יחס מסך - 16:9, 1.9:1, 2.39:1 ??? וגודל מסך?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #41 

לפי מה שאני יודע ככל שהתמונה גדולה יותר עצמת ההארה שלה קטנה יותר.
למקרן המדובר יש עצמת הארה יחסית גבוהה אבל אני לא בטוח שהיא עד כדי כך גבוה בכדי לתמוך בתמונת 1:2.35 בגודל של 171 אינץ'.

כמה נקודות נוספות:

1. אם אתה מרגיש שתמונה קטנה מידי תמיד ניתן לקרב את מרחק הצפייה, אם התמונה גדולה מידי זה לפעמים בלתי אפשרי להרחיק את המרחק הצפייה.
2. אם הולכים על מסך לפני הרמקולים חייבים לרכוש בד מתאים (בעלות המסך שאתה מכוון אליו זה לא אמור להשפיע משמעותית).
3. אם אופציה של מסך לפני הרמקולים היא היחידה המאפשרת התחלת תמונה מגובה של פחות מ-50 ס"מ (והיא אכן אפשרית) הייתי הולך עליה גם במסך 1.2.35 של 151".
4. מרחק הצפייה האידיאלי תלוי לא רק בגודל התמונה אלא גם באיכות התוכן המשודר ובאופן כללי תוכן 16:9 בדר"כ נחות מתוכן 1:2.35.
5. אסור לשכוח להתאים את הגיין של המסך לגודל המסך.

שורה תחתונה:
אם אני במקומך (מרחק הקרנה של 5 מ' שניתן גם לקרב ל-4.5 מ' במידת הצורך) כנראה שהייתי הולך על מסך לפני הרמקולים בפורמט 1:2.35 בגודל של 160" שייתן תמונת 16:9 של 129" כאשר התמונה תתחיל מגובה של 40 ס"מ.

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #42 

תודה @idan309. אני מזמין אותך מראש להקרנה (עוד חצי שנה, בלי עין הרע) אם תהיה מעונין, מתוך הוקרה לעזרה שלך.

קיבלתי תשובות מעניינות ב-AVS, מבעלי המקרן 4K המיועד. בתשובות שקיבלתי - הם יושבים במרחק "רוחב מסך" או פחות מהמסך. דהיינו, במסך 2.35, גודל אלכסון 190 אינץ' (רוחב מסך הוא 4.43 מ') - יושבים במרחק 4 עד 5 מטר מהמסך. חלקם נראה שיושבים אף קרוב יותר. מכיוון שגם אני, בקולנוע, אוהב לשבת קרוב יחסית - זה מסתדר לי.

גם בהדמיה שעשיתי עכשיו (מודל תלת מימד די מדויק) וגם בהדבקה וסימון על הבטון היום - אהבתי את הגודל הזה. וכמו שהצעת, העברת המסך לפני הרמקולים לא רק מאפשרת לו לגדול, היא תאפשר גם למסך להתחיל נמוך. במפרט של סטיוארט, הפס השחור למטה + מוט המתכת שאליו הכל מחובר, הם ברוחב 20 ס"מ. הכוונה כרגע שהמסך ירד עד 20 ס"מ מהרצפה, והחלק "הלבן" יתחיל בגובה 40 ס"מ מהרצפה.

לגבי עוצמת הארה על מסך 180"+, לפי AVS המקרן הזה עם עוצמת הארה הולמת, ומתמודד עם גדלים כאלה. לא בדקתי בעצמי - אראה אותו לראשונה בינואר ב-CES. בכל מקרה, אדאג שסטיוארט יתאימו גיין מתאים למסך.

שוב תודה.
HEM

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #43 

דרך אגב בכדי להקרין תמונה של 171" ב-1:2.35 אתה צריך אם אני לא טועה מרחק הקרנה מינימלי של 5.4 מ'.
מה שאומר שהמרחק בין קיר ההקרנה לקיר האחורי (במידה ואתה מתקין על מדף בקיר ממול) / לנקודת התקרה שבה מתקן התלייה (אם אתה מקרין מהתקרה) צריך להיות לפחות 6 מ'.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #44 

מרגיש לי שזה יהיה תפסת מרובה לא תפסת. לא הייתי מתעסק עם יותר מ 130-150״ מקסימום.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #45 

המחיר של סטיוארט לא מפליא אותי, בשביל רולס רויס צריך לשלם סכום נכבד.

