אז תמונות:
dynaco st70
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
המתן להסבר מאת הראל
מדהים תתחדש raniburg
אשמח אם תספר לנו איך הגיע אליך הפאוור היפה הזה
אשמח אם תספר לנו איך הגיע אליך הפאוור היפה הזה
נערך לאחרונה על ידי noam3039 ב 06/10/2014 19:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
תתחדש! לפני כחודש התחשמלתי מפטפון. הרמתי אותו מלמטה כאשר המכסה פתוח והאצבעות כנראה נגעו איפה שלא היה צריך. מה אני יכול להגיד... תענוג גדול - זה לא! מצד שני... זה גם היה פחות גרוע ממה שיכול היה להיות. לכן כל פעם שאני רואה רכיב אלקט' שכתוב עליו 400VDC שתקוע על איזו קופסת פח שמוביל אליה חוט חשמל עטוף סיסטופלקס מימי הממשל של ניקסון, בשכנות לרכיבים חלודים ומאובקים אחרים - אני אומר מזל טוב! שיהיה מזל לבעלים החדשים, וטוב מאוד שזה אצל מישהו אחר. 
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
מזל טוב גם לך - רק שאני די בטוח שאתה לא נסמך כאן על מזל.
תמיד הפליא אותי לחשוב מה מרגיש טכנאי שנאלץ לתת שירות לכסא החשמלי?! יש יראת כבוד - או שמתרגלים גם לזה...
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
בדיוק מה שאני חושב והסיבה שאינני מתעסק בשפורפרות. מתח גבוה, רכיבים גלויים, וטמפרטורות הזויות. זו פצצת זמן מתקתקת.tnsilver כתב: תמיד הפליא אותי לחשוב מה מרגיש טכנאי שנאלץ לתת שירות לכסא החשמלי?! יש יראת כבוד - או שמתרגלים גם לזה......
-
- סלון בו הושאר מגבר שפורפתי דולק (לאחר מספר שעות):
נערך לאחרונה על ידי tomyeshuah ב 07/10/2014 0:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
תתחדש! הפאוור הזה הוא אחד מסמלי הסטיראו וינטאג' המפורסמים.אני מניח שאתה מתכנן שיפוץ שלו? ובקשר למתחים המופרעים של ציוד שפופרתי,עוד לא ראיתם(מלבד יאיר) את הסאנסוי 220 האנטיוכוס שלי-כולה 10 וואט לצד,אבל אפשר להכין על המכסה שלו שקשוקה משובחת כשהוא פועל..לא להאמין שמנורות ECL82 מסכנות מוציאות כזה חום.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
בוקר טוב
טל ואני כבר דיברנו ואני מאחל לו שוב כאן, הרבה שעות של הנאה ממגבר מצוין שהוא סמל אמיתי ואבן דרך\
לי בכל אופן יש לי "רגשות חמים" למכשיר הזה שכן היה לי את אחד האוספים הגדולים של דינקו / הפלר בארץ...
את ה STEREO70 (או ST70) היה לי מגיל 15 בערך, ובין הייתר הוא חימם לי את החדר בחורף ואת ספל הקפה. (תרתי משמע... לא מליצה
)
ה"המצרה" ("PRODUCTIZATION") של ה ST70, סדרת ה PAS 1.2.3. (הפרה אמפ,ס'ׂ) וכל הליין שמסביבו היתה אבן דרך עבור DYNACO והתעשייה הזו מכמה הבטים::
המכשיר (ים) נימכרו בזמנו (כמו כל הליין של DYNACO) גם כ"קיטים" . דהינו היית יכול לקנות ,קופסה עם חלקים והוראות, ולהרכיב לבד...(כמו טלווקס באRץ להבדיל אלף הבדלות)
המכשיר הזה נתן "פייט" להרבה מכשירים יותר יקרים ובעצם מיקם את היכולת להשיג / להגיע לרכיבי HIFI במחיר שווה לכל נפש (אוטו לכל פועל כבר אמרנו?)
כל מי שידע להחזיק מלחם מברג ופלאייר ולעבוד לפי CHECK LIST היה יכול לבנות את הקיטים האלו.. התפיסה היתה ש "MAKE" עדיף על "BUY", תחסוך עלות היצור, שתמיד היתה "מרכיב יקר" בארץ האפשרויות..זאת כמו גם בתחומים נוספים כמו HOME IMPROVEMENT, גינון, ריהוט ועוד.
