תדר תצוגה 100Hz , סתם טריק שיווקי או באמת בעל משמעות ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קיבלתי המון המלצות שכדאי לי לקחת מסך שהוא רק 100HZ ומעלה , במיוחד כי למסך מחובר פלייסטיישן 4.
לפי מה שהבנתי זה ימנע ריצודים ומריחות ויגרום לתמונה להיות הרבה יותר חלקה . משמעותי בפלייסיטיישן 4, בערוצי ספורט וסרטי אקשן.

אבל לפי מה שאני מבין הטכנולוגיית שידור היום היא רק 60Hz אז מה בעצם נותן לי ה100Hz ? האם כדאי להשקיע יותר ולקנות את זה באמת ?
הבנתי גם שהפלייסטיישן משדר רק ב60Hz, אז מה זה בעצם ה40Hz הנותרים , באמת נחוץ ?

תודה לעונים,
שבת שלום וחג שמח :)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

יש אין ספור מאמרים כאן באתר על הנושא. ממליץ שתעשה חיפוש.

royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

oferlaor כתב:יש אין ספור מאמרים כאן באתר על הנושא. ממליץ שתעשה חיפוש.
...
·תוכל להפנות אותי למאמר מסויים ?

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #4 

לא מומלץ בכלל לפס4 או לכל קונסולה אחרת. יהיו לך לאגים. זה מוסיף לך פריימים מלאכותיים
ברוב המסכים יש אופציה של "מצב משחק" ומה שהאופציה הזאת עושה זה לבטל כל המנגנוני החלקה של 100,200...800 הרץ
לא יודע עד כמה זה נעים לעין בשידורי ספורט אבל בסרטים רוב האנשים גם מבטלים את זה כי הכל מתחיל לזוז מהר ומזכיר אופרת סבון
אני דווקה כן אוהב ורואה סרטים ככה

בקיצור אין מה להתלהב מכל ההרצים

כל מי שהמליץ לך לא הכי מבין בדברים האלה
לא מפתיע, בתור עובד בתחום אני יכול להגיד לך ש90% מאנשים מבקשים הרצים אבל לא יודעים בכלל מה זה
אבל צריך שיהיה כמה שיותר :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

royts2007 כתב:
...
...
·תוכל להפנות אותי למאמר מסויים ?
...
· יש חיפוש בחלק העליון של האתר בכל עמוד ...

Acejin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 271
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #6 

scsa כתב:לא מומלץ בכלל לפס4 או לכל קונסולה אחרת. יהיו לך לאגים. זה מוסיף לך פריימים מלאכותיים
ברוב המסכים יש אופציה של "מצב משחק" ומה שהאופציה הזאת עושה זה לבטל כל המנגנוני החלקה של 100,200...800 הרץ
לא יודע עד כמה זה נעים לעין בשידורי ספורט אבל בסרטים רוב האנשים גם מבטלים את זה כי הכל מתחיל לזוז מהר ומזכיר אופרת סבון
אני דווקה כן אוהב ורואה סרטים ככה

בקיצור אין מה להתלהב מכל ההרצים

כל מי שהמליץ לך לא הכי מבין בדברים האלה
לא מפתיע, בתור עובד בתחום אני יכול להגיד לך ש90% מאנשים מבקשים הרצים אבל לא יודעים בכלל מה זה
אבל צריך שיהיה כמה שיותר :lol:

כמה שאתה צודק!

אני גם חיפשתי ערך כמה שיותר גבוה של HZ, קניתי פיליפס עם 700HZ ואני חייב להודות שאני לא מסוגל לראות שידורי טלויזיה/סרטים או מה שזה לא יהיה עם קצב רענון פעיל, אני תמיד מכבה אותו. מה שכן, אני כן יכול להבין מה אנשים אוהבים בצפייה עם קצב רענון פעיל, אני לא יודע איך לתאר את ההבדל אבל יש הבדל משמעותי!
...
·

rgulian
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 709
שם מלא: רמי
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #7 

אני מאלה שאוהבים את הHZ :) ,אני גם מרגיש את זה בעין שזה לא חלק.
ראיתי גם טלוויזיות עם HZ גבוהה ועדיין מרצד ,תמונה לא חלקה.
גם יש לי פיליפס 100HZ שלא משפיע על כלום ,רק מנגנון החלקה משפיע ,אני לא יכול בלי זה !!
זה נותן לתמונה חיים...

שאני גולש באינטרנט ,רק שם מבוטל.

royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אז בעצם מה שאני מבין מהכל שזה באמת כן טריק שיווקי? אין באמת משמעות ל100hz האלה? מה שכן משמעותי זה game mod ומנגנון החלקת תמונה?
תקנו אותי אם אני טועה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #9 

royts2007 כתב:קיבלתי המון המלצות שכדאי לי לקחת מסך שהוא רק 100HZ ומעלה , במיוחד כי למסך מחובר פלייסטיישן 4.
לפי מה שהבנתי זה ימנע ריצודים ומריחות ויגרום לתמונה להיות הרבה יותר חלקה . משמעותי בפלייסיטיישן 4, בערוצי ספורט וסרטי אקשן.