קשה להשוות מסך גדול לישיבה קרובה למסך בקולנוע, (בקולנוע המסך בהכרח גבוהה יותר ובשורות הראשונות הצוואר עלול להתפס) דווקא בבית גובה מסך נמוך משדרג את חווית הצפיה לאין שיעור.

אני צופה ב 144" ביחס 1:2.35, (144" ב 1:2.35 נותן רוחב של 337ס"מ וב 16:9 נותן 113" 251ס"מ) בהתחלה ישבתי במרחק של 4.5 מ' מהמסך, אח"כ קירבתי את הספה במטר ומאז אני צופה ממרחק 3.5מ'. עכשיו מה מוזר, שאני רואה תמונה ביחס 1:2.35 ממרחק של 3.5מ' התמונה והמרחק מרגישים לי אידאלים, אבל כשאני צופה ב 16:9 התמונה מרגישה לי גדולה מידי ואני צריך להרחיק את הספה כדי להרגיש בנוח (גובה התמונה נשאר מן הסתם בגבולות המסך ורוחב התמונה יורד משמעותית), אני יכול להגיד על עצמי ש 113" ב 16:9 ממרחק של 3.5 קרוב לי מידי ועושה לי כאבי ראש. אני מניח שיש לא מעט מחברי האתר שצופים במסך גדול מ 113" וכנראה נהנים יותר ממני. יכול להיות שזאת גם בעיה אצלי שדווקא שהמסך מציג תמונה רחבה יותר נוח לי "לעכל / לעבד" את זה.

אני במקומך הייתי דוחה את קניית המסך לאחר הבניה והרכישה של המקרן, מקרין על קיר לבן כמה ימים (אפשר להוריד את הטלוזיה לצורך הבדיקות) ומחליט מהו הגודל האולטימטיבי בשבילי.
ככה בדיוק עשיתי שבניתי את החדר שלי. (כמובן שאתה מוזמן לבוא אם יש לך התלבטויות כלשהן).
שחר

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #46 

תודה על המידע, @spacedude.

זה מתחבר לי עם הפידבק ב-AVS - הרבה מהאנשים שם כתבו לי שהם יושבים במרחק "רוחב מסך" פחות או יותר, ממסכי 1:2.35. בדיוק כך אצלך - רוחב המסך כמעט 3.5 מ', וזה המרחק האידאלי עבורך לשבת.

מה שאומר שעל מסך 1:2.35 בגודל אלכסון 185", רוחב מסך 4.30 מ' - צריך לכוון לשבת כ-4.5 מ' או 5 מ'. שוב, בתיאוריה.

בפרקטיקה - ההחלטה הסופית (לעכשיו) אצלנו היא להעביר את התעלה בתקרה כך שהמסך ירד לפני הרמקולים, מה שיאפשר למסך לרדת נמוך לרצפה ככל שנרצה, ונתכנן תעלה במידות אורך / רוחב / עומק שתאפשר גודל מקסימלי למסך של 200" אלכסון.

ללא כל כוונה לרכוש מסך *כזה* גדול, אלא רק שהחלל בתקרה יוכל להחזיק "קסטה" למסך בטווח מידת מקסימום כזאת - ואת המסך נזמין בפועל רק אחרי שנהיה סגורים על באיזה מרחק בדיוק מקומות הישיבה יהיו מהקיר הזה, ואיך התמונה תראה.

עופר1970
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #47 

שלום לכולם.

אני מתעניין ברכישת מסך, להלן הנתונים של החדר:

מדובר בחדר משחקים בו אני מתכוון להתקים מערכת קולנוע ומרחק הצפיה הנו 3,20 מטר ללא בעיה של גובה.

איזה מסמך כדאי? ואיזה גודל? מהיכן כדאי לקנות ואיזה סוג דגם, ועלויות.

האם כדאי חשמלי ואו ידני, המסך לא יכול להשאר פתוח ולכן חייב גלילה.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”