שלום לכולם
ברשותי מחשב נייד DELL דגם 15R-5521. למחשב זה שני כרטיסי מסך
1. כרטיס מסך של אינטל ON BOARD דגם Intel HD Graphics 4000
2. כרטיס מסך של ATI דגם 8730 עם 2 גיגה זיכרון
הכל עבד תקין עד שדרוג המחשב לחלונות 8.1, ואז שמתי לב שכרטיס המסך של ATI אינו מזוהה יותר
לאחר קריאה בפורומים שונים גיליתי כי חלונות8.1 פשוט ידועה כי היא דופקת כרטיסי מסך חיצוניים
להלן הפעולות שכבר ביצעתי
1. עדכנתי דרייברים של INTEL CHIPSET מאתר דל
2. עדכנתי BIOS מאתר דל
3. עדכנתי דרייברים של כרטיס מסך אינטל וכן את הדרייברים של כרטיס מסך ATI
לאחר מכן בדקתי דרך לוח הבקרה -> מראה התאמה אישית -> התאמה אישית -> תצוגה -> כוונון רזולוציה -> הגדרות מתאם
ושוב רק המתאם של אינטל נמצא שם
הסרתי דרך מנהל ההתקנים את ההתקן של אינטל -> כתוצאה מכך המחשב בחר כרטיס מסך שנקרא מייקרוסופט בסיסי ולא השתמש בATI
הסרתי גם את ההתקן של ATI ולאחר מכן התקנתי מחדש את ההתקנים אינטל + ATI, אך עדיין דרך לוח הבקרה רק המתאם של אינטל נמצא
** אם אני לוחץ כפתור ימני על לחצן ההתחל -> מנהל ההתקנים אני רואה את שני כרטיסי המסך אינטל + ATI וזה נראה תקין
** אם אני לוחץ כפתור ימני ואז בוחר Graphic Properties זה פותח את ההגדרות של ATI אל לא נגעתי שם.
הבעיה היא שדרך לוח הבקרה ובדיקת מתאם הוא בוחר רק את אינטל ולא את החיצוני ולא מבין למה?
מצרף תמונות מסך
כרטיס מסך ATI8730 לא מזוהה לאחר שדרוג לחלונות 8.1
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
לא הבנתי מה הבעיה?
חיברת לכרטיס המסך החיצוני את כבל המסך?
התקנת דרייבר עדכני תומך 8.1 מהאתר של AMD?
אז מה בדיוק הבעיה? הרי ברור שאם יש תצוגה מכבל המחובר לכרטיס ATI אז הביצועים הם מהכרטיס הזה, לא?
אין בעיה עם זה שגם הכרטיס של אינטל מזוהה.
אם זה ממש מפריע, אני חושב שניתן לבטלו מהביוס.

חיברת לכרטיס המסך החיצוני את כבל המסך?
התקנת דרייבר עדכני תומך 8.1 מהאתר של AMD?
אז מה בדיוק הבעיה? הרי ברור שאם יש תצוגה מכבל המחובר לכרטיס ATI אז הביצועים הם מהכרטיס הזה, לא?
אין בעיה עם זה שגם הכרטיס של אינטל מזוהה.
אם זה ממש מפריע, אני חושב שניתן לבטלו מהביוס.
אשקרה שתי יציאות לכרטיס מסך?ברשותי מחשב נייד DELL דגם 15R-5521. למחשב זה שני כרטיסי מסך...