סקירה פונקציונלית קצרה - UE55H6400 של סמסונג

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

שליחה #1 

אז נרכשה הטלוויזיה הנ"ל עבור חמותי (סוף סוף). הוזמנה יומיים לפני ראש השנה וקיבלנו אותה שבוע אחרי, בדיוק.
נקנתה דרך היבואן עצמו י. שלום. סה"כ חווית קניה טובה ומחיר לא רע בכלל.

מילה על ההתקנה - המוביל הוא גם המתקין כך שלא צריך לחכות במיוחד לטכנאי. זה לכשעצמו פלוס. אם כי, ספציפית במקרה הזה המתקין התקין את המסך טיפה עקום. לא שמים לב בקלות אבל עדיין קצת מרגיז. המסך נתלה על הקיר (בניגוד לעצה שלי :-D).
מבחינת הסברי תיפעול - לא ממש קיבלה. הייתי מצפה לקצת הסבר תפעולי עבור טלוויזיות כאלה חכמות. שמעתי על כמה אנשים שקיבלו הסבר ראשוני מהטכנאי. לא יודע אם זה הסטנדרט בתעשיה או לא, מה דעתכם?

מבחינת חיבור למערכת קולנוע ביתית שכבר יש שם - המתקין אמר "לא צריך קולנוע ביתי". כרגע צריך לחבר את הדברים מחדש כך שישמעו סרטים שהמסך מנגן דרך הרסיבר.

סוג פאנל - מכיוון שההתקנה בוצעה בצהריים ולא הייתי שם אז אין לי מושג. מה שכן, רואים מצוין :-).

המסך חובר לממיר רגיל של YES, האיכות בהתאם. עדיין לא הצלחתי להבין למה התמונה חתוכה בקצוות בשני הצדדים. האשמה היא לא במסך כנראה כי כיוונתי ל-4:3 ולמרות שרואים את כל האות שיוצא מהממיר (שחור מסביב) עדיין יש חיתוך. זה גורם לי להאמין שהאשמה היא בממיר של YES.

מבחינת עברית - יש, לא הייתי צריך לגעת. תפריטים בעברית (נראה כמו של היבואן). עידן+ לא בדקתי עדיין מפאת חוסר זמן ואנטנה אבל ייבדק בהקדם. יש עברית בכתוביות בניגון סרטים (הייתי צריך לשנות קידוד ולבחור עברית). יש עברית בדפדפן האינטרנט.

ניגון סרטים מ-USB - דיפדוף מהיר בתוכן, הכל מנוגן כמו שצריך, גודל הכתב ממש בסדר, גם מ-3.5 עד 4 מטר. החלקת התמונה הפריעה וישר שמו לב אליה אנשים שצפו איתי. החלפתי למוד טבעי והכל נראה בסדר גמור. הנגן הפנימי פשוט אך יעיל,
מנגן FULL HD בלי בעיה ואין שום בעיה לבצע SEEKING די בקלות לאן שרוצים. התפריטים גם מגיבים יפה גם בתוך הסרט.

ניגון סרט תלת מימד - האיכות אחלה לגמרי. לדעתי טובה יותר מהתלת מימד של הסוני w815 שבדקתי לפני כמה חודשים.
הדבר היחיד שמפריע הוא שאין זיהוי אוטומטי של SBS או OU. המסך תומך כמובן אבל צריך לבחור מהתפריט. זה קצת מעיק
ולכן כשעושים את זה לראשונה המסך מציע קיצור דרך שיש דרך השלט (נק' זכות לשימושיות).

SCREEN MIRRORING - אולי הפיצ'ר הכי מגניב. בפעם הראשונה שניסיתי עם הנקסוס 4 זה לא עבד. ניסיתי עם גלקסי 3 ואז עבד כמו ענק. לאחר מכן שוב עם הנקסוס ועבד כמו ענק. רואים מצוין, גם וידאו מתנגן טוב (כמעט בלי קפיצות), אפשר לשחק, לגלוש והכל.
מילה על זה - הפיצ'ר הזה קיים רק בטלוויזיות עם WIFI מובנה. כך יצא, רק אלו שהן סמארט מגיעות עם WIFI מובנה כך שמי שרוצה ליהנות מהפיצ'ר הזה צריך סמארט. יתרון נוסף של הפיצ'ר הזה הוא שידור התוכן של אפליקצית יוטיוב ישירות למסך, ממש כמו ב-AIRPLAY של אפל. זה נוח מאוד - רואים סרטון בטלפון/טאבלט וזורקים אותו לטלוויזיה. הכי קל בעולם.
(לי אישית יש את זה דרך XBMC עם הטלוויזיה הפשוטה שלי אבל זה אחד הפיצ'רים הכי חמודים שיש).

