אתגר "הכונן הותיק ביותר"

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #41 

07/02/2023 14:31  
ziv_r כתב:
תוסיף גם את עלות החשמל הגבוהה יותר, החום שנוצר ולכן צריך מארז גדול שתופס הרבה מקום ואחרון - הרעש.

נכון, החשמל זה עלות מצטברת וקשה להעריך אותה לאורך זמן, מצד שני, הרבה יותר קל לנהל ולתחזק כונן אחד גדול מאשר 10 שכולם ביחד נותנים אותו נפח - ונכון, לא הכנסתי את נושא השרידות שאז זה אומר שצריך 2 כוננים כאלו.

image.png
...
לא קל להעריך אבל קל לגדר סיכונים ועלויות.
לדוגמא - הכונן הכי בזבזן אנרגיה שיש לי צורך 4.1 וואט בזמן פעילות ו0.6 וואט בהמתנה, 2.3 וואט איידל).
אז אם נלך למצב הסופר קיצוני ולא ריאלי של 100% עבודה מסביב לשעון, 24 שעות ביממה ב9 כוננים מגיעים לכ 325 קילו וואט שעה בשנה.
שהם באזור ה- 215 ש"ח בשנה. אבל בפועל זמן הפעילות שלהם יותר באזור ה-20%, אם לא פחות מזה...
כך שאת העלות לא כל כך נורא לספוג בהסתכלות שנתית (ואני לא מדבר על ההפרש מכונן בודד, ממש בלי קשר).
רעש? כן, אבל הרבה פחות בתוך מארז באיכות גבוהה וכשכל הכוננים 5400RPM, זה ממש זניח, המאווררים והGPU משמעותית יותר רעשניים (כולם של noctua מהדגמים השקטים). מה גם השרידות לאורך זמן הרבה יותר טובה מאשר 7200RPM... אוסיף על כך שקצבי הכתיבה זהים לדוגמא שהבאת והקריאה פי 3, אז השיקול של הרעש נופל משמעותית.
חום? כלום יחסית למעבד לזכרונות ולnvme.
מארז גדול? נכון, הוא בן 12, עוד מהימים שלא היתה ברירה, והוא נותן תמורה כל כך טובה שאין לו תחליף היום בשוק (Silverstone Raven 03). החיסרון המרכזי שלו שאין לי אופציה לקירור מים וזה קצת מגביל לי את המעבד (5950)

אבל כמו שציינתי - סדר העדיפויות לצרכים שלי הם קצבי קריאה גבוהים ככל האפשר בעלות נמוכה ככל האפשר, יחד עם יתירות, השאר זה בונוס של בחירה של כוננים ספציפיים שהטכנולוגיה מאפשרת.

Spare זה נחמד אם אתה לא זמין.
במקרה שלי - RAID6 נותן מרחב נשימה ל2 כשלים,
תצורה עדיפה היום בעיקר ככל שעולים בנפחים של כונן בודד,
כי בתהליך הסינכרון של כונן חדש לאחר כשל,
הסיכון לכשל נוסף עולה (מפעיל את כל הכוננים), וככל שהסינכרון לוקח יותר זמן (פרופורציונאלי לנפח הכונן)... ההמשך ברור.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”