עזרה רוצה לממש חלום בהתקנת מקרן בחדר גדול
אוקיי אז יש לי הכנה ישנה(מלפני כמה שנים טובות) למקרן כבר בחדר.
לאחרונה תכננתי לקנות את ה W1070
החור בתקרה לכבלי המקרן הוא 5.54 מטר מהקיר שעליו עתיד להיות המסך(מרחק ההקרנה)(המרחק המלא של אורך החדר הוא 6.5 )
רוחב הקיר המקסימאלי להקרנה הוא 3.40 מטר (מתוך רוחב של 4.2 מטר אך קימות שתי מנורות בצידי הקיר)
גובה התקרה הוא 2.86 מטר .(מהרצפה)
אני ממש לא מבין בתחום ואין לי מושג אם בכלל אפשר לעשות משהו בחדר הזה עם מקרן ... .
לאחרונה תכננתי לקנות את ה W1070
החור בתקרה לכבלי המקרן הוא 5.54 מטר מהקיר שעליו עתיד להיות המסך(מרחק ההקרנה)(המרחק המלא של אורך החדר הוא 6.5 )
רוחב הקיר המקסימאלי להקרנה הוא 3.40 מטר (מתוך רוחב של 4.2 מטר אך קימות שתי מנורות בצידי הקיר)
גובה התקרה הוא 2.86 מטר .(מהרצפה)
אני ממש לא מבין בתחום ואין לי מושג אם בכלל אפשר לעשות משהו בחדר הזה עם מקרן ... .
אוהו כמה שאפשר!
נראה לי שההמלצה הגורפת הראשונית פה תהיה למקם את המקרן קצת יותר קרוב למסך ולא למקם אותו במרחק שנקבת - 5.54..
הייתי אומר 3.5 עד 4 מטר מהמסך, תלוי כמובן בגודל המסך שתרצה לשים. אני הייתי הולך על מסך כמה שיותר גדול, קבוע, מתוח.
בהצלחה!
נראה לי שההמלצה הגורפת הראשונית פה תהיה למקם את המקרן קצת יותר קרוב למסך ולא למקם אותו במרחק שנקבת - 5.54..
הייתי אומר 3.5 עד 4 מטר מהמסך, תלוי כמובן בגודל המסך שתרצה לשים. אני הייתי הולך על מסך כמה שיותר גדול, קבוע, מתוח.
בהצלחה!
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אם אתה לא מעוניין לקרב את המקרן למסך (מה שאומר מרחק הקרנה של כ-5 מ') אז האופציה הרלוונטית (אך יקרה יותר מה-1070) היא האפסון 3000.
עם המקרן הזה תוכל גם ללכת על מסך של 106" (קצת גבולי), לא כל שכן גדול יותר.
יתרון נוסף של מקרן זה על הבנקיו 1070 הוא שיש לו צידוד עדשה אנכי משמעותי יותר מה-1070 (ויש לו גם צידוד עדשה צידי שאין כלל ל-1070) מה שיאפשר לך התקנה נוחה יותר.
זה מאוד חשוב אם רוצים למקם את המסך בגובה הנכון (שזה אומר במסך 16:9 של 106" שהוא יסתיים בגובה של כ-1.9 מ' מהרצפה - כלומר את הבנקיו תתקין בגובה של 1.9 מ' ואת האפסון תוכל להתקין גבוה יותר, להערכתי אפילו תתקרב ל-2.5 מ').
עם המקרן הזה תוכל גם ללכת על מסך של 106" (קצת גבולי), לא כל שכן גדול יותר.
יתרון נוסף של מקרן זה על הבנקיו 1070 הוא שיש לו צידוד עדשה אנכי משמעותי יותר מה-1070 (ויש לו גם צידוד עדשה צידי שאין כלל ל-1070) מה שיאפשר לך התקנה נוחה יותר.
