מי צריך antiskating
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 105
- שם מלא: Dan Ganon
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
ברשותי פאטיפון project rpm 1.3 genie.
מזה זמן רב שאני שומע תקליטים גם הדפסות חדשות , ואין השמעה אחת שלא מחייבת אותי לקום מהספה כדי להזיז את הזרוע לאחר שהתקליט קופץ. ( תקליטים 180 גרם ויותר קופצים פחות).
ניסיתי הכל- ציוד ניקיון החלפת מחטים וכו...ולא עוזר.
היום לא מזמן החלטתי לנסות לשחק עם הantiskating ...במכשיר הנל זה בעצם משקולת קטנה מחוברת לחוט שקשורה לזרוע על חריץ.יש שלושה חריצים .
כעת שהסרתי את המשקולת לחלוטין הייתי בטוח שהראש יחליק ולא יוכל לנגן.
אולם הכל מנגן כמו גדול ושום דבר לא קפץ. כבר 2 תקליטים ברצף נוגנו ככה. ואני זוכר בוודאות את מקום הקפיצות לפי הקטע המתנגן.
לסיכום ,
האם אני פוגע בראש או במחט או במשהו כשאני מנגן ללא המשקולת הקטנה?
אני יודע שדגם אחד לפני בסדרה בכלל לא מגיע עם כיוון antiskating.
האם תמו צרותיי בעולם ואוכל לשמוע תקליט מתחילתו עד סופו בלי שיקפוץ??
הראש ortofon 2m red.מכוון ל 1.8.
תודה!
מזה זמן רב שאני שומע תקליטים גם הדפסות חדשות , ואין השמעה אחת שלא מחייבת אותי לקום מהספה כדי להזיז את הזרוע לאחר שהתקליט קופץ. ( תקליטים 180 גרם ויותר קופצים פחות).
ניסיתי הכל- ציוד ניקיון החלפת מחטים וכו...ולא עוזר.
היום לא מזמן החלטתי לנסות לשחק עם הantiskating ...במכשיר הנל זה בעצם משקולת קטנה מחוברת לחוט שקשורה לזרוע על חריץ.יש שלושה חריצים .
כעת שהסרתי את המשקולת לחלוטין הייתי בטוח שהראש יחליק ולא יוכל לנגן.
אולם הכל מנגן כמו גדול ושום דבר לא קפץ. כבר 2 תקליטים ברצף נוגנו ככה. ואני זוכר בוודאות את מקום הקפיצות לפי הקטע המתנגן.
לסיכום ,
האם אני פוגע בראש או במחט או במשהו כשאני מנגן ללא המשקולת הקטנה?
אני יודע שדגם אחד לפני בסדרה בכלל לא מגיע עם כיוון antiskating.
האם תמו צרותיי בעולם ואוכל לשמוע תקליט מתחילתו עד סופו בלי שיקפוץ??
הראש ortofon 2m red.מכוון ל 1.8.
תודה!
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אתה לא פוגע בכלום. בהנחה שהמשטח באמת מפולס, שביצעת כיוון ראש, ש-VTA מכוון והזרוע מקבילה לתקליט ושמשקל ה-VTF באמת 1.8 גרם (נמדד עם משקל אמתי?) - לולאת האנטי-סקייט אמורה לשבת במגרעת האמצעית של המוט. אם תשמע עיוותים בחריצים הפנימיים של התקליטים, נסה להעביר את הלולאה לחריץ הראשון (הכי קרוב לציר הזרוע). אם חוזרות הקפיצות - נסה להוריד קצת משקל. אפשר עד 1.6 גרם בלי בעיה. אם לא - המשך כך. אנטי-סקייט הוא כוח קטן מאוד. זה לא אסון גדול.
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

משום מה זה עובד לי טוב יותר .... כל חריץ אחר ששמתי קפץ.. ואז הסרתי ולא קפץ.
אני מניח שהכיוון הנכון הוא בין החריץ הראשון לבין ה "0".
לצערי אין לי אפשרות לשים באמצע ..ככה הם ייצרו את הפאטיפון.
אני מניח שהכיוון הנכון הוא בין החריץ הראשון לבין ה "0".
לצערי אין לי אפשרות לשים באמצע ..ככה הם ייצרו את הפאטיפון.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אפשר פשוט להשתמש במשקולת קלה יותר... נניח שייבה קטנה. זה ייתן בדיוק את אותו אפקט.
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

