צרכנות והבילבול הגדול לגבי דגמים שונים של מסכי סמסונג 50״
שלום לכולם,
אני מעוניין לרכוש מסך של סמסונג 50״
ראיתי אצל אחי בבית שרכש מסך דומה לפני כחצי שנה מדגם ue46f5000, מסך די פשוט אבל עושה עבודה מצוינת מבחינתי בטיפול בתכני sd כמו ערוץ 10 ו 2 שזה יהיה עיקר השימוש במסך החדש.
כאמור אני מחפש משהו כזה רק 50״ במקום 46״ וגם אולי להוסיף עוד כמה מאות שקלים ולרכוש דגם smart כמו ה ua50f5500 ולו רק בשביל היציאת hdmi השלישית והחשובה שאין בדגמי ה 5000
בחיפושי המתישים שמעתי אנשי מכירות של חנויות שונות מספרים לי אלף סיפורים והפחדות
- יש דגם אסייתי, UA, מיוצר בסין, אין לו ממש אבא ואמא ולנותן האחריות אין חלפים מקוריים
- יש דגם אסייתי, UA, מיוצר בתאילנד ומיובא על ידי היבואן הרשמי סם ליין
- יש גם אירופאי UE, שלא מיובא על ידי היבואן הרשמי, לדגם זה יש פאנל איכותי יותר, IPS ולכן רואים בו ״קצת״ יותר טוב...
הדגם הסיני הכי זול וכולם מזהירים שלמרות שהם מוכרים אותו - להתרחק ממנו
הדגם התיאלנדי הוא בסדר גמור אם לא אכפת לך לשלם את האקסטרא 400 שקל כדי לרכוש מהיבואן הרשמי ולקבל שלוש שנים אחריות
הדגם האירופי הוא היקר ביותר, יותר מזה של היבואן הרשמי, אבל הוא בעל האיכות הכי גבוהה ונותנים גם שלוש שנים אחריות אבל של ייבואנים כמו י.שלום או רייבי אלקטרוניקה
כשביקשתי בכל זאת להתקדם עם הדגם הסיני (לא באמת) קיבלתי מקלחת קרה, לא כדאי לך, אל תעשה את זה ושאר משפטים שאנשי מכירות אומרים כדי לדחוף אותך למה שהם רוצים שתקנה..
מסתבר שבתוך כל הדגמים האלו, יש גם תת דגמים וסוגי פאנלים שונים, שה SQ הוא הטוב שבהם... אבל יש גם רבים אחרים.
כדי להפוך את ההחלטה למסובכת יותר, עדכנו אותי שדגמי ה F הם בכלל של שנה שעברה ויותר קשה להשיג אותם, אבל יומיים שלושה ויהיה לי בשבילך... אבל עדיף שתקנה את הדגם החדש שהוא דגם H
ue50h5000 הוא דגם הבסיס החדש ועולה כמו דגם ה smart f5500
האם הוא שווה את זה? האם עדיף דגם חדש יותר ולא משוכלל יותר
התבלבלתי ואני לא ממש יודע למי להאמין ומה באמת טוב, הדבר היחידי שאני יודע לבטח הוא שהדגם מסך שראיתי אצל אחי נראה מצוין.
מישהו יכול לעשות סדר ולהציע עצה אובייקטיבית לשם שינוי?
המון תודה
אני מעוניין לרכוש מסך של סמסונג 50״
ראיתי אצל אחי בבית שרכש מסך דומה לפני כחצי שנה מדגם ue46f5000, מסך די פשוט אבל עושה עבודה מצוינת מבחינתי בטיפול בתכני sd כמו ערוץ 10 ו 2 שזה יהיה עיקר השימוש במסך החדש.
כאמור אני מחפש משהו כזה רק 50״ במקום 46״ וגם אולי להוסיף עוד כמה מאות שקלים ולרכוש דגם smart כמו ה ua50f5500 ולו רק בשביל היציאת hdmi השלישית והחשובה שאין בדגמי ה 5000
בחיפושי המתישים שמעתי אנשי מכירות של חנויות שונות מספרים לי אלף סיפורים והפחדות
- יש דגם אסייתי, UA, מיוצר בסין, אין לו ממש אבא ואמא ולנותן האחריות אין חלפים מקוריים
- יש דגם אסייתי, UA, מיוצר בתאילנד ומיובא על ידי היבואן הרשמי סם ליין
- יש גם אירופאי UE, שלא מיובא על ידי היבואן הרשמי, לדגם זה יש פאנל איכותי יותר, IPS ולכן רואים בו ״קצת״ יותר טוב...