זה מאוד חשוב אם רוצים למקם את המסך בגובה הנכון (שזה אומר במסך 16:9 של 106" שהוא יסתיים בגובה של כ-1.9 מ' מהרצפה - כלומר את הבנקיו תתקין בגובה של 1.9 מ' ואת האפסון תוכל להתקין גבוה יותר, להערכתי אפילו תתקרב ל-2.5 מ').
אם בכל זאת אעדיף את ה1070 אהיה חייב לקרב את נקודת ההכנה ? ובתקרה של 2.86 מטר אהיה חייב לתלות אותו בגובה 1.9 ?
ואם אפשר "להכריח" את המקרן להוציא בערך 120 אינטש ממרחק של 5.5 מטר ואם לא האם תמונה יותר גדולה מ120 אינטש כבר פוגעת באיכות התמונה ולא כדאית ? ואם אני כן מחליט בסוף לקרב את נקודת ההכנה האם 3.5 מטר יתאים לי גם למקרנים אחרים בעתיד ?
ואם אפשר "להכריח" את המקרן להוציא בערך 120 אינטש ממרחק של 5.5 מטר ואם לא האם תמונה יותר גדולה מ120 אינטש כבר פוגעת באיכות התמונה ולא כדאית ? ואם אני כן מחליט בסוף לקרב את נקודת ההכנה האם 3.5 מטר יתאים לי גם למקרנים אחרים בעתיד ?
- idan309
-
- חבר מביא חבר

כן וכן
במרחק של 5 מ' ה-1070 לא יכול להוציא תמונה קטנה מ-150 אינץ'.
תמונה בגודל כזה מחייבת:
1. מספיק מקום
2. מסך קבוע איכותי (כ-5000 ש"ח לפחות) / מסך מתיחה איכותי (כ-10,000 ש"ח לפחות)
3. מרחק ישיבה של לפחות 5 מ'
מרחק הקרנה של כ-3.5 מ' הוא לדעתי המרחק האידיאלי לגודל מסך סטנדרטי ויתן לך יותר אפשרויות בעתיד.
תמונה בגודל כזה מחייבת:
1. מספיק מקום
מרחק הקרנה של כ-3.5 מ' הוא לדעתי המרחק האידיאלי לגודל מסך סטנדרטי ויתן לך יותר אפשרויות בעתיד.
יש לי את המקום לזה השאלה אם להקרין ממרחק 5.5 ובגודל 150 אינטש זה לא כבר מאבד מכוח התמונה המוקרנת?idan309 כתב:כן וכן
תמונה בגודל כזה מחייבת:
1. מספיק מקום
מרחק הקרנה של כ-3.5 מ' הוא לדעתי המרחק האידיאלי לגודל מסך סטנדרטי ויתן לך יותר אפשרויות בעתיד....
ועוד שאלה קטנה איך אני מבצע השחלה של כבל HDMI למקרן (איזה סוג כדאי לקנות ואיך מלחימים לו ראש והאם אפשר להעביר על כבל רשת עם מתאם ולקבל HDMI 1.4 שמעביר תלת מימד. מצטער על כל השאלות אבל אני חדש בתחום....
·
- idan309
-
- חבר מביא חבר

רשמתי לך את 3 הנתונים שלדעתי מחוייבים בכדי ללכת על תמונה בגודל כזה.
מה שלא רשמתי הוא שגם לא מזיק שהמקרן יהיה איכותי ככל האפשר וכמובן עם עצמת הארה מספקת.
אני אישית לא ממליץ לך ללכת על תמונה בגודל כזה.
מה שלא רשמתי הוא שגם לא מזיק שהמקרן יהיה איכותי ככל האפשר וכמובן עם עצמת הארה מספקת.
אני אישית לא ממליץ לך ללכת על תמונה בגודל כזה.
