cubox i4PRO

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
jeka79 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

לאחר אכזבה שהייתה לי עם Minix X8H החלטתי לרכוש את Cubox-i4Pro. המטרה השימוש שלי היא לראות סרטים אונליין, יוטיוב ו-XBMC.
המכשיר עצמו מיוצר בישראל אבל בכל זאת חיכיתי שבועיים כדי לקבל אותו.עלות המכשיר 139$ + מע"מ.

המכשיר מגיע עם מערכת הפעלה Android 4.4.2. למכשיר אין דיסק פנימי. הוא עובד על Mini SDCard. החברה מספק אותו עם Android עליו. חיברתי את Cubox לרסיבר של Pioneer עם כבל HDMI. עבד בלי שום בעיה. המכשיר קבע רזוליית מסך ל 1080p 60Hz. גם כאן לא הייתה בעיה.
ה-Android של המכשיר די בסיסי.אין כמעט אפליקייות חוץ מכמה בסיסיות.
נכנסתי לאינטרנט, פתחתי אתר לצפיית סרטים אונליין. עבד מעולה, לא נתקע אפילו פעם אחד. אני חיברתי את המכשיר לרשת LAN. ה-Wifi של המכשיר לא זיהה את התדר 5Mhz של הראוטר, רק 2.4Mhz.
החלטתי להתקין על המכשיר את XBMC. הורדתי את גירסת ARM מהאתר xbmc.org ופה התחלתי להסתבך. איך מעבירים את הקבץ ההתקנה למכשיר? ניסיתי לחבר USB למכשיר, אבל הוא לא זיהה אותו. בסוף מה שעשיתי, הורדתי מ-Play Store אפליקציה ES File Manager שזה אפלקציה לניהול קבצים אבל יש לה כמה תוספות כמו Remote Manager המאשר להתחבר למכשיר דרך ftp. הורדתי ל-Windows תוכנה בשם FileZilla שזה ftp client חינמי. לאחר הקלדת כתובת IP ו-Port במתקבל מ-Remote Manager ניתן להתחבר ל-cubox ולהעביר אליו קבצים.מי שמכיר דרך פשוטה יותר אשמח לשמוע.

התקנת XBMC על המכשיר הייתה מאוד חלקה.לאחר ההתקנה הגדרתי Live TV עם רשימת הערוצים מהאתר xbmcil.com. עבד מצויין. התקנתי Mash Up. התחלתי לראות סרט ב-720p. לא היה לי הרבה זמן לראות אותו אבל ב-5 דקות שראיתי הסרט לא נתקע.

בינתיים אני מאוד מרוצה מהמכשיר. דורש קצת ידע במחשבים, אבל לא משהו בשמיים

אתמול התקנתי OpenELEC KODI על המכשיר. תהליך ההתקנה די פשוט. מורידים קובץ img וצורבים אותו באמצעות תוכנה Win32DiskImager החינמית. לאחר מכן מכניסים את MicroSD לכונן שלו ולאחר מספר שניות המערכת עולה. כאן התחברתי למכשיר עם FileZilla. השוני הקטן הוא שבשדה host כותבים sftp , כתובת IP לוקחים מ- system->system info ומספר פורט 22 (צריך לכתוב אותו ידני). כמו במקרה של הקודם, לא הייתה שום בעיה עם וידאו ואודיו. בהתחלה לא היה קול. נכנסתי להגדרות Audio, שיניתי להעברת קול דרך HDMI והכל עבד. בדקתי בינתיים רק Live TV. מהירות התגובה ב-XBMC ב-OpenELEC יותר טובה מXBMC שהתקנתי ב-Android.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6115
נתן תודות: 574 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #2 

תוכל להתקין את התוסף מהחתימה שלי ולהתרשם ממגוון רחב יותר של ערוצים לשימושך
אשמח לדעת מה החוויה שלך עם התוסף המדובר במחשב שקנית, תתחדש

