הגלישה באינטרנט איטית בגלל העלאה בלבד בתוכנה Rutorrent/Utorrent

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני מרגיש שהגלישה במחשבים בבית איטית בהרבה ש-Utorrent/Rutorrent רק מעלה SEEDING ולא מוריד כלום , נגיד הוא מעלה 50 קילובייט או 60 קילובייט ועדיין נגיד הדף של www.ynet.co.il ניטען הרבה יותר זמן מהרגיל ומרגישים את האיטיות , ברגע שאני מבטל את SEEDING תוך דקה זה חוזר לעצמו , למה זה קורה ?

אני אמור להגביל את SEED ?

השאלה שאני מושך דף מהרשת זה הורדה אז למה שאני מהעלה לרשת דרך סידינג זה קשור להורדה במיוחד שזה בהעלאה כל כך זעירה של 60 קילובייט או 80 קילובייט מקסימום .

נתונים :
יש לי 12 מגה מהירות גלישה .

- הינה Speed test במצב שאין העלאות ברקע של Rutorrent ואני רק גולש ברשת :[/u]

[img2=300x135]http://www.speedtest.net/result/3795037383.png[/img2]

- הינה SPEED -TEST ( ביצעתי ישר בדיקה שהפעלתי מחדש את העלאה לסרט) במצב שיש העלאה של בערך 70 קילובייט של סרט אחד בלבד :[/u]

[img2=300x135]http://www.speedtest.net/result/3795048171.png[/img2]

- מעניין שמה שהשתנה קריטי של PING מ-14 ל-55 ms , והעלאה ירד בקצת , איך מזה הרשת נהיית איטית פתאום , הגיוני ?

- הינה Speed-test השלישי - ש-4 סרטים מעלים ביחד בסה"כ 130 קילובייט בשניה , וזה התוצאה :[/u]

[img2=300x135]http://www.speedtest.net/result/3795141943.png[/img2]

-בקושי הצלחתי לעשות SPEED-TEST עם האתר מרב שיש PING גבוה , מה עושים ?

- תמיד אם יש פינג גבוה זה אומר שהגלישה תהיה איטית ? כי לוקח זמן לבקש מהמחשב לשרת נגיד של YNET להגיע לשרת ואז התשובה חוזרת מהר אבל הבקשה לקבלת האתר בדפדפן איטית ולכן זה גורם לגלישה להיות איטית ?

תודה רבה על העזרה .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

ככה עובד Adsl. כשאתה מעלה, קצב ההורדה יורד.

Caleb666
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

אתה יכול להתקין תוכנה שמתעדפת פאקטות מידע מסוימות על אחרות (לדוגמא פקטות SYN/ACK לעומת פקטות של DATA, ופקטות של פרוטוקולים מסויימים על פרוטוקולים אחרים) -- זה נקרא Traffic Shaping.

אני ממליץ על cFosSpeed:
http://www.cfos.de/en/cfosspeed/cfosspeed.htm

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46402
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #4 

ל- uTorrent יש Scheduler. תזמן אותו שיבצע Seed או שיפסיק עם ה- Seed לפי שעות הפעילות בבית.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

תודה רבה לכם ziv_r ,Caleb666 ,oferlaor .

Caleb666 :
אם אני רוצה להשתמש בתוכנה שלך , אם אני מתעדף פאקטות של SYN/ACK זה בעצם הפניה של הדפדפן לקבל את אתר האינטרנט מהשרת וליצור איתו SESSION , זה מתבטא רק עם שני הפרוטוקולים האלה או יש עוד כמה נגיד אני אמור להוסיף פרוטוקול HTTP שיתעדף אותו איתם ביחד כי זה גישה לדפדפן ?

ziv_r:
ניסיתי את התזמון עם RUTORRENT שמותקן על CUBOX אבל משום מה לגבי העלאה הוא פשוט מתעלם מהגבלה שאני רושם לו , נגיד אני רושם לו 30 קילובייט העלאה בשעה הזאת הוא יכול פתאום אם נדרש העלאה לקפוץ ל 80 קילובייט לשניה למרות שיש הגבלה , לדעתי הגבלה תופסת על ההורדה כי בהעלאה הוא לא ממש מתייחס למה שאני רושם לו שמה ב LIMIT , יכול להיות אני מסמן משהו לא כמו שצריך או יש תכונה שצריך להוסיף ?

תודה .

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46402
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #6 

@moshebit,
תציג תמונות מסך של ההגדרות המתאימות.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

פשוט ניתקתי את RUtorrent על cubox בגלל שהוא עשה בעיות ,צ אז הינה עשיתי כמו בתמונה פה - זה מהרשת:

[img2=602x402]http://rutorrent.googlecode.com/svn/wik ... eduler.jpg[/img2]

אני פשוט השתמשתי ב limited 3 ושמתי בהעלאה 35 קילובייט והוא פשוט מזנק , אין לי מושג למה.

