האם קצב רענון גבוה (700HZ) גורם לריצודים/רעידות?
שלום רב,
אני רוצה לקנות טלויזיה של פיליפס מדגם 7008, אבל אני מתלבט בגלל כמה דברים שמצאתי בחיפוש שעשיתי כאן בפורום, מצאתי כמה נושאים שנפתחו בנוגע לבעיה של ריצודים/רעידות בעת תנועה מהירה בזמן צפיה בסרטים מהמחשב.
האם התופעה הזאת נגרמת כתוצאה מקצב רענון גבוה (700HZ)? במידה וכן, האם קיים פתרון? או שאולי עדיף כבר לקנות טלויזיה עם קצב רענון נמוך יותר?
אני אשמח לקבל מכם חוות דעת.
תודה!
אני רוצה לקנות טלויזיה של פיליפס מדגם 7008, אבל אני מתלבט בגלל כמה דברים שמצאתי בחיפוש שעשיתי כאן בפורום, מצאתי כמה נושאים שנפתחו בנוגע לבעיה של ריצודים/רעידות בעת תנועה מהירה בזמן צפיה בסרטים מהמחשב.
האם התופעה הזאת נגרמת כתוצאה מקצב רענון גבוה (700HZ)? במידה וכן, האם קיים פתרון? או שאולי עדיף כבר לקנות טלויזיה עם קצב רענון נמוך יותר?
אני אשמח לקבל מכם חוות דעת.
תודה!
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
אוי היו כבר איזה 15 שירשורים שעניתי עליהם את אותה תשובה.
קודם כל תכבה את החלקת התמונה. אין בזה שום טעם וזה לא יפתור את הבעיה. אחרי שתפתור את הבעיה, אם תרצה להדליק את זה שוב כי אתה אוהב את זה, סבבה.
ריצודים נגרמים מחוסר סינכרון של קצב אות הכניסה ל frame rate של הסרט. לדוגמא, הסרט הוא ב 24fps או לייתר דיוק ב 23.976fps והמחשב מוציא למסך אות ב 60hz. אם תחלק את הפריימים לקצב הרענון תראה שיש בעיה לחלק את הפריימים נכון ולכן יש איבוד פריימים וחוסר אחידות בתנועה (שנקרא judder, אתה יכול לעשות על זה גוגל).
אפשר לסדר את זה אוטומטית ב XBMC (חפש בהגדרות->וידאו) שישנה את זה קצב הרענון של המסך אוטומטית להתאים ל frame rate של הסרט כשמתחיל סרט. או ב MPC-HC לפי המדריך הזה:
http://www.avsforum.com/forum/26-home-t ... guide.html
איפה שמדובר על Dispaly Modes.
בלי קשר, בתור ניסוי, שתנה את אות היציאה מהמחשב למסך ל 23 (שזה 23.946 בעצם) כשאתה מנגן סרט עם אותו frame rate ותראה שיש שיפור.
קודם כל תכבה את החלקת התמונה. אין בזה שום טעם וזה לא יפתור את הבעיה. אחרי שתפתור את הבעיה, אם תרצה להדליק את זה שוב כי אתה אוהב את זה, סבבה.
ריצודים נגרמים מחוסר סינכרון של קצב אות הכניסה ל frame rate של הסרט. לדוגמא, הסרט הוא ב 24fps או לייתר דיוק ב 23.976fps והמחשב מוציא למסך אות ב 60hz. אם תחלק את הפריימים לקצב הרענון תראה שיש בעיה לחלק את הפריימים נכון ולכן יש איבוד פריימים וחוסר אחידות בתנועה (שנקרא judder, אתה יכול לעשות על זה גוגל).
אפשר לסדר את זה אוטומטית ב XBMC (חפש בהגדרות->וידאו) שישנה את זה קצב הרענון של המסך אוטומטית להתאים ל frame rate של הסרט כשמתחיל סרט. או ב MPC-HC לפי המדריך הזה:
http://www.avsforum.com/forum/26-home-t ... guide.html
איפה שמדובר על Dispaly Modes.
בלי קשר, בתור ניסוי, שתנה את אות היציאה מהמחשב למסך ל 23 (שזה 23.946 בעצם) כשאתה מנגן סרט עם אותו frame rate ותראה שיש שיפור.