אתה מתכוון לשים שייבה על החריץ ? או לקשור לחוט?
השאלה היא מהי העוצמה או משקל המופעל בכל אחד מהחריצים?
המשקולת עצמה שוקלת 3.5 גרם.
ועוד פרט נוסף ... על הראש חא מורכבת הידית הקטנה ,זאת שמרימים איתה את הזרוע. היבואן שקניתי ממנו אמר שזה נשמע טוב יותר ועדיף בלי.
השאלה היא מהי העוצמה או משקל המופעל בכל אחד מהחריצים?
המשקולת עצמה שוקלת 3.5 גרם.
ועוד פרט נוסף ... על הראש חא מורכבת הידית הקטנה ,זאת שמרימים איתה את הזרוע. היבואן שקניתי ממנו אמר שזה נשמע טוב יותר ועדיף בלי.
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

טוב כל מי שהתייעצתי איתו עד כה , הדעות חלוקות .
מנגד יש כאלו שטוענים שאנטי סקייטינג נמוך מדיי יוצר לחץ על דופן החריץ וגורם לנזק בלתי הפיך למחט ולתקליט .
אבל זה פשוט עובד מושלם, בלי קפיצות.
מנגד יש כאלו שטוענים שאנטי סקייטינג נמוך מדיי יוצר לחץ על דופן החריץ וגורם לנזק בלתי הפיך למחט ולתקליט .
אבל זה פשוט עובד מושלם, בלי קפיצות.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

