חיסוני שפעת - עושים או לא?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46415
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5083 פעמים
הנושא של חיסוני שפעת עולה לכותרות כל שנה. מה לגביכם, מתחסנים?
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 06/10/2014 10:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
מה עם אופציה של רק אני מתחסן,
אצלי אני קובע רק לעצמי והשאר עושים מה שהם רוצים!
אצלי אני קובע רק לעצמי והשאר עושים מה שהם רוצים!
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46415
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5083 פעמים
כותרת עיתון ידיעות מהיום.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9459
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1144 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אף פעם לא התחסנו. שנה שעברה עברנו גיהנום כאשר כל המשפחה חלתה (קשה) כמעט במקביל אז אני מעדיף לנסות את החיסון
כיוון שיש כל כל הרבה זנים של שפעת, וחיסון כנגד אחד כמעט ולא יעיל כנגד זן אחר. אנשים שאני מכיר שהתחסנו לא היו חולים פחות בצורה מובהקת. לאנשים מבוגרים ממש אשר אצלם שפעת יכולה לגרום לסיבוכים נוספים הייתי ממליץ להתחסן. אישית? אני לא טורח.
החיסון בזריקה, הוא חיסון מנגיף מומת. הוא לא יכול לגרום לנזק (פרט לתופעות לוואי מזעריות ונדירות).
דרך אגב, גם אם נדבקת בזן שאינך מחוסן אליו, מחקרים הראו שהשפעת שחווים לאחר חיסון היא לרב קלה יותר.
ufffnick מקרים פרטיים יוצאי דופן יכוליים מאוד לקרות, עדיין, לדעתי סיכון מול סיכויי, יש הרבה יותר מה להרוויח בלקיחת החיסון.
עוד נקודה למחשבה, החיסון מקטין גם את הסיכוי להתפשטות השפעת לאוכלוסיה בסיכון גבוה שבסבביתך -הורים מבוגרים \ ילדים קטנים. אם לא בשבילך אז כדאי להתחסן בשבילם.
דרך אגב, גם אם נדבקת בזן שאינך מחוסן אליו, מחקרים הראו שהשפעת שחווים לאחר חיסון היא לרב קלה יותר.
ufffnick מקרים פרטיים יוצאי דופן יכוליים מאוד לקרות, עדיין, לדעתי סיכון מול סיכויי, יש הרבה יותר מה להרוויח בלקיחת החיסון.
עוד נקודה למחשבה, החיסון מקטין גם את הסיכוי להתפשטות השפעת לאוכלוסיה בסיכון גבוה שבסבביתך -הורים מבוגרים \ ילדים קטנים. אם לא בשבילך אז כדאי להתחסן בשבילם.
Bad decisions make good stories
אם תצטט במדוייק מדובר על כלל צוות הרפואי - לא רופאים. הרופאים הם חלק קטן מאוד מכלל הצוות הרפואי.wallalon כתב:מי שגם עבר לדף 2 בידיעות, קרא מסגרת שפחות מרבע מהרופאים בבית"ח מתחסנים....
בכל שנה רק כרבע מן הרופאים, האחיות ושאר העובדים שמטפלים בחולים טורחים לקבל חיסון נגד שפעת......
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
מתנגדי החיסונים לא מתנגדים בהכרח לנגיף המומת בחיסון, אלא לחומרים כמו כספית ואלומיניום המוזרקים ישירות למחזור הדם.
guyezra, להשמע כמו משרד הבריאות זה דבר רע?
בכל אופן, אמנם מה שכתבתי זו דעתי האישית, אבל בקשר ללחלות בשפעת כתוצאה מהחיסון - זו כבר עובדה. זה לא יתכן (שוב, מנגיף מומת).
אבל אני לא אבלבל אותך עם עובדות...
בכל אופן, אמנם מה שכתבתי זו דעתי האישית, אבל בקשר ללחלות בשפעת כתוצאה מהחיסון - זו כבר עובדה. זה לא יתכן (שוב, מנגיף מומת).
אבל אני לא אבלבל אותך עם עובדות...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35092
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לא אמרתי שלהישמע כמו משרד הבריאות זה רע, ולא התכוונתי שזה ישמע ציני, רק ציינתי שככה זה נשמע
לדעתי בברושור רשום גם שיכולים לחלות קלות מהחיסון (כמו כל חיסון שנותנים למשל לתינוקות)
אבא שלי שמקפיד להתחסן כמובן טוען שאם לא היה לוקח את החיסון הוא היה חולה באופן קשה הרבה יותר.
אבל הרי אי אפשר לדעת כן או לא וכל אחד עושה מה שנראה לו
אני לא יודע לאיזה עובדות אתה מתכוון אבל יש אנשים שלקחו חיסון וחלו ויש שלקחו חיסון ולא חלו ולהיפך כמובן.
לדעתי בברושור רשום גם שיכולים לחלות קלות מהחיסון (כמו כל חיסון שנותנים למשל לתינוקות)
אבא שלי שמקפיד להתחסן כמובן טוען שאם לא היה לוקח את החיסון הוא היה חולה באופן קשה הרבה יותר.
אבל הרי אי אפשר לדעת כן או לא וכל אחד עושה מה שנראה לו
אני לא יודע לאיזה עובדות אתה מתכוון אבל יש אנשים שלקחו חיסון וחלו ויש שלקחו חיסון ולא חלו ולהיפך כמובן.
התכוונתי לעבודה שמנגיף מומת לא ניתן לחלות.
כמו שכתבתי בתגובותיי, הכוונה היא לחיסון הניתן בזריקה. החיסון בתרסיס - שלרב נותנים אותו לילדים, אכן מכיל נגיף מוחלש ולא מומת וממנו ניתן לחלות (בהסתברות מאוד נמוכה).
כנראה מכאן אי ההבנה.
וכמובן, החיסונים אינם חובה ואני רק מעלה את שיקוליי. אני לא רופא ולא קשור בשום דרך לגוף רפואי - כל אחד יחליט בעצמו.
זה מהות הדיון פה.
כמו שכתבתי בתגובותיי, הכוונה היא לחיסון הניתן בזריקה. החיסון בתרסיס - שלרב נותנים אותו לילדים, אכן מכיל נגיף מוחלש ולא מומת וממנו ניתן לחלות (בהסתברות מאוד נמוכה).
כנראה מכאן אי ההבנה.
וכמובן, החיסונים אינם חובה ואני רק מעלה את שיקוליי. אני לא רופא ולא קשור בשום דרך לגוף רפואי - כל אחד יחליט בעצמו.
זה מהות הדיון פה.