לא הבנתי, קצב רענון של 700HZ הוא בעצם גימיק של חברות הטלויזיה ואין הבדל בינו לבין קצב רענון של 100HZ? נשמע לי מאוד תמוה ומוזר.
freedom_il - קראתי באמת חלק מהתגובות שכתבת בנושאים אחרים, אבל חשבתי שאולי מצאו פתרון או הוציאו עדכון שמתקן את המצב באופן אוטו' ללא התערבות של תוכנות או משחק עם הגדורת. המוכר בחנות טען שקצב רענון של 700HZ מורגש בעיקר במשחקים על קונסולות (PS4), האם יש אמת בדבריו או שלקצב רענון גבוה אין כלל חשיבות עקב חוסר תמיכה של הקונסולה?
תודה לכם.
freedom_il - קראתי באמת חלק מהתגובות שכתבת בנושאים אחרים, אבל חשבתי שאולי מצאו פתרון או הוציאו עדכון שמתקן את המצב באופן אוטו' ללא התערבות של תוכנות או משחק עם הגדורת. המוכר בחנות טען שקצב רענון של 700HZ מורגש בעיקר במשחקים על קונסולות (PS4), האם יש אמת בדבריו או שלקצב רענון גבוה אין כלל חשיבות עקב חוסר תמיכה של הקונסולה?
תודה לכם.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
שטויות במיץ עגבניות מה שאמרו לך. PS4 (או PS3 ואחרים) מוציאים אות ב- 60Hz ולמנגנון החלקת התמונה אין שום קשר לתדר הזה. התדר הזה של מנגנון החלקת תמונה (בין אם זה 400, 600, 700 או 1200 או לא משנה מה) הוא לא באמת תדר רענון, זה פשוט מספר פרסומי למנגנון מסויים. חברות מסויימות קוראות לו MCI אחרות CMR ויש עוד..
למעשה, כשמחברים ל PS4 מומלץ דווקא לבחור במצב PC ו/או מצב GAME בו אין בכלל אפשרות ברוב המסכים להדליק את מנגנון החלקת התמונה (הוא ופיצ'רים אחרים חסומים) וזה בשביל לקבל INPUT LAG נמוך במסך.
ולא, לא אמרו לך שקצב החלקה של 700 ו- 100 זה אותו דבר ולמספרים אין שום חשיבות, אבל כן - אין לזה קשר לתדר רענון אמיתי של הפאנל.
בקיצור, קח מה ש- freedom_il ו- jtk רשמו לך ואמץ בחום.
למעשה, כשמחברים ל PS4 מומלץ דווקא לבחור במצב PC ו/או מצב GAME בו אין בכלל אפשרות ברוב המסכים להדליק את מנגנון החלקת התמונה (הוא ופיצ'רים אחרים חסומים) וזה בשביל לקבל INPUT LAG נמוך במסך.
ולא, לא אמרו לך שקצב החלקה של 700 ו- 100 זה אותו דבר ולמספרים אין שום חשיבות, אבל כן - אין לזה קשר לתדר רענון אמיתי של הפאנל.
בקיצור, קח מה ש- freedom_il ו- jtk רשמו לך ואמץ בחום.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
"700" זה שם שיווקי כלשהו למנגנוני החלקת תנועה ו/או הפחתת מריחות ולא קשור ישירות לקצב רענון. כנראה כדאי אפילו לכבות את זה בשימוש עם מחשב/קונסולות, כי לרוב זה מוסיף delay/lag בין זמן שליחת התמונה למסך והצגתה בפועל. עוד קצת בנושא כאן:
http://www.hometheater.co.il/vp2092146#2092146
http://www.hometheater.co.il/vp2100662#2100662
http://www.hometheater.co.il/vp2092146#2092146
http://www.hometheater.co.il/vp2100662#2100662
- freedom_il
-
- חבר ותיק

700HZ זה הקצב המקסימלי של היבהוה ה LEDים של המסך במצב בו החלקת תמונה פעילה. כמו כן, זה גם משקף חלקית את יכולת העיבוד של המסך בייצור frame interpolation כלומר פריימי ביניים שמדמים תנועה חלקה יותר. אני מדליק את זה רק בצפייה ב 3D.Acejin כתב:לא הבנתי, קצב רענון של 700HZ הוא בעצם גימיק של חברות הטלויזיה ואין הבדל בינו לבין קצב רענון של 100HZ? נשמע לי מאוד תמוה ומוזר.
תודה לכם....
מה שכתבתי זה לא "התערבות של תוכנות" אלא הגדרה נכונה של תוכנות. לדוגמא, סטרימרים, ברובם, וכל נגני ה blu ray עושים את זה אוטומטית. לכן, כשמשתמשים במחשב, צריך לדמות את הניגון הנכון של הסרט.
