העיצומים בדואר מחריפים

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
shuali פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

http://finance.walla.co.il/?w=/557/2790607&m=1

ההסתדרות מחריפה גם את הצעדים הארגוניים במשבר הדואר והחל ממחר יופסק הטיפול בכל דברי הדואר שמגיעים לישראל מחו"ל. במילים אחרות, ישראלים רבים שנוהגים להזמין מוצרים מאתרים זרים כמו eBay או אסוס - ייפגעו. נוסך על כך, לא יחולק דואר רשום, לא יהיה טיפול בשירותי משרדי הממשלה, קנסות, העברת בעלות על רכבים ועוד.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

מעולה... מדינת עולם שלישי

meninblack
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 200
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

@oferlaor
·
אני כבר מזמן לא משתמש בשירותי הדואר.
תשלומים יש באינטרנט.
דואר רשום - לא מושך פשוט, מי ששילח לי בדואר רשום שהוא יילך ייחכה בתור שעה.
מחו"ל - אך ורק דרך חברות התעופה המובילות (fedex upa tnt וכו'). מעדיף לשלם יותר ולא לחכות חודש ימים (במקרה הטוב) למשלוח ואח"כ כמו אידיוט לחכות בתור מינימום שעה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #4 

זה לא מעשי מה שאתה אומר. חלק גדול מהמשמעות של המחיר הזול של ebay הוא בכך שהם שולחים בדואר רגיל ולא ב-UPS וכו'.

אני לא הולך לשלוח מגני מסך של אייפון בדולר ואז לשלם 20 דולר על משלוח מעטפה UPS... זה הזוי.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9464
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1147 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #5 

רק לי זה מרגיש כאילו שגם בשיגרה הם בעיצומים?? :)

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #6 

מה זאת אומרת לא מושך דואר רשום? כל הגופים הרשמיים שולחים דואר רשום והוא נחשב כנמסר, אפילו אם סרבת לקחת אותו מהדואר. אתה יכול להתעורר יום אחד עם צרות צרורות שיכלת למנוע לו היית לוקח את הדואר שלך.

Mpro
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 416
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

פקקו את המדינה!! ועוד רבים על שטויות, בושה

shuali פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #8 

העניין הוא שעובדי הדואר מתעללים בציבור, לא אכפת להם מהחבילות לא אכפת להם מהשירות לא אכפת להם אם יש טעויות ולכן גם הציבור ממש לא מרחם עליהם
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #9 

אל תשכח שהעובדים הפשוטים לא חיים טוב כמו המנהלים. אני לא בעד מעבר לעובדי קבלן, השירות ייפגע.

meninblack
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

oferlaor כתב:זה לא מעשי מה שאתה אומר. חלק גדול מהמשמעות של המחיר הזול של ebay הוא בכך שהם שולחים בדואר רגיל ולא ב-UPS וכו'.

אני לא הולך לשלוח מגני מסך של אייפון בדולר ואז לשלם 20 דולר על משלוח מעטפה UPS... זה הזוי.
...
·מה שזה לא מעשי זה שמישהו מזמין מוצר מחו״ל, המוצר מגיע לארץ נגיד אחרי שבוע, אבל במקרה הטוב הדואר יודיע לך על זה אחרי שבועיים (וזה במקרה הטוב). אחרי שהמוצר כבר הגיע לך תחכה בדואר שעה מינימום כדי להוציא את המשלוח.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #11 

אשכרה מדינת עולם שלישי, אין בינתיים זכר לחבילה שנשלחה מהולנד לפני 3 שבועות וכמו שזה נראה גם לא נראה אותה בקרוב.
לא ברור מה הם רוצים להשיג בשביתה הזאת.
להפריט את הדואר, נמאס!!!!

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #12 

meninblack,
עופר התייחס לעניין המחיר ואתה מתייחס לעניין בזבוז הזמן.
אני מאמין שרוב האנשים מזמינים מחו"ל כדי לשלם פחות ואז כל החסכון מתנדף ברגע שאתה משתמש בשירותי שילוח יקרים.
הרי אם הזמן חשוב לך יותר מהמחיר, אתה יכול פשוט לגשת לחנות לשלם ולקחת במקום.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #13 

היום הם בישיבה נוספת בערב מהעדכון שקיבלתי
בגדול כל הבלגן עומד על ה2 או 3 ימי חלוקה וזה בלגן בין משרד האוצר לתקשורת ולא הדואר עצמו
הם סיכמו את רוב הדברים האחרים

את הדואר אסור להפריט בשום פנים ואופן, דואר זה משהו בסיסי שצריך להיות בשליטה של המדינה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4889
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #14 

@avilior
·
הדואר כבר הופרט, רק שכחו להתייעל בהתאם ועל כן הם פושטים את הרגל.

