עזרה: תצוגה ב Xbox 360 קצת יותר גדולה ממסך הטלויזיה. שניהם ב 1080p.
שלום,
ה Xbox 360 מחובר לפלאזמה של סמסומג C550 בכבל HDMI. בהגדרות Xbox הרזולוציה 1080P וגם הטלויזיה בהגדרות 1080P.
אבל התפריטים של Xbox נמתחים ע"פ שטח קצת יותר גדול ממסך הטלויזיה (כאילו היא ב zoom in למרות שהיא לא): יש חריגה של התמונה באיזה 1 ס"מ והתפריטים עליונים ותחתונים קצת מוסתרים.
זה קורה גם בתפריט Xbox המקורי וגם ב FSD.
הטלויזיה לא נמצאת במצב זום וכל שאר המכשירים שמחוברים אליה נראים טוב בלי חריגה כזו.
מה עושים ?
ה Xbox 360 מחובר לפלאזמה של סמסומג C550 בכבל HDMI. בהגדרות Xbox הרזולוציה 1080P וגם הטלויזיה בהגדרות 1080P.
אבל התפריטים של Xbox נמתחים ע"פ שטח קצת יותר גדול ממסך הטלויזיה (כאילו היא ב zoom in למרות שהיא לא): יש חריגה של התמונה באיזה 1 ס"מ והתפריטים עליונים ותחתונים קצת מוסתרים.
זה קורה גם בתפריט Xbox המקורי וגם ב FSD.
הטלויזיה לא נמצאת במצב זום וכל שאר המכשירים שמחוברים אליה נראים טוב בלי חריגה כזו.
מה עושים ?
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
זה בגלל overscan שהמסך עושה.
יחס התמונה במסך כנראה מוגדר אצלך על 16:9 במקום על התאמה למסך.
יחס התמונה במסך כנראה מוגדר אצלך על 16:9 במקום על התאמה למסך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
אבל איך פותרים את זה ?jacko-il כתב:זה בגלל overscan שהמסך עושה.
יחס התמונה במסך כנראה מוגדר אצלך על 16:9 במקום על התאמה למסך....
16:9 זה לא המצב הטבעי של Xbox 360 ?
בסטרימר ובממיר שיש לי זה תמיד היה 16:9 ולא נתקלתי בבעיות.
- חבר שלא מהעולם הזה

רשמתי לך קודם ואם לא הייתי מספיק ברור, אז הנה ארשום שוב - בוחרים ביחס "התאמה למסך".
כך מקבלים מיפוי פיקסל לפיקסל ללא מתיחה. במצב 16:9 ישנה מתיחה קלה, בדרך כלל 1-3%.
גם עם הממיר והסטרימר היתה לך מתיחה, פשוט לא שמת לב לזה.
כך מקבלים מיפוי פיקסל לפיקסל ללא מתיחה. במצב 16:9 ישנה מתיחה קלה, בדרך כלל 1-3%.
גם עם הממיר והסטרימר היתה לך מתיחה, פשוט לא שמת לב לזה.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6305
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
אתהמתכוון ל just scan, נכון?jacko-il כתב:רשמתי לך קודם ואם לא הייתי מספיק ברור, אז הנה ארשום שוב - בוחרים ביחס "התאמה למסך".
גם עם הממיר והסטרימר היתה לך מתיחה, פשוט לא שמת לב לזה....
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

כן. השם של זה משתנה בהתאם ליצרן/דגם..
בסמסונג אצל ההורים שלי למשל, דגם PS50B550, עם תפריט בעברית זה נקרא פשוט התאמה למסך.
מכיוון שיש לו מסך מאד דומה, רשמתי לו את זה כי הנחתי שגם בתפריט שלו זה יהיה תחת אותו שם. (זה גם לא שיש כל כך הרבה אופציות תחת הגדרת יחס התצוגה..)
בסמסונג אצל ההורים שלי למשל, דגם PS50B550, עם תפריט בעברית זה נקרא פשוט התאמה למסך.
מכיוון שיש לו מסך מאד דומה, רשמתי לו את זה כי הנחתי שגם בתפריט שלו זה יהיה תחת אותו שם. (זה גם לא שיש כל כך הרבה אופציות תחת הגדרת יחס התצוגה..)
jacko-il,jacko-il כתב:כן. השם של זה משתנה בהתאם ליצרן/דגם..
מכיוון שיש לו מסך מאד דומה, רשמתי לו את זה כי הנחתי שגם בתפריט שלו זה יהיה תחת אותו שם. (זה גם לא שיש כל כך הרבה אופציות תחת הגדרת יחס התצוגה..)...
זה אכן פתר את הבעיה, תודה.
(לקח לי שבוע לבדוק את זה כי הדיסק-חיצוני שלי היה אצל מישהו אחר בתקופה הזאת)
- חבר שלא מהעולם הזה

@gilg7
·
בכיף, תהנה..
העיקר שהסתדר לך..
·
בכיף, תהנה..