עזרה. חיבור רמקול סאב וופר ישן ישירות לרסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי לכולם

יש לי מערכת של 5 רמקולים שמחוברים לרסיבר של הרמן קרדון
יש לי בנוסף סאב וופר של מערכת סטריו עם מגבר אקטיבי שהיתה מחוברת למחשב. המגבר שנמצא בתוך הסאב לא עובד טוב ולא מתפקד.

הייתי רוצה לחבר את הרסיבר ישירות לרמקול (הסאב וופר) בלי המגבר הנוסף.
לרסיבר יש יציאת rca.
למישהו יש רעיון איך אני יכול לחבר את הרסיבר על ידי כבל rca ישירות לרמקול והאם זה אפשרי בכלל.
ניסיתי לחתוך את הכבל. ( rca( בצד של הרמקול אבל זה לא עבד (אולי עשיתי את זה בצורה לא טובה)

תודה מראש לעוזרים

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

יציאת סאבוופר ברסיבר היא יציאת Low Level
מה שאומר שצריך הגברה לסאב.

אם יש בסאב כניסות ויצירות High Level,
אתה מחבר את חוטי הרמקולים ימין\שמאל מהרסיבר לסאב, ומהסאב לרמקולים.
אם אין, אתה חייב הגברה לסאב.

Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על העזרה.
ממה שאני מבין low level זה אומר יציאה של rca (בננה) אחת. וזאת היציאה היחידה שיש לי במגבר.
השאלה. האם אני יכול לחבר כבל מהיציאה שברסיבר (low level) ישירות לסאב וופר מבלי להשתמש במגבר של הסאב. הכוונה לחבר את הכבל ישירות לרמקול עצמו ללא תיווח של מגבר או מחבר כניסה. פשות להלחים ישירות לרמקול את כבל.
האם זה אפשרי בכלל והאם יציאת low level מהרסיבר מחייבת סאב וופר אקטיבי עם מגבר.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #4 

Low Level - אות אודיו לא מוגבר
High Level - אות אודיו מוגבר

RCA לא מגדיר כלום, זה סתם סוכ חיבור פיזי, אפשר להשתמש בו להרבה דברים שלא קשורים אחד לשני.
ראית שברסיבר יש כמה חיבורי RCA, יש לסאבוופר, יש לאודיו ויש לוידאו, וכל אחד מעביר תוכן מידע אחר.

כדי שרמקול יעבוד, האות צריך להיות מוגבר איפה שהוא בדרך מהמקור של תוכן האודיו לרמקול.
יציאת רמקול ברסיבר משתמשת בהגברה הפנימית של הרסיבר.
יציאת subwoofer לא, ולכן צריך הגברה חיצונית.
אתה מחבר יציאה לא מוגברת לרמקול לא מוגבר (כי ההגברה הפנימית שלו לא עובדת) = אין הגברה לרמקול = לא תשמע כלום

Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה על התשובה המהירה.
אז אני מבין שאם יש לי רק יציאת low level ברסיבר אז אני חייב סאב וופר אקטיבי (עם מגבר משלו) בכל מצב גם כאשר אני ירצה לקנות סאב וופר חדש הוא יהיה חייב להיות אקטיבי כדי שאני יוכל לחבר אותו לרסיבר הזה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #6 

סאב וופר חייב הגברה.
יש 3 אפשרויות לספק הגברה לסאב:

1. היא יכולה להיות פנימית בתוכו, ואז הוא נקרא אקטיבי.

2. הוא יכול להיות פאסיבי, ומחובר ליציאת subwoofer ברסיבר, כשביניהם מחובר מגבר חיצוני, כמו זה למשל:
http://www.amazon.com/Dayton-Audio-SA230-Subwoofer-Amplifier/dp/B004FKGUFK/ref=sr_1_6?s=audio-video-accessories&ie=UTF8&qid=1412669353&sr=1-6

3. הוא יכול להיות פאסיבי ומחובר ליציאות הרמקולים של הרסיבר, משם הוא מקבל את ההגברה, ואת הרמקולים מחברים ליציאות רמקולים בסאב, כמו בתמונה הזו:
http://faq.yamaha.com/images/Sub%20Hookup%20Example_3.png

Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אוקי אני חושב בהבנתי.
תודה על ההסבר.
אם אני מבין נכון האופציה השלישית לא מתאימה לסאונד של סרטים 5.1 (סראונד) כי אני ככה לא מקבל את הערוץ הנפרד של הסאב.
ממה שאני מבין. אם הייתה יציאה high level אז הייתי יכול לחבר ישירות לרמקול. בגלל שאין לי את האופציה הזאת ועכשיו לקנות מגבר חיצוני זה די בזבוז (לא רוצה להשקיע בסאב הישן הזה) . אז האופציה הכי נכונה זה לקנות סאב וופר אקטיבי.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #8 

1. באופציה השלישית, מגדירים ברסיבר שאין סאב, אוטומאטית כל תוכן שמיועד אליו מועבר ליציאות של הקדמיים, ודרכן אל הסאב.
2. אין אף פעם יציאת High Level לסאב.
3. סאב אקטיבי זו האפשרות הכי "נכונה"

Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תודה רבה על כל העזרה.
כנראה שאני יעזוב את האופציה של הסאב הישן כי המגבר שלו לא טוב. ואני יקנה סאב חדש ואקטיבי כמובן
אולי בינתיים וסתם בשביל הניסיון. אני יחבר את הרסיבר ישירות לרמקול של הסאב דרך היציאות של אחד מהרמקולים הקדמיים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”