העברת סאונד ישירות מPC לרסיבר Onkyo TX-SR308 ורצוי בHDMI - האם אפשרי? איך?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
kadmon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהיה אסירת תודה אם תוכלו לעזור לי!

Is there a way of streaming audio from a PC to Onkyo TX-SR308?
Preferrably via HDMI

I tried to use an HDMI cable directly from PC to the Onkyo and failed. The Onkyo never showed up on the PC as a connected sound device.
I tried to use a 3.5mm to RCA cable and failed.
I tried 3.5mm to 3.5mm (to Onkyo's AUX) and failed.
Why did I fail?
ראיתי בספסיפיקציות באינטרנט שלדגם זה של אונקיו - אם הבנתי נכון - אין אפשרות לחבר PC - האמנם? ואין דרך לעשות זאת בכל זאת? ע"י הוספת איזשהו רכיב אולי?

THANKS!

Notes:

עדכנתי את הדרייברים של הכרטיס מסך וכרטיס קול של הPC - זה לא עזר.

I stream audio just fine from satellte to Onkyo and from DVD player to Onkyo via HDMI cables.

The HDMI OUT of the PC works fine with my Sony TV, and the 3.5mm OUT of the PC and the AUX IN of the Onkyo also work fine with other devices.

I think- not quite sure - that I could stream this way:
from PC to Sony TV via HDMI,
and from Sony TV to Onkyo via optical
(the Sony doesn't have an HDMI OUT)
אבל לא ניסיתי כי אין לי כבל אופטי. האם זה אמור לעבוד?
(זו אופציה פחות נוחה, כי הטלויזיה חייבת לדלוק, וגם כל פעם שעוברים ממחשב לרכיב אחר ולהפך צריך להחליף לא רק כניסות ברסיבר, אלא גם כניסות HDMI בטלויזיה. אבל אם אין ברירה אחרת גם זו תהיה אופציה מבורכת.)

kadmon online

YossiMalool
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 53
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

@kadmon
·האופציה השניה שרשמת כן תעבוד את רק צריכה להעביר כבל אופטי מהיציאה של הטלוויזיה לכניסה ברסיבר ולהגדיר את הכניסה הזאת כTV...נכון שזה פחות נח אבל זה עובד...אני למשל מעביר מהטלוויזיה לרסיבר אותות של דולבי דיגיטל דרך כבל אופטי...אפשרות אחרת שיש לך היא לקנות סטרימר שיתווך בין המחשב לרסיבר...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

נשמע לי לא הגיוני. לא צריכה להיות שום בעייה להעביר סאונד בכבל HDMI בודד (ללא כבל 3.5 מ"מ בנוסף) מהמחשב לרסיבר, אלא אם כן מדובר במחשב ממש ישן ללא יכולת אודיו ב-HDMI. נשמע לי כמו בעייה בהגדרות של המחשב. איזה מעבד/כרטיס מסך יש לך? איזו מערכת הפעלה מותקנת אצלך?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kadmon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

פרטים על המחשב שלי

שליחה #4 

pixies כתב:נשמע לי לא הגיוני. לא צריכה להיות שום בעייה להעביר סאונד בכבל HDMI בודד (ללא כבל 3.5 מ"מ בנוסף) מהמחשב לרסיבר, אלא אם כן מדובר במחשב ממש ישן ללא יכולת אודיו ב-HDMI. נשמע לי כמו בעייה בהגדרות של המחשב. איזה מעבד/כרטיס מסך יש לך? איזו מערכת הפעלה מותקנת אצלך?
...
Lenovo ThinkPad E520
Intel i3 2350M 2.30GHz
Intel HD Graphics Family
Windows 7 Pro

טכנאי מחשבים נכנס לי מרחוק למחשב, ובדק את ההגדרות, ולא מצא שום טעות. זה נראה כאילו עשיתי הכל נכון - וזה בכל זאת לא עבד. מתסכל. אבל כאמור נראה לי מספציפיקציות שראיתי באינטרנט שיש במודלים יותר מתקדמים אפשרות to plug in PC אשר באונקיו שלי אין אותה. )-: טכנאי אחר אמר לי שאולי הכרטיס מסך שלי הוא שתפקידו לזהות את הרכיבים שאני מחברת למחשב, והוא לא רואה את האונקיו כי זה לא משהו עם תצוגה, אז אין מה שיורה לכרטיס קול לשלוח קול לאונקיו. אין לי מושג.
·

kadmon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

YossiMalool כתב:@kadmon
..אפשרות אחרת שיש לך היא לקנות סטרימר שיתווך בין המחשב לרסיבר...
...
מה בדיוק עושה הסטרימר, איך הוא מתחבר, כמה הוא עולה?
ואם לקנות - אז איזה סטרימר לקנות?
(אני יודעת שיש כזה דבר סטרימר, אך לא הרבה מעבר לכך...)
·

YossiMalool
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

@kadmon
·אשמח אם תצרי קשר במייל להסבר מפורט [email protected]

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

יוסי, אני לא חושב שסטרימר זה הפתרון...

