קלייה מוזרה של Java Kalossi
שלום,
אני קולה בתקופה האחרונה בג'ין, בד"כ מקבל קליות מאוד יפות ואחידות.
לאחרונה רכשתי פולים מסוג Java Kalossi מאמיגו קפה וקיבלתי (כבר פעמיים ברציפות) קליות מאוד לא אחידות. האם זה אופייני לפולים האלה? מה דרגת הקלייה המומלצת שלהם?
אני מצרף לשם השוואה תמונה של קלייה של תערובת Sandalj Toscanini
אני קולה בתקופה האחרונה בג'ין, בד"כ מקבל קליות מאוד יפות ואחידות.
לאחרונה רכשתי פולים מסוג Java Kalossi מאמיגו קפה וקיבלתי (כבר פעמיים ברציפות) קליות מאוד לא אחידות. האם זה אופייני לפולים האלה? מה דרגת הקלייה המומלצת שלהם?
אני מצרף לשם השוואה תמונה של קלייה של תערובת Sandalj Toscanini
-
- Java Kalossi, סה"כ 16.5 דק' קלייה, טמפ' סופית 235 מעלות, 170 גרם ירוק
-
- Sandalj Toscanini Blend
- הקולהמירושלים
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 6
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
קלייה מוזרה של JAVA KALOSSI
מהתמונה שפרסמת ניתן לראות בבירור שהפולים אינם אחידים בגודלם ולכן אני בספק אם הקפה שקנית הנו חד זני.
מנסיון אוכל לומר לך שמכרו לך תערובת ולא חד זני.
טיפ שאוכל לתת לך הוא שעליך לנסות להגיע לייבוש הקפה בתחילת תהליך הקלייה.
ייבש את הקפה בתהליך הקלייה בדקות הראשונות ורק אחרי שאתה מזהה צבע (טבק) אחיד תתחיל להתקדם בטמפרטורות מעלה מעלה עד להשגת התוצאה הרצויה
מנסיון אוכל לומר לך שמכרו לך תערובת ולא חד זני.
טיפ שאוכל לתת לך הוא שעליך לנסות להגיע לייבוש הקפה בתחילת תהליך הקלייה.
ייבש את הקפה בתהליך הקלייה בדקות הראשונות ורק אחרי שאתה מזהה צבע (טבק) אחיד תתחיל להתקדם בטמפרטורות מעלה מעלה עד להשגת התוצאה הרצויה
Re: קלייה מוזרה של JAVA KALOSSI
@הקולהמירושלים
·
אני יכול להגיד לך בודאות שלא מדובר בתערובת אלא חד זני, כי הפולים הירוקים בעלי מראה מאוד אחיד (צבע ירוק כהה אופייני לקפה מסוג זה).
·
אני יכול להגיד לך בודאות שלא מדובר בתערובת אלא חד זני, כי הפולים הירוקים בעלי מראה מאוד אחיד (צבע ירוק כהה אופייני לקפה מסוג זה).
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
נסה את הפרופיל שהגענו אליו פה בסיעור המוחות הגדול ובניצוחו של מוטי. אני כבר כמעט חמש שנים עם הג'ין, ואין ספק שבפרופיל הזה הקליות יוצאות לי טעימות יותר ואחידות יותר מאשר בכל צורה אחרת:
-חימום מקדים של הקולה עד שמראה 150 מעלות
-240 גרם
- יבוש הפולים על 150 מעלות עד 3:30 דקות.
-העלאת הטמפרטורה ל-240 מעלות ועצירה בפיצוץ שני (בדרך כלל אחרי 14-15 דקות קליה סה"כ)
-חימום מקדים של הקולה עד שמראה 150 מעלות
-240 גרם
- יבוש הפולים על 150 מעלות עד 3:30 דקות.
-העלאת הטמפרטורה ל-240 מעלות ועצירה בפיצוץ שני (בדרך כלל אחרי 14-15 דקות קליה סה"כ)
מנסיוני זה זן לא קל לקליה.שונה לגמרי מהסטנדרט המוכר.
תנסה להאריך את הקליה במיוחד בטמפרטורות הנמוכות (עד 210) אפילו 15 דקות.זה אמור לתת אחידות גבוהה יותר בקליה.
ניתן להאריך גם את הייבוש אם מדובר בייבול טרי מאוד.
תנסה להאריך את הקליה במיוחד בטמפרטורות הנמוכות (עד 210) אפילו 15 דקות.זה אמור לתת אחידות גבוהה יותר בקליה.
ניתן להאריך גם את הייבוש אם מדובר בייבול טרי מאוד.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
·זה נשמע מוזר, אבל לא כדאי לקלות בכמויות נמוכות מהמומלץ. למיטב זכרוני הכמות המומלצת בג'ין היא 240-250 ובכל מקרה לא כדאי לקלות מתחת ל- 200 גרם. חלק מהתקדמות הקלייה היא הודות למסת פולים מספקת - הפולים אוגרים את החום ומעבירים אותו לחבריהם. קליות בכמות נמוכה פשוט לא מתקדמות נכון או בשפת החברה - לא מתגלגלות.talf188 כתב:@Oferot
·
אני בינתיים עובד עם 170 גרם בכל קלייה, שזה בתחום המומלץ (עד 250 גרם)....
