אני עברתי לא מזמן לדירה חדשה, הדייר הקודם השאיר לי בסכום סימלי את כל "מערכת הקולנוע הבייתית" שלו שכללה :
מגבר ישן של ימהה (ללא יציאות / כניסות HDMI)
טלויזיית LED 55' של נורמנדי מוקפת בגבס מותאם
3 רמקולים שמחוברים בתוך הגבס (ימני שמאלי ואמצע) -לא בטוח של איזו חברה כי לא כתוב כלום עליהם - אבל אני מצרף תמונה
ושני רמקולים אחוריים לסראונד של חברת Alphatechnology שלא שמעתי עליה בעבר (גם מצורף כתמונה)
על מנת לחבר את כל המכישירים שלי למגבר בצורה אופטימלית ולהנות מאיכות סאונד ווידאו טובה יותר, החלפתי את המגבר הישן במגבר חדש של ימהה rxv 477
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... 7_black_u/
עכשיו כאן מגיעה השאלה הראשונה -
לאחר שחיברתי הכל (הרמקולים מחוברים כמו שצריך למגבר מאחורה לפי הסדר), שמתי ערוץ בYES HD, לבדיקת הסאונד, עכשיו זה נשמע כאילו הרמקולים האחוריים לא עובדים בכלל (או מאוד חלש), והרמקול האמצעי גם לא נשמע שעובד.
הרמקולים האחוריים מחוברים באמצעות כבלים שנראים שונים משאר הכבלים - יותר דקים ולא צבועים, שניהם מתכתיים בצבע ברונזה אם זה אומר משהו.
חיברתי את הרסיבר למחשב בHDMI, והרצתי בדיקת סראונד ביוטיוב (ראיתי כאן בשרשור אחר שאולי זה לא יעבוד?), אבל שוב לא שמעתי את הרמקולים האחוריים / האמצעי.
מה אפשר לעשות על מנת לבדוק היכן הבעיה? האם משהו בחיבור של הכבלים? האם האיכות של הכבלים הקיימים לא טובה?
אולי משהו בהגדרת הרסיבר יכולה לפתור את הבעיה? אם מישהו עם קצת ניסיון בתחום יכול לתת לי עצה אני אשמח מאוד!
בנוסף, אני מחפש לקנות סאב לא ענק שיתן אפקט טוב, אני לא מבין כ"כ בתחום אז כל עצה תתקבל בברכה!