מיצובישי 5000 מול ה-PEARL מול ה-SHARP 21K

מקרנים קידמיים - Front Projector.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

נוווווו?!

מה אתם אומרים?

נעשה מזה משאל?

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין

שליחה

מאוד אהבתי את הסוני (אולי בגלל שהתמונה הייתה קצת יותר בהירה מהמיצו ויכולתי לראות יותר פרטים). המיצו נתן תמונה מדהימה שחובר לסטרימר. קשה היה לי להבין את הבאז הגדול מהשארפ, אישית לא הייתי מוציא פי 2 כסף עליו בשביל ה "added value" שהוא נותן (חוץ מזה שאני צריך קופסת נורופן יחד איתו :lol: )

בכל מקרה היה מדהים לראות 3 מקרני FHD מחוברים לטופ של נגני ה HD.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

בסרט הסמוראי העדפתי את המיצובישי.
HiFiMusic IL

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483

שליחה

aloni כתב:בסרט הסמוראי העדפתי את המיצובישי.
...

גם אני

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין

שליחה

דווקא שנוגן הסמוראי עם הDVD HD אני חושב שהסוני היה יותר טוב (המסך לא היה משהו)
אבל כשחיברנו את סטרימר היה יתרון למיצו
במיוחד כשמרטין הצליח לרתום את כוחותיו של אורי גלר והפעיל את הסטרימר ללא מקור חשמל :!: :lol:
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

קודם כל בקשר למקור -
נגן ה-HD-DVD הוציא 720P (תקלה שלי שלא כיוונתי אותו להוציא 1080i :? ) ומכיון שהסרט עצמו (הסמוראי האחרון) צולם יחסית בצורה "רכה" וגם היה אנמורפי, אני בהחלט יכול להבין למה אנשים "לא נפלו" מהמעבר למקרן FHD.
יתרה מזאת, כפי שהסברתי שם, הקפיצה ממקרן של 800X600 (בקושי SD) למקרן של 1280X720 הוא הרבה יותר דרמטי (בפעם הראשונה שרואים) מאשר המעבר מ-720P ל-1080P.
אני זוכר את המפגש שנה שעברה באותו מקום עם אותם אנשים שממש נפלו מהפנסוניק 900 בזמנו, והיום FHD "קטן עליהם"... :lol:

RESPECT !

סה"כ כשעברנו לסטרימר עם חומר HD ב-TS, ההבדלים בין HD READY ל-FHD כבר ממש בלטו והתמונה ששני המכשירים נתנו היתה מדהימה לכל הדיעות.

אני חושב ששני המקרנים לא היו מכויילים וגם לא דומים אחד לשני בטמפרטורה (הפנינה היה יותר כחלחל והמיצו היה יותר אדמדם) ובגלל שהמסך (GLASS BEDDED) לא התאים לא לזה ולא לזה, אני חושב שזה לא יהיה הוגן לחרוץ את הדין.
אולם, אם ננסה להתעלם ממה שציינתי, דווקא התפלאתי שההבדלים לא כאלה גדולים, כלומר, אם יש הבדלים אז זה ברמת החלקי הנקודה ואל נוקאוט.
השארפ לא ממש נבדק בגלל שחדר ההקרנה שם קטן מידי בשבילו והוא צריך מרחק יותר גדול ע"מ למלא את המסך (THROW RATIO קטן יותר).
לדעתי המיצו לוקח את הסוני בדבר אחד בעיקר - היתרון שלו בעיבוד תמונה בחומר SD.
הפנינה יותר יפה חיצונית מבחינתי ולא החלטתי לגבי החיבורים מהצד אם זה יותר יעיל או לא.....מצד אחד אפשר להצמיד יותר לקיר האחורי מצד שני ייראו את כל הכבלים יוצאים....

אחח...קשים חיי הוידיאופיל....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

הפנינה גם נורא גדול, הייתי בטוח שזה הרובי בהתחלה :)
HiFiMusic IL

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מרטין , לגבי חיבורי הכבלים בפנינה אני מסכים שזה בעייתי אבל במקומות מסוימים זה יכול להיות גם יתרון.
ואני חייב להודות שהמיצו מאוד הרשים אותי (אולי בגלל ששידר ב1080P)
בכל מקרה לא בדקנו מספיק טוב את הפנינה מכיוון שכמו שציינת היא הייתה על 720P (האמת היא שמכייון שיצא לי לצפות בה כבר קודם הרגשתי שמשהו לא בסדר אבל חשבתי שזה בגלל המסך)

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

הפנינה היה על 720 או ה- HD DVD? (מה שמתאים מאוד למה שהרגשתי שם)

טוב, אני חוזר לבדוק שוב, עוד פתוח?
HiFiMusic IL

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אלוני, ה HD DVD היה על 720P והפנינה היתה מחוברת רק ל DVD HD (חיברנו אותה לסטרימר רק לשניה ) בגלל זה הסמוראי שראינו היה בכולם כנראה על 720P.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין

שליחה

אחח...קשים חיי הוידיאופיל....
...
אוי מרטין, כמה שאתה צודק :)

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

דבר ראשון, היה מעניין ביותר סוף סוף לראות את השלושה האלה מקרינים על אותו מסך.