תודה רבה.

Caleb666
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

moshebit כתב:Caleb666 :
אם אני רוצה להשתמש בתוכנה שלך , אם אני מתעדף פאקטות של SYN/ACK זה בעצם הפניה של הדפדפן לקבל את אתר האינטרנט מהשרת וליצור איתו SESSION , זה מתבטא רק עם שני הפרוטוקולים האלה או יש עוד כמה נגיד אני אמור להוסיף פרוטוקול HTTP שיתעדף אותו איתם ביחד כי זה גישה לדפדפן ?
...
פקטות SYN/ACK זה פקטות של הפרוטוקול TCP, שמעליו מבוססים הרבה פרוטוקולים אחרים (כגון HTTP, FTP, וכו'). למעשה SYN ו-ACK אלה הם שתיים ממספר "דגלים" שניתן להדליק על פקטת TCP.

בכל מקרה, תיעדוף פקטות SYN ו-ACK גורם לכך שתוכנות שמשתמשות בפרוטוקולים מעל TCP יוכלו לפתוח SESSIONS חדשים מהר יותר, ולשלוח אישורי קבלה על פקטות שהתקבלו, כדי שהם ימשיכו לקבל מידע חדש.

בנוסף לזה אתה יכול גם לתעדף פרוטוקולים ברמת האפליקציה (כגון HTTP או BitTorrent) ואפילו את אפליקציות (לדוגמא משחקים).

אני ממליץ לך לקרוא על התוכנה באתר שלהם, להוריד אותה ולהיתנסות. אני קניתי אותה לפני הרבה שנים ואני דיי מרוצה.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

Caleb666:
ואפשר לשים אותה על CUBOX-I2 שמכיל מערכת הפעלה GEEXBOX XBMC ? או אני יכול לשים במחשב ולשלוט על הפאקטים שנמצאים בשרת ?

oferlaor :
טכנולוגית ADSL נמצאת בכלל ברשת של הוט , בזק ובכל ? זה הטכנולוגיה שמשתמשים ברשת להעברת פקטות ?
עכשיו רציתי לשאול אם גם הפוך זה תופס , אם אני מוריד מהרשת אז זה משפיע על מהירות העלאה כמו שהעלאה משפיעה באופן ישיר על הורדת קבצים ?

זה פועל גם שהעברה ברשת הביתית בין מחשב למחשב בהעלאה והורדה בין מחשבים שונים , או זה תופס רק לרשת האינטרנט שעוברת תווך ארוך ?

ziv_r:
יש לך מושג מה יכולה להיות הבעיה שזה מזנק ככה ?

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #10 

moshebit,
איטיות בגלישה שנובעת משימוש בפרוטוקול טורנט הייתה אצלי בעבר הרחוק, והייתה קשורה קשר ישיר לנתב, שהיה הגורם לצוואר הבקבוק בגלישה (גם אם ההורדה בטורנט לא לקחה את מלוא רוחב הפס).

מכיוון שאתה רושם ש"הגלישה במחשבים בבית איטית" זה רק מחזק את ההשערה שהבעיה בנתב, לכן פתרונות של טראפיק-שייפינג על המחשב לא יועילו.
פתרונות של האטה של הטורנט בשעות מסויימות גם לא בהכרח יעזורו לך, כיוון כפי שכבר תיארתי, שימוש שלא במלוא רוחב הפס לאו דווקא משחרר את צוואר הבקבוק (ייתכן שהסיבה היא כמות חיבורים גדולה ולאו דווקא רוחב הפס שבשימוש).

בזמנו, כשעוד עבדתי עם הראוטר הישן שגרם לאיטיות, הטריק שעליתי עליו כדי להתחמק מצוואר הבקבוק, עד כמה שזכור לי, היה להמנע מלתת לנתב להתחבר לספק עצמאית, ולבצע את החיבור אליו ישירות מהמחשב עצמו. ככה למעשה הנתב משמש רק כמודם, כפי שהיה נפוץ יותר בעידן טרום הרשתות הביתיות, כשרק מחשב אחד היה מחובר. שינוי כזה גם ידרוש ממך להגדיר את המחשב עצמו בתור הנתב הראשי של הרשת שלך, אחרת המחשבים האחרים לא יוכלו להתחבר.

אבל לפני כל הנסיונות, אם תוכל איכשהו להחליף לנתב אחר ואז לבדוק, זה יהיה הרבה יותר פשוט.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

את האמת זה היה קורה גם עם נתב LEVEL ONE החלפתי ממזמן ל TP-LINK , ובשניהם היה לי ,
זה גם קשור לסוג החיבור שלי עם הספק בנתב ? יש חיבור מומלץ ? נמשל אני מחובר ב Dynamic , זה טוב?
עם איזה נתב אתה משתמש היום שפותר את הבעיות ? וגם אתה נמצא אצל הוט ?

