2 שאלות לידיעה כללית:1. מלפטופ לטלוויזיה 2. גיבוי לפני פרמוט
1. מדוע ממליצים לקחת מחשב ישן כדי לצפות דרכו בסרטים בTV
כי לישן שלי למשל אין רזולוציה של 1336X768 וגם לא כניסת HDMI ואי אפשר לצפות דרכו.
או שמתכוונים לישן אבל לא לענתיקה? למרות שראיתי שהרזולוציה הנדרשת היא לא הכי חדשה אבל יחסית חדשה.
2. רציתי לעדכן את מערכת ההפעלה וחשבתי לבקש מטכנאי לעשות פירמוט. חשבתי שכל מה שצריך זה לגבות את הדברים שלי לכונן חיצוני קשיח אך בדקתי באינטרנט והתברר שזה לא שומר את כל מה שקשור למערכת , לדפדפן לדרייברים וכו'.
שאלתי:
1.האם כל קבצי המערכת וההפעלה נמצאים בד"כ על מחיצה C? ואז אגבה הכל מהמחיצה השניה ולפרמוט אבקש מהטכנאי שרק יגבה את C לפני כן? איך אפשר לבדוק את זה?
תודה על המידע.
כי לישן שלי למשל אין רזולוציה של 1336X768 וגם לא כניסת HDMI ואי אפשר לצפות דרכו.
או שמתכוונים לישן אבל לא לענתיקה? למרות שראיתי שהרזולוציה הנדרשת היא לא הכי חדשה אבל יחסית חדשה.
2. רציתי לעדכן את מערכת ההפעלה וחשבתי לבקש מטכנאי לעשות פירמוט. חשבתי שכל מה שצריך זה לגבות את הדברים שלי לכונן חיצוני קשיח אך בדקתי באינטרנט והתברר שזה לא שומר את כל מה שקשור למערכת , לדפדפן לדרייברים וכו'.
שאלתי:
1.האם כל קבצי המערכת וההפעלה נמצאים בד"כ על מחיצה C? ואז אגבה הכל מהמחיצה השניה ולפרמוט אבקש מהטכנאי שרק יגבה את C לפני כן? איך אפשר לבדוק את זה?
תודה על המידע.
1. מי בדיוק המליץ לך על זה? אל תקשיבי לו יותר
"ישן" זה מושג יחסי . קשה להתייחס אליו ברצינות
בעולם המחשבים כמעט תמיד, יותר חדש = יותר טוב
לצורך העניין, מעבד i3 עדכני יהיה עדיף על מעבד i7 מלפני 5 שנים . הן מבחינת ביצועים, חסכון בחשמל, התחממות(מלווה ברעש) וכו'......
אם השימוש היחיד במחשב הוא צפיה בסרטים, קצת אינטרנט וסוליטר עכביש - אפשר להסתפק במחשב בסיסי בלבד שגם לא יקרע את הכיס
אם לקנות מיד שניה - לא ללכת יותר מדי אחורה. 2-3 שנים אחורה זה מספיק עדכני (כמובן שזה תלוי במפרט)
בפורומי מחשבים יש המון ציוד מעניין למכירה.. כולל מחשבים שלמים וגם רכיבים בודדים להתאמה אישית.. שווה לבדוק!
2. איזה מערכת הפעלה יש לך?
לגבות מידע אישי אך ורק על כונן חיצוני!!
לעולם לא בכונן D / E / F או כל אות אחרת
בשום אופן אל תתני לטכנאי, מקצועי ככל שיהיה, את המחשב עם חומר שלא מגובה חיצונית
לטכנאי אין שום אחריות על התוכן ואם קורה משהו - אין עם מי לדבר
לצורך העניין, מעבד i3 עדכני יהיה עדיף על מעבד i7 מלפני 5 שנים . הן מבחינת ביצועים, חסכון בחשמל, התחממות(מלווה ברעש) וכו'......