צר לי לבשר אך אין בי יותר מידי אמפטיה לעובדים.
אני יכול לומר בפה מלא שבאמת לא הרגשתי הבדל בשבועות האחרונים בשירות וללא החדשות גם לא הייתי יודע על השביתות. הסתגלתי לשירות המופת שלהם.
מה שכן השתנה שמשירות גרוע מ3 דלפקים שב2 מהם יושבות ומסדרות ציפורניים באבטלה בוטה, כשיש תור של 30 אנשים על דלפק אחד (כי היא לא יודעת לטפל בתשלומים והשנייה לא מטפלת בדואר רשום) ירדנו לבחור אחד עם תור של 30 איש. לפחות יש לו סיבה טובה לתור...

הדואר הוא דוגמא מעולה לחברה משלתית לשעבר שלא היתה בה מעולם את המוטיבציה להתייעל, כי על אף ההפרטה החובות כוסו בחלקם מכספי המיסים כמענקי סיוע, וגולגלו שנים קדימה (מוכרת השיטה מאיפשהו?).
מה השתנה? קוצצו המענקים, אין ברירה אלא להתייעל.
ומה שלא קורה לאורך שנים בהדרגה תחת מבנה אסטרטגי מתאים, קורה במפץ גדול של פשיטת רגל.
מקווה שבקרוב בעוד כמה חברות מה"מודל הכלכלי" הזה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

מי צופה עכשיו בערוץ 10??

מסכים עם התגובה מס'4 של עופר
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #16 

אגב, יש לי חבילה שנצאת בארץ מ 22 ואין שינוי, כתוב רק המוצר הגיע מסנגפור.
התקשרתי לדואר כמה וכמה פעמים, נאמר לי להתקשר למכס לבדוק, שם לא עונים כמובן.
שלחתי פקס נאדה, עצה?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #17 

iakovl כתב:היום הם בישיבה נוספת בערב מהעדכון שקיבלתי
בגדול כל הבלגן עומד על ה2 או 3 ימי חלוקה וזה בלגן בין משרד האוצר לתקשורת ולא הדואר עצמו
הם סיכמו את רוב הדברים האחרים

את הדואר אסור להפריט בשום פנים ואופן, דואר זה משהו בסיסי שצריך להיות בשליטה של המדינה
...
הייתי יכול להסכים איתך אם המדינה הייתה מצליחה להשתלט על המצב. משלא כך הדבר, אין דרך אחרת מלבד הפרטה.
למה זה משהו שצריך להיות בשליטה של המדינה? רשויות החוק אמונות על החוק והדואר על הדיוור, אני לא רואה שום קשר בין השניים.
הפרטה תיצור תחרות, שירות טוב יותר ללקוח וגם תייצר פרנסה לאלפי עובדים. כל מה שקשור למדינה לא יעיל. וזה טבעי. מונופול מרגיש נוח לבדו ואין לו שום מוטיבציה להשתפר ולהתייעל. מצב אבסורדי שבו מחכים שעה וחצי בתור לחבילה בלתי מתקבל על הדעת. איחורים של חודש במשלוח אינם מתקבלים על הדעת. מצב שבו לא עונים שעות לטלפון לא מקובל. בדרך הזאת נישאר שבויים לנצח בידי הדואר.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #18 

המדינה עשתה משהו טיפשי לפני כמה שנים, הפריטה חלקית את הדואר, מהלך די מטומטם

אי אפשר להפריט את הדואר כי באותה שניה הוא יקרוס, הדואר מראש לא כלכלי
תחרות בדואר יש, אבל רמז... אתה הלקוח הפרטי לא מעניין אף אחד חוץ מהדואר הרגיל
לקוחות עסקיים לעומת זאת? יש תחרות כי שם נמצא הכסף, לקוח פרטי ששולח פעם בX פשוט לא כלכלי

