כמה כדאי לקלות + ואיפה כדאי לאחסן

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
dannyka פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

לפי מה שקראתי לאחר הקליה מומלץ להמתין לפחות 8 ימים לפני השימוש בקפה.
רציתי לשאול 2 שאלות:
1 - איזו כמות מומלץ לקלות? בהנחה שאני שותה 2 אספרסו כפול ביום.
2 - האם האחסנה בכלי וואקום (לדוגמה VACUVIN) זו אחסנה סבירה? או שישנה שיטה טובה יותר לאחסן?
3 - לכמה זמן אפשר לאחסן את הקפה?

אשמח לתשובות מהמבינים

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

באיזה קולה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #3 

לפי מה שאני יודע זמן הצריכה המומלץ לכל סוג קפה משתנה לפי סוג הקולה ורמת הקליה, למשל קליה בהירה תגיע לשיאה מאוחר יותר מקליה קהה אך אורך חייה יהיה ארוך יותר.

אז כדי לענות בצורה טובה יותר צריך לדעת את סוג הקולה שלך, ואיזו רמת קליה אתה עושה.

dannyka פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

מסתבר שהנושא מורכב יותר ממה שחשבתי.
אני עדיין לא קולה, חשבתי לנסות להתחיל.

אני אקרא יותר לעומק על כל נושא הקליה ואנסה להשיג לעצמי קולה. בטח יהיו לי שאלות נוספות בעתיד.

תודה

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #5 

בגדול האפשרויות הן קולה תוף או קולה אויר. קפה קלוי בתוף מתחילים לשתות כמה ימים לאחר הקליה עד כמה שבועות, וקפה קלוי באויר מתחילים לשתות כ-24 שעות לאחר הקליה ועד שבוע לפני שמתיישן. הג'ין (קולה אויר) הוא המכשיר הנוח והקל ביותר לתפעול - אך לא הטוב ביותר. עד לא מזמן הוא היה יקיר הפורום ואז אנשים התחילו להשתגע ולבנות לעצמם בתי קליה קטנים בבית עם קולי תוף :lol: תחפור קצת בפורום, ולדעתי שתי האופציות הסבירות ביותר היום ובמחיר שפוי הם הבהמור והג'ין. אם תחליט לקפוץ ישר ל'ליגה של הגדולים' עם קולה תוף בתקציב גבוה קח בחשבון שלוקח הרבה זמן ללמוד את המכשירים האלה וצריך חודשים של אימון וכמה עשרות קילו (לפחות) של קפה עד שמקבלים תוצאות משביעות רצון.

בניגוד לדעה הרווחת אני לא ממליץ להתחיל עם מכשיר פופקורן או מחבת - למרות העלות הנמוכה. אי אפשר להשוות את הטעם בין הקפה המתקבל מהם לבין הקולים היעודיים.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #6 

מצטרף לדורון שמעלי לגבי ההמלצות לא להתחיל עם פופקורן, מחבת או תנור. יותר מדי עבודה, פחות מדי תוצאה בכוס.

לגבי הג'ין - לא יודע לגבי הפורום, אבל הוא בהחלט יקיר המוטי :) קולה מעולה שמייצר קפה ברמה גבוהה מאוד ובהפעלה של לחיצת כפתור.
הוא קטן, נוח ביותר, חזרתי. קולה מעולה.
אמנם הקליות מתיישנות מהר יותר, אבל בסביבה הביתית זה לא נורא - אני קולה פעמיים בשבוע והקפה תמיד טרי.
(ובכל זאת, כנראה שאמכור אותו בשלב כלשהו, כי אני רוצה להחליף לקולה 1 ק"ג תופי וגדול).

לא ממליץ על הבהמור. לדעתי זה קולה לא נוח לשימוש, ברמה שעשויה לפגוע בקפה וגם בחווית המשתמש (ואפילו בידיים שלו, לא ברור לי איך משתמשים בקולה הזה בלי לקבל כוויה).

dannyka כתב: 1 - איזו כמות מומלץ לקלות? בהנחה שאני שותה 2 אספרסו כפול ביום.
2 - האם האחסנה בכלי וואקום (לדוגמה VACUVIN) זו אחסנה סבירה? או שישנה שיטה טובה יותר לאחסן?
3 - לכמה זמן אפשר לאחסן את הקפה?
...
זה באמת תלוי בקולה שתקנה.
תן לי לצייר לך את המציאות עם הג'ין. גם אני שותה 2 אספרסו כפול ביום.