הדגם הסיני הכי זול וכולם מזהירים שלמרות שהם מוכרים אותו - להתרחק ממנו
הדגם התיאלנדי הוא בסדר גמור אם לא אכפת לך לשלם את האקסטרא 400 שקל כדי לרכוש מהיבואן הרשמי ולקבל שלוש שנים אחריות
הדגם האירופי הוא היקר ביותר, יותר מזה של היבואן הרשמי, אבל הוא בעל האיכות הכי גבוהה ונותנים גם שלוש שנים אחריות אבל של ייבואנים כמו י.שלום או רייבי אלקטרוניקה
כשביקשתי בכל זאת להתקדם עם הדגם הסיני (לא באמת) קיבלתי מקלחת קרה, לא כדאי לך, אל תעשה את זה ושאר משפטים שאנשי מכירות אומרים כדי לדחוף אותך למה שהם רוצים שתקנה..
מסתבר שבתוך כל הדגמים האלו, יש גם תת דגמים וסוגי פאנלים שונים, שה SQ הוא הטוב שבהם... אבל יש גם רבים אחרים.
כדי להפוך את ההחלטה למסובכת יותר, עדכנו אותי שדגמי ה F הם בכלל של שנה שעברה ויותר קשה להשיג אותם, אבל יומיים שלושה ויהיה לי בשבילך... אבל עדיף שתקנה את הדגם החדש שהוא דגם H
ue50h5000 הוא דגם הבסיס החדש ועולה כמו דגם ה smart f5500
האם הוא שווה את זה? האם עדיף דגם חדש יותר ולא משוכלל יותר
התבלבלתי ואני לא ממש יודע למי להאמין ומה באמת טוב, הדבר היחידי שאני יודע לבטח הוא שהדגם מסך שראיתי אצל אחי נראה מצוין.
מישהו יכול לעשות סדר ולהציע עצה אובייקטיבית לשם שינוי?
המון תודה
זה נקרא
Samsung Panel Lottery
לי יש ue48h6400 וכבר לא ניתן לדעת לפי המדבקה מי יצרן הפנל.
בדגםים f כן היה ניתן לדעת
אני בכלל לא בטוח שמה שרשמת נכון.
http://nxsfan.co.uk/mediawiki/index.php/Samsung_Panels
קראתי אני לא בטוח בכלל שזה נכון שבדגמי uexx6400 גודל 50 מיוצרים ע"י AUO, והשאר ע"י
סמסונג...לך תדע
Samsung Panel Lottery
לי יש ue48h6400 וכבר לא ניתן לדעת לפי המדבקה מי יצרן הפנל.
בדגםים f כן היה ניתן לדעת
אני בכלל לא בטוח שמה שרשמת נכון.
http://nxsfan.co.uk/mediawiki/index.php/Samsung_Panels
קראתי אני לא בטוח בכלל שזה נכון שבדגמי uexx6400 גודל 50 מיוצרים ע"י AUO, והשאר ע"י
סמסונג...לך תדע
עופר, לאחי יש את ה 46, אבל אצלי מרחק הצפיה קצת יותר גדול (כמעט 4 מטר) ולכן אני רוצה את הדגם של ה 50
ב 55 זה כבר יהיה גדול מדי וגם יוצא מהתקציב הלא גבוה שלי.
אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט איזה מהדגמים לרכוש, UA או UE, דגם ה F של שנה שעברה או ה H של השנה, על מה לשים דגש וכו?
אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט איזה מהדגמים לרכוש, UA או UE, דגם ה F של שנה שעברה או ה H של השנה, על מה לשים דגש וכו?
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
·moshem כתב:עופר, לאחי יש את ה 46, אבל אצלי מרחק הצפיה קצת יותר גדול (כמעט 4 מטר) ולכן אני רוצה את הדגם של ה 50
אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט איזה מהדגמים לרכוש, UA או UE, דגם ה F של שנה שעברה או ה H של השנה, על מה לשים דגש וכו?...