אם השימוש היחיד במחשב הוא צפיה בסרטים, קצת אינטרנט וסוליטר עכביש - אפשר להסתפק במחשב בסיסי בלבד שגם לא יקרע את הכיס
אם לקנות מיד שניה - לא ללכת יותר מדי אחורה. 2-3 שנים אחורה זה מספיק עדכני (כמובן שזה תלוי במפרט)
בפורומי מחשבים יש המון ציוד מעניין למכירה.. כולל מחשבים שלמים וגם רכיבים בודדים להתאמה אישית.. שווה לבדוק!
לטכנאי אין שום אחריות על התוכן ואם קורה משהו - אין עם מי לדבר
1. ממליצים לקחת מחשב חלש, כי לצפיה בסרטים אין צורך במחשב חזק. כיוון שלאנשים לרוב יש מחשבים ישנים, הם יכולים לשמש כמחשב חלש לצורך העניין.
וכשאומרים "ישן", מתכוונים למחשב בן 4~5, כי יותר מזה הוא כבר ישן מדי, ולא יעמוד במשימה.
2. אכן, לא שומר דבר. אבל לדרייברים מי שמפרמט צריך לדאוג.
בתוכנות צריך לגבות מועדפים, מיילים ושאר דברים.
כל הקבצים החשובים הם לרוב על C, אבל לא צריך לגבות "קבצי מערכת". פירמוט משמעותו התקנה של מערכת חדשה. אין מה לעשות עם הקבצים הישנים. קשה לענות על השאלה מה בדיוק לגבות, זה תלוי בשימוש ובתוכנות.
וכשאומרים "ישן", מתכוונים למחשב בן 4~5, כי יותר מזה הוא כבר ישן מדי, ולא יעמוד במשימה.
כל הקבצים החשובים הם לרוב על C, אבל לא צריך לגבות "קבצי מערכת". פירמוט משמעותו התקנה של מערכת חדשה. אין מה לעשות עם הקבצים הישנים. קשה לענות על השאלה מה בדיוק לגבות, זה תלוי בשימוש ובתוכנות.
..
אני ממש שמחה שכתבת והסברת, לא ידעתי את כל זה, באמת תודה.avilavi כתב:1. מי בדיוק המליץ לך על זה? אל תקשיבי לו יותר![]()
לטכנאי אין שום אחריות על התוכן ואם קורה משהו - אין עם מי לדבר...
לשאלתך מערכת XP
·
·למה הכוונה לגבות מיילים? רק אם יש אאוטלוק? אם נניח יש לי דואר בהוטמייל או בנענע או בG מייל , את מה בדיוק יש לגבות?ZiggyMan כתב:1. ממליצים לקחת מחשב חלש, כי לצפיה בסרטים אין צורך במחשב חזק. כיוון שלאנשים לרוב יש מחשבים ישנים, הם יכולים לשמש כמחשב חלש לצורך העניין.
כל הקבצים החשובים הם לרוב על C, אבל לא צריך לגבות "קבצי מערכת". פירמוט משמעותו התקנה של מערכת חדשה. אין מה לעשות עם הקבצים הישנים. קשה לענות על השאלה מה בדיוק לגבות, זה תלוי בשימוש ובתוכנות....
וגם ההסבר שלך מאוד עזר ומיקד את התשובה, תודה
אצלי זה כבר יותר מ-5 שנים, משהו כמו 10, אני דווקא רואה סרטים בו יופי בלי תקלות , רק לא מצליחה לראות הסרט בTV, דווקא את מסך של ווינדוס אני כן רואה בTV וגם מאוד ברור, ואח"כ הTV נכבה משום מה.
אכן, לגבות מיילים אם משתמשים בתוכנת דואר על המחשב. מייל ברשת אין צורך לגבות.
גיבויים תלויים בשימושים שלך במחשב. אם נניח התקנת את תוכנת "לופה" (ליצירת אלבומי תמונות מותאמים אישית) אז את התוצר הסופי שלה היא שומרת בתיקיה בשם LUPA על כונן C מסיבות השמורות עימה בלבד, ואת זה צריך לגבות.
אם יש תוכנת הורדות כלשהי, לפעמים היא שומרת קבצים בכל מיני מקומות על כונן C.