תסתכל בכל מדינה שהיא, כל מדינה.... אין תחרות לדואר הרגיל, אקספרס? בבקשה... שם נמצא הכסף, דואר בסיסי הוא של המדינה בלבד
אחרי הכל, הדואר הוא הגוף הרשמי היחיד שמדפיס בפועל כסף (בול הוא נייר שווה ערך לכסף, כלומר הוא עצמו כסף) שאיננו שטרות רגילים

דוגמא להתאבדות הכלכלית הנחמדה שהדואר מחוייב לה הוא דואר נא, ישובים שאין בהם סניף דואר מקבלים רכב שנוסע ומביא דואר, אבל זה פשוט לא מצדיק את עצמו, ברגע זה תגיד לעצמך אבל זאת זכות בסיסית לקבל ולשלוח דואר, ולכן זה אמור להיות מדיני ולא פרטי

קח דבר אחר, חבילות מחול... הדואר הוא צינור, מבזבז כסף על מיון, חלוקה, הפצה אבל הוא הרי לא מקבל שקל על חבילה שאתה מקבל מחול.... זה לא FEDEX שאתה משלם להם עמילות על השרות בארץ... הם מביאים לך חבילה אחרי שמשקיעים כסף בה אבל לא רואים שקל
יחד עם העליה בכמות החבילות שנכנסות לארץ זה אחד הגורמים בשחיקה שלהם, יש גם תוכניות להתחיל לגבות כסף כנראה על חבילות מחול

meninblack
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

Itsik_G כתב:meninblack,
עופר התייחס לעניין המחיר ואתה מתייחס לעניין בזבוז הזמן.
אני מאמין שרוב האנשים מזמינים מחו"ל כדי לשלם פחות ואז כל החסכון מתנדף ברגע שאתה משתמש בשירותי שילוח יקרים.
הרי אם הזמן חשוב לך יותר מהמחיר, אתה יכול פשוט לגשת לחנות לשלם ולקחת במקום.
...
·מבחינתי זה אותו דבר. אם אני רוצה לדוגמא להזמין כבל לאייפון שעולה נגיד 20 ש"ח, אבל אני אצטרך לחכות לו חודש ימים ואחר כך עוד איזה מינימום שעה בדואר לקחת אותו, מבחינתי אני מעדיך להשקיע עוד 20 שקל וללכת לקנות אותו בחנות הקרובה לביתי.
היתרון של להזמין מוצרים מחו"ל בזול אבד מבחינתי כבר מזמן. תחשוב עולם יפה שאתה מזמין מוצר מחו"ל, מגיע תוך שבוע שבועיים לביתך, אתה הולך לקיוסק האוטומטי בדואר ומושך אותו מתי שאתה רוצה בלי תור. טוב התעוררתי, צריך לקום לעבודה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4889
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #20 

@iakovl
·
מהצד השני הדואר קיבל אישור להפעיל בנק, כל שירותי התשלומים (עירייה, קנסות, שירותי מדינה) שווקו כהטבת שירות האפשרות לשלם בדואר, כמו כן חנות למוצרי משרד ותקשורת ועוד. הדואר לא היה צריך בהשקעה תשתית נוספת לרוב השירותים הנוספים. המשמעות, פתיחה לשווקים חדשים במינימום השקעה וללא מחסומים רגולטוריים.
איכשהו, הדואר "הצליח" להיות לא ריווחי, כשהוא מונופוליסטי בחלק מהתחומים עד לא מזמן.
הסיבה לכך היא שאנשים בחרו ובוחרים להמנע מלהיכנס לדואר בגלל שירות ירוד.
הדואר לא נתפס כהטבת שירות ביחס למשרד הפנים, תחבורה או כל משרד ממשלתי אחר, מהסיבה הפשוטה שמשרדי ממשלה הידועים ברמת שירות מענה הצליחו להתעלות על הדואר. או שלהפך...

כל מה שציינתי לעיל הם תוכניות הצלה והטבות שקיבל הדואר מהמדינה כדי שיוכל להתמודד עם החוסר רווחיות של שירותיו לאזרח הקטן, אבל הדואר כשל פעמיים. הן במתן שירות על גבול העינוי, והן התדרדרות כלכלית מהירה.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”