מאוד איכזב אותי שהשארפ לא הקרין על כל המסך (הכל היה על מקסימום ועדיין התמונה היתה קטנה), הדרישות שלו לגבי התקנה הרבה יותר קשות וצריך להחריב אותו הרבה יותר מהמסך בכדי לקבל תוצאות דומות לשני האחרים (כלומר, צריך סלון ארוך).

הדבר שהכי הפיל אותי זה עד כמה ההבדלים לא היו דרמטיים. לא חיפשתי פרטים בתמונה יותר מדי (ידוע שמבחינת פרטים ההבדלים לא שמיים וארץ) אלא עניין אותי יותר נושא הקונטרסט על כל בחינותיו. כלומר, לראות עד כמה פירוט יש בשחורים (בגלל הצמצם) ולגבי נושא השחור האבסלוטי.

אני חושב שהחדר הספציפי השפיע על התוצאות בגלל שהקירות שלו היו לבנים, אבל זה דווקא מדגיש את האירוניה הגדולה כאן. רוצה לומר, דווקא חדר כזה, שדומה לחדר קולנוע ביתי אופייני (יש מישהו בפורום שיש לו חדר קולנוע עם קירות מושחרים או מצופי חומר בולע אור?) מדגיש עד כמה ההבדלים הופכים מינוריים גם כשההבדלים בין יחס הניגודיות הנמדד גבוהים.

הרפלקציות מהקירות הופכים כל שחור לאפור גם ככה, וההבדלים שראיתי בין השחורים במקרנים לא היו כאלה של שמיים וארץ. דווקא השארפ הפתיע לרעה בקטע הזה, ציפיתי שהשחורים שלו יהיו דרמטית יותר טובים אבל ההבדלים לטובתו (שהיו קיימים) היו מינוריים. לדעתי החדר הספציפי שיחק לרעת המקרן הזה שנראה הרבה יותר טוב כשראיתי אותו בעבר.

בין הפרל למיצובישי ההבדלים כבר היו מינוריים יותר. ממה שראיתי יחס הניגודיות וההתנהגות של הצמצם ב-PEARL היה טוב טיפה יותר מאשר המיצובישי (אם כי יתכן שכיול טוב יותר של המיצובישי היה יכול לשפר את הנושא הזה).

המיצובישי היה בהיר יותר והצבעים היו עזים ונעימים יותר (שוב, נושא הכיול בפירוש משפר נושא זה). העיבוד תמונה של המיצובישי (בהתבסס על מה שראיתי אצל מרטין ולא ב-SHOOTOUT) טוב מכל האחרים.

לכן, נראה לי שיש כאן TRADEOFFS שונים. כל המקרנים טובים, כל אחד במשהו טיפה שונה. ההבדלים בינהם לא מטורפים ובפירוש לא כאלה של שמיים וארץ ("זה מעולה, וזה על הפנים"). ההבדלים יותר מזכירים לי הבדלים בין מודלים של פרארי - מודל זה מגיע ל-100 קמ"ש תוך 4.1 שניות בעוד שהשני מגיע אליו תוך 4 שניות אבל יש לו 1% יותר כוח סוס...

לגבי HD DVD מול BD, ההשוואה לא היתה לגמרי הוגנת (סרט בעייתי ב-HD DVD מול DEMO של BD), אבל בכל זאת, ה-BD לקח בענק... מעניין לראות את התוצאות כששני הפורמטים יבשילו יותר, וננסה לעשות SHOOTOUT טיפה יותר הוגן...
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 12/12/2006 12:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024

שליחה

oferlaor כתב:יש מישהו בפורום שיש לו חדר קולנוע עם קירות מושחרים או מצופי חומר בולע אור.
...
בחדר ק"ב שאני בונה הקיר הקדמי שחור וסביבו תהיה מסגרת של עוד כמה עשרות ס"מ של קירות צדדים ותקרה שחורים. את שאר התקרה והקירות תכננתי לעשות בצבעים מאוד כהים (סגול וכחול) אבל לא שחורים. האם באמת ההבדל יהיה ממשי אם אצבע את כל החדר בשחור? (לא נראה לי שאעשה זאת אבל בכל זאת זה מעניין אותי).

