האורטפון רד לשור M97XE, מה שמפריע לי קצת זה שהאורטופון דורש מודיפיקציה קטנה בשלה מכיוון שהברגים נכנסים מלמעלה.
אשמח לעוד דעות והמלצות !
תודה וחג שמח !

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

את האורטופון האדום אני לא מכיר, אבל השור M97XE מצוין ומומלץ בזכות עצמו. תמורה טובה מאד למחירו.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

יש בלוחות ראשים של SHURE V15 טייפ 3 ו-4.
מה הדעות לגבי השור V15?..מקריאה אני רואה שה-M97XE מבוסס עליו אבל ה-V15 נחשב לטוב יותר, אשמח לשמוע דעות :)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

ה-V15 היא שושלת של ראשים מצוינים, ה-top of the line של shure. הדור האחרון (החמישי) שלהם נקרא V15VXMR והוא holy grail אמיתי, נדיר ומבוקש מאד וגם יקר מאד. אקזמפלר שהוא NOS או במצב mint יכול להימכר ביותר ממה שעלה כשהיה חדש. אני קצת מתחרט שבזמנו לא קניתי כשהיה אפשר להשיג אותם בארץ (לפני כ-15 שנה +/-). בכל אופן, ה-M97XE אמנם דומה לתכנון ה-V15 במספר מובנים אבל נחות ממנו, ועדיין טוב כשלעצמו. לגבי ה-V15 TYPE 3, מדובר בראש מעולה לכל הדעות שעדיין משיג מחירים מצוינים ב-ebay למשל. אמנם הוא יוצר בשנות ה-70 וה-80, אבל אקזמפלר שמור היטב ורצוי עם מחט מקורית עדיין ייתן בראש להרבה ראשים חדשים במחירים מפולפלים. אני גם חושב שהוא עדיף על ה-M97XE, אבל יש להביא בחשבון גם את היתרון שבקניית מוצר חדש לגמרי באריזה לעומת משומש בן 25+. וגם את העובדה ש-V15 משומש במצב מעולה קרוב לוודאי יעלה יותר... ה-TYPE 4 לא מוכר לי מהאזנה, אבל לפי מה שקראתי עליו נחשב מעט פחות טוב אם כי עדיין איכותי מאד. הדור החמישי והאחרון (לעיל) כנראה היה טוב ממנו, אבל לא בטוח שגם מה-3.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #14 

על הטורנס שלי מורכב ה-V15 TYPE 3 כולל מחט מקורית ! סאונד פנטסטי!!! מומלץ אבל רק עם מחט מקורית.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

ה-V15 נקטף מהלוחות, המוכר אמר שהייתה מחט מקורית (דרש 450 על ראש ומחט)
כרגע איך שזה נראה אני כנראה אלך על ה-M97XE

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אם אני מזמין מאמזון זה כולל גם מחט או שזה רק הערכה של הראש?

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #17 

הקופסא המהודרת כוללת ראש ומחט, פרוטרקטור לכיוון, מברשת ניקוי וסט ברגים.
Rust never sleeps

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

בסופו של יום הזמנתי את ה-SHURE M97XE, אני מקווה שהכל יגיע שלם ותקין :D

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”