אני גם יכול להגיד לך שדווקא משום שהמסך טוב ומגיב מהר לשינוי באות הכניסה אתה רואה את הרעידות האלה. הוא מציג מה שהוא מקבל בכניסה אז זה בדיוק ההיפך ממשהו מקולקל או משהו שצריך לסדר בעדכון.
אמרתי לך, אם אתה לא רוצה לשנות הגדרות בנגן פשוט תשנה את תדר המוצא מהמחשב "ידנית" דרך תפריט הרזולוציה של windows ל 23.
@freedom_il
·
תודה על התשובה המפורטת, זה מסביר המון!
ד"א, דרך המאפיינים של הרזולוציה בווינדוס תחת קצב רענון האופציה היחידה שניתנת לבחירה אצלי עומדת על 60HZ. לעומת זאת, בהגדרות של הכ.מסך הקצב רענון הכי נמוך שאפשר לבחור עומד על 56HZ. אתה יודע אולי למה לא מופיעה אצלי האפשרות לבחור ב-23HZ?
אני חייב לציין שהחלפתי לפני שבוע כ.מסך, קניתי את הכרטיס HD 5450, כרטיס הכי פשוט שיש אבל אמור להספיק לשימוש בסיסי של צפיה בתכנים של HD. יכול להיות שהכרטיס מגביל אותי בבחירה של קצת רענון נמוך יותר?
תודה!
·
תודה על התשובה המפורטת, זה מסביר המון!
ד"א, דרך המאפיינים של הרזולוציה בווינדוס תחת קצב רענון האופציה היחידה שניתנת לבחירה אצלי עומדת על 60HZ. לעומת זאת, בהגדרות של הכ.מסך הקצב רענון הכי נמוך שאפשר לבחור עומד על 56HZ. אתה יודע אולי למה לא מופיעה אצלי האפשרות לבחור ב-23HZ?
אני חייב לציין שהחלפתי לפני שבוע כ.מסך, קניתי את הכרטיס HD 5450, כרטיס הכי פשוט שיש אבל אמור להספיק לשימוש בסיסי של צפיה בתכנים של HD. יכול להיות שהכרטיס מגביל אותי בבחירה של קצת רענון נמוך יותר?
תודה!
יש מקום שבו זה כתוב?freedom_il כתב:700HZ זה הקצב המקסימלי של היבהוה ה LEDים של המסך במצב בו החלקת תמונה פעילה....
הכרטיס אמור להיות בסדר. בדקת את זה כשמסך הטלוויזיה מחובר ופועל? תלוי גם באיך/איפה אתה מגדיר, ייתכן שאתה צריך לבחור לאיזה מסך אתה רוצה לשנות קצב רענון. אבל בכל מקרה, זה די חסר טעם ברוב המקרים. תגדיר בתוכנת נגן הסרטים שתשנה אוטומטית את קצב הרענון כשהיא פועלת במסך מלא, וזהו.Acejin כתב:אני חייב לציין שהחלפתי לפני שבוע כ.מסך, קניתי את הכרטיס HD 5450, כרטיס הכי פשוט שיש אבל אמור להספיק לשימוש בסיסי של צפיה בתכנים של HD. יכול להיות שהכרטיס מגביל אותי בבחירה של קצת רענון נמוך יותר?...
- freedom_il
-
- חבר ותיק

@jtk
יאללה אני זורם איתכם:
@Acejin
בלינק ששמתי קודם תחת Display Modes יש הסבר עם תמונה איך זה נראה בתפריט Windows. לא נראה לי סביר שאין לך 23 שם אבם אם אין, תחבר מחשב אחר ותוודא שזו לא בעיה בטלויזיה אלא במחשב/כרטיס מסך.
יאללה אני זורם איתכם:
כן די הרבה מקומות. אבל הנה לינק להסבר די ישן פה באתר ואפילו בעברית: http://www.hometheater.co.il/article037 ... 120HZ.html700HZ זה הקצב המקסימלי של היבהוה ה LEDים של המסך במצב בו החלקת תמונה פעילה.
יש מקום שבו זה כתוב?...
@Acejin
בלינק ששמתי קודם תחת Display Modes יש הסבר עם תמונה איך זה נראה בתפריט Windows. לא נראה לי סביר שאין לך 23 שם אבם אם אין, תחבר מחשב אחר ותוודא שזו לא בעיה בטלויזיה אלא במחשב/כרטיס מסך.
אוקיי, הבנתי למה לא הצלחתי לשנות את הקצב רענון. הייתי בהגדרות של הצג מחשב ולא של הטלויזיה. בכל אופן, אני מעדיף כמו שציינת לעבוד עם התוכנה XBMC. ד"א, ידוע לך אם אפשר להטמיע את אותן הגדרות גם בתוכנה VLC?
עוד משהו קטן, מה ההבדל בין הדגמים 7008 ו-7108? האם יש סיבה מוצדקת שהדגם 7108 יקר יותר בכמעט 1000 ש"ח?
תודה!
עוד משהו קטן, מה ההבדל בין הדגמים 7008 ו-7108? האם יש סיבה מוצדקת שהדגם 7108 יקר יותר בכמעט 1000 ש"ח?
תודה!
- freedom_il
-
- חבר ותיק

קודם כל, אני לא כל כך אוהב את VLC לצפייה בסרטים בטלויזיה. למחשב זה אולי בסדר וזה בטוח טוב לכל מיני קידודים/פענוחים איזוטריים אבל לא בתור תוכנת מינסטרים (לדעתי לפחות). אני חושב שפעם אפילו חיפשתי את האופציה הזו ב VLC ולא מצאתי.Acejin כתב:אוקיי, הבנתי למה לא הצלחתי לשנות את הקצב רענון. הייתי בהגדרות של הצג מחשב ולא של הטלויזיה. בכל אופן, אני מעדיף כמו שציינת לעבוד עם התוכנה XBMC. ד"א, ידוע לך אם אפשר להטמיע את אותן הגדרות גם בתוכנה VLC?
תודה!...
XBMC זה אחלה, גם מבחינת איכות הוא כבר זהה כמעט לגמרי ל MPC-HC עם כל הקודקים הכי משוכללים מאז הגרסה האחרונה 13.2.
אין הבדל בין 7008 ל 7108 חוץ מהצבע. אני חושב ששילמתי 200 ש"ח יותר על 7108 או משהו כזה (היה מחסור במלאי שלהן והיבואן החליט לתמחר את זה בקצת יותר) אבל גם זה לא מוצדק. בחו"ל הן באותו מחיר. אתה יכול להשיג את שתיהן במחיר הזול.
דווקא אהבתי את הגימור של המסגרת השחורה, ואם אתה רושם שאין הבדל מבחינת המפרט אז אני אקנה את ה-7008 בלב שלם. ד"א, אפשר לדעת מתי קנית את הטלויזיה ובאיזה מחיר? מסקרן אותי לדעת עד כמה המחירים השתנו אם בכלל..
תודה לך.
תודה לך.
אני מתכוון מידע ישירות מפיליפס, או מישהו שבדק את זה עם מכשור מתאים.freedom_il כתב: כן די הרבה מקומות. אבל הנה לינק להסבר די ישן פה באתר ואפילו בעברית: http://www.hometheater.co.il/article037 ... 120HZ.html...
- freedom_il
-
- חבר ותיק

קניתי את המסך לפני כמעט שנה וחצי (נראה לי מרץ 2013). 11.5K או משהו כזה זה עלה.Acejin כתב:דווקא אהבתי את הגימור של המסגרת השחורה, ואם אתה רושם שאין הבדל מבחינת המפרט אז אני אקנה את ה-7008 בלב שלם. ד"א, אפשר לדעת מתי קנית את הטלויזיה ובאיזה מחיר? מסקרן אותי לדעת עד כמה המחירים השתנו אם בכלל..
תודה לך....
המחיר ירד די הרבה. מצד שני, שנה וחצי של שימוש זה גם שווה משהו...
לטלויזיות יש באמת ירידת ערך מאוד גבוהה, אני אשתדל להזמין את הטלויזיה מחר או מקסימום ביום ראשון.
המוכר ניסה לשכנע אותי לקחת פיליפס מדגם 7509, הוא טען שהיא תומכת בכתוביות בעברית (זה נכון?) ומגיעה עם סאבוופר אלחוטי של פיליפס. ההבדל בינה לבין ה-7008 עומד על 600 ש"ח, כדאי להוסיף את הסכום הזה על דגם מ-2014? אני חייב להודות שיותר אהבתי את העיצוב של ה-7008, היא נראת הרבה יותר מרשימה ומיוחדת.
המוכר ניסה לשכנע אותי לקחת פיליפס מדגם 7509, הוא טען שהיא תומכת בכתוביות בעברית (זה נכון?) ומגיעה עם סאבוופר אלחוטי של פיליפס. ההבדל בינה לבין ה-7008 עומד על 600 ש"ח, כדאי להוסיף את הסכום הזה על דגם מ-2014? אני חייב להודות שיותר אהבתי את העיצוב של ה-7008, היא נראת הרבה יותר מרשימה ומיוחדת.