קדמון, תוודאי שהאופצייה ברסיבר שנקראת HDMI Passthrough כבויה.
עם איזו תוכנה את מנסה לנגן את התכנים?

kadmon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

pixies כתב: קדמון, תוודאי שהאופצייה ברסיבר שנקראת HDMI Passthrough כבויה.
...
,תודה. זה היה כבוי. כלומר בהנחיות של אונקיו לא קוראים לזה כך, יש Audio TV OUT, שאם הוא דלוק אז מהHDMI OUT של האונקיו יוצא גם הסאונד שנכנס אליו (ולא רק התמונה) - נראה לי שזה אותו הדבר. היה ונשאר כבוי אצלי. כי הרי אני רוצה שכל הרכיבים ינגנו דרך הרמקולים המחוברים לאונקיו.
·

kadmon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אשר לאפשרות להעביר את הסאונד מהPC לאונקיו דרך הטלויזיה:

שליחה #9 

1. האונקיו תומך ב audio return channel, אז קיויתי שאולי הסאונד מהמחשב יוכל לעבור מהטלויזיה לאונקיו דרך הכבל HDMI שמחבר בין אחת הכניסות של הטלויזיה לבין ה HDMI OUT של האונקיו. אבל לא. הטלויזיה אומרת שיש בעיית תקשורת עם האונקיו, ושלכן היא נאלצת לנגן דרך הרמקולים של עצמה. אז כנראה הטלויזיה - SONY-46EX402 - לא תומכת בaudio return channel. ואכן פשפוש בהוראות הפעלה של הטלויזיה שמצאתי באינטרנט העלה כי הן אומרות שכדי להעביר סאונד אל הרמקולים של המערכת שמע צריך לחבר את הטלויזיה לאונקיו עם כבל אופטי.
2. מה שמגביר את בטחוני שאכן אוכל לפעול לפי האופציה שחשבתי עליה קודם, ושיוסי אומר שאכן תעבוד, דהיינו:
מהמחשב לטלויזיה דרך HDMI ומהטלויזיה לאונקיו דרך כבל אופטי.
3. אז נראה לי שמחר אני קונה כבל אופטי....
4. למרות שאופציה זאת יותר מסורבלת לשימוש מאשר חיבור PC ישירות לרסיבר.

תיקונים, הערות והצעות, אם יש לכם, יתקבלו בברכה.

תודה רבה!
נירית

YossiMalool
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

Re: אשר לאפשרות להעביר את הסאונד מהPC לאונקיו דרך הטלויזיה:

שליחה #10 

@kadmon
·אני מעביר סאונד מדיסק קשיח חיצוני שמחובר בUSB לטלויזיית LG שיש לה יציאה אופטית ומחוברת בכבל אופטי לאונקיו 1010 וככה הרסיבר מקבל את אותות הדולבי דיגיטל מהסרטים שעל הדיסק הקשיח ושומעים את הפסקול דרך הרמקולים...אני בטוח שגם אצלך זה יעבוד...גם כבל קואקסיאלי יעשה את העבודה אם לסוני יש גם יציאה דיגיטלית קואקסיאלית...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

לפטופים הם בד"כ יותר קשים להגדרה בגלל כפילות המסכים (וזוהי הסיבה שלא ממליצים כאן בד"כ על לפטופ לנגינת תכנים), אבל זה אמור להיות אפשרי.
תוודאי שאת לא במצב שכפול מסך, אלא במצב Extended (כלומר, המסכים לא מראים את אותה תמונה אלא תמונה אחת היא ההמשך של השנייה).
תנסי לעבוד עם התוכנה XBMC, שם ניתן לקבוע במדוייק מהיכן להוציא את האודיו (מומלץ ללכת למערכת-הגדרות-מערכת-פלט אודיו, להעביר לרמת הגדרת "מתקדם" ואז לבחור את היציאה המתאימה).

