בדיקת מערכת קולנוע בייתית יד שנייה (רמקולים / קבלים / מגבר) + סאב?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
OmerStein פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני עברתי לא מזמן לדירה חדשה, הדייר הקודם השאיר לי בסכום סימלי את כל "מערכת הקולנוע הבייתית" שלו שכללה :
מגבר ישן של ימהה (ללא יציאות / כניסות HDMI)
טלויזיית LED 55' של נורמנדי מוקפת בגבס מותאם
3 רמקולים שמחוברים בתוך הגבס (ימני שמאלי ואמצע) -לא בטוח של איזו חברה כי לא כתוב כלום עליהם - אבל אני מצרף תמונה
ושני רמקולים אחוריים לסראונד של חברת Alphatechnology שלא שמעתי עליה בעבר (גם מצורף כתמונה)

על מנת לחבר את כל המכישירים שלי למגבר בצורה אופטימלית ולהנות מאיכות סאונד ווידאו טובה יותר, החלפתי את המגבר הישן במגבר חדש של ימהה rxv 477
http://usa.yamaha.com/products/audio-vi ... 7_black_u/

עכשיו כאן מגיעה השאלה הראשונה -
לאחר שחיברתי הכל (הרמקולים מחוברים כמו שצריך למגבר מאחורה לפי הסדר), שמתי ערוץ בYES HD, לבדיקת הסאונד, עכשיו זה נשמע כאילו הרמקולים האחוריים לא עובדים בכלל (או מאוד חלש), והרמקול האמצעי גם לא נשמע שעובד.
הרמקולים האחוריים מחוברים באמצעות כבלים שנראים שונים משאר הכבלים - יותר דקים ולא צבועים, שניהם מתכתיים בצבע ברונזה אם זה אומר משהו.
חיברתי את הרסיבר למחשב בHDMI, והרצתי בדיקת סראונד ביוטיוב (ראיתי כאן בשרשור אחר שאולי זה לא יעבוד?), אבל שוב לא שמעתי את הרמקולים האחוריים / האמצעי.

מה אפשר לעשות על מנת לבדוק היכן הבעיה? האם משהו בחיבור של הכבלים? האם האיכות של הכבלים הקיימים לא טובה?
אולי משהו בהגדרת הרסיבר יכולה לפתור את הבעיה? אם מישהו עם קצת ניסיון בתחום יכול לתת לי עצה אני אשמח מאוד!

בנוסף, אני מחפש לקנות סאב לא ענק שיתן אפקט טוב, אני לא מבין כ"כ בתחום אז כל עצה תתקבל בברכה! :D
רמקול אחורי
 רמקול אחורי
רמקולים קדמיים
 רמקולים קדמיים

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #2 

אם מקור האות הוא לא 5.1 ומעלה לא תשמע כלום דרך הרמקולים הנוספים אלא אם אתה במצב סימולציה.
ראשית לחץ על TEST בשלט אשר משמיע רעש לבן דרך כל אחד מהרמקולים. בזמן ההשמעה תוכל לכוון את עוצמת הרמקול. אפשר להעזר באפליקציית SPL לכיוון עוצמות יותר מדוייק (בהנחה שלמגבר הזה אין כיול מובנה)
אח"כ וודא שהמגבר נמצא על מצב 6 CH Sstereo, ואז אתה אמור לשמוע מוזיקה מכל הרמקולים.
אח"כ התחבר עם מקור דיגיטאלי כמו DVD או BR דרך HDMI או כבל אופטי. ודא שהנ"ל מוציאים 5.1 (לפעמים יש לבחור דרך תפריט ה AUDIO) וכמו כן לוודא שב SETTING מצב 5.1 מאופשר)
בדוק במצבים של dolby digital זה אמור לעבוד.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”