נ.ב. אין לי שמץ מבחינת תאימות אם הוא יעבוד לך פיקס בקודי שווה לנסות

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #3 

אשמח אם תוכל לעדכן במשך הזמן לגבי יציבות (האם יש תקיעות, אתחולים לפעמים), עבודה ב-24 הרץ ו- Passthrough של אודיו?

dhead666
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #4 

@jeka79

שים לב שאין עדיין תמיכה של XBMC/Kodi בפלטפורמה תחת אנדרואיד (אך היא בדרך) כך שהאיטיות שחוית ביחס ל-OpenELEC היא כתוצאה מפענוח תכנתי של הוידאו, הדגם שרכשת מספיק מהיר לפענוח תכנתי של וידאו בביטרייט נמוך באבחנה 720P (וכנראה גם 1080P).

קיימת גרסה פיתוח מותאמת לפלטפורמה עבור אנדרואיד שאתה יכול לנסות.
http://www.solid-run.com/community/topi ... tml#p10838

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32984
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

תודה על הסקירה.
אם אין צורך ב-WiFi, אפשר בהחלט להסתפק ב-Cubox-i2 ואפילו ב-Cubox-i החלש יותר, שהם זולים יותר באופן משמעותי מה-i4.
עובדים יפה מאוד עם תכני 1080P ללא גמגומים ועם תמיכה מלאה בפורמטי אודיו מתקדמים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

jeka79 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אתמול התקנתי על OPENELEC KODI את תוסף israellive 4. באמת יש מבחר ענק של ערוצים. בדקתי רק חלק קטן מהם. רוב הערוצים עובדים. חבילה בשפה הרוסית מרשימה. גם MTV עבד למרות שהאיכות של השידור בערוץ זה לא משהו. יחד עם זאת שאר התוספי וידאו לא עבדו. למשל mako VOD ו-seretil. אני מצליח לעשות אותם Enable אבל כשאני מנסה להריץ אותם מתקבלת הודעת שגיאה script error. אני עושה רק צעדים ראשונים בעולם ה-XBMC לכן עדיין לא יודע איך לתקן את זה.
עבודה ב-24 הרץ ו-Passthrough של אודיו עוד לא בדקתי. אגב תוכלו לפרט מה זה נותן?

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6115
נתן תודות: 574 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #7 

jeka79 תודה רבה על הבדיקה, זה היה חשוב לי מאוד היות ואני גם חושב על קניית המוצר אבל דגם יותר חלש משלך

pixies לא מצאתי באתר את הגרסה הראשונה למכירה אלא רק את השנייה, יש משהו שפסספתי?

מדיבור עם היצרן הם שולחים את המוצר בפנים הארץ ולכן זה מגיע בדואר ישראל תוך ימים, לא אמורים להתווסף עמלות כלשהם אז איך היה תשלום מע"מ מצד jeka79 ?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

היצרן גובה את המע"מ, זו לא עמלה של הדואר או משהו.

jeka79 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אתה משלם את המע"מ בזמן שאתה עושה את ההזמנה באתר של החברה.כמו שnemesis כתב דואר לא גובה שום עמלה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

בני, לא בדיוק פספסת. הם טיפה מצניעים את הדגם הזול. בחר כאן i1 למעלה והוסף ספק כוח למטה:
http://www.solid-run.com/product/cubox-carrier-base
היצרן (הישראלי, אגב, למי שלא הבין) מוסיף מע"מ בשלב האחרון של ההזמנה.

מומלץ לשים בו כרטיס פלאש Class 10 בנפח 4GB לפחות אם אתם מתכוונים לעשות הרבה צפייה ישירה, במיוחד בטורנטים.

jeka79 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

עדכון:
בחרתי באופציה passthrough בהגדרות אודיו. הכל עבד כמו מקודם. על מה זה אמור להשפיע?
לגבי 24 הרץ, כש בחרתי אותו הטלוויזיה הפכה לביות שחורה, אחרי זה קיבלתי הודעה האם אני רוצה
את ההגדרות החדשות ובלי שהספקתי לענות המערכת החזירה אותי חזרה ל-60 הרץ.

