אונקיו 626 - סאונד מרמקולים אחוריים נעלם ב DTS בלבד?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197

שליחה

שלום

הרסיבר נקנה לפני כמעט שנה מאמזון גרמניה. השבוע כאשר צפיתי בסרט עם DTS שמתי לב שאני לא שומע כלום מהרמקולים האחוריים והצדדיים. מיד הרצתי בדיקת עוצמות מה SETUP וגיליתי שכל הרמקולים עובדים כראוי. שמתי סרט אחר ב DD ושם הכל עובד כשורה. אז נגנתי קובץ בדיקה של DTS-HD וגיליתי שאני לא שומע כלום מאותות הבדיקה של ארבעת ערוצי הסראונד.

לאחר שכיביתי את הרסיבר והדלקתי חזרה (מהשלט) הצלילים לרמקולי הסראונד ב DTS חזרו לעבוד תקין. לרגע נרגעתי והנחתי כי מדובר בתקלת "תוכנה" זמנית עקב העובדה שהרסיבר היה דלוק למשך שבועות ללא כיבוי. היום לאחר שהרסיבר היה כבוי בלילה שוב בדקתי עם קובץ הבדיקה ושוב אין צליל מהסראונד רק ב DTS. שוב הטריק של כיבוי והדלקה עבד.

עכשיו השאלה שלי היא מה לעשות?

1. לבצע HARD REST ולהתפלל שזה יפתור את הבעיה (לא ממש בא לי לכייל שוב ולהגדיר הכל מחדש.. אבל אם אין ברירה...)
2. לפנות לאמזון ולשלוח את הרסיבר (כאב ראש ולב לא קטן להשאר ללא רסיבר למשך חודשים...)
3. במקרה וה RESET לא עזר, לחיות עם התקלה (להדליק ולכבות בכל פעם) עד שהיא תחמיר ואז לשלוח לתיקון.
4. כנ"ל אבל לתקן באופן רטי אצל מעבדות אונקיו (כמה זה כבר יעלה??)
4. להשלים אם הבעסה שהסטטיסטיקה נגדי, ולהזמין רסיבר חדש (דנון 3100W ??? )

בכלל משהו נתקל בתקלה כזאת?

תודה וחג שמח

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8142

שליחה

בפעם הבאה שזה קורה אל תכבה, תעבור בין inputs ותראה אם זה נפתר.
לי זה נראה כמו משהו בהגדרות. באיזה מצב האזנה אתה ? straight decode או משהו אחר ?

ועוד משהו ,
כשזה קורה מה הנוריות אומרות בפאנל הקידמי ? כל שבעת הרמקולים דולקים ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

בפנל הקדמי של ה 626 אין חיווי של הרמקולים.
אין סיבה להשאיר את המכשיר דולק שבועות, חבל על החשמל ואורך החיים של המכשיר.
תוודא שהגירסה מעודכנת
תעשה RESET מלא
במעבדה לא יוכלו לתקן תקלה שכזאת

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

אני לא יודע לגבי אונקיו אבל בימהה יש אפשרות לבצע גיבוי למחשב של כל ההגדרות שקיימות במכשיר, ואז אחרי ריסט אפשר לעשות שחזור.
תבדוק אם האופציה הזו קיימת גם אצלך לפני שאתה מרסט את העסק.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Sexter פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197

שליחה

תודה על ההצעות. לאחר חקירה של הבעיה נראה לי שמצאתי את הטריגר לבעיה. הבעיה מתעוררת מיד לאחר שאני עובר למקור GAME שאליו מחובר ה Minix Neo X8H. לאחר מכן בכל מקור אחר אין סראונד במצב DTS עד לכיבוי והדלקה. שוב לאחר שאני עובר לרגע ל MINIX הבעיה חוזרת. מוזר ביותר, כאילו שה MINIX שולח איזו פקודה או אות בלתי חוקי דרך ה HDMI שגורם לרסיבר להשתיק את ערוצי הסראונד במצב DTS... אני אנסה להחליף כבר HDMI ולשנות את מיקום המקור של ה MINIX...

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”