תודה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

איל,

אם יש לך מקרן עם יחס ניגודיות גבוה, אז שימוש בקירות בהירים בפירוש בעייתי. אגב, צבע לא נוטרלי (כמו סגול) יעשה לך החזרים לא מאוזנים (כלומר, ישנו את אופי ההקרנה) ולכן חשוב שהקירות יהיו צבועים בצבע אפור בגוון כלשהו (מלבן ועד שחור).

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ז"א שגם כחול כהה זה לא טוב?
עד כמה זה באמת קריטי שזה יהיה בגוון אפור ולא סגול? אתה בעצם אומר שעדיף אפילו לבן על סגול כהה? אשמח אם תרחיב בנושא.

כמו כן האם ההבדל יהיה משמעותי אם תהיה מסגרת שחורה סביב המסך ושאר הקירות אפור כהה לעומת חדר שחור לגמרי?

התכנון הוא לאחד ממקרני ה1080P (פנסוניק, מיצובישי, סוני).

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

נגיד שיש לך רקע כחול.

האור שיוחזר מהקירות יגיע "צבוע" בכחול (שאר הגוונים יבלעו על ידי הצבע שבקיר).

משמעות הדבר שהחדר יגרום לגוון של המקרן להיות "צבוע" (כלומר לא מכוייל). אפשר אולי יהיה לתקן את זה ברמת כיול מקצועי, אבל השאלה למה לקלקל משהו שבסה"כ לא ממש מקולקל מראש...
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 10/12/2006 11:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הבנתי, אם כך אעבור לאפורים.

אם אפשר התייחסות לגבי ההבדל בין חדר שכולו שחור לבין כזה שרק הקיר הקידמי שחור (וגם כפי שאמרתי כמה עשרות ס"מ של התקרה והקירות הצדדים) ושאר הקירות אפור כהה.

דרך אגב בחדר יש שטיח מקיר לקיר כחול, אני מבין שגם זה בעייתי?

תודה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

oferlaor כתב: צבע כחול הוא חומר שבעצם בולע כחול ומחזיר את כל שאר הצבעים.
...
עופר,
8O הפוך!!!
צבע כחול בולע את שאר הספקטרום ומחזיר כחול. בגלל זה אנו רואים אותו ככחול.

EyalR,
אני אומר את הדבר על סמך אינטואיציה בלבד, אבל מוכן לשים על זה כסף: עדיף בהרבה קירות בסגול או כחול כהה מאשר קירות לבנים.
ההחזר מקיר לבן הוא חזק בסדרי גודל מההחזר מצבע כהה , כך ש"אפקט הצביעה" יהיה קלוש יחסית לאפקט הריסת הקונטרסט בלי צביעה.
משה

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

moco,

עברו כמה שנים מאז שלמדתי את זה (אולי 20 שנה) אבל משום מה זכרתי שזה הפוך מההיגיון (כלומר, שצבע אדום בולע אדום ומחזיר את כל שאר הגוונים).

עשיתי חיפוש וב-WIKIPEDIA בפירוש מזכירים את המקרה של אדום, ואתה בהחלט צודק וערכתי את ההודעה בהתאם:
[left]
Pigments are chemicals that sel-ectively absorb and reflect different spectra of light. When a surface is painted with a pigment, light hitting the surface is reflected, minus some wavelengths. This subtraction of wavelengths produces the appearance of different colors. Most paints are a blend of several chemical pigments, intended to produce a reflection of a given color.

Pigment manufacturers assume the source light will be white, or of roughly equal intensity across the spectrum. If the light isn't a pure white source (as in the case of nearly all forms of artificial lighting), the resulting spectrum will appear a slightly different color. Red paint, viewed under blue light, may appear black. Red paint is red because it reflects only the red components of the spectrum. Blue light, containing none of these, will create no reflection from red paint, creating the appearance of black.
[/left]

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

האמת שאתם גורמים לי לחשוב על חדר שחור לגמרי, יהיה לכם עסק עם המעצבת פנים שלי :lol:

אם אפשר התייחסות למה הייתם עושים בתכל'ס. בהתחשב בכך שהקיר הקדמי שחור בכל מקרה ועם מסגרת שחורה שמקיפה אותו האם הייתם עושים את הקירות והתקרה בסגול וכחול כהים? האם הייתם צובעים אותם באפור כהה (ואז כמובן החדר יהיה פחות יפה) או הולכים כבר על המקסימום וצובעים את הכל בשחור (יש לציין שזה אפשרי שכן זה חדר יעודי וגם כך המראה שלא לא יהיה כל כך יפה אחרי הטיפול האקוסטי - שבירה של המקביליות).

האם קירות שחורים לא יאבדו מהאפקט אם למשל אני אקרין סרט שלא ימלא מסך 16X9?

חזור אל “מקרנים”