סמארט - כבר עם כניסה ל-HUB התעדכנו כל מיני אפליקציות מבלי שנגעתי. לא התעסקתי עם זה יותר מדי, רק נכנסתי ליוטיוב לבדוק איך עובד וגם לדפדפן. בניסיון לחפש (בשתיהן) המסך מציע לבצע PAIRING עם טלפון סמסונג שעליו יש את אפליקצית השלט שלהם. במידה ועושים אפשר גם לשלוט דרך הטלפון וגם להשתמש בו כמקלדת. לא בדקתי איזה שפות נוספות אפשר להתקין אבל אני אנסה לבדוק אם יש מקלדות בשפות אחרות.

דפדפן האינרנט עובד בסדר אבל לא נפלתי. הוא מראה FLASH והכל אבל הגלילה לא חלקה (YNET לדוגמא בתור אתר שכתוב גרוע ואיטי להחריד). בנקסוס 4 שלי הגלילה חלקה לחלוטין, לצורך השוואה. עדיין מאוד שימושי. גלילה בעזרת השלט החכם של סמסונג קלה בצורה יוצאת דופן - פשוט מחליקים את האצבע על משטח המגע למעלה ולמטה. הכי קל בעולם.

מה לא נבדק-

1. כיול תמונה, רמת שחור וכד'.
2. עידן+.
3. מקלדות בשפות שונות.

בשביל המחיר של המסך הזה הוא נותן תמורה אדירה. סמסונג דחפו לתוכו מכל טוב. מעניין כמה עולה מצלמה למסך הזה :-).

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #2 

תודה. תבדוק גם איך זוויות הצפיה, במיוחד בצבעים כהים/שחור, וכשאין אור בחדר. ואחידות תמונה/vertical banding על צבעי ביניים/כהים. :)

pearljam50000
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 607
נתן תודות: 341 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #3 

היי , אני מעוניין באותו הדגם בדיוק, אפשר לדעת בכמה קנית ומאיפה? תודה.

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

את המשפט הראשון הבנתי

שליחה #4 

jtk כתב:תודה. תבדוק גם איך זוויות הצפיה, במיוחד בצבעים כהים/שחור, וכשאין אור בחדר. ואחידות תמונה/vertical banding על צבעי ביניים/כהים. :)
...
·את המשפט השני - לא :-D. מה זה אומר אחידות תמונה על צבעי ביניים?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

לא, כי אתה חושש מהתוצאה? :) אני לפחות סקרן לדעת אם כשאתה ממורכז לגמרי מול המסך הצבע אחיד בשחור/צבעים כהים.

לגבי vertical banding:

http://www.hometheater.co.il/vt218552

(ה"כתם" בתמונות גם מדגים בעיות זוויות צפיה.)

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

אני אנסה לבדוק

שליחה #6 

עם לפטופ. צריך להיכנס ל-PC MODE או שאין צורך?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

לראות אחידות? לא משנה. רק לשים קצת צבעים אחידים כהים עד אפורים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #8 

זה בדרך כלל משנה לבדיקת זליגות אור ועננות מסיבה פשוטה - ב PC MODE המסך לא מכבה את התאורה כאשר התמונה שחורה לחלוטין. ללא המצב הזה המסך אמור לכבות את התאורה כשהוא מבחין שהוא לא מציג כלום. לבדיקת vertical banding עם גוונים כהים/בהירים וכו' לא צריך להיות הבדל, התאורה בכל מצב לא אמורה להיכבות גם ככה..

אגב, בסקירה נרשם שאין למסך זיהוי אוטומתי של תלת מימד SBS או OU. לאיזה מסך יש? אני לא נתקלתי בכזה מאחר ומדובר באות דו מימד לכל דבר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

ל-XBMC יש

שליחה #9 

ולכן הייתה לי תקווה קטנה שהמסכים יודעים גם לזהות את התמונה שמגיעה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #10 

מה שייך הזיהוי של ה XBMC? אם אני לא טועה הזיהוי שלו מבוסס על שם הקובץ בלבד. את המסך לא מעניין שם קובץ או מקור האות, מה שמעניין אותו זה סוג האות ואות של HSBS או HOU הוא אות וידאו דו-מימד רגיל לגמרי. בגדול, אני לא רואה שום מניעה להכניס במסך יכולת לזהות תכני SBS ו- OU, זה בהחלט אפשרי על ידי זיהוי תכנתי, אבל פשוט לא מכיר מסך כלשהו שעושה את זה.

