נקנתה דרך היבואן עצמו י. שלום. סה"כ חווית קניה טובה ומחיר לא רע בכלל.
מילה על ההתקנה - המוביל הוא גם המתקין כך שלא צריך לחכות במיוחד לטכנאי. זה לכשעצמו פלוס. אם כי, ספציפית במקרה הזה המתקין התקין את המסך טיפה עקום. לא שמים לב בקלות אבל עדיין קצת מרגיז. המסך נתלה על הקיר (בניגוד לעצה שלי
מבחינת הסברי תיפעול - לא ממש קיבלה. הייתי מצפה לקצת הסבר תפעולי עבור טלוויזיות כאלה חכמות. שמעתי על כמה אנשים שקיבלו הסבר ראשוני מהטכנאי. לא יודע אם זה הסטנדרט בתעשיה או לא, מה דעתכם?
מבחינת חיבור למערכת קולנוע ביתית שכבר יש שם - המתקין אמר "לא צריך קולנוע ביתי". כרגע צריך לחבר את הדברים מחדש כך שישמעו סרטים שהמסך מנגן דרך הרסיבר.
סוג פאנל - מכיוון שההתקנה בוצעה בצהריים ולא הייתי שם אז אין לי מושג. מה שכן, רואים מצוין
המסך חובר לממיר רגיל של YES, האיכות בהתאם. עדיין לא הצלחתי להבין למה התמונה חתוכה בקצוות בשני הצדדים. האשמה היא לא במסך כנראה כי כיוונתי ל-4:3 ולמרות שרואים את כל האות שיוצא מהממיר (שחור מסביב) עדיין יש חיתוך. זה גורם לי להאמין שהאשמה היא בממיר של YES.
מבחינת עברית - יש, לא הייתי צריך לגעת. תפריטים בעברית (נראה כמו של היבואן). עידן+ לא בדקתי עדיין מפאת חוסר זמן ואנטנה אבל ייבדק בהקדם. יש עברית בכתוביות בניגון סרטים (הייתי צריך לשנות קידוד ולבחור עברית). יש עברית בדפדפן האינטרנט.
ניגון סרטים מ-USB - דיפדוף מהיר בתוכן, הכל מנוגן כמו שצריך, גודל הכתב ממש בסדר, גם מ-3.5 עד 4 מטר. החלקת התמונה הפריעה וישר שמו לב אליה אנשים שצפו איתי. החלפתי למוד טבעי והכל נראה בסדר גמור. הנגן הפנימי פשוט אך יעיל,
מנגן FULL HD בלי בעיה ואין שום בעיה לבצע SEEKING די בקלות לאן שרוצים. התפריטים גם מגיבים יפה גם בתוך הסרט.
ניגון סרט תלת מימד - האיכות אחלה לגמרי. לדעתי טובה יותר מהתלת מימד של הסוני w815 שבדקתי לפני כמה חודשים.
הדבר היחיד שמפריע הוא שאין זיהוי אוטומטי של SBS או OU. המסך תומך כמובן אבל צריך לבחור מהתפריט. זה קצת מעיק
ולכן כשעושים את זה לראשונה המסך מציע קיצור דרך שיש דרך השלט (נק' זכות לשימושיות).
SCREEN MIRRORING - אולי הפיצ'ר הכי מגניב. בפעם הראשונה שניסיתי עם הנקסוס 4 זה לא עבד. ניסיתי עם גלקסי 3 ואז עבד כמו ענק. לאחר מכן שוב עם הנקסוס ועבד כמו ענק. רואים מצוין, גם וידאו מתנגן טוב (כמעט בלי קפיצות), אפשר לשחק, לגלוש והכל.
מילה על זה - הפיצ'ר הזה קיים רק בטלוויזיות עם WIFI מובנה. כך יצא, רק אלו שהן סמארט מגיעות עם WIFI מובנה כך שמי שרוצה ליהנות מהפיצ'ר הזה צריך סמארט. יתרון נוסף של הפיצ'ר הזה הוא שידור התוכן של אפליקצית יוטיוב ישירות למסך, ממש כמו ב-AIRPLAY של אפל. זה נוח מאוד - רואים סרטון בטלפון/טאבלט וזורקים אותו לטלוויזיה. הכי קל בעולם.
(לי אישית יש את זה דרך XBMC עם הטלוויזיה הפשוטה שלי אבל זה אחד הפיצ'רים הכי חמודים שיש).
סמארט - כבר עם כניסה ל-HUB התעדכנו כל מיני אפליקציות מבלי שנגעתי. לא התעסקתי עם זה יותר מדי, רק נכנסתי ליוטיוב לבדוק איך עובד וגם לדפדפן. בניסיון לחפש (בשתיהן) המסך מציע לבצע PAIRING עם טלפון סמסונג שעליו יש את אפליקצית השלט שלהם. במידה ועושים אפשר גם לשלוט דרך הטלפון וגם להשתמש בו כמקלדת. לא בדקתי איזה שפות נוספות אפשר להתקין אבל אני אנסה לבדוק אם יש מקלדות בשפות אחרות.
דפדפן האינרנט עובד בסדר אבל לא נפלתי. הוא מראה FLASH והכל אבל הגלילה לא חלקה (YNET לדוגמא בתור אתר שכתוב גרוע ואיטי להחריד). בנקסוס 4 שלי הגלילה חלקה לחלוטין, לצורך השוואה. עדיין מאוד שימושי. גלילה בעזרת השלט החכם של סמסונג קלה בצורה יוצאת דופן - פשוט מחליקים את האצבע על משטח המגע למעלה ולמטה. הכי קל בעולם.
מה לא נבדק-
1. כיול תמונה, רמת שחור וכד'.
2. עידן+.
3. מקלדות בשפות שונות.
בשביל המחיר של המסך הזה הוא נותן תמורה אדירה. סמסונג דחפו לתוכו מכל טוב. מעניין כמה עולה מצלמה למסך הזה