קפיצות הן לא החיווי היחידי לפעולת עקיבה בלתי מושלמת. גם עיוותים מעידים על בעיה כזו וכשזה קשור באנטי-סקייט, זה בא לידי ביטוי במיוחד בחריצים הפנימיים. הכוח ה'מופלא' הזה נובע מהזווית של השלה (מה שנקרא זווית offset) והחיכוך של המחט עם התקליט המסתובב. זה מושך את המחט פנימה - כנגד הקירות הפנימיים של החריץ. מידת הכוח היא בד"כ זעירה עד זניחה לחלוטין ואפילו לא קיימת כלל. הכל תלוי בגאומטריה של הפטפון. לאורך הזרוע, למשקל על הראש, לזווית ה-offset וכמובן מהירות הסיבוב ומיקום המחט על התקליט - לכולם יש השפעה על מידת הכוח הזה.
בחלק מהפטפונים האיכותיים (VPI נניח) היצרן החליט שהכוח הזה כל-כך קטן שדי בפיתול של החיווט של הזרוע כדי להתנגד לו. במקרה הזה היצרן שינה את דעתו מאוחר יותר בעקבות ביקורות 'לא אוהדות'. בפטפונים הזולים יותר, עשוי היצרן לוותר על מכניזם כזה בכלל. בפטפונים אחרים היצרן מספק מכניזם של 'בערך' כזה. משהו שיכול, או יכול שלא, לתת מענה הולם לכוח המינימליסטי הזה. האנטי-סקייט הוא דינמי. כאמור בא לידי ביטוי בעיקר בחריצים הפנימיים שם הכוח פועל במלוא עצמתו. אני בספק רב (שזו הדרך המנומסת שלי להגיד על אחרים שהם מקשקשים חומרים שיווקיים ממוחזרים) אם יש בכוח המינימליסטי הזה לפגוע במחט, שלא לדבר על לגרום לה לשחוק במצטבר את חריצי התקליט - וכל זאת בלי שהמאזין ישים לב לעיוות (סוג של fuzz וזמזום של הגבוהים והמעברים, Sssss במקום S ובעיות שנקראות sibilance).
אנטי-סקייט מבוסס חוט ומשקולת פועל על עיקרון של מנוף. זו נדנדה בדיוק כמו במשקל VTF שבו המשקולת המאזנת פועלת כנגד משקל הראש על אותה זרוע. רק שבמקרה של אנטי-סקייט הציר הוא אנכי ולא אופקי. המסה של המשקולת (הילד השמן על הנדנדה) מושכת את הזרוע בכיוון המנוגד לכוח האנטי-סקייט (הילד הרזה).
מידת ההתנגדות נשלטת בהתאם למיקום של המסה על המנוף (הזרוע) כפונקציה של מרחקו מהציר. לכן יש מספר חריצים עבור החוט במרחקים שונים מציר הזרוע. כמובן ששינוי המסה של המשקולת (ילד שמן יותר או שמן פחות על הנדנדה) משפיע בדיוק באותו אופן.
פחות מסה של המשקולת = פחות התנגדות לאנטי-סקייט.
מיקום של של החוט קרוב יותר לציר = פחות התנגדות לאנטי-סקייט.
בפטפונים (איך אני אומר בעדינות...) שעשויים מדיקט, MDF ושלייף-לאק, אי-אפשר לצפות מהיצרן שימקם את החריצים על מוט עבור כל גאומטריה אפשרית ויספק רמת דיוק שתתאים עבור כל המקרים. אם אתה לא מוצא מיקום הולם באחד משלושת החריצים - פשוט שחק עם המשקל.
בכל מקרה, השורה התחתונה היא שאם זה נשמע בריא - זה בריא!
בחלק מהפטפונים האיכותיים (VPI נניח) היצרן החליט שהכוח הזה כל-כך קטן שדי בפיתול של החיווט של הזרוע כדי להתנגד לו. במקרה הזה היצרן שינה את דעתו מאוחר יותר בעקבות ביקורות 'לא אוהדות'. בפטפונים הזולים יותר, עשוי היצרן לוותר על מכניזם כזה בכלל. בפטפונים אחרים היצרן מספק מכניזם של 'בערך' כזה. משהו שיכול, או יכול שלא, לתת מענה הולם לכוח המינימליסטי הזה. האנטי-סקייט הוא דינמי. כאמור בא לידי ביטוי בעיקר בחריצים הפנימיים שם הכוח פועל במלוא עצמתו. אני בספק רב (שזו הדרך המנומסת שלי להגיד על אחרים שהם מקשקשים חומרים שיווקיים ממוחזרים) אם יש בכוח המינימליסטי הזה לפגוע במחט, שלא לדבר על לגרום לה לשחוק במצטבר את חריצי התקליט - וכל זאת בלי שהמאזין ישים לב לעיוות (סוג של fuzz וזמזום של הגבוהים והמעברים, Sssss במקום S ובעיות שנקראות sibilance).
אנטי-סקייט מבוסס חוט ומשקולת פועל על עיקרון של מנוף. זו נדנדה בדיוק כמו במשקל VTF שבו המשקולת המאזנת פועלת כנגד משקל הראש על אותה זרוע. רק שבמקרה של אנטי-סקייט הציר הוא אנכי ולא אופקי. המסה של המשקולת (הילד השמן על הנדנדה) מושכת את הזרוע בכיוון המנוגד לכוח האנטי-סקייט (הילד הרזה).
מידת ההתנגדות נשלטת בהתאם למיקום של המסה על המנוף (הזרוע) כפונקציה של מרחקו מהציר. לכן יש מספר חריצים עבור החוט במרחקים שונים מציר הזרוע. כמובן ששינוי המסה של המשקולת (ילד שמן יותר או שמן פחות על הנדנדה) משפיע בדיוק באותו אופן.
פחות מסה של המשקולת = פחות התנגדות לאנטי-סקייט.
מיקום של של החוט קרוב יותר לציר = פחות התנגדות לאנטי-סקייט.
בפטפונים (איך אני אומר בעדינות...) שעשויים מדיקט, MDF ושלייף-לאק, אי-אפשר לצפות מהיצרן שימקם את החריצים על מוט עבור כל גאומטריה אפשרית ויספק רמת דיוק שתתאים עבור כל המקרים. אם אתה לא מוצא מיקום הולם באחד משלושת החריצים - פשוט שחק עם המשקל.
בכל מקרה, השורה התחתונה היא שאם זה נשמע בריא - זה בריא!
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

מודה לך על התגובה ועל שיתוף הידע .
עיוות יכול להיות גם רמת פירוט גבוהה בערוץ אחד ממשנהו למשל?
עיוות יכול להיות גם רמת פירוט גבוהה בערוץ אחד ממשנהו למשל?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

בהחלט. אבל זו גם יכולה להיות ההקלטה המקורית. אגב, זה לא המקרה הקלסי של אנטי-סקייט לא מכוון. זהו דווקא סימפטום בית-הספר של אזימוט לא מכוון.
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