kadmon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

@pixies
·

תודה, אבל אני לא מבינה למה זה רלבנטי. העברת קול ותמונה מהלפטופ לטלויזיה עובדת אצלי בלי שום בעיה, דרך HDMI. (ואני דוקא במצב שכפול מסך, מה שלא מפריע...) הבעיה כאמור היתה שאי אפשר לעשות אותו דבר ישירות אל האונקיו, וזאת משום שהמחשב לא מזהה את האונקיו.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

תנסי לפנות לשירות של אונקיו. ייתכן שיש להם עדכון תוכנה עבור הרסיבר שאולי מסדר את בעיית התאימות.

kadmon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

עדכון: יש התקדמות!

שליחה #14 

טרם קניתי כבל אופטי. במקום זה חיפשתי עוד באינטרנט ו...
יש! הPC מחובר ישירות לאונקיו בHDMI ואני יכולה לשמוע אותו דרך האונקיו ! הידד!

והבנתי סוף סוף מה הקשר להגדרות תצוגה ומוניטורים מרובים!

למדתי אם כן ש:
1. לאונקיו אין בעיה לקבל סאונד מPC
2. הPC מזהה את הרסיבר באמצעות הכרטיס מסך שלו, ועל כן מזהה את הרסיבר בתור מוניטור נוסף.
3. חייבים: להכנס לחלון הגדרות תצוגה ושם לתת לPC לזהות את הרסיבר, ואז להקליק על ה'מוניטור הנוסף' הזה (הרסיבר) ולהגדיר איך הוא אמור להתווסף למסך הרגיל - או duplicate או extend (שניהם אפשריים, אך קראתי שעדיף extend).
4. רק לאחר שעושים זאת מוסיף הPC את הרסיבר לרשימת אמצעי השמע. מה שמאפשר לנו להקליק על הרסיבר ולהפכו לאמצעי השמע הdefault כדי שנשמע את הסאונד דרך הרמקולים המחוברים אליו.

kadmon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

...אבל מה, נותרתי עם בעיה!

שליחה #15 

והיא שלמרות שיציאת הHDMI של האונקיו מחוברת לטלויזיה, התמונה מהPC לא עוברת לטלויזיה.

)-:

מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה?
למה התמונה מההממיר של יס ומהנגן דיסקים כן עוברת הלאה דרך חיבור הHDMI מהאונקיו לTV, והתמונה מהPC לא?
(הממיר והנגן כל אחד מהם מחובר לאחת מכניסות הHDMI של האונקיו, ואני שומעת אותם דרך הרמקולים המחוברים אליו)

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #16 

ראשית יש לוודא שהמחשב שולח את הסאונד דרך Hdmi. דרך פשוטה זה לראות אם השמע מהמחשב מושתק ברגע שאת מחברת את הרסיבר. בעקרון הבדיקה מה ההתקן ש״מנגן״ זה דרך הmixer שאפשר להגיע אליו מאייקון הרמקול ליד השעון. דבר נוסף שכדאי לבדוק שהכניסה של הhdmi מהמחשב היא זאת שמופיעה ברסיבר ושבהגדרות הכניסה הזאת מוגדרת כדיגיטלית ולא אנלוגית. כמובן שתמיד אפשר להזרים לטלוויזיה ואז בARC להמשיך לרסיבר.

kadmon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תודה אלון,
אך נראה שלא קראת את הפוסטים שפרסמתי אח"כ:
1. כבר הצלחתי להעביר את הסאונד מהמחשב לרסיבר דרך HDMI
2. ניסיתי כבר להזרים לTV ואז בRCA להמשיך לרסיבר, ולא הצלחתי. כל מה שאני יכולה לחשוב זה שהTV לא תומכת RCA - זה יכול להיות? אם אתה יודע מה יכולה להיות הסיבה לכשלוני - אשמח לשמוע.
3. ואם יש לך פתרון לבעיה מהפוסט האחרון שלי, גם אשמח לשמוע...

kadmon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: אשר לאפשרות להעביר את הסאונד מהPC לאונקיו דרך הטלויזיה:

שליחה #18 

@kadmon
לגבי RCA - חיפשתי באתר התמיכה של סוני, והדגם שלי כן תומך בRCA מרסיבר AV!
אז למה לא הצלחתי להעביר סאונד מהמחשב לרסיבר דרך הטלויזיה???

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”