הפיכת סרט בפורמט אנלוגי בקלטת וידאו לפורמט דיגיטלי ברזולוציית HD
-
nati777
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
יש לי כמה קלטות וידאו VHS ישנות שאני רוצה להקליט לדיסקים כמובן בפורמט דיגיטלי אבל ברזולוציית 1080i לפחות ולהקליט בפורמט מסך רחב(16:9)
האם זה אפשרי?
אני חושב שזה אפשרי כי כמעט כל סדרה משנות ה60 וה70 אפשר לצפות בHD ובפורמט רחב.
השאלה מה אני צריך בשביל זה?
האם זה אפשרי?
אני חושב שזה אפשרי כי כמעט כל סדרה משנות ה60 וה70 אפשר לצפות בHD ובפורמט רחב.
השאלה מה אני צריך בשביל זה?
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
VHS הוא בקושי 240 (250 במקרה הטוב) קווי רזולוציה (וזה הרבה מתחת לרזולוציה של שידור PAL SD רגיל).אי אפשר להמציא חדות גבוהה יותר "יש מאיין",ו-VHS נראה נורא ואיום על מסכי FULL HD מודרניים (וזה מניסיון) מכיוון שהם פשוט לא תוכננו להציג כיאות רזולוציה כזאת נמוכה,אז ניסיון "להמיר" אותם לאיכות גבוהה יותר,לא יוסיף לך דבר.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
חבל על הביטים. תעביר לדיגיטל אבל אתה לא צריך hd
הטלביזיה שלך יכולה לעשות upscale זה יתן לך את אותה תוצאה בפחות ביטים
הטלביזיה שלך יכולה לעשות upscale זה יתן לך את אותה תוצאה בפחות ביטים
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לגבי הסרטים והסדרות: לרוב מדובר בריפ איכותי מDVD או בלוריי, שבעצמם עברו קידוד ישירות מהפילם, וכך הצליחו להגיע קרוב לHD. אתה לא יכול לעשות את זה מוידאו.
לגבי פורמט יחס המסך; אין הרבה מה לעשות מעבר למה שצולם במקור. האפשריות הן לחתוך שוליים - ואז חסרים לך פרטים בתמונה. או להשאר עם שוליים שחורים.
יש גם אפשרות למתוח את קצוות התמונה, כך שלכאורה תקבל תמונה על מסך מלא בלי עיוות, אבל זו פונקציה שקיימת בחלק גדול מהטלוויזיות, ואתה לא צריך להתעסק איתה בקידוד.
לגבי פורמט יחס המסך; אין הרבה מה לעשות מעבר למה שצולם במקור. האפשריות הן לחתוך שוליים - ואז חסרים לך פרטים בתמונה. או להשאר עם שוליים שחורים.
יש גם אפשרות למתוח את קצוות התמונה, כך שלכאורה תקבל תמונה על מסך מלא בלי עיוות, אבל זו פונקציה שקיימת בחלק גדול מהטלוויזיות, ואתה לא צריך להתעסק איתה בקידוד.
..