טורנס TD 160

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

בוקר טוב ומרגש :D
בשמחה ובששון הצלחתי להשיג את הפטיפון לאחר הרבה סבלנות.
הפטיפון מפורק לכל חלקיו וכל מה שנשאר עכשיו זה ללמוד על הפטיפון ולהתחיל בשיפוץ/בנייה הראשון שלי אז תהיו עדינים איתי בבקשה.
אשמח לשמוע מבעלי הניסיון המלצות וטיפים לגבי כל דבר, החל מדברים שמומלץ להחליף ומהיכן אפשר לקנות בארץ דברים כמו חומר מבודד סיגנון ה-דיינמאט ועוד.
תוך כדי האזנה ל-communique של דייר סטרייטס צילמתי כמה תמונות אז תהנו (b)

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

עוד תמונות

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ועוד קצת

capten
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #4 

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=15

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

זה רק על קצה המזלג
חפש באתר זה שירשורים של tnsilver . הוא דוקטור לטורנס
בהצלחה

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה על התגובה, כמובן שאני עוקב וקורא את כל הפוסטים הקשורים.
לאט לאט אני יכין רשימת קניות על מנת להתחיל 8)

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #6 

בהצלחה בשיפוץ
ד.א טומי הוא המומחה TD אדם מאוד מיוחד ואוהב לעזור (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #7 

תתחדש (Y) אחלה מכשיר,פשטות במיטבה
היה פה מישהו שגם קיבל 160 מפורק,לא זוכר מי כרגע
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

160

שליחה #8 

גמר חתימה טובה ושנה טובה :D
לאור העובדה שהיום היה יום כיפור ולא היה מה לראות בטלוויזיה אני ואבא שלי יצאנו למרפסת והתחלנו לעבוד על הפטיפון. בתור התחלה ניקינו את השאסי (?) ואת הפלטה העליונה משאריות הדבק הישן ומרחנו דבק חדש אבל הוא לא היה טוב אז השארנו את הכל חשוף וההדבקה תתבצע בהמשך.
לאחר מכן חיברנו את המנוע ולאחר מספר ניסיונות הצלחנו להבין איך לחבר את מנגנון שינוי המהירות, עבדנו בשיטתיות והמשכנו למנגנון (כפתור) ההרמה/הורדת הזרוע ולסיום סיומת חיבור הזרוע למקומה.
בהמשך במידה ואהיה לי זמן אעלה שירשור עם התהליך צעד אחר צעד מאחר וניסיתי למצוא שירשורים הקשורים להרכבה ולא מצאתי משהו שנכנס ממש לעומק.
המנוע נבדק והוא עובד טוב בשתיי המהירויות, מנגנון ההורדה/העלאה של הזרוע עובד לאט כמו שצריך.
אשמח לעזרה בנושא חיווט הזרוע (אעלה תמונה בהמשך), יוצאים מתחתית הזרוע 3 חוטים שאחד מהם מולחם בשתיי מקומות ועוד 2 חוטים משוחררים (הדלקתי את הפטיפון ואני מבין שזה אחד הערוצים) אך לאן הם אמורים להתחבר?
לפני הניקיון
 לפני הניקיון
מנגנון שינוי המהירות
 מנגנון שינוי המהירות
מאוחר יותר הבנו שחסר קפיץ =)
 מאוחר יותר הבנו שחסר קפיץ =)

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

המשך תמונות
המנגנון בשלמותו
 המנגנון בשלמותו
ככה זה נראה מלמטה
 ככה זה נראה מלמטה
לאן מתחברים החוטים?
 לאן מתחברים החוטים?

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

עוד תמונה
מבט מלמעלה
 מבט מלמעלה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #11 

התקדמות יפה מאוד (Y)

מהזרוע יוצאים שלושה חוטים. שניים מתוכם הם גידים שבהם סיכוך נחושת עוטף כבל דק נוסף. בערוץ הימני הכבל המרכזי אדום ובערוץ השמאלי הכבל המרכזי צהוב. החוט השלישי הוא הארקה של הזרוע. ההארקה מתחברת להארקה של השלדה ולאותו מקום במרכזיה שבו מתחבר החוט האפור שמגיע מתת-השלדה.