טוב . חייב לשתף אתכם בבדיקות שעשיתי.
ראשית - קניתי תקליט groovless , ריק מצד אחד כדי לבדוק . כל חריץ ששמתי את הלולאה וגם ללא, הזרוע לא זזה .
לאחר מכן שמתי את המשקולת על המוט המחורץ אולם לא על אחד החריצים אלא לקראת סופו לכיוון פנימה (אחרי חריץ השלישי )
גם לא קופץ. אני לא יודע להגיד אם כוח האנטי סקייטינג מופעל במצב כזה.
אם כן ייתכן שמצאתי את נקודת הזהב ?
ראשית - קניתי תקליט groovless , ריק מצד אחד כדי לבדוק . כל חריץ ששמתי את הלולאה וגם ללא, הזרוע לא זזה .
לאחר מכן שמתי את המשקולת על המוט המחורץ אולם לא על אחד החריצים אלא לקראת סופו לכיוון פנימה (אחרי חריץ השלישי )
גם לא קופץ. אני לא יודע להגיד אם כוח האנטי סקייטינג מופעל במצב כזה.
אם כן ייתכן שמצאתי את נקודת הזהב ?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אולי... הזרוע אמורה להישאר במרכזו של התקליט החלק. במצב כזה, זו 'המלצה' בלבד לכיוון אנטיסקייט נכון. עדיין חסר כוח המשיכה של החריץ כדי לדמות אנטיסקייט אמיתי. בכל מקרה זה נשמע קצת מוזר. מה לגבי תליית החוט על חריצי המוט הרחוקים מהציר? משפיע? הזרוע נוטה אל מחוץ לתקליט?
מה לגבי זרוע 'צפה'? כשהזרוע ללא משקל VTF בכלל ומאוזנת לחלוטין מעל התקליט (לא נוגעת בו) - האם תליית החוט על חריץ המוט הקרוב ביותר לציר - גורמת למשיכת הזרוע החוצה?
מה לגבי זרוע 'צפה'? כשהזרוע ללא משקל VTF בכלל ומאוזנת לחלוטין מעל התקליט (לא נוגעת בו) - האם תליית החוט על חריץ המוט הקרוב ביותר לציר - גורמת למשיכת הזרוע החוצה?
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

כל תלייה בכל המצבים שציינת לא מזיזה מאומה לזרוע. היא נשארת באותו מקום...זה פשוט מטריף
- tnsilver
- חבר מביא חבר

הבנתי אותך. זה פשוט אומר שהזרוע מהודקת מידי. למשקולת הקטנה אין מספיק כוח להתנגד לציר של הזרוע. גרוע מאוד! דרושה שם תשומת לב של מישהו שמכיר את הזרוע היטב.
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

אני שוקל להחליף זרוע וזהו ... אני רק לא יודע אם אפשר להחליף זרוע לדגם הזה.
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

אגב אולי זה עניין של לשחרר קצת את הברגים שתופסים את הבסיס ? אולי הם מהודקים מדיי?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אני אשיג לי איזה genie שאפשר להתעלל בו עד סוף השבוע. אבדוק. כרגע אני לא יודע מה להגיד לך. אולי אני אמצא תשובה בפורומים מוקדם יותר - אבל נורא מתחשק לי לרמוז לך לא להשקיע יותר שקל בפטפון הזה. אם יש לך 600 ש"ח פנויים - יש TD-160 ב-600 ש"ח בירושלים בלוחות. זה השדרוג האולטימטיבי בשבילך. אחר כך תוכל, בזכות וביושר, להתעלל בג'יני בעצמך. יש בזה הרבה סיפוק. ואל תאמין יותר לפרסומות!
-
THE_POLICE
- חבר פעיל מאוד

אני ממש שמח שהצלחתי להכיר אנשים טובים דרך הפורום הזה.
יש לך קישור למה שאמרת ?
יש לך קישור למה שאמרת ?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

קרא כאן. יש לי את שני החלקים שחסרים שם למסירה, אם תרצה, כדי שהפטפון יהיה מושלם. מדובר במוט נושא חוט אנטי-סקייט ובמשקולת 0.6 גרם - שכמובן תוכל גם להעביר מהג'יני ישירות לשם.
עריכה: אני רואה שהקישור למודעה כבר לא מפנה לשם... כנראה כבר נמכר. נו... לא ציפיתי אחרת.
עריכה: אני רואה שהקישור למודעה כבר לא מפנה לשם... כנראה כבר נמכר. נו... לא ציפיתי אחרת.