אבל לפי מה שאני מבין הטכנולוגיית שידור היום היא רק 60Hz אז מה בעצם נותן לי ה100Hz ? האם כדאי להשקיע יותר ולקנות את זה באמת ?
הבנתי גם שהפלייסטיישן משדר רק ב60Hz, אז מה זה בעצם ה40Hz הנותרים , באמת נחוץ ?

תודה לעונים,
שבת שלום וחג שמח :)
...
·

מנגנון החלקת תמונה זה לא גימיק שיווקי. אבל, ערכי ה- Hz שמתארים אותו הם כן. מנגנון החלקה הוא עניין של העדפה אישית - אני מאלה שאוהבים להפעיל אותו אך בגבול הטעם הטוב (שוב, לפי טעמי האישי) וזה תלוי מאד בתכן. יש תכנים שאני כבר לא מסוגל לצפות בהם בלי ההחלקה, זה פשוט נראה לי איטי מידי. (אני מאלה שמייחלים ליום ש- 48Hz, שפיטר ג'קסון יישם לדוגמא ב- HOBBIT האחרון, ייחשב לסטנדרט במקום ה- 24Hz התקניים והעלובים שנראים לי כמו מצגת שקופיות)
אחרי שכל זה נאמר, אין למנגנון החלקת תמונה שום קשר לפלייסטיישן/מחשב. ההיפך הוא הנכון - צריך לבטל אותם. "במצב משחק" המסך מכבה אותם אוטומטית ולא נותן להפעיל. (אגב, גם הגדרת הכניסה כ- PC יכולה בהרבה מקרים לבטל את כל המנגנונים והיא למעשה מתפקדת באופן דומה למצב משחק)
אגב, אנשים לפעמים מתבלבלים כשרואים שבמקום מסויים רשום מנגנון 100Hz ובמקום אחר או בחו"ל רואים אותו עם 120Hz - זה נובע מכך שבארץ ובאירופה (לא בקיא אבל אם זה בכל אירופה) תדר השידור הוא ב 50Hz ובארה"ב הוא ב- 60Hz - הפאנלים תומכים טבעית גם וגם, מה שמשתנה הוא רק הטיונר. בארץ ובאירופה הטיונרים יודעים לתמוך טבעית גם ב 50 וגם ב- 60Hz ואילו בארה"ב בדרך כלל רק ב- 60Hz. מנגנוני החלקת התמונה הם פשוט מכפלות מסויימות שפועלות על התדר הבסיסי הזה, בין הוא 50 או 60. כך אותו מסך יכול להיות בארץ עם 400Hz ובארה"ב הוא יהיה עם 480Hz..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

jacko-il כתב:
...
...
·

מנגנון החלקת תמונה זה לא גימיק שיווקי. אבל, ערכי ה- Hz שמתארים אותו הם כן. מנגנון החלקה הוא עניין של העדפה אישית - אני מאלה שאוהבים להפעיל אותו אך בגבול הטעם הטוב (שוב, לפי טעמי האישי) וזה תלוי מאד בתכן. יש תכנים שאני כבר לא מסוגל לצפות בהם בלי ההחלקה, זה פשוט נראה לי איטי מידי. (אני מאלה שמייחלים ליום ש- 48Hz, שפיטר ג'קסון יישם לדוגמא ב- HOBBIT האחרון, ייחשב לסטנדרט במקום ה- 24Hz התקניים והעלובים שנראים לי כמו מצגת שקופיות)
אחרי שכל זה נאמר, אין למנגנון החלקת תמונה שום קשר לפלייסטיישן/מחשב. ההיפך הוא הנכון - צריך לבטל אותם. "במצב משחק" המסך מכבה אותם אוטומטית ולא נותן להפעיל. (אגב, גם הגדרת הכניסה כ- PC יכולה בהרבה מקרים לבטל את כל המנגנונים והיא למעשה מתפקדת באופן דומה למצב משחק)
אגב, אנשים לפעמים מתבלבלים כשרואים שבמקום מסויים רשום מנגנון 100Hz ובמקום אחר או בחו"ל רואים אותו עם 120Hz - זה נובע מכך שבארץ ובאירופה (לא בקיא אבל אם זה בכל אירופה) תדר השידור הוא ב 50Hz ובארה"ב הוא ב- 60Hz - הפאנלים תומכים טבעית גם וגם, מה שמשתנה הוא רק הטיונר. בארץ ובאירופה הטיונרים יודעים לתמוך טבעית גם ב 50 וגם ב- 60Hz ואילו בארה"ב בדרך כלל רק ב- 60Hz. מנגנוני החלקת התמונה הם פשוט מכפלות מסויימות שפועלות על התדר הבסיסי הזה, בין הוא 50 או 60. כך אותו מסך יכול להיות בארץ עם 400Hz ובארה"ב הוא יהיה עם 480Hz..
...
·אז בעצם קניית מסך בתדר תצוגה 100Hz זה רק ערובה לכך שבעתיד אם שידורים ישודרו ב100Hz הוא יתמוך? כרגע אין משמעות אם אני אקנה מסך בתדר 50hz או 100hz?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

אין דבר כזה שידורי 100HZ.