בכל פטפון רגיל החיבורים מהראש לשקעי ה-RCA מסומנים בצבעים אדום וירוק עבור ערוץ ימין, לבן וכחול עבור ערוץ שמאל. ב-TD-160 האדום בגיד הכפול הוא ה'חי' של ערוץ ימין והסיכוך שלו הוא הארקה\חזרה, או המקבילה של ה'ירוק' בכל חיווט סטנדרטי אחר. הצהוב הוא כמו הלבן, ה'חי' של ערוץ שמאל, והסיכוך שלו הוא הארקה\חזרה, שזה בעצם המקבילה של 'כחול'. שני הגידים מתחברים בהתאם למרכזייה ב-TD-160, כאשר האדום מחובר לטאב שמוליך לפין המרכזי של ערוץ ימין, והסיכוך שלו, לסיכוך הימני. הצהוב מתחבר לטאב שהולך לפין המרכזי השמאלי, והסיכוך שלו לסיכוך השמאלי.

בסוף - הטאב שמחבר את ההארקה מהזרוע וההארקה מהשלדה אמור להתחבר לסיכוך של הערוץ הימני. TD-160 פורק לשם. אחד השינויים שניתן לבצע הוא לכוון מחדש את ההארקה של הפטפון ולחברה להארקה הביתית (אמצעי של שקע קומקום) אם יש צורך בכך.

כמה הערות
  • הבורג הארוך יותר של המנוע, אחד מתוך השלושה, לא מוקם במיקום הנכון. הוא אמור להיות מוברג בקצה האחורי ביותר ולהגן על הפולי מפני הצלחת החיצונית. במיקום הנוכחי שלו - אמור להיות בורג קצר שמתחתיו הקפיץ שמאפשר את כיוון האזימוט של הפולי. לכל אחד מהברגים של המנוע יש שייבה תואמת. היא חשובה.
  • כל שלושת הקפיצים הדוקים מאוד. זה ידרוש כיוון ופתיחה של האום המהדק, כמעט עד הסוף. שים לב שהקפיץ השמאלי (הרחוק ביותר מהזרוע) אמור לשבת על המוליך הקצר ביותר מבין השלושה. האום של הבורג הזה, בסוף, יוצא מהודק בערך קצת מעבר לחצי האפשרי.
  • אני מקווה שברור שכדי להרכיב את לוחית האלומיניום ולהדביקה למקומה - צריך לפרק שוב את תת השלדה, הקפיצים והמוליכים וגם את תושבת הזרוע ואת הזרוע עצמה כולל שחרור כל ההלחמות. נכון?

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

טומי כרגיל אתה עוזר מאוד אז תודה רבה (b)
קראתי את כל מה שרשמת ואני אקרא את זה עוד כמה פעמים כשיהיה לי זמן להתעסק איתו שוב.
אני יודע שבשביל להדביק את הלוחית אלומיניום אני אצטרך לפרק פשוט הייתי צריך ללמוד קודם איך להרכיב.
אני מצרף תמונה של חלקים שנשארו ואשמח לדעת לאן הם שייכים :מבולבל:
לאן זה שייך?
 לאן זה שייך?

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

זה כמו לפרק קרבורקטור - בסוף נשארים עם כמה ברגים ביד אבל בסך הכל אפשר להגיד שעשיתם, אתה ואביך, עבודה לא רעה:

תמונה
  • הקפיץ מתיישב על הציר של הגלגל שמתחת לכפתור ה-cue כשהצד הקצר נשען ליד הציר והארוך נשען על העמודון הקטן שיש שם בשבילו. טבעת מרכז הקפיץ יושבת על הציר, מופרדת מהלולאה של הכבל בדסקיות (שייבות) ייעודיות. לא לשכוח להפריד את השכבות השונות עם הדסקיות. (על הפלסטיק השייבה הרכה, בין החלקים המתכתיים - שייבות ממתכת).