הנתונים של הראוטר שלי :
TP LINK : WR841N
LINK :http://www.tp-link.co.il/products/detai ... =TL-WR841N
גירסת תוכנה :3.12.5 Build

ידוע לך אם יש בעיה של חיבורים בדגם הזה עם הגירסת תוכנה הזאת , אשמח אם תוכל לבדוק לי את זה בבקשה ,
וגם אם יש בעיה , עידכון תוכנה יכול לפתור את הבעיה או שזה חומרתי ?

תודה רבה.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #12 

אני לא בהוט כבר הרבה שנים. עכשיו גם נזכרתי יותר בפירוט מה הייתה הבעיה אצלי.
הייתי עם מודם של הוט (Terayon כלשהו) שהיה מתחבר אוטומטית לספק. קראו לזה חיבור MPLS שאותו היה צריך לבקש מהוט שתגדיר אותו בצד שלה. צורת החיבור הזאת הייתה פחות נפוצה ולמעשה הוט די סירבה לאפשר אותו, ורק לקוחות עקשניים שהיו מודעים ליכולת הזאת היו מצליחים לקבל אותה לאחר מאבק. החיבור הנפוץ אליהם באותה תקופה היה חיבור VPN ישיר ממחשבי הלקוחות.

כשהורדות טורנט נהיו נפוצות יותר ויותר שמתי לב לבעיה שמהירות הגלישה הופכת לאיטית באופן בלתי נסבל ככל שמספר החיבורים היה גדל, ולקח לי לא מעט זמן עד שעליתי על הבעיה. רק לאחר שביקשתי לשנות חזרה לחיבור VPN, נפתרה לגמרי הבעיה.

לפי איך שאתה מתאר, אצלך מחובר הנתב אחרי המודם של הוט. יכול להיות שגם אצלך צוואר הבקבוק הוא במודם ולא בנתב. נסה להתחבר תחילה ללא נתב. אם הגלישה עדיין איטית, זה לא הנתב אלא כנראה המודם. אני לא מכיר את המודמים שיש היום בהוט, ואיך מוגדרים החיבורים לספק. אם יש איזושהי דרך לבצע חיבור VPN מהמחשב שלך ישירות לספק, (היום אתה כנראה מקבל חיבור ישיר לספק כפי שמוגדר במערכות של הוט), כדאי לנסות. אם לא, אולי פשוט יותר לבקש מהוט שיחליפו לך את המודם (בעיקר אם מדובר בדגם ישן).

tbind
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 458 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #13 

היו לי בעיות דומות במשך זמן רב. סגירת uTorrent היתה עוזרת לכמה שעות ואז הבעיה היתה חוזרת. בדיקה ב-resource monitor הראתה ש-uTorrent משתמש בהרבה יותר פורטים ממה שקונפג וחונק את הראוטר.
מסתבר שלא כל הטורנטים שוים בספירה וטורנטים איטיים נספרים אחרת לצרכי הגבלת מספר החיבורים. ניתן לפתור את זה בעזרת הגדרות מתקדמות:
queue.dont_count_slow_ul=false

יש מדריכים ברשת שמדברים על עוד בעיות בחניקת ראוטרים על ידי uTorrent:
- מהירות פתיחת חיבורים גבוהה מדי
- מספר חיבורים מותר במצב halfopen
- שימוש ב-uTP (נחסם על ידי כל מני ספקי שירות ועושה בעיות)
- שימוש ב-DHT
בטח יש עוד שאני כבר לא זוכר.
מומלץ לבדוק כל אחת מהנקודות ולראות אם שינוי הקונפיגורציה עוזר

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

תודה רבה ,
לגבי " queue.dont_count_slow_ul=false" איפה אני מגדיר את זה בתוכנה RUTORRENT ?

ולגבי "יש מדריכים ברשת שמדברים על עוד בעיות בחניקת ראוטרים על ידי uTorrent:" אשמח אם תוכל לתת לי בבקשה מאמר שמסכם
איך לעשות את כל השינוים המצוינים ,

תודה רבה.

tbind
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 458 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #15 

בutorrent יש רשימה ארוכה של אפשרויות תחת advanced וזו אחת מהן
אני לא יודע אם בrtorrent זה זהה (לא עבדתי איתה)
בקשר לסיכום הבעיות אני אנסה לראות אם שמרתי את הקישורים
לשימת ליבך גם הם של utorrent
האמת לא הבנתי באיזה מהם אתה משתמש
לפי מה שקראתי הם לא קשורים

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

בשניהם ,