אני חוזר ואומר, תקרא את המאמרים על הנושא - אתה מתעקש שלא לקרוא ובסוף לא ממש מצליח להבין את הרעיון...

http://www.hometheater.co.il/article03797

royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

oferlaor כתב:אין דבר כזה שידורי 100HZ.

אני חוזר ואומר, תקרא את המאמרים על הנושא - אתה מתעקש שלא לקרוא ובסוף לא ממש מצליח להבין את הרעיון...

http://www.hometheater.co.il/article03797
...
·תן לי להבין רגע . אז בעצם מה שמשפיע על המריחות והריצודים במסכים זה זמן התגובה שנמדד בms, ככל שזמן התגובה נמוך יותר המסך ייצר תמונה טובה יותר ופחות מריחות.
בהתחלה זמני התגובה היו גבוהים הרבה יותר (מעל 10ms) , וכדי לפתור את זה הבינו שיש פתרון פשוט שהוא פשוט להכפיל את קצב ייצור הפריימים , לכתוב כל דבר פעמיים, ולזה הם קראו '120hz' .
בעצם ה120 הזה מבטא באופן עקיף זמן תגובה מהיר יותר מברירת המחדל.
צדקתי כאן ?

עכשיו לשאלתי האחרת, יש אפשרות שמסך יהיה עם זמן תגובה נמוך מאוד, לדוגמה 2 ושלא ייקרא 120/240Hz וכד' ..

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

זה דרך לקצר את זמן התגובה. בהמשך הוסיפו גם יכולות נוספות כגון החלקת תנועה. ב-240HZ ומעלה זה לחלוטין מיועד לקצר זמני תגובה על ידי שימוש בתאורה שמהבהבת בקצב מהיר הרבה יותר.

כמובן שיש אפשרות לפאנל עם זמן תגובה קצר וללא 120HZ. עם זאת, קח כזה פאנל ותוסיף לו אלקטרוניקה של 120HZ או תאורה של 240HZ (ומעלה) ותקצר משמעותית את זמן התגובה של הפאנל הזה...

royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

oferlaor כתב:זה דרך לקצר את זמן התגובה. בהמשך הוסיפו גם יכולות נוספות כגון החלקת תנועה. ב-240HZ ומעלה זה לחלוטין מיועד לקצר זמני תגובה על ידי שימוש בתאורה שמהבהבת בקצב מהיר הרבה יותר.

כמובן שיש אפשרות לפאנל עם זמן תגובה קצר וללא 120HZ. עם זאת, קח כזה פאנל ותוסיף לו אלקטרוניקה של 120HZ או תאורה של 240HZ (ומעלה) ותקצר משמעותית את זמן התגובה של הפאנל הזה...
...
·הבנתי .. אוקיי.. אני מתחיל להבין את העניין הזה .
אז בעצם כל המשפטים של "קח 100HZ אתה חייב 100HZ" זה במילים אחרות 'מסך עם זמן תגובה מהיר'.
עכשיו ראיתי המון מסכים עם 2/3ms של חברות מדבקה , השאלה אם שווה ללכת על מסך עם זמן עם זמן תגובה מהיר בלי 100Hz או על מסך עם זמן תגובה מהיר שהוא כן 100Hz.
מה נחשב בעצם לזמן תגובה מהיר , אני מניח שמסכים של LG/SAMSUNG עם זמן תגובה גבוהה בטח גם יגררו אחריהם תקציב גבוהה , לכן מה מומלץ ? 4-8 ? מה באמת ייתן לי את החוויה הטובה ביותר בתקציב של עד 2500 ש"ח גם לקונסולה, גם לשידורי ספורט וגם לאקשן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

חברות רבות מודדות את זה בדרכים שונים, כך שאי אפשר באמת להיות בטוחים שהמספר בר השוואה... מה שבטוח הוא שמסך עם פאנל מסויים ועם 100HZ יהיה בעל זמן תגובה מהיר יותר מאשר הגרסא ללא 100HZ.

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #16 

שאלה שלב אחורה, מה קורה בין ה25fps של הסרט ל50HZ של הטלוויזיה?

השוואה בין השיטות
http://www.rtings.com/info/fake-refresh ... -trumotion

royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

none77 כתב:שאלה שלב אחורה, מה קורה בין ה25fps של הסרט ל50HZ של הטלוויזיה?

השוואה בין השיטות
http://www.rtings.com/info/fake-refresh ... -trumotion
...
·לא הבנתי , אתה שואל או טוען טענה . תוכל לנסח שוב .

none77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #18 

שואל

royts2007 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד