סרט ממש ממש גרוע או שאני כבר ממש זקן ("הצורך במהירות")?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

"באמצע הלילה עולה על מטוס
שיקח אותך, מחלקה ראשונה לגרמניה
יש יין ואוכל וסרט בוידאו"
כמו בשיר "יותר טוב כלום", רק לא במחלקה ראשונה. כי אין מחלקה ראשונה בדרך לגרמניה. האוכל היה סביר ואת היין לא שתיתי כי בסוכנות ההשכרה ביעד המתינה לי מרצדס ואני לא שותה לפני שאני נוהג.
היה גם סרט בווידאו אבל בגלל שזה היה מטוס מיושן (אחת הסיבות שהשדרוג היה כזה זול) לא הייתה אפשרות לבחור את הסרט וכך מצאתי את עצמי קהל שבוי מול "הצורך במהירות".

לכאורה, סרט כזה אמור להתחיל אצלי עם בונוס מקדים. אני די חובב מכוניות, צופה באדיקות בטופגיר וגם אוהב לנהוג (אם כי לא נהיגה ספורטיבית). בנוסף, "צורך במהירות" מבוסס באופן מאוד רופף על מותג משחקי מחשב ואני די סבבה עם זה. הרי חמקתי עם הלוטוס אספרי טורבו הוירטואלית שלי ממכוניות משטרה עוד בשנות ה-80 עם "טסט דרייב" הראשון ובשנת 2001 דהרתי עם פורשה קלאסית בכבישים המתפתלים של היער השחור במסגרת "הצורך במהירות - פורשה 2000".

הכוכבים האמיתיים של סרטי מירוצים הם המכוניות והכבישים. ההיסטוריה מראה שסרט מכוניות יכול לזכות במעמד של קאלט, גם אם לא באוסקר, בהעדר דיאלוגים, דמויות או עלילה מבריקים. "בוליט" כדוגמא המייצגת ביותר. אבל גם בסרטים כגון "נקודת העלמות" המוקד הוא על הרכב ועל הכביש החולף תחת גלגליו.
"הצורך במהירות" גם הוא נוקט בגישה כזאת - עלילה נדושה לחלוטין, דמויות שטוחות, דיאלוגים מביכים והרבה מרוצים עם מיטב המכוניות. לא סתם מיטב, אלא המכוניות המשובחות ביותר שיש היום על הכבישים - קוניגסג אגרה, למבורגיני סייסטו אלמנטו, ווירון ועוד כמה מכוניות מעניינות.
הסרט סיים את סיבוב אולמות הקולנוע הבין לאומי שלו עם רווח סביר וב-IMDB הוא עומד עם ציון 6.7 סביר מינוס.

ועדיין - הסרט הסתיים שאני בתחושת מבוכה גדולה מאוד. נבוך בשביל כל המעורבים ביצירה הנוראית הזאת, הייתי יותר נבוך ממשחקו של פול ארון מאשר מכלל השחקנים בכלל סרטיו של פאזוליני. האם זה בגלל שהדיאלוגים היו יותר מדי גרועים? העלילה יותר מדי נדושה? הפעלולים יותר מדי מופרכים? אולי בגלל שהמירוצים לא היו מספיק מרשימים בשביל לחפות על משהו שבכלל לא אמור להיות בסרט כזה? אולי נמאס לי לראות צעירים חסרי אחריות משתוללים על הכביש ורומסים מכוניות עמוסות משפחות בשביל "הנקמה והכבוד"?

ואולי, אולי אני כבר זקן מדי מכדי למצוא כל עניין בסרט כזה? אולי אדם צריך להיות בן עשרים או פחות בשביל לגלות את נקודת האור בערימת הרפש ההוליוודית הזאת?

(נכתב כפוסט נפרד ולא בשרשור "הסרט האחרון" כי רציתי להרחיב מעט בדבר ולגון על דברים מעבר לסרט עצמו).