זאת ועוד... ואם הייתה לך תקלה אחרי שבנית - היה מי שיעזור.
זה אחד ממגבירי המנורות הנפוצים בעולם ולא בכדי:
ראשית השילוש הקדוש: פשוט פשוט פשוט
פעמיים 35 וואט לא היית צריך יותר בשנות השבעים.. הרמקולים היו נצילים הרבה יותר מהיום (ברובם), ולמכשיר היתה יכולת ליציאה ל 4/8/16 אוהם (תאום עכבת קריטי במנורות),
שימוש באחת המנורות הנפוצות בכל הזמנים (סופיות EL34).
שנאים של DYNACO, שהחלה את דרכה כחברה ליצור וליפוף שנאים!! את שנאי הכוח והמוצא יצרה דינקו (גם) עבור עצמה וכך שולי הרווח שלה היו טובים יותר משל אחרים שגם הם מכרו קיטים (סקוט למשל...) שנאי דינקו נחשבים יוצאי דופן ואפילו מהפכניים עד הים - ישנם שנאי מוצא שלהם שנמכרים כמשומשים במאות דולארים כיום!! (למי שרוצה לדעת יותר ה MARK III האגדי - מונובלוקים מנורות 60 וואט ודומיהם).
אפשרות ברידג' למונו "קנה שניים, וקבל ~ 80 וואט לצד"...
ST70 היה כל כך פופולארי (כמו רוב ה LINE שבא איתו) שקיימות חברות שעד היום מספקות את כל החלקים למגברים הללו חדשים! (NOS ותחליפי NOS גם יחד), זאת כולל שאסי להחלפה או "כלוב" אם המקוריים החלידו - ואתה רוצה ממש לחזור למקורות...
ראה DYNAKITPARTS - אדם יקר בשם קווין וגם אחרים...
המכשיר הזה מושא לעשרות שדרוגים החל מספק כוח, דרך DRIVER BOARD וכלה בשנאי כוח משודרגים...
והעיקר הוא מכשיר "מודרני" ושקט בסאונד שלו ומנורות רבותי .. עדיין צריך להוריד את הכובע...
אני עדיין מחזיק כמה נציגים של הדור הזה בניהם ה-ST35 (האח הקטן של ה ST70) משודרג כחדש ומעולה בסאונד שלו.
כן!! 500 וולט מתח גבוה זה קטלני וצריך להזהר אבל אם אתה שומר על הוראות הבטיחות - מובטחת לך הנאה רבה - במיוחד בחורף:lol:
אם הוא עובד תקין אני מציע "DONT FIX SOMETHING THAT WORKS".. למד אותו קודם ואז תחליט
בקיצור אחלה מגבר, מחברה שסללה דרך.
לימים, המייסד שלה DAVID HAFLER המשיך ועשה LEG נוסף עם מכשירי ה HAFLER האגדיים,
רובם מבוססי MOSFET - מה שהיה "פורץ דרך" באותם שנים בכלל...
כיף היה לשמוע ובהצלחה!!!
טל ואני כבר דיברנו ואני מאחל לו שוב כאן, הרבה שעות של הנאה ממגבר מצוין שהוא סמל אמיתי ואבן דרך\
לי בכל אופן יש לי "רגשות חמים" למכשיר הזה שכן היה לי את אחד האוספים הגדולים של דינקו / הפלר בארץ...
את ה STEREO70 (או ST70) היה לי מגיל 15 בערך, ובין הייתר הוא חימם לי את החדר בחורף ואת ספל הקפה. (תרתי משמע... לא מליצה
ה"המצרה" ("PRODUCTIZATION") של ה ST70, סדרת ה PAS 1.2.3. (הפרה אמפ,ס'ׂ) וכל הליין שמסביבו היתה אבן דרך עבור DYNACO והתעשייה הזו מכמה הבטים::
המכשיר (ים) נימכרו בזמנו (כמו כל הליין של DYNACO) גם כ"קיטים" . דהינו היית יכול לקנות ,קופסה עם חלקים והוראות, ולהרכיב לבד...(כמו טלווקס באRץ להבדיל אלף הבדלות)
המכשיר הזה נתן "פייט" להרבה מכשירים יותר יקרים ובעצם מיקם את היכולת להשיג / להגיע לרכיבי HIFI במחיר שווה לכל נפש (אוטו לכל פועל כבר אמרנו?)
כל מי שידע להחזיק מלחם מברג ופלאייר ולעבוד לפי CHECK LIST היה יכול לבנות את הקיטים האלו.. התפיסה היתה ש "MAKE" עדיף על "BUY", תחסוך עלות היצור, שתמיד היתה "מרכיב יקר" בארץ האפשרויות..זאת כמו גם בתחומים נוספים כמו HOME IMPROVEMENT, גינון, ריהוט ועוד.
זאת ועוד... ואם הייתה לך תקלה אחרי שבנית - היה מי שיעזור.
זה אחד ממגבירי המנורות הנפוצים בעולם ולא בכדי:
ראשית השילוש הקדוש: פשוט פשוט פשוט
פעמיים 35 וואט לא היית צריך יותר בשנות השבעים.. הרמקולים היו נצילים הרבה יותר מהיום (ברובם), ולמכשיר היתה יכולת ליציאה ל 4/8/16 אוהם (תאום עכבת קריטי במנורות),
שימוש באחת המנורות הנפוצות בכל הזמנים (סופיות EL34).
שנאים של DYNACO, שהחלה את דרכה כחברה ליצור וליפוף שנאים!! את שנאי הכוח והמוצא יצרה דינקו (גם) עבור עצמה וכך שולי הרווח שלה היו טובים יותר משל אחרים שגם הם מכרו קיטים (סקוט למשל...) שנאי דינקו נחשבים יוצאי דופן ואפילו מהפכניים עד הים - ישנם שנאי מוצא שלהם שנמכרים כמשומשים במאות דולארים כיום!! (למי שרוצה לדעת יותר ה MARK III האגדי - מונובלוקים מנורות 60 וואט ודומיהם).
אפשרות ברידג' למונו "קנה שניים, וקבל ~ 80 וואט לצד"...
ST70 היה כל כך פופולארי (כמו רוב ה LINE שבא איתו) שקיימות חברות שעד היום מספקות את כל החלקים למגברים הללו חדשים! (NOS ותחליפי NOS גם יחד), זאת כולל שאסי להחלפה או "כלוב" אם המקוריים החלידו - ואתה רוצה ממש לחזור למקורות...
ראה DYNAKITPARTS - אדם יקר בשם קווין וגם אחרים...
המכשיר הזה מושא לעשרות שדרוגים החל מספק כוח, דרך DRIVER BOARD וכלה בשנאי כוח משודרגים...
והעיקר הוא מכשיר "מודרני" ושקט בסאונד שלו ומנורות רבותי .. עדיין צריך להוריד את הכובע...
אני עדיין מחזיק כמה נציגים של הדור הזה בניהם ה-ST35 (האח הקטן של ה ST70) משודרג כחדש ומעולה בסאונד שלו.
כן!! 500 וולט מתח גבוה זה קטלני וצריך להזהר אבל אם אתה שומר על הוראות הבטיחות - מובטחת לך הנאה רבה - במיוחד בחורף:lol:
אם הוא עובד תקין אני מציע "DONT FIX SOMETHING THAT WORKS".. למד אותו קודם ואז תחליט
בקיצור אחלה מגבר, מחברה שסללה דרך.
לימים, המייסד שלה DAVID HAFLER המשיך ועשה LEG נוסף עם מכשירי ה HAFLER האגדיים,
רובם מבוססי MOSFET - מה שהיה "פורץ דרך" באותם שנים בכלל...
כיף היה לשמוע ובהצלחה!!!
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לגבי ה-ST70, עמרי (טנק) בזמנו הפנה את תשומת ליבי לקיט המעניין הזה, שמחליף את מנגנון הביאס הפרימיטיבי המקורי, נראה מעניין:
[img2=511x368]http://www.tubes4hifi.com/st70%2011.jpg[/img2]
[img2=511x368]http://www.tubes4hifi.com/st70%2011.jpg[/img2]
- hornless
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 601
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
תתחדש!!!
כמה תוספות:
לא היה PAS1 אלא PAM1 שהוא פרה אמפ מונו.