1. 240 גר' קפה ירוק, פעם וחצי בשבוע (כל 4-5 ימים)
2. עדיף לא בוואקום כי אז ה-CO2 שיוצא מהפולים לא יכול להשתחרר והם מקבלים ריח של סודה. עדיף לשים אותם 24-48 שעות בשקית קליה, כזו שאתה מקבל כשאתה קונה קפה קלוי - עם שסתום שמאפשר לגז לצאת ולא מאפשר לאוויר להכנס
3. אחרי 24-48 שעות, אני מוציא ושותה במשך 4-5 ימים

אם, נניח, היית קונה קולה 1 ק"ג כמו ש-amiir קנה:
1. 700 גר' קפה ירוק, פעם בשבועיים
2. המתנה של שבוע בדיוק, מהקליה ועד שאפשר לשתות. אחסון בשקית קליה
3. הקפה יכול להחזיק לך 2-3 שבועות בלי בעיה (לאחר השבוע של ההמתנה, כלומר סה"כ 3-4 שבועות מרגע הקליה)
אפשר לשים חלק ממנו במיכל אטום, והוא ישמר היטב

אגב, באופן עקרוני אני פחות אוהב מיכלי ואקום. הואקום גורם לפולים לייצר שמן, לא ברור לי למה, אבל ככה זה קורה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #7 

מאמץ בקולים ביתיים? ממש לא. למעשה החסרון העיקרי שלהם הוא הפשטות, הרוב מתקבעים על פרופיל מסויים שנותן תוצאות הכי טובות ומשתמשים רק בו. הג'ין הוא קולה אויר, פשוט ונקי, רועש, נותן תוצאות מעולות באמת שמחזיקות בדיוק יומיים. הבהמור (אני בעלים של אחד כזה) משתמש בגופי חימום ונותן תוצאות דומות לקולה תוף, הקפה טוב לשתיה שלושה ימים אחרי הקליה ולפחות שבועיים קדימה. שימוש פשוט, לוחצים על כפתור, אבל צריך לעצור את הקליה בעצמך (לדעתי זה נכון לכל הקולים). כוויה וכו - המכשיר הזה הוא סוג של טוסטר וצריך להשתמש בו בהתאם (מפית או כפפות כשמוציאים את הקפה). קליה של באטש כ 250 גרם לוקחת 20 דקות כולל קירור והכל. פעם בשלושה-ארבעה שבועות אני משקיע שעה ונהנה מהתוצאות אחכ. אם אתה קולה במטבח, המכשיר דורש שואב אבק קטן לפינוי המוץ הנאגר בסוף הקליה. בג'ין זה יותר נוח, מיכל פינוי.
what's next?

dannyka פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה לכולם על ההתיחסות.

מוטי אשמח להבהרה על מה שכתבת:
אני לא בטוח שהבנתי נכון את נושא האחסון.
כיום אני קונה קפה מנגרו. לפי הנחיות של גלעד מומלץ להמתין לפחות 8 ימים מתאריך הקליה ועד שפותחים את השקית לראשונה.
האם איחסון בוואקום לא טוב תמיד? גם לפני וגם אחרי פתיחת השקית.
או שהכוונה שהוואקום לא טוב רק בימים הראשונים אחרי הקליה? אבל, אחרי שפותחים את השקית אפשר?
ואם אני לא אשתמש בוואקום אלא במיכל אטום. אני מניח שכל פעם שאני פותח את המיכל הקפה נחשף לאוויר וזה מקצר לו את זמן החיים. כמה זמן הקפה יכול להחזיק מעמד בתנאים האלה?

dannyka פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

והכי חשוב שכחתי

גמר חתימה טובה לכולם

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #10 

השקיות שמגיעות עם הקפה מבתי הקליה (ואני מאמין שגם אצל נגרו, למרות שלא הזמנתי ממנו) הן לא 'ואקום' , אלא שקית עם שסתום חד כיווני שפולט אויר החוצה ולא נותן לאויר להכנס. זו הצורה האידיאלית לשמירת קפה. קופסאות ואקום שקונים לא כ"כ מומלצות כי הן לא נותנות לפחמן הדו חמצני לצאת החוצה ועלולות לייצר טעמי לוואי.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #11 

את הקפה של גלעד לאחר 14 יום אני ממליץ לך לשמור במקרר. ככה הקפה מתיישן הרבה הרבה יותר לאט ושומר על טריותו לאורך זמן.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #12 

dannyka, ראה את ההסבר של דורון, שניים מעלי ^^^

ואקום טוב לפולים בשלים, קצת אחרי השיא שלהם (למשל, אידיאלי לפולים שאתה מקבל בשקית קפה קלוי מיובא).

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”