בוקר טוב,
רציתי לשאול האם משהו כאן התנסה בייבוא של באנדל מכונה + מטחנה מחו"ל?
והאם יש לכך השלכות מבחינת המכס כאן בארץ?
דבר שני שרציתי לשאול, אני מכוון למכונת רוקט צ'ליני/ג'יאוטו אבולוציוני v2,
האם יש משהו מהמרכז עם כזו מכונה, שניתן יהיה להתרשם לפני רכישה?
מקווה שלא חצוף מידי
תודה
כפיר_ש כתב:אתה יכול לבקש 2 חבילות נפרדות, ככה לא תהיה בעיה לדעתי.
בעקרון אין מכס לחבילה עד 6000 אירו במידה ויש אישור שמכונת הקפה/מטחנה מיוצרת באיחוד האירופי או במדינות שיש איתן סחר חופשי.
יש מטחנות שממש לא שווה לקנות בארץ ויש כאלו שהפער לא מצדיק יבוא, במכונות במרבית המקרים עדיף ליבא.
...
תיקון קטן , אם המכונה יוצרה באיחוד הארופאי אין מכס גם מעל 6000 יורו , רק שמעל הסכום הנ"ל יש צורך שהספק יצרף להזמנה טופס הניקרא "יורו 1 " , והטופס הזה משחרר ממכס מעל 6000 יורו .
יש גם את העניין של המשקל.
על הקונטי שלי היה רשום 600יורו בלבד אבל בגלל שהמשקל עלה על 30 קילו (הם לא שקלו - המוכר כתב 31 או 32) אז המכס לקח ממני איזה 300 ש"ח ככה שיהיה להם נחמד.
אין שם באמת כללים לדעתי - רק קומבינות.
תיקון קטן , אם המכונה יוצרה באיחוד הארופאי אין מכס גם מעל 6000 יורו , רק שמעל הסכום הנ"ל יש צורך שהספק יצרף להזמנה טופס הניקרא "יורו 1 " , והטופס הזה משחרר ממכס מעל 6000 יורו .
מצטער שאני פותח את הנושא הזה שוב אבל לא הבנתי בצורה ברורה אם כדאי להזמין באנדל או לא. אני בדיוק בחיפושים אחרי מטחנה ומכונה ומחפש דרכים להוזיל עלויות. ראיתי שבמספר אתרים יש באנדלים עם מטחנה שמשכללים הנחה של כ-100 יורו.
בעקרון לא צריכה להיות בעיה אם המוכר מסודר ומצהיר על החשבונית שזה מוצר שמיוצר באיחוד האירופי.
לדעתי גם מעל 30 קילו לא צריכה להיות בעיה כל עוד הניירת בסדר ומדובר במשהו לשימוש אישי.
אם אתה רוצה ללכת על בטוח בקש שישלחו כל מוצר באריזה נפרדת כלומר 2 חבילות נפרדות ואז כל אחת מטופלת בנפרד.
זה יעלה לך יותר, בדוק כדאיות כי תשלם גם על המשלוח וגם על השחרור.
מטחנה לא ענקית כמו ואריו למשל ששוקלת 4-5 קילו יכולה לשבת בחבילה אחת עם מכונה עד 25 קילו ואני לא צופה בעיה בשחרור אם זה יגיע בצורה מסודרת.
תבדוק את espresso coffee shop, קנינו ממנו עכשיו ועשה עבודה טובה כולל הניירת, השחרור רץ חלק עם הצהרה שלנו שהמכונה לשימוש אישי...
כמובן שזו המלצה בלבד, הרגש חופשי להתייעץ עם עמיל מכס שמבין יותר.