בנוסף בדקתי עבודה של xbmctorrent. התקנה הייתה חלקה, בחרתי סרט,הוספתי כתוביות בעברית.
הכל עובד כמו שצריך. MashUp לא עבד לי. מתקבלת הודעת שגיאה script error. התקנתי תוסף
Icefilms. הוא עובד אבל כל דקה עושה buffering. כל זה רלוונטי לגירסאת openelec.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

Passthrough מטרתו להעביר את פסקול הסרט הדיגיטלי כמו שהוא לפיענוח ע"י הטלוויזיה/רסיבר. מומלץ אם יש לך רסיבר תומך.
אם תצליח להפעיל 24 הרץ אשמח לעדכון.

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #13 

גם לי יש Cubox i4 , אני מריץ Arch Linux עם XBMC Standalone. הכל עובד פיקס כולל 24p.

TheYuval
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #14 

@jeka79
·

TheYuval
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #15 

@jeka79
·גם לי יש CuBox i4 והתקנתי android 4.4.2, משום מה נתקע עם התקנת ה- XBMC
תוכל להפנות להוראות התקנה?

N1957
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #16 

תתחדש ותודה על הסקירה, שניראת מכל הלב.
מאחר ואני שוקל לרכוש את הדגם החזק, אשמח לכמה הבהרות:
האם במוצר ניתן לגלוש באינטרנט באותו אופן כמו במחשב?
תודה.

vman1983
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11

שליחה #17 

N1957 כתב:תתחדש ותודה על הסקירה, שניראת מכל הלב.
מאחר ואני שוקל לרכוש את הדגם החזק, אשמח לכמה הבהרות:
האם במוצר ניתן לגלוש באינטרנט באותו אופן כמו במחשב?
תודה.
...
+1
גם אני אשמח לדעת האם המכשיר מאפשר גלישה הדומה לגלישה בPC ?

מבחינתי, אני מעדיף להשתמש בגוגל (או YANDEXׂ ) כדי למצוא תכנים ספציפיים (סדרות מסוימות או סרט שבא לי לראות )
גרסת ה XBMC של THE WIZ היא גם אופציה נחמדה כאשר רוצים להתרשם מהמון תכנים בבת אחת או לראות ערוצים כמו ערוץ 10 וכו בלי חיפושים בגוגל .

אז קודם כל גלישה סטנדרטית (כולל מנועי החיפוש שהזכרתי +יוטיוב ) ואופציה חלופית היא XBMC

השאלה האם הCUBOX הוא המכשיר המתאים עבורי ?
אציין כי בחצי השנה הקרובה יהיה חיבור אלחוטי ולאחר מכן אשדרג לחיבור קווי .

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #18 

אם אתם רוצים XBMC יציבה ומהירה ללא קרטועים, תתקינו על ה-CuBox את הפצת ה-OpenELEC ולא את הפצת האנדרואיד, שפחות מומלצת כרגע למוצר הזה.

jeka79 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

TheYuval שלום,

האמת שלא עשיתי משהו מיוחד. הורדתי את גיסרת xbmc 13.2 גירסת Android ARM מהאתר www.xbmc.org . מתקבל קובץ apk אותו העתקתי למכשיר באמצעות ES3 File Manager. לאחר מכן באמצעות es3 הרצתי אותו והכל הותקן.

jeka79 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

אני לא גולש באינטרנט והאמת אין לי צורך בזה. אני מבין מאיפה זה בא אבל תאמינו לי ברגע שמתרגלים לעבוד עם OpenELEC גם אתם לא תצטרכו את זה. מספיק להוריד כמה תוספים ויש כל התוכן: סרטים ב-hd, ערוצים חיים, סדרות, תוכניות ילדים. לגבי youtube - הוא בא עם OpenElec. בגרסת kodi יש לך גם אפשרות לחפש עם מקלדת בעברית, רוסית, אנגלית וכל שפה שרק תרצו.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”