· פתחתי תמונה של 135 אינטש מושלמת מקרן אדיר וחזק נהנה מכל רגע ממש מפתיע יחסית למחירו- בונה לו בימים הקרובים מסך. אשמח אם תחדד מה בדיוק אתה רוצה לדעת.EyalDay כתב:@dadaii
·היי, מסקרן אותי, מה בסוף עשית? יש לי נתוני חדר די דומים ועל כן אותה ההתלבטות לגבי אותו מקרן.....
· פתחתי 135 אינטש בסוף ובניתי לו מסך יצא מדהים . לא רואים טוב בגלל שצילמתי בפלאפוןdadaii כתב:
· פתחתי תמונה של 135 אינטש מושלמת מקרן אדיר וחזק נהנה מכל רגע ממש מפתיע יחסית למחירו- בונה לו בימים הקרובים מסך. אשמח אם תחדד מה בדיוק אתה רוצה לדעת..........
נערך לאחרונה על ידי dadaii ב 15/11/2014 13:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
·זה החזרי אור מהמצלמה של הפלאפון שהיא ממש לא איכותית תאמין לי רואים מדהים וחד במציאות תמונה מפתיעה ואמיתית .JEXY כתב:@dadaii
·
משהו מעוות בתמונה, נראה כמו עדשה לא ממורכזת או מסך אינו ישר ומפולס...
ולגבי המסך הקרנתי עליו ממעמד על הרצפה המקרן עדיין לא תלוי והתמונה עדיין לא מכוונת לשבת בול אבל היא תשב כמו שצריך בסוף שהכל יהיה תלוי.
·הלכתי לחנות בירושליים קניתי בד הצללה . עכשיו הקטע שהבד מגיע מגולגל מקופל לחצי כך שיש פס קיפול באמצע . גיהצתי את הבד לכל האורך עם מטלית מתחתיו ומטלית עליונה (כדי שהמגהץ לא ייגע ישירות במסך ) שהרטבתי מהצד העליון שלא נוגע במסך מידי גיהוץ לגיהוץ.mp3lll כתב:מה החומר שהכנת את המסך?
ומה זה הפסים השחורים צבע?...
את העצים קניתי במחסן עצים : חלק כדי להכין מסגרת כדי למתוח עליה וחלק בשביל המסגרת השחורה .( לאטות של 5 על 2 סמ)
את הלאטות למסגרת השחורה לקחתי לנגר שהפך אותם ללאטות של 5 על 1 , עשה חיתוך 45 מעלות לכל האורך וגם בצדדים וצבע בתנור בשחור מט. כבר העלה תמונה מקרוב
- idan309
-
- חבר מביא חבר

אמנם קשה להתרשם מתמונות אבל בגדול זה נראה טוב (אם אכן המסך מיושר פלס).
הדבר היחיד שהייתי משנה (אם זה אפשרי) הוא הורדה של המסך.
בתמונה בגודל של 135" התמונה צריכה להתחיל מגובה של לכל היותר 45 ס"מ ולפחות מהתרשמות מהתמונה אצלך היא מתחילה לפחות ב-70 ס"מ.
אם זה אכן המצב לפחות להתרשמותי זה ייתן לך שיפור משמעותי.
בתמונה בגודל של 135" התמונה צריכה להתחיל מגובה של לכל היותר 45 ס"מ ולפחות מהתרשמות מהתמונה אצלך היא מתחילה לפחות ב-70 ס"מ.
אם זה אכן המצב לפחות להתרשמותי זה ייתן לך שיפור משמעותי.
·קודם כל תודה רבה על העצה !idan309 כתב:אמנם קשה להתרשם מתמונות אבל בגדול זה נראה טוב (אם אכן המסך מיושר פלס).
אם זה אכן המצב לפחות להתרשמותי זה ייתן לך שיפור משמעותי....
דבר שני תשים לב באחת התמונות אלו היותר מוארות שבצד שמאל ממש מתחת למסך יש פס של שקעים - חשמל , אינטרנט , כבלים וכו .... כך שלא אוכל להוריד את המסך מתחתיו. אולי בעתיד.....