שיתוף משחקים (עותקים דיגיטליים) אקס בוקס וואן

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
ronbubl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

כל נושא השיתוף מאוד מבלבל אותי. מצד אחד יש את מה שאני קורא בפורומים שונים ומצד שני יש נציג תמיכה של מיקרוסופט שטוען אחרת.
ברצוני לרכוש עותק דיגיטלי של diablo 3 ושאלתי היא האם אוכל לשתף משחק זה עם אחי (קונסולה אחרת - בבית אחר) כך שגם הוא יוכל לשחק בנפרד או יחד איתי ברשת? או שכפי שהנציג תמיכה הסביר לי שניתן לשתף אך לא אוכל לשחק במשך 120 יום עד שיוחזר השיתוף? יכול להיות שהוא התבלבל עם העברת בעלות דיגיטלית?

תודה לעונים ולמבהירים.

mgold
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 451
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

אל תתפוס אותי במילה, אבל מתוך היגיון אני לא חושב שיש אפשרות לשחק בו זמנית בשתי קונסולות
במשחק שנרכש ע״י אחד מהאנשים. מה שכן ניתן לעשות זה להתחבר מקונסולה אחרת עם היוזר שאיתו
הורד המשחק ולשחק, אך לא ניתן להתחבר לאותו יוזר בו זמנית מקונסולה אחרת. אם זה היה אפשרי
כולם היו קונים משחקים בחצאי מחיר..

אחיך יוכל להוריד את המשחק לקונסולה שלו, אבל זה יהיה חייב להיות דרך היוזר שלך ואתה תצטרך להיות Offline,
ובזמן שהוא מחובר אתה לא תוכל להתחבר, ולהיפך.

מנסיוני האישי אני יכול לומר לך שלא מזמן נכנסתי ב-PS4 שלי עם יוזר של חבר, והורדתי משחק שהוא קנה לא מזמן.
כשחזרתי בחזרה ליוזר שלי המשחק עדיין הופיע בספריה, אך כשניסיתי להפעיל אותו זה נתן לי הודעה
שהמשחק לא משוייך ליוזר שלי.

לעומת זאת למייקרוסופט יש שירות שכן מאפשר ״לחלוק״ משחקים שהורדו דיגיטלית אך רק עם קונסולות נוספות
שנמצאות באותו בית (באותה רשת ביתית).

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #3 

הסבר

כשאתה רוכש משחק דיגיטלי ב x1 אתה מקבל שני רישיונות למשחק - אחד ליוזר ושני לקונסולה.

הרישיון לקונסולה משוייך לקנוסולה שהגדרת כ "קונסולת בית" שלך,תמצא את זה תחת הגדרות home console במסך הגדרות.
הרישיון ליוזר משוייך למשתמש לייב שבאמצעותו רכשת את המשחק.

רישיון קונסולה מאפשר לכל מי שנמצא תחת הקונסולת בית שלך לשחק במשחק, גם אם אין לו רישיון שימוש וגם אם המשתמש שרכש לא עשה לוג-אין.

רישיון יוזר מאפשר לך לשחק את המשחק בכל קונסולה אחרת, כל עוד אתה מחובר ללייב באותה קונסולה, למשל אצל חבר אם העתקת את המשחק לדיסק חיצוני ואתם רוצים לשחק יחד אצלו בבית.

יש בכל הדבר הזה שטח אפור שמאפשר לשתף משחקים. על מנת שזה יקרה אתה ואח שלך צריכים להגדיר את הקונסולה של השני כקונסולת הבית שלכם. (שלך יהיה המכשיר של אחיך, ושל אחיך בעצם יהיה המכשיר שלך).

אם תרכוש את דיאבלו, המשחק ירד לקונסולת בית שלך (בפועל - המכשיר שלך אחיך), ויאפשר לאחיך לשחק (כי הרישיון מאפשר לכל אחד לשחק בקונסולת הבית של המשתמש). במקביל, אתה תתקין את המשחק אצלך - ותוכל לשחק מרישיון השימוש של היוזר שלך. תוכלו לשחק במקביל, וגם אם אתם ברשת אחרת.

החיסרון - אם תחזיר את הקונסולה שלך להיות "קונסולת בית" (לדעתי אפשר להחליף כל שלושה חודשים אאל"ט), אחיך יאבד את היכולת לשחק (כי הרישיון יעבור לקנוסולה שלך), ומהצד השני, בקונסולה שלך לא יוכלו לשחק כל עוד אתה לא מחובר ללייב (כי שם יש רק רישיון יוזר). חיסרון נוסף - חשוב לסמוך על האדם השני, כי תהיה לו גישה קבועה ליוזר שלך (כי הגדרת אותו שם כקונסולת בית). במקרה שלך אני מאמין שזה בסדר, כי זה אחיך.

הנציג לא ידבר איתך על זה ת'כלס, כי זה לא משהו רשמי. אבל זה פועל ולא בניגוד לתקנון. המון עושים את זה ככה. מקווה שההסבר לא בילבל אותך יותר מדי :)

ronbubl פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

יש איזשהו יתרון או לחילופין חיסרון בהגדרת / אי הגדרת הקונסולה כקונסולת הבית?

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #5 

בכל מקרה הקונסולה מוגדרת כקונסולת הבית של המשתמש הראשון שהתחבר למערכת במהלך ההתקנה הראשונית. ניתן לבטל או לשנות אם רוצים אח"כ ממסך ההגדרות. היתרון זה שכל המשתמשים יקבלו את הגישה למשחקים ולגולד של היוזר הראשי. החיסרון הוא שלא ניתן לשתף משחקים עם קונסולה אחרת (חיסרון ?)

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”