בהצלחה
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
קלוסי וסומטרה לפעמים נראים לא אחידים בקלייה ואין מה להתרגש מזה.
מה שחשוב זה הטעם, אם הקפה טעים לך זה באמת לא משנה.
בכל מקרה אני מסכים שפרופיל איטי יותר (לדוגמה הפרופיל של מוטי עם הייבוש) יתן לך קלייה אחידה וטובה יותר במיוחד לפולים כאלו.
תנסה ותראה...
מה שחשוב זה הטעם, אם הקפה טעים לך זה באמת לא משנה.
בכל מקרה אני מסכים שפרופיל איטי יותר (לדוגמה הפרופיל של מוטי עם הייבוש) יתן לך קלייה אחידה וטובה יותר במיוחד לפולים כאלו.
תנסה ותראה...
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
מאפיין ברור של האינדונזים
כמובן שאפשר ליצור קלייה אחידה יותר אבל זה בא עם הניסיון.
הכי חשוב באמת זה תמיד הטעם הסופי.
רק כהערה, הרבה פעמים מועלה חלק הייבוש , מי שייקלה מהר מדי\ יראה כוויות על הקפה ומי שלא רואה קליות על הקפה, נכנס בטמפ' לא גבוהה מדי ולכן הקפה יתייבש, אפשר לסמוך עליו, הוא לא מחכה לנו שנייבש אותו, מה שלרוב יקרה אם נאט את הקלייה הוא שניכנס לפיצוץ 1 לאט מדי וזה כבר דיון אחר לגמרי.
בהצלחה
צירפתי תמונה כדי שתהיה לך אינדיקציה מסויימת
גם קאלוסי כמובן
כמובן שאפשר ליצור קלייה אחידה יותר אבל זה בא עם הניסיון.
הכי חשוב באמת זה תמיד הטעם הסופי.
רק כהערה, הרבה פעמים מועלה חלק הייבוש , מי שייקלה מהר מדי\ יראה כוויות על הקפה ומי שלא רואה קליות על הקפה, נכנס בטמפ' לא גבוהה מדי ולכן הקפה יתייבש, אפשר לסמוך עליו, הוא לא מחכה לנו שנייבש אותו, מה שלרוב יקרה אם נאט את הקלייה הוא שניכנס לפיצוץ 1 לאט מדי וזה כבר דיון אחר לגמרי.
בהצלחה
צירפתי תמונה כדי שתהיה לך אינדיקציה מסויימת
גם קאלוסי כמובן
נראה מעולה
@NEGRO
·
היום טעמתי את הקפה (כקפה שחור) ויצא ממש לא טעים, מרגישים חמיצות לא נעימה. אני אנסה את העניין של הייבוש עם הג'ין ואגדיל את המנה ל- 230 גרם כדי לשפר את מעבר החום בין הפולים.
תודה על התשובה המנומקת, נראה צבע מדהים
·
היום טעמתי את הקפה (כקפה שחור) ויצא ממש לא טעים, מרגישים חמיצות לא נעימה. אני אנסה את העניין של הייבוש עם הג'ין ואגדיל את המנה ל- 230 גרם כדי לשפר את מעבר החום בין הפולים.
תודה על התשובה המנומקת, נראה צבע מדהים
אני חושב שאתה צריך דווקא פחות לייבש ולהתחיל הקליה בחום גבוה. לקראת סיום פיצוץ ראשון להוריד חום ולנסות למתוח שתי דקות לפיצוץ שני. בעיקרון ייבוש מבטיח קליה מוצלחת ואחידה אבל לאו דווקא מוציא את המקסימום מהזן. וקאלוסי טוב זה אחד הזנים הטובים אם לא ה.
what's next?
קלייה חוזרת - עדכון
ביצעתי קלייה חוזרת של Java Kalossi באופן הבא:
230 גרם (ירוק), לאחר קלייה 193 גרם (16% איבוד)
0-5 דקות 155 מעלות
5-15 - 240 מעלות
15-19 - 230 מעלות
ואכן יצא יותר אחיד. הקפה עצמו יצא מיוחד - טעם שונה ממה שאני מכיר - גוף כבד (כמעט כמו סירופ) עם חמיצות קלה מאוד, עם סיומת מעט מרירה.
230 גרם (ירוק), לאחר קלייה 193 גרם (16% איבוד)
0-5 דקות 155 מעלות
5-15 - 240 מעלות
15-19 - 230 מעלות
ואכן יצא יותר אחיד. הקפה עצמו יצא מיוחד - טעם שונה ממה שאני מכיר - גוף כבד (כמעט כמו סירופ) עם חמיצות קלה מאוד, עם סיומת מעט מרירה.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
15-19? 19 דקות בג'ין ?
נשמע הרבה יותר מדי, או טעות דפוס