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #2 

ואולי אפשר לנתק את המוח לשעה וחצי ורק להנות מסיפור מופרך ולא לעשות אובר ניתוח על כל דבר. רק אולי.
אלעד

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9464
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1147 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

הסרט אכן לא טוב אבל העובדה שראית אותו בתנאים הכי גרועים מנעה ממך את ההנאה המינימלית שהסרט כן מספק (סאונד מצוין בקטעי המרוצים)

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

ואולי אפשר לנתק את המוח לשעה וחצי ורק להנות מסיפור מופרך ולא לעשות אובר ניתוח על כל דבר. רק אולי.
...
המוח אחראי על פעולות כגון נשימה ובקרה על קצב הלב ולכן ניתוקו הינו בלתי אפשרי.
ועם פחות ציניות - אני יודע להנות גם מתוכן קליל (כאמור - עוקב אחר "טופגיר" השטותית באדיקות). אבל כאן פשוט סבלתי, זאת למרות שלכאורה טיסה היא הסביבה האידיאלית להנאה מסרטים דביליים.
אבל כפי שכתבתי בסיכום - יכול להיות שזה בא עם הגיל, כי פעם יכלתי להנות יותר (או לסבול פחות) מסרטים כגון דא.

הסרט אכן לא טוב אבל העובדה שראית אותו בתנאים הכי גרועים מנעה ממך את ההנאה המינימלית שהסרט כן מספק (סאונד מצוין בקטעי המרוצים).
...
אני דוגל בגישה שבום-בום יכולים אמנם להפוך סרט בינוני למהנה, אבל לא יושיעו סרט גרוע.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #5 

אם אתה חובב מכוניות ומירוצים אז אתה בוודאות תהנה יותר מ "Rush":
http://www.imdb.com/title/tt1979320/?ref_=fn_al_tt_1

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #6 

doc-oren תראה:

1. טופ גיר היא אמנם שטותית, אבל לא טיפשית וסתומה. לדעתי זה שהם כ"כ נהנים ממה שהם עושים זה מדבק (וגם קצת מעורר קנאה :wink: ), ומהווה חלק חשוב מההצלחה של התוכנית, לכן אי אפשר להשוות את זה לסרט דבילי.

2. לגבי גישת הבום-בום שלך - אני איתך. יש את אלו שנהנים מלראות משהו רק בשביל אפקטים או פיצוצים או דם או gore, ויש את אלו שלא. את NFS לא ראיתי וכנראה גם לא אראה, אבל יש מספיק אנשים שעבורם יעשו את הסרטים האלו.

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #7 

ככה הרגשתי כשראיתי את הרובוטריקים האחרון (על מקרן ביתי, עם מערכת טובה למדי)...
שום אפקט או רטט סאבוופר לא מצדיק את הטמטום הזה.

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

RUSH נכנס ל-shortlist.

morant
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
שם מלא: morant
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #9 

מצטרף להמלצה על RUSH שאפילו ללא מערכת קולנוע ביתית העלילה בו פשוט מצויינת ואני אהבתי אותו מאוד. בתוספת של מערכת קולנוע הערך של הסרט רק עולה מבחינת החוויה.
לעומת זאת NFS גודזילה היו פשוט סרטים גרועים שאלמלא האפקטים בזכות המערכת הייתי אומר שאין סיבה לראות אותם.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6642
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #10 

oris74 כתב:הסרט אכן לא טוב אבל העובדה שראית אותו בתנאים הכי גרועים מנעה ממך את ההנאה המינימלית שהסרט כן מספק (סאונד מצוין בקטעי המרוצים)
...
·

יש סאונד מטורף בסרט הזה , אפקטים מצויניים

יוצרי הסרט מתהדרים בעובדה שהם צולמו במציאות ולא באולפן .

יש לו מעט סרטים שרואים בשביל האפקטים

צריך לכבות את התאים במוח ולהנות :P

matan5165
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 617
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #11 

לקח לי זמן לראות את הסרא אבל כמו שאמרו, אם מנתקים את הראש אפשר להנות.

אני יכול להגיד שרק הקטעים של הסאונד בזמן המרוצים היה שווה את הצפייה..
נדבקתי אחורה עם חיוך בחלק גדול מהזמן..

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #12 

ברור שיש קשר לכך שאתה כבר לא ילד. אני מסכים שהעלילה בסרט חלשה מאוד לטעמי.

Yuval11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
שם מלא: Yuval11
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #13 

זה פשוט סרט *** לגמרי.
יש *** ויש *** אבל הסרט הזה נמצא בתחתית.
סרט על נהגי מירוץ שאפילו לא נוסעים קרוב לנהיגה כזאת.
אני ראיתי גם רובוטריקים 4 שזה סרט גרוע וארוך כל כך שאפשר לעשות ממנו שני סרטים גרועים, אבל הצורך במהירות הוא פשוט זוועה וסבל לא נורמלי.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”