החברה תכננה למכור את המכשירים בעיקר כקיטים ולכן היתה צריכה לפשט את המעגל ככל האפשר (עבור החובב הממוצע). הפשרה היתה במעגל הכניסה שלא אידאלי מבחינת יכולת הדחיפה של המנורות הסופיות מצד אחד אך מצד שני השימוש בשפופרת כניסה אחת, מקל על הבניה, הוזיל עלויות וגם איפהשהו תורם צליל המתקתק .
מעגל הכניסה המשודרג של עומרי, לוקח את המגבר עוד צעד קדימה. ישנם עוד אחרים נחמדים.
לי באופן אישי היה את המגבר הזה. עם מעגל כניסה מאוד משודרג. אחד המגברים הטובים שהיו לי.
כמה תוספות:
לא היה PAS1 אלא PAM1 שהוא פרה אמפ מונו.
החברה תכננה למכור את המכשירים בעיקר כקיטים ולכן היתה צריכה לפשט את המעגל ככל האפשר (עבור החובב הממוצע). הפשרה היתה במעגל הכניסה שלא אידאלי מבחינת יכולת הדחיפה של המנורות הסופיות מצד אחד אך מצד שני השימוש בשפופרת כניסה אחת, מקל על הבניה, הוזיל עלויות וגם איפהשהו תורם צליל המתקתק .
מעגל הכניסה המשודרג של עומרי, לוקח את המגבר עוד צעד קדימה. ישנם עוד אחרים נחמדים.
לי באופן אישי היה את המגבר הזה. עם מעגל כניסה מאוד משודרג. אחד המגברים הטובים שהיו לי.
גיא
תמונות מבפנוכו
החיווט עם הבידוד האהוב על טומי
מה שמזכיר לי שבכל פעם שאחד החברים פה מתיישן במגבר מנורות, טומי נזכר שבדיוק לפני שבועיים הוא הרים פטפון ללא מכסה תחתון והתחשמל....
אני מציע לטומי, שבתור שרות לחברים פה... תרים כל....שבוע נגיד, פטפון אחד ללא מכסה,בלוגיקה הזאת,מה זה מכת חשמל קטנה תמורת הגברת מנורות לכל חבר בפורום

החיווט עם הבידוד האהוב על טומי
מה שמזכיר לי שבכל פעם שאחד החברים פה מתיישן במגבר מנורות, טומי נזכר שבדיוק לפני שבועיים הוא הרים פטפון ללא מכסה תחתון והתחשמל....
אני מציע לטומי, שבתור שרות לחברים פה... תרים כל....שבוע נגיד, פטפון אחד ללא מכסה,בלוגיקה הזאת,מה זה מכת חשמל קטנה תמורת הגברת מנורות לכל חבר בפורום
-
-
- שנאי
-
- שקעי כניסה
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
נראה שחובב או טכנאי השאיר עבודת הלחמה לא נקיה על הלוח...
דרך אגב, החברה שייצרה (או שחזרה) את השנאי עדיין קיימת באותה כתובת בשכונת קריית שלום בתל-אביב.
דרך אגב, החברה שייצרה (או שחזרה) את השנאי עדיין קיימת באותה כתובת בשכונת קריית שלום בתל-אביב.
- hornless
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 601
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
גם הצ'וק לא נראה מקורי.
ד"א, אלה השנאים המאוחרים יותר עם בידוד פלסטי (חושב שיוצרו ביפן). המבוקשים יותר היו עם חוטי בד. למרות שלא אמורים להיות הבדלים ביניהם, יש מס' אגדות בנושא.
לפי הכבלים עם ציפוי הטפלון, נראה שטופלו בעבר ע"י ראס.
ד"א, אלה השנאים המאוחרים יותר עם בידוד פלסטי (חושב שיוצרו ביפן). המבוקשים יותר היו עם חוטי בד. למרות שלא אמורים להיות הבדלים ביניהם, יש מס' אגדות בנושא.
לפי הכבלים עם ציפוי הטפלון, נראה שטופלו בעבר ע"י ראס.
גיא
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
והנה הST70 שלי:
[imgbig]https://lh4.googleusercontent.com/-lKjE ... 213636.jpg[/imgbig]
ללא ספק המגבר המוצלח ביותר שהיה אצלי! יש טובים ממנו, בוודאות - אבל בגזרת המחיר שלו קשה מאוד לנצח אותו. הוא גם מאוד פשוט לטיפול, יש לו מיליון חלקי חילוף בכל מקום והמנורות שלו לא יקרות.
כמה דברים קטנים - המנורות כניסה די נדירות בימים אלו. כשרק קניתי אותו היה מותקן בו מעגל כניסה אחר שזהה מבחינה סכמתית למקורי אבל השתמש במנורה אחרת (6GH8 לדעתי) ולאחרונה החלפתי את מעגל הכניסה לקיט של TUBES4HIFI שבין השאר גם מחליף את מעגל הBIAS (הקיט שיאיר כתב עליו). השנאי כוח המקורי גם לא אידיאלי - הוא עובד ממש בקצה גבול היכולת ונוטה להתחמם מאוד, הוא גם 110 (מן הסתם) ולכן החלפתי גם אותו לשנאי 220 עם עתודות גדולות יותר.
ובנוגע למתח הגבוהה והרכיבים החשופים - לא שמעתי על בית שנשרף בגלל מגבר מנורות, ודווקא כן שמעתי על מגברים טרנזיסטורים שגרמו למופע זיקוקים מרשים.. בכל אופן יש לו כיסוי ככה שכל הרכיבים לא צריכים להיות חשופים.
כך או כך - תתחדש!! לדעתי אתה הולך להנות ממנו מאוד - רק תשדך לו רמקולים נצילים יחסית וקדם מגבר מתאים.
[imgbig]https://lh4.googleusercontent.com/-lKjE ... 213636.jpg[/imgbig]
ללא ספק המגבר המוצלח ביותר שהיה אצלי! יש טובים ממנו, בוודאות - אבל בגזרת המחיר שלו קשה מאוד לנצח אותו. הוא גם מאוד פשוט לטיפול, יש לו מיליון חלקי חילוף בכל מקום והמנורות שלו לא יקרות.
כמה דברים קטנים - המנורות כניסה די נדירות בימים אלו. כשרק קניתי אותו היה מותקן בו מעגל כניסה אחר שזהה מבחינה סכמתית למקורי אבל השתמש במנורה אחרת (6GH8 לדעתי) ולאחרונה החלפתי את מעגל הכניסה לקיט של TUBES4HIFI שבין השאר גם מחליף את מעגל הBIAS (הקיט שיאיר כתב עליו). השנאי כוח המקורי גם לא אידיאלי - הוא עובד ממש בקצה גבול היכולת ונוטה להתחמם מאוד, הוא גם 110 (מן הסתם) ולכן החלפתי גם אותו לשנאי 220 עם עתודות גדולות יותר.
ובנוגע למתח הגבוהה והרכיבים החשופים - לא שמעתי על בית שנשרף בגלל מגבר מנורות, ודווקא כן שמעתי על מגברים טרנזיסטורים שגרמו למופע זיקוקים מרשים.. בכל אופן יש לו כיסוי ככה שכל הרכיבים לא צריכים להיות חשופים.
כך או כך - תתחדש!! לדעתי אתה הולך להנות ממנו מאוד - רק תשדך לו רמקולים נצילים יחסית וקדם מגבר מתאים.
·hornless כתב:ובשום פנים ואופן אל תשתמש בשפופרת מיישרת סינית. המינימום זה רוסית. אין להחליפה ב-5U4 בשום אופן....
מנורת יישור הזרם המותקנת היא תוצרת יפן ,מה קורה כשמנורת יישור כושלת?
חיברתי את המגבר לרמקולים וכיוונתי BIAS ,אכן תהליך קצת מעצבן...,הצלחתי להגיע ל 1.556,אחרי כמה דקות נגינה ,בדקתי שוב (ללא סיגנל) וזה קצת עלה 1.578 ואז שוב התייצב
האם התוצאה של 1.56,אמורה להתקבל רק לאחר זמן קצוב של 20 דקות חימום ללא סיגנל ממצב קר בלבד?
כרגע חיברתי CD דרך מיקסר ישן של ימאהה (אין לי פרה
נערך לאחרונה על ידי raniburg ב 07/10/2014 18:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני לא זז מכאן עד סוף הצד