חורג מהתקציב, כן.
גדול מידי, ממש לא! 4 מ' , 55-60 אינץ'.
אבל כמו שאמרת, התקציב...
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
קודם כל - תקציב
ספר לנו מה התקציב שנדע לאן לכוון אותך.
לגבי סמסונג - בגדול הם צודקים בכך שיש כמה דגמי UA שמיוצרים באסיה. אני לא יודע איזה מהם היבואן הרשמי מביא ואיזה דגמי UA מביאים בייבוא מקביל אבל בד"כ מה שקורה הוא שליבואן הרשמי יש עברית כמו שצריך במסך ובייבוא מקביל של UA אין (או שאי אפשר לסמוך על זה).
לגרסה האירופאית - אני בספק שזה מסך IPS כי זה סמסונג אבל לך תדע. הם נוטים ליצור מסכים עם ריווי צבעים די גבוה באופן כללי ו-IPS ממש לא מתאים למטרה הזו. הצבעים שם יותר אמיתיים באופן כללי כך שאני בספק לגבי זה.
אין כמעט הבדל בין UA של יבואן רשמי ל-UE האירופאי (ייבוא מקביל בלבד של י.שלום לדעתי). אני גם לא משוכנע שיש ממש הבדל בין ה-UA הרשמי ל-UA הסיני מבחינת איכות תמונה אבל מכיוון שלא קראתי פה על אף אחד שקנה את ה-UA בייבוא מקביל אז אין לי מה להגיד על זה מעבר לכך.
ב-UE אמורה להיות עברית ואם היא לא מופיעה אפשר לחשוף אותה ע"י תפריט טכנאים, למי שזה חשוב.
בכל מקרה אני מצטרף, ובגדול, להמלצה לעבור ל-55 אינץ'. למרחק של 4 מטר זה יהיה בסדר. 50 אינץ' יהיה קטן לדעתי. את ה-UE55H6400 לדוגמא אפשר להשיג ב-6750 עד 7100 בזאפ בחנויות שונות. אני חושב שבאבי סופר אפשר לרדת טיפה עם זה.
תקציב!
לגבי סמסונג - בגדול הם צודקים בכך שיש כמה דגמי UA שמיוצרים באסיה. אני לא יודע איזה מהם היבואן הרשמי מביא ואיזה דגמי UA מביאים בייבוא מקביל אבל בד"כ מה שקורה הוא שליבואן הרשמי יש עברית כמו שצריך במסך ובייבוא מקביל של UA אין (או שאי אפשר לסמוך על זה).
לגרסה האירופאית - אני בספק שזה מסך IPS כי זה סמסונג אבל לך תדע. הם נוטים ליצור מסכים עם ריווי צבעים די גבוה באופן כללי ו-IPS ממש לא מתאים למטרה הזו. הצבעים שם יותר אמיתיים באופן כללי כך שאני בספק לגבי זה.
אין כמעט הבדל בין UA של יבואן רשמי ל-UE האירופאי (ייבוא מקביל בלבד של י.שלום לדעתי). אני גם לא משוכנע שיש ממש הבדל בין ה-UA הרשמי ל-UA הסיני מבחינת איכות תמונה אבל מכיוון שלא קראתי פה על אף אחד שקנה את ה-UA בייבוא מקביל אז אין לי מה להגיד על זה מעבר לכך.
ב-UE אמורה להיות עברית ואם היא לא מופיעה אפשר לחשוף אותה ע"י תפריט טכנאים, למי שזה חשוב.
בכל מקרה אני מצטרף, ובגדול, להמלצה לעבור ל-55 אינץ'. למרחק של 4 מטר זה יהיה בסדר. 50 אינץ' יהיה קטן לדעתי. את ה-UE55H6400 לדוגמא אפשר להשיג ב-6750 עד 7100 בזאפ בחנויות שונות. אני חושב שבאבי סופר אפשר לרדת טיפה עם זה.
תקציב!
התקציב הוא באיזור ה 4,000 ש״ח
שתבינו שהתחלתי בכלל עם הדגם ה״סיני״ שעולה 3,400 ש״ח
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=852000
ואז התחילו להפציץ אותי במידע ובתיאוריות על היבואנים השונים
המסך של אחי מציג תמונה לא רעה בכלל בשידורי SD וזו כמעט המטרה הבלעדית לשימוש במסך אצל ההורים כך שאין צורך להפליג למסכים טובים בהרבה ובשל מגבלות התקציב 55 אינץ׳ לא בא בחשבון.
גם אני לא משוכנע שיש הבדל של ממש בין הדגמים והיבואנים השונים, האם באמת מדובר בפאנל אחר? האם איכות התמונה זהה או לא? אם כולם דומים למה יש פערי מחירים של אלפי שקלים לפעמים בין הדגמים הזולים ליקרים?
אבל אני מניח שבילבול שהם מכניסים לשוק משרת כל אחד את מטרותיו בלהצדיק למה הוא שונה ולמה הוא יותר טוב, השאלה היא מבעלי הניסיון, מה כן כדאי לקנות...
שתבינו שהתחלתי בכלל עם הדגם ה״סיני״ שעולה 3,400 ש״ח
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=852000
ואז התחילו להפציץ אותי במידע ובתיאוריות על היבואנים השונים
המסך של אחי מציג תמונה לא רעה בכלל בשידורי SD וזו כמעט המטרה הבלעדית לשימוש במסך אצל ההורים כך שאין צורך להפליג למסכים טובים בהרבה ובשל מגבלות התקציב 55 אינץ׳ לא בא בחשבון.
גם אני לא משוכנע שיש הבדל של ממש בין הדגמים והיבואנים השונים, האם באמת מדובר בפאנל אחר? האם איכות התמונה זהה או לא? אם כולם דומים למה יש פערי מחירים של אלפי שקלים לפעמים בין הדגמים הזולים ליקרים?
אבל אני מניח שבילבול שהם מכניסים לשוק משרת כל אחד את מטרותיו בלהצדיק למה הוא שונה ולמה הוא יותר טוב, השאלה היא מבעלי הניסיון, מה כן כדאי לקנות...
- voguemaster
-
- חבר ותיק

האם הם צופים דרך הוט או YES?
כי לדוגמא, מסך כמו ה-F5000 של סמסונג בגודל 46 אינץ' תומך בעברית ועם עידן+ יספק להם אחלה חוויית צפיה בערוץ 2 ו-10.
קניתי מסך כזה לאבא שלי, יש פה סקירה שלי עליו, אני בטוח שתוכל למצוא אותה
.
אם באמת זה הייעוד המרכזי אז לא צריך יותר מזה והוא יעלה לך בערך 2900, לא יותר.
אופס, עכשיו נזכרתי שאתה רוצה ב-50 אינץ'. יש אותה ב-50 אינץ' כמובן אבל:
1. יש פה טענות בפורום שגרסת ה-50 אינץ' משום מה ללא עברית בכלל (אם זה שיקול, כנראה שזה מאותו ספק אסייתי של הייבוא המקביל). צריך לבדוק בחנות בכל מקרה.
2. אני לא בטוח שתוכל למצוא אותה במלאי, אני לא יודע אם נשארו כאלה..
קניתי מסך כזה לאבא שלי, יש פה סקירה שלי עליו, אני בטוח שתוכל למצוא אותה
אם באמת זה הייעוד המרכזי אז לא צריך יותר מזה והוא יעלה לך בערך 2900, לא יותר.
אופס, עכשיו נזכרתי שאתה רוצה ב-50 אינץ'. יש אותה ב-50 אינץ' כמובן אבל:
1. יש פה טענות בפורום שגרסת ה-50 אינץ' משום מה ללא עברית בכלל (אם זה שיקול, כנראה שזה מאותו ספק אסייתי של הייבוא המקביל). צריך לבדוק בחנות בכל מקרה.
2. אני לא בטוח שתוכל למצוא אותה במלאי, אני לא יודע אם נשארו כאלה..
נערך לאחרונה על ידי voguemaster ב 29/09/2014 10:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

קניתי יבואן רשמי
·moshem כתב:למעשה ה 46 אינץ׳ נמכר כבר ב 2,500 ש״ח במקומות מסוימים, והוא אכן אחלה, המסך הזה בדיוק אצל אחי אבל דגם ה ue, אני בכל זאת מעדיף להגדיל ל 50 אינץ׳
מה קנית לאבא שלך של איזה יבואן?...