לגבי מה שרשמת על הממיר הרגיל של Yes - בממירים הישנים שלהם יש איזשהו Overscan מובנה. לא תצליח להיפתר בהם מגבולות התמונה הגזורים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

אתה בטוח שהזיהוי של XBMC הוא רק ע"פ שם קובץ?

שליחה #11 

לא שזה רע, בד"כ זה מספק בהחלט. אני פשוט חושב שחבל שפיצ'ר כזה פשוט לא הכניסו לתוך המסכים :-)

zdns
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

רציתי לשאול אצלי יש את הדגם ua48h6400 וכאשר מבצע mirroring כאשר בטלפון נוט 3 רואה צפייה ישירה דרך אתר מסוים בטלויזיה קיים לי delay בין הקול לתמונה
ניסית לבדוק האם זה קורה גם אצלך?

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

מעט מאוד עיכוב

שליחה #13 

מדי פעם הייתי רואה איזה HICCUP קטן אבל בגדול זה כמעט אחד לאחד. מה שכן, לא שיחקתי משחקי אקשן או מירוצים וכו' ששם צריך תנועה ותגובה מהירה אז קח את זה בעירבון מוגבל.

שמע, תוסף FLASH בדפדפן עובד לאט נורא, מכביד נורא על הטלפון כך שבהחלט יש אפשרות שזה גורע מהיכולת שלו לשדר את תוכן התצוגה אל הטלוויזיה בצורה מהירה מספיק. זה נוט 3 לעומת זאת, אז לך תדע...

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

עדכונים, נקווה שזה מספיק טוב

שליחה #14 

אז קודם כל הייתי צריך לחזור לדווח לגבי מקלדות בשפות שונות. ראשית כל, יש אנגלית ועברית כבר מובנה ולא צריך להגדיר כלום, שזה פלוס אדיר לדעתי. אפשר להוסיף עוד כמה שפות אירופאיות כמו צרפתית, רוסית וכד'. המבחר לא גדול אבל מכיוון שיש עברית הכל טוב :-). אגב, בדפדפן וכד' יש גם TOOLTIPים בעברית, כלומר המערכת מעוברתת כמו שצריך.

בנוסף, הוחלף לה הממיר של YES לממיר HD ורואים הרבה יותר טוב (כל החיתוכים שהיו, נעלמו).

לגבי איכות תמונה בחדר חשוך, אני אעלה 3 תמונות:

1. מבט קדמי בזוית 0 אל המסך. עוצמת תאורה אחורית 0, בהירות 0, ניגודיות 50. מצב תמונה טבעי.
2. אותם פרמטרים רק מבט בזווית של בערך 65 מעלות. אפשר בהחלט לראות קצת ירידה באיכות הצבעים אבל מכיוון שהתאורה נורא חלשה אני לא בטוח שזה כ"כ נורא.
3. תמונה שחורה שמצאתי ברשת דרך הדפדפן.

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

תמונה 1 - זוית 0 מול המסך

שליחה #15 

עוצמת תאורה אחורית 0, בהירות 0 וניגודיות 50.

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

תמונה 2 - אותם פרמטרים רק זוית צפיה גדולה

שליחה #16 

(בין 60 ל-70 לדעתי)

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

מסך שחור, רק דרך הדפדפן לצערי כי לא היה איתי את הלפטופ

שליחה #17 

ניתן לראות בתמונה איזור בהיר יותר בחלק העליון - זה בגלל המצלמה של הנקסוס 4. זה לא נראה במסך עצמו בעיניים!
כשמסתכלים בעיניים כמעט ולא רואים עננות או זליגת אור (ניתן להבחין טיפה למטה באיזור הצדדים).

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

תודה. קשה להגיד מתמונות איך זה במציאות. אז מה דעתך? יש בצבעים כהים כתם כהה יותר, באמצע האיזור שמולך, שזז איתך כשאתה מזיז את הראש?

zdns
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 119
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #19 

ניסית לבדוק את הסמארט?משום מה אצלי (דגם ua48h6400)אין גישה מלאה לחנות של סמסונג ואפילו לא מצאתי את האפלקציה של מאקו.
האם זה גם כך אצלך?אשמח לדעת
תוכל לעדכן איזו גרסה גם מותקנת אצלך?

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

לא שמתי לב לכזה דבר

שליחה #20 

jtk כתב:תודה. קשה להגיד מתמונות איך זה במציאות. אז מה דעתך? יש בצבעים כהים כתם כהה יותר, באמצע האיזור שמולך, שזז איתך כשאתה מזיז את הראש?
...
·

אבל אתה יודע, גם לא ידעתי מה לחפש. בעין הלא מקצועית שלי ממש נראה אחלה בחדר חשוך. בטח לא כמו הפיליפס הנוכחית שלי..

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”