מחשב בן 10 בהחלט יכול לפעול כמו שצריך לשימושי גלישה וסרטים, אבל באמת יש בעיה עם רזולוציות חדשות ועם חיבורים דיגיטליים. אפשר לפתור את העניין בקנייה של כרטיס מסך זול כלשהו (250₪) בתקווה שתמצאי אחד שמתחבר למחשב הזה, אבל זה לא מומלץ בכלל. מחשב בגיל כזה לא יחזיק לנצח, ועדיף להשקיע יותר במחשב חדש מאשר לשדרג דבר כזה. מחשב בן 10 במצב טוב אנשים זורקים לזבל כל יום... אפילו אני לפני זמן מה.
גיבויים תלויים בשימושים שלך במחשב. אם נניח התקנת את תוכנת "לופה" (ליצירת אלבומי תמונות מותאמים אישית) אז את התוצר הסופי שלה היא שומרת בתיקיה בשם LUPA על כונן C מסיבות השמורות עימה בלבד, ואת זה צריך לגבות.
אם יש תוכנת הורדות כלשהי, לפעמים היא שומרת קבצים בכל מיני מקומות על כונן C.
מחשב בן 10 בהחלט יכול לפעול כמו שצריך לשימושי גלישה וסרטים, אבל באמת יש בעיה עם רזולוציות חדשות ועם חיבורים דיגיטליים. אפשר לפתור את העניין בקנייה של כרטיס מסך זול כלשהו (250₪) בתקווה שתמצאי אחד שמתחבר למחשב הזה, אבל זה לא מומלץ בכלל. מחשב בגיל כזה לא יחזיק לנצח, ועדיף להשקיע יותר במחשב חדש מאשר לשדרג דבר כזה. מחשב בן 10 במצב טוב אנשים זורקים לזבל כל יום... אפילו אני לפני זמן מה.
..
@ZiggyMan
·
תודה על תשובתך המהירה.
יש לי תוכנות ששומרות דברים בתיקיה שלהם בC
אבל אז אני מעבירה אותם מתוך נוחות אישית לתיקיה אחרת שיהיה לי יותר מסודר ומול העיניים.
לצורך הדוגמה של לופה- נניח את המוצר הסופי של לופה,הייתי מעבירה בגזור הדבק לתיקיה אחרת שלי שבה אני שמה את כל התמונות, אבל דברים אחרים שיש בתיקיה של לופה שהם כל מיני קבצים ששייכים לתוכנה של לופה, שאין לי מושג מהם, אבל מן הסתם מאפשרים את הפעלת התוכנה, היו נשארים בתיקיה של לופה.
הבעיה היא לא כל כך לדברים שאני רואה ויודעת מהם, כמו תמונות מוסיקה וסרטים וקבצי וורד וכו', אלא עם קבצים ששיכים לעולם הנסתר של המחשב(וגם של התוכנות) שגורמים למחשב לפעול ולהפעיל כל מה שצריך כדי שהמחשב יפעל , כלומר כל מה שקשור לחומרה במחשב(כמו דרייברים למשל) או אם מדובר בתוכנות , ל"חומרה" של התוכנה, אם אפשר לומר כך, כלומר מה שגורם לתוכנה לפעול כהלכה.
לגבי המחשב הנייד , בדקתי את המחשב לפי הדגם, וככל הנראה זהו כרטיס מסך מובנה בלוח האם ולכן אין אפשרות להחליף כרטיס מסך.
מאוד חבל שחברות המחשבים לא מאפשרות איזה עדכון שלפחות המחשב ישמש אותנו לצפייה בסרטים. זה גם מאוד אקולוגי(איפה הירוקים כשצריך אותם?) במקום לזרוק (: ...
אבל הבנתי אותך, תודה על ההסבר.
·
תודה על תשובתך המהירה.
יש לי תוכנות ששומרות דברים בתיקיה שלהם בC
אבל אז אני מעבירה אותם מתוך נוחות אישית לתיקיה אחרת שיהיה לי יותר מסודר ומול העיניים.
לצורך הדוגמה של לופה- נניח את המוצר הסופי של לופה,הייתי מעבירה בגזור הדבק לתיקיה אחרת שלי שבה אני שמה את כל התמונות, אבל דברים אחרים שיש בתיקיה של לופה שהם כל מיני קבצים ששייכים לתוכנה של לופה, שאין לי מושג מהם, אבל מן הסתם מאפשרים את הפעלת התוכנה, היו נשארים בתיקיה של לופה.
הבעיה היא לא כל כך לדברים שאני רואה ויודעת מהם, כמו תמונות מוסיקה וסרטים וקבצי וורד וכו', אלא עם קבצים ששיכים לעולם הנסתר של המחשב(וגם של התוכנות) שגורמים למחשב לפעול ולהפעיל כל מה שצריך כדי שהמחשב יפעל , כלומר כל מה שקשור לחומרה במחשב(כמו דרייברים למשל) או אם מדובר בתוכנות , ל"חומרה" של התוכנה, אם אפשר לומר כך, כלומר מה שגורם לתוכנה לפעול כהלכה.
לגבי המחשב הנייד , בדקתי את המחשב לפי הדגם, וככל הנראה זהו כרטיס מסך מובנה בלוח האם ולכן אין אפשרות להחליף כרטיס מסך.
מאוד חבל שחברות המחשבים לא מאפשרות איזה עדכון שלפחות המחשב ישמש אותנו לצפייה בסרטים. זה גם מאוד אקולוגי(איפה הירוקים כשצריך אותם?) במקום לזרוק (: ...
אבל הבנתי אותך, תודה על ההסבר.
אם את יודעת איפה כל דבר, אז אין בעיה 
את כל ההגדרות בתוכנות לא צריך וגם לא תמיד אפשר לגבות. פשוט מתקנים מחדש ומשקיעים כמה דקות בהגדרות חדשות.
יש עוד נושא חשוב, שזה קודים ורשיונות לתוכנות. כל עוד המחשב פועל, אפשר לחלץ את הקודים האלה מתוכנות כמו אופיס, אנטיוירוס וכדומה. אחרי פרמוט, יהיה קשה לשחזר.
לגבי כרטיס המסך, לא הבנתי שזה נייד (כן, רק עכשיו שמתי לב ל"לפטופ" בכותרת..) בניידים ברוב המקרים לא ניתן להחליף כרטיס מסך. וזה באמת נס שנייד שרד לך 10 שנים.
את כל ההגדרות בתוכנות לא צריך וגם לא תמיד אפשר לגבות. פשוט מתקנים מחדש ומשקיעים כמה דקות בהגדרות חדשות.
יש עוד נושא חשוב, שזה קודים ורשיונות לתוכנות. כל עוד המחשב פועל, אפשר לחלץ את הקודים האלה מתוכנות כמו אופיס, אנטיוירוס וכדומה. אחרי פרמוט, יהיה קשה לשחזר.
לגבי כרטיס המסך, לא הבנתי שזה נייד (כן, רק עכשיו שמתי לב ל"לפטופ" בכותרת..) בניידים ברוב המקרים לא ניתן להחליף כרטיס מסך. וזה באמת נס שנייד שרד לך 10 שנים.
..
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אתיחס לשאלה השניה בלבד. אסביר איך אני מתנהל אחרי שאני קונה מחשב חדש. אני מתקין את מערכת ההפעלה ולאחריה את כל התוכנות שאני משתמש בהן. מייצר IMAGE של כונן C על כונן D. בזמן השימוש אני מוריד קבצים לשולחן העבודה אבל כמעט תמיד מעתיק אותם ל D. ככה, כשצריך לפרמט, כל מה שאני צריך לעשות זה לוודא שאין קבצים שאני צריך על שולחן העבודה ולגבות את המיילים (בהנחה ואת משתמשת בתוכנה כמו אאוטלוק. אם את קוראת וכותבת מיילים ב GMAIL או כל ספק אחר, אין שום צורך בגיבוי). פירמוט מחדש עם IMAGE למצב התחלתי של מערכת הפעלה וכל התוכנות (מה שלוקח פעם ראשונה כשעה-שעתיים) לוקח כ 2-5 דקות.
·אני באמת רגילה לאחר פרמוט להתקין את כל התוכנות מחדש.ZiggyMan כתב:אם את יודעת איפה כל דבר, אז אין בעיה
לגבי כרטיס המסך, לא הבנתי שזה נייד (כן, רק עכשיו שמתי לב ל"לפטופ" בכותרת..) בניידים ברוב המקרים לא ניתן להחליף כרטיס מסך. וזה באמת נס שנייד שרד לך 10 שנים....
לגבי הקודים ורשיונות לתוכנות אני מניחה שזה בכונן C יחד עם כל מה שקשור בהפעלת המחשב.
אבל מעניין אותי לדעת עקרונית איך אפשר לשמור ולחלץ אותם טרם פירמוט, ואח"כ איך מוצאים אותם כדי להתקין חדש.
·שמעתי כל Imagekingikra כתב:אתיחס לשאלה השניה בלבד. אסביר איך אני מתנהל אחרי שאני קונה מחשב חדש. אני מתקין את מערכת ההפעלה ולאחריה את כל התוכנות שאני משתמש בהן. מייצר IMAGE של כונן C על כונן D. בזמן השימוש אני מוריד קבצים לשולחן העבודה אבל כמעט תמיד מעתיק אותם ל D. ככה, כשצריך לפרמט, כל מה שאני צריך לעשות זה לוודא שאין קבצים שאני צריך על שולחן העבודה ולגבות את המיילים (בהנחה ואת משתמשת בתוכנה כמו אאוטלוק. אם את קוראת וכותבת מיילים ב GMAIL או כל ספק אחר, אין שום צורך בגיבוי). פירמוט מחדש עם IMAGE למצב התחלתי של מערכת הפעלה וכל התוכנות (מה שלוקח פעם ראשונה כשעה-שעתיים) לוקח כ 2-5 דקות....
שמעתי שצריך תוכנה לשם כך.
האם יש למישהו תוכנה חינמית יעילה וקלה לעבורדה להמליץ עליה.
כי בכל המדריכים שמצאתי באינטרנט יש כמ התוכנות שעוזרות לשמור הכל לפני פירמוט, רק מה עכשיו כבר לא כולם חינמיות.
אני חושבת ברצינות לקרוא כמה מדריכים איך לשמור לפני פרמוט ואולי לנסות לעשות לבד.
רק שבכמה מהמדריכים הקישורים לתוכנות שמאפשרות לשמור ולגבות כבר לא חינמיות או שהן קישור שמגיע לשום מקום.
אז אם יש לכם המלצות, אשמח לשמוע ולהתעדכן.
יש תוכנה שוווינדוס מציעה לגבות הכל על שם המשתמש, אבל קראתי באתר כשלהו באנגלית שווינדוס מחליפה קבצים שלה במהלך השימוש או מוחקת, אני לא יודעת אם זו קונספירציה, אגדה אורבנית, או שאפשר להשתמש בתוכנה שלהם לגיבוי:
Windows Easy Transfer
גם כך, מצאתי באחד המדריכים שצריך יותר מידע בסיסי כדי לשחזר הכל , גם לאחר שימוש בתוכנה זו, לכן אני לא עושה כלום עד שאני יודעת שאני בטוחה איך להחזיר את כל הדברים.
אבל להתחיל ללמוד כן הייתי רוצה, זה פשוט נראה לי שימושי.
מה גם שהמחשב שלי חורק בזמן האחרון בזמן ההדלקה, אז לפני שלא ידלק לגמרי(או שיבוא טכנאי, מה שיבוא קודם) רציתי לשאול אתכם לגבי זה.
והאם מוכרחים במהלך הגיבוי של כל הדברים שמפעילים את המחשב,גם בתוכנת מראה ואם כן איזו.
אגב, אני באמת מודה מקרב הלב על הזמן ההסברים והטרחה שאתם מקדישים לי, כי מכל התשובות פה, באמת עזרתם ולמדתי הרבה. אז תודה.
רק שבכמה מהמדריכים הקישורים לתוכנות שמאפשרות לשמור ולגבות כבר לא חינמיות או שהן קישור שמגיע לשום מקום.
אז אם יש לכם המלצות, אשמח לשמוע ולהתעדכן.
יש תוכנה שוווינדוס מציעה לגבות הכל על שם המשתמש, אבל קראתי באתר כשלהו באנגלית שווינדוס מחליפה קבצים שלה במהלך השימוש או מוחקת, אני לא יודעת אם זו קונספירציה, אגדה אורבנית, או שאפשר להשתמש בתוכנה שלהם לגיבוי:
Windows Easy Transfer
גם כך, מצאתי באחד המדריכים שצריך יותר מידע בסיסי כדי לשחזר הכל , גם לאחר שימוש בתוכנה זו, לכן אני לא עושה כלום עד שאני יודעת שאני בטוחה איך להחזיר את כל הדברים.
אבל להתחיל ללמוד כן הייתי רוצה, זה פשוט נראה לי שימושי.
מה גם שהמחשב שלי חורק בזמן האחרון בזמן ההדלקה, אז לפני שלא ידלק לגמרי(או שיבוא טכנאי, מה שיבוא קודם) רציתי לשאול אתכם לגבי זה.
והאם מוכרחים במהלך הגיבוי של כל הדברים שמפעילים את המחשב,גם בתוכנת מראה ואם כן איזו.
אגב, אני באמת מודה מקרב הלב על הזמן ההסברים והטרחה שאתם מקדישים לי, כי מכל התשובות פה, באמת עזרתם ולמדתי הרבה. אז תודה.
מה שנכתב לגבי Image, נכון רק לאחר הפירמוט והתקנה מחדש. בשלב הזה אין לך כל צורך בו. Image יוצר תמונה של המצב הקיים בכונן, ע"מ לשחזר אותו בעתיד מכל סיבה שלא תהייה. וכיוון שהוינדוס שלך חורק, אין טעם לשחזר אותו בעתיד. Image לא נועד לשיחזור קבצים בודדים מתוך המערכת, אלא את כל הכונן.
תגבי את מה שאתה יודעת שאת צריכה, תורידי את כל הדרייברים הדרושים לפי הדגם מאתר היצרן, ופרמטי.
לגבי קודים ורשיונות, זה לא שמור בכונן בצורה שאפשר פשוט להעתיק. יש תוכנות שמוצאות. למשל http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html
תגבי את מה שאתה יודעת שאת צריכה, תורידי את כל הדרייברים הדרושים לפי הדגם מאתר היצרן, ופרמטי.
לגבי קודים ורשיונות, זה לא שמור בכונן בצורה שאפשר פשוט להעתיק. יש תוכנות שמוצאות. למשל http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html
..
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

·אביבית222 כתב:·שמעתי כל Image......
שמעתי שצריך תוכנה לשם כך.
האם יש למישהו תוכנה חינמית יעילה וקלה לעבורדה להמליץ עליה.
כי בכל המדריכים שמצאתי באינטרנט יש כמ התוכנות שעוזרות לשמור הכל לפני פירמוט, רק מה עכשיו כבר לא כולם חינמיות....
חייב לומר שבנושא תוכנות חינמיות שעושות את זה אין לי ניסיון ולכן לא יכול להמליץ. אני השתמשתי בעבר בנורטון גוסט ואח"כ עברתי לעבוד עם אקרוניס תרו אימאג' שהן שתיהן תוכנות מצוינות.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

·ZiggyMan כתב:מה שנכתב לגבי Image, נכון רק לאחר הפירמוט והתקנה מחדש. בשלב הזה אין לך כל צורך בו. Image יוצר תמונה של המצב הקיים בכונן, ע"מ לשחזר אותו בעתיד מכל סיבה שלא תהייה. וכיוון שהוינדוס שלך חורק, אין טעם לשחזר אותו בעתיד....
אם זה לא היה ברור מהדברים שלי, אז זו נקודה חשובה מאוד!
יש לי everest ו speccy
אז רשומים שם כמה דרייברים , אבל איפה הם במחשב, איך מגבים ואיך מחזירים אותם אח"כ למחשב לאחר פירמוט.
עוד שאלה לידע כללי: האם שמעתם על ZPOD
והאם אתם משתמשים בו או שאם יש תוכנת מראה וגיבוי לא צריך?
ותודה רבה מאוד על עזרתכם.
אז רשומים שם כמה דרייברים , אבל איפה הם במחשב, איך מגבים ואיך מחזירים אותם אח"כ למחשב לאחר פירמוט.
עוד שאלה לידע כללי: האם שמעתם על ZPOD
והאם אתם משתמשים בו או שאם יש תוכנת מראה וגיבוי לא צריך?
ותודה רבה מאוד על עזרתכם.
"בזמן השימוש אני מוריד קבצים לשולחן העבודה אבל כמעט תמיד מעתיק אותם ל D."kingikra כתב:אתיחס לשאלה השניה בלבד. אסביר איך אני מתנהל אחרי שאני קונה מחשב חדש. אני מתקין את מערכת ההפעלה ולאחריה את כל התוכנות שאני משתמש בהן. מייצר IMAGE של כונן C על כונן D. בזמן השימוש אני מוריד קבצים לשולחן העבודה אבל כמעט תמיד מעתיק אותם ל D. ככה, כשצריך לפרמט, כל מה שאני צריך לעשות זה לוודא שאין קבצים שאני צריך על שולחן העבודה ולגבות את המיילים (בהנחה ואת משתמשת בתוכנה כמו אאוטלוק. אם את קוראת וכותבת מיילים ב GMAIL או כל ספק אחר, אין שום צורך בגיבוי). פירמוט מחדש עם IMAGE למצב התחלתי של מערכת הפעלה וכל התוכנות (מה שלוקח פעם ראשונה כשעה-שעתיים) לוקח כ 2-5 דקות....
·נשמע חכם, אני מניחה שהכוונה לקבצים כמו תמונות, שירים, סרטים ומסמכים ולא לקבצי תוכנות. כי אז כשרוצים להעיף תוכנה היא לא מוצאת את הקבצים שזזו מתיקיה לתיקיה.
אם לכך היתה כוונתך, אז אני נוהגת לעשות אותו דבר.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

·אביבית222 כתב:"בזמן השימוש אני מוריד קבצים לשולחן העבודה אבל כמעט תמיד מעתיק אותם ל D."......
·נשמע חכם, אני מניחה שהכוונה לקבצים כמו תמונות, שירים, סרטים ומסמכים ולא לקבצי תוכנות. כי אז כשרוצים להעיף תוכנה היא לא מוצאת את הקבצים שזזו מתיקיה לתיקיה.
אם לכך היתה כוונתך, אז אני נוהגת לעשות אותו דבר....
ברור שלו. התוכנות שלי מותקנות באופן סיסטמטי אך ורק תחת PROGRAM FILES אבל, וזה אבל גדול, כל תוכנה שאני יכול להוריד שלא דורשת התקנה, אני תמיד אעדיף אותה.
עוד דבר, את קבצי ההתקנה של כל התוכנות אני כן שומר ב D למקרה ואצטרך להחליף מחשב ואז להתקין הכל מאפס.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

·אביבית222 כתב:"בזמן השימוש אני מוריד קבצים לשולחן העבודה אבל כמעט תמיד מעתיק אותם ל D."......
אם לכך היתה כוונתך, אז אני נוהגת לעשות אותו דבר....
ברור שלו. התוכנות שלי מותקנות באופן סיסטמטי אך ורק תחת PROGRAM FILES אבל, וזה אבל גדול, כל תוכנה שאני יכול להוריד שלא דורשת התקנה, אני תמיד אעדיף אותה.
עוד דבר, את קבצי ההתקנה של כל התוכנות אני כן שומר ב D למקרה ואצטרך להחליף מחשב ואז להתקין הכל מאפס.