גם בגלל שאני לא רוצה בילבולי מוח בקטע של תקלות וכד' בשבילו (אם זה הייתי אני הייתי לוקח סיכון) וגם בגלל שהמחיר לא היה גדול. 2900 ש"ח בטרקלין לפני כמה חודשים.
עדכון רכישה:
רכשתי בחנות פומפה שהמוכר שלי ניסה הכי פחות ״למכור״ לי
הציע לי דגם UA50F5000 שנת 2013 עם שלוש שנים אחריות של סם ליין
ודגם UE50H5000 אירופאי שנת 2014 עם שלוש שנים אחריות של רטפון
לקחתי את האירופאי כהימור רק בגלל שהוא יותר חדש
בחיבור לממיר מג׳יק רגיל של הוט דרך scart to scart והפעלת מצב RGB התמונה הייתה סבירה מינוס בערוצי SD, הסאונד היה חלש מדי והיה צריך להגביר למקסימום
בחיבור לממיר HD של הוט דרך HDMI התמונה השתפרה פלאים ורואים ב SD טוב מאוד כמעט כמו שרואים בטושיבה שלי שעלתה בערך פי שתיים. הסאונד מצוין, בערוצי HD התמונה מרשימה אבל אני לא מבין מספיק בדקויות.
בהחלט מסך פשוט וראוי מאוד במחיר סביר
רכשתי בחנות פומפה שהמוכר שלי ניסה הכי פחות ״למכור״ לי
הציע לי דגם UA50F5000 שנת 2013 עם שלוש שנים אחריות של סם ליין
ודגם UE50H5000 אירופאי שנת 2014 עם שלוש שנים אחריות של רטפון
לקחתי את האירופאי כהימור רק בגלל שהוא יותר חדש
בחיבור לממיר מג׳יק רגיל של הוט דרך scart to scart והפעלת מצב RGB התמונה הייתה סבירה מינוס בערוצי SD, הסאונד היה חלש מדי והיה צריך להגביר למקסימום
בחיבור לממיר HD של הוט דרך HDMI התמונה השתפרה פלאים ורואים ב SD טוב מאוד כמעט כמו שרואים בטושיבה שלי שעלתה בערך פי שתיים. הסאונד מצוין, בערוצי HD התמונה מרשימה אבל אני לא מבין מספיק בדקויות.
בהחלט מסך פשוט וראוי מאוד במחיר סביר
- llime
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 334
- שם מלא: llime
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
Re: קניתי יבואן רשמי
המחיר הכי נמוך בזאפ ל 46f5000 עם אחריות סמליין, הוא כ- 3300 ש"ח.voguemaster כתב:·......
גם בגלל שאני לא רוצה בילבולי מוח בקטע של תקלות וכד' בשבילו (אם זה הייתי אני הייתי לוקח סיכון) וגם בגלל שהמחיר לא היה גדול. 2900 ש"ח בטרקלין לפני כמה חודשים....
האם ניתן להשיג אותה עדיין ב- 2900 בטרקלין?..
- voguemaster
-
- חבר ותיק

אני בספק
בדקתי עכשיו וראיתי שהיא בכלל לא מופיעה באתר שלהם. כנראה נגמר להם. אני יודע שעדיין מוכרים אותה כי ראיתי איזה שני קרטונים של F5000 בגודל הזה ברחוב שלי בזמן האחרון
.
לדעתי המחיר החדש כולל שלוש שנים אחריות והנתון הזה משפיע על המחיר הרבה יותר מאשר שני האינצ׳ים
תנסה לדבר איתם על מחיר ללא הרחבת אחריות.
לגבי סדרה F המוכר בפומפה (דבר עם מני) אמר שיש לו אפשרות להביא את סדרת F, אם כי במקרה שלי זה היה בגודל 50״
תנסה לדבר איתם על מחיר ללא הרחבת אחריות.
לגבי סדרה F המוכר בפומפה (דבר עם מני) אמר שיש לו אפשרות להביא את סדרת F, אם כי במקרה שלי זה היה בגודל 50״