תמונה
  • ברגי אלן שחורים - מהדקים את מרכזיית החשמל לשלדה - אלה בעצם 'דיבלים' שמרחיבים את החורים בפלסטיק של המרכזיה אחרי שהם מוחדרים לתושבות שלהם בשלדה (יש שתי תושבות - שני ברגים). מתקינים אותם מהצד של לוחית האלומיניום.

תמונה
  • הבורג - שייך לסוויץ' on\off ויש שניים כאלה (אצלך מותקן אחד). לא להדק! בסוף תצטרך לבצע כיוון כדי לוודא שסיבוב של הכפתור אכן מייצר מגע עם הסוויץ' ופותח וסוגר את המעגל כמו שתוכנן. שומעים את ה'קליקים'. לא צריך חשמל. בסוף מהדקים.

תמונה

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

שוב פעם תודה על העזרה !
כמובן שהקדמת אותי מכיוון שרציתי לשאול לגבי תמונות שעוזרות להמחיש לי בדיוק על מה מדובר והיכן זה ממוקם :D
במיקרוסוויץ' היכן שחסר בורג בפנים יש מוט לבן (סטייל המנגנון) האם הבורג הקצר יושב מעליו?...מכיוון שהבורג השני הוא ארוך ומגיע עד למטה.
לגבי ברגי האלן, יש סה"כ 4 תושבות (2 בקופסא שבתמונה ו-2 בקופסא שמכסה את ההלחמות) האם גם בקופסא השנייה אמורים להיות ברגים כאלה?

שאלה נוספת, האם מישהו יודע היכן בצפון (עדיף באיזור עמק יזרעאל חיפה וכרמיאל) ניתן לעשות הברקה או ציפוי (מה עדיף?) לצלחות? במידה ואין אשמח להמלצות גם באיזור המרכז.
תודה לעוזרים (Y)

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #15 

נתן,על הדרך כדאי שתעשה שלושה חורים במארז העץ,אחד לשקע חשמל ניתק ושניים לחיבורי RCA

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

כמובן שאעשה, במידה ויש תמונות/מדריך לצורת חיבור השקע חשמל וחיבורי ה-RCA זה יעזור לי מאוד

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #17 

אני נמנה בין המתנגדים למודיפיקציית ה-Panel Mount.

ובמיוחד במקרה זה, כשמדובר בבסיס סיבית שביר שעלול להתפורר, במידה ותנסה לבצע בו כרסום.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #18 

אל דאגה, ביצעתי את זה בשני הטורנסים שלי,זה לא היה שביר ולא התפורר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

tomyeshuah כתב:בסיס סיבית שביר שעלול להתפורר, במידה ותנסה לבצע בו כרסום.
...
אני די בטוח שרמי לא התכוון שנתן 'יכרסם' את הבסיס... זה בד"כ קידוח פשוט של שני חורי 8 מ"מ וקצת עבודה עם מסור jigsaw (שהמקצוענים קוראים לו 'ג'קסון' :אתה חמוד אתה: ). גם קרטון יכול לספוג את זה בלי לקרוס.

הדיון הזה עולה כאן מדי פעם. איני בטוח מדוע אתה מתנגד לכך. אולי מטעמי שימור? יש בזה משהו אבל דווקא במקרה הזה החיווט המקורי ארוך באופן שהוא מתכון לאסון והחיבור אל המרכזיות 'חוראני' באופן מטריד. השינוי הזה מתבקש כאן לדעתי.

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #20 

ותמיד אפשר למצוא את שביל הזהב בין חוזק מבני לבין חיווט קצר וגמיש (באפשרויות החיבור) - תמונה מפרוייקט ה TD160 MKII שלי...
ותסלחו לי על כבל הקומקום - פשוט לא מצליח לשמוע הבדל בכבלי חשמל... :)
 ותסלחו לי על כבל הקומקום - פשוט לא מצליח לשמוע